Macheda vstoupil na scénu. V Laziu jeho ztrátu nepřekousli

06.04.2009, 15:11
Aktuality
Zaujalo nás
Sedmnáctiletý Federico Macheda včera poprvé nastoupil za Manchester United a hned rozhodl o výhře v těžkém utkání s Aston Villou. Italského útočníka přetáhli Rudí ďáblové před dvěma roky Laziu.

Manchesteru proti Aston Ville teklo do bot, hrozilo další zaváhání a zvětšení šance na titul pro Liverpool. V nastaveném čase ale o výhře 3:2 rozhodl mladičký Macheda.

"O takovém dni jsem snil," zářil po utkání manchesterský hrdina. Jeho trefa byla nejen důležitá, ale také krásná. "Jen jsem se otočil a vystřelil," popisoval. "Pak už jsem běžel za rodinou. Byl jsem překvapený, že jsem vůbec dostal šanci, teď jen doufám, že to takhle bude pokračovat."

Manažer United Alex Ferguson nemohl nasadit potrestaného Rooyneho a zraněného Berbatova, proto dostal na půl hodiny šanci Macheda. A ten svou šanci dokonale využil.

"Řekl jsem mu ‚dobrá práce‘," uvedl Ferguson. "Je důležité, aby zůstal stát nohama na zemi. Bude se muset v nejbližších dnech vypořádat s velkou publicitou."

Menší radost mají z gólu mladého Itala v Laziu. Právě římský klub Machedu vychoval, ale v září 2007 ho přetáhl Manchester United. Italské kluby nemohou hráčům mladším osmnácti let nabídnout profesionální kontrakty, čehož zahraniční konkurence využívá a mladé talenty získává pro sebe.

"Zkoušeli jsme všemi možnými způsoby Manchester zastavit, ale současné italské regule nám nedaly šanci," říká prezident Lazia Claudio Lotito. "Opakovaně jsem hovořil s Machedovými rodiči, ale nebylo to nic platné. Nabídce United jsme nemohli konkurovat."

"To není správné. Italské kluby přeci musí být chráněny mnohem spolehlivějšími a konkrétnějšími pravidly," dodává Lotito.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk, football365.com

Komentáře (443)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele