Magath skončil na lavičce Shandongu Luneng

01.12.2017, 12:00
Aktuality
Shandong Luneng už nepovede Felix Magath. Bývalý dlouholetý bundesligový kormidelník, jenž na lavičku čínského mužstva nastoupil v červnu minulého roku, nedostal novou smlouvu...

Čtyřiašedesátiletý rutinér toho má během své trenérské kariéry za sebou opravdu hodně, nejvíce je pak jméno Felixe Magatha spojeno s Wolfsburgem, kde působil několikrát.

Mimo to však rodák z Aschaffenburgu prošel také Hamburkem, Norimberkem, Brémami, Frankfurtem, Stuttgartem, mnichovským Bayernem nebo třeba Schalke.

Před přesunem do Číny působil krátce ve Fulhamu, ten se mu však nepodařilo udržet mezi anglickou elitou a následně se musel vinou špatných výsledků předčasně pakovat.

Shandong Luneng pak dokázal Magath nejprve udržet mezi elitou, aby s ním letos vybojoval konečnou šestou pozici, přesto mu nebyla prodloužena smlouva. "Shandong Luneng se rozhodl, že nepodlouží smlouvu s koučem Felixem Magathem," stojí na webu čínského klubu. "Děkujeme mu za jeho práci a přejeme mu všechno nejlepší do budoucna."

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

do Sparty :D :D

Reagovat
REPLIKATOR

Do Sparty!

Reagovat
smazaný uživatel

A do týdne všichni hráči přijdou za vedením, že buď půjde trenér nebo oni

Reagovat
Han střelil první

Magath je schopen do týdne přeházet celý mančaft.

Reagovat
Kily

a k tomu přidat garanci ještě horších výkonů, výsledků a atmosféry v týmu

Reagovat
REPLIKATOR

To se mi líbí.

Reagovat
skat

Koukám, že to napadli jako první asi všechny s tiu spartou...

Reagovat
Rudnevs

Nedávno som čítal rozhovor s Kevinom Stotzom (bývalý asistent Magatha) o tom, ako to v Číne chodí. Celý trénerský tím bol vraj ubytovaný v luxusnom hoteli, ktorý je vzdialený od tréningového centra približne 5 minút autom. Auto nesmeli riadiť sami, pretože by to bolo nebezpečné a tak im tím zabezpečil šoféra.

S medicinbalmi pracoval Felix i v Číne, pri príchode dostali od tímu k dizpozícii najnovšie modely viacerých druhov medicinbalov. Stotz ako asistent Magatha skončil už nejaku dobu pred Magathovým dnešným vyhadzovom. Vraj do trénerského tímu Felixa Magatha tak nejak patria i intrigy a pchanie sa do zadku šéfovi - čo nie je Stotzov štýl. Magath si do Číny vodil rôznych trénerov a po pár týždňoch ich poslal opäť domov. Dokonca tam boli i tréneri, ktorí iba stáli na okraji ihriska a s tímom nemali nič spoločné. Zo známych mien tam boli za ten čas napríklad Wolfgang Rolff, André Lenz, Zvonimir Soldo, Markus Wedau...

Inak Stotz vravel, že keď bol ešte pred Čínou bol týždeň na hospitácii v Herthe a metódy trénera Pála Dárdaia sa podľa neho od tých Magathových až tak nelíšia.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou hodně zajímavý info nemáš ještě další?

Reagovat
smazaný uživatel

Tento velikan by to uz mohol zabalit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele