Maďarsko bude i po Euru dál sázet na německého trenéra Storcka

21.03.2016, 17:01
Aktuality
V listopadu byl Bernd Storck i se svým asistentem Andreasem Möllerem maďarským svazem odměněn smlouvou pro celé Euro 2016 - první turnaj s maďarskou účastí po dlouhých 30 letech - a nyní se oba němečtí trenéři dočkali kontraktu ještě delšího. Podepsali až do léta 2018...

Samotná kvalifikace na mistrovství Evropy byla z velké části dílem Pála Dárdaie, jenž rezignoval v létě 2015, aby se mohl ujmout kormidla berlínské Herthy. Storck nicméně maďarskou pouť chvályhodně dotáhl a vedení fotbalové federace s ním je očividně spokojeno.

V kvalifikační skupině sice Storck vyhrál jediné ze čtyř utkání a závěrem dokonce daroval první vítězství řeckému výběru, v baráži si však ukázkově vyspravil reputaci dvěma skalpy Norska.

Maďarský svaz tehdy na trenérovu žádost dokonce odkládal celé jedno víkendové kolo domácí ligy, aby měl národní tým více času na přípravu. Už tehdy tak byla do Storcka vložena značná důvěra, která se nyní promítá také do mandátu s ohledem na daleké mistrovství světa 2018.

Třiapadesátiletému poutníkovi, který dříve působil i v Řecku, Kazachstánu či Srbsku, byl hned na rozjezdu zadán nelehký úkol oživit celý tápající maďarský fotbal. To se mu však zatím spolu s krajanem Thomasem Dollem, jenž od roku 2013 odvedl velký kus práce ve Ferencvarosi, daří možná až nad očekávání.

Bernd Storck to přitom neměl a nemá jednoduché; v Maďarsku totiž na zahraniční kouče nejsou příliš zvyklí a nyní je koneckonců teprve na 12. pokus čeká historická premiéra na velkém turnaji pod vedením cizince.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Rudnevs

Reagovat
stas87

Uci sa v Madarsku na skolach viacej nemcina ako anglictina?

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mojich skúseností sa neučí nič. Mimo Budapešť bol obrovský problém akýmkoľvek spôsobom dohovoriť aj s mladšími ročníkmi.

Reagovat
stas87

V Madarsku som v zivote nebol. Mozno ze sa tam niekedy pozriem,tak aby som vedel ako s nimi komunikovat.

Reagovat
Gryphonheart

čéče já taky ne, ale v Blavě je prej hezky

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Spalovač šancí

Někteří Maďaři jsou ale chytří a když už neumí cizí jazyk, tak alespoň mají v mobilu nahraný translátor.

Reagovat
Spalovač šancí

A jinak v ostatních velkých městech anglicky mladí umí. Zejména tedy ve službách.

Reagovat
smazaný uživatel

i v budapesti

Reagovat
frankiefcb

němčina, s tou anglinou je to horší. Co jsem měl možnost potkat Maďary, tak převládala hodně němčina a jen u pár byla anglina. Na druhou stranu to umí fakt hodně dobře.

Reagovat
stas87

Myslel som si.Ku nam do firmy relativne casto jazdia madarski vodici a casto sa s nimi dohovorim len po nemecky.Narazil som ale aj na starsieho chlapika a ten mi na otazku,ci zije vo velkom alebo malom meste odpovedal hund...

Reagovat
smazaný uživatel

Hajrá Magyarok

Reagovat
Rudnevs

Madari maju plno hráčov z Nemecka. Skvele ze aj trenera.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

Barnabas

Reagovat
Rudnevs

Myslím plno hráčov z nemeckej ligy, teda zaratavam aj tych co v Nemecku hrali aj v minulosti - Gulacsi, Kiraly, Kleinheisler, Szalai, Kalmar, Korcsmas...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele