Maïga přestoupil ze Sochaux do West Hamu United

18.07.2012, 18:56
Aktuality
Modibo Maïga se přece jenom dočkal přestupu ze Sochaux do Premier League. A 24letý útočník bude hrát i za nováčka anglické nejvyšší soutěže, jeho služby si dnes zajistil West Ham United...

O Maïgu se v prosinci ucházel Newcastle a přestup byl na dobré cestě, vše ovšem ztroskotalo na zdravotní prohlídce. Útočník z Mali jí neprošel a musel tak zůstat v Sochaux.

Nyní už do Anglie přestupuje doopravdy, francouzský klub se s WHU dohodl na přestupové částce 4,7 milionu liber, sám hráč pak poté, co prošel zdravotní prohlídkou, podepsal smlouvu na čtyři roky.

Maïga strávil v Sochaux dva roky, do klubu přišel v létě 2010 z Le Mans a celkem za něj dal 24 branek v 52 zápasech. Místo v kabině by mu mohl uvolnit Ricardo Vaz Tê, portugalský útočník má v Londýně smlouvu ještě na dva roky, která mu zaručuje týdenní příjem 13 tisíc liber. Sám hráč s platem není spokojen a žádá dvojnásobek, vedení Hammers ho ale odmítlo.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele