Má Braunschweig na bundesligu?

05.01.2013, 22:13
Aktuality
Zaujalo nás
"Ano," říká ředitel Eintrachtu Braunschweig, podzimního mistra druhé bundesligy. SportBild vysvětluje, co by se v případě návratu mezi elitu po dlouhých osmadvaceti letech změnilo: rozpočet, kádr, stadion. A také boj o fanoušky nedalekého Wolfsburgu.

Částky v sazebníku pokut hráčů ještě nemají prvoligový formát. Hráči Braunschweigu, kteří na tréninku inkasují ránu do zadku, musí odložit do společné kasy tři eura. Deset euro, pokud se nějaký hráč zapomene zvážit. List s částkami visí v kabině. Většina bundesligových hvězd by se zmíněným sumám asi jen vysmála.

Růstu tohoto tradičního klubu (mistr sezóny 1966/67) se oproti tomu nesměje již nikdo. Překvapivý podzimní mistr druhé bundesligy to sice neměl v plánu, ale jeho směr už nemůže nikdo popírat: směr bundesliga. Postup - a pak? Může tento klub, jenž v předešlých sedmadvaceti letech spíše než o návrat mezi elitu bojoval o přežití, vůbec hrát nejvyšší soutěž?

"Ano, my máme na Bundesligu," ujišťuje ředitel klubu Soeren Oliver Voigt. "A pokud se nám povede postoupit, nebudeme tím překvapeni." Voigt to sám musí vědět. Již předem připravuje žádost o bundesligovou licenci, dokument s téměř dvěma sty stranami. Společně s žádostmi o licence pro druhou ligu bude v březnu posouzena DFL. "Nemám žádné pochybnosti, že bychom ji nedostali." Žádost o licenci pro třetí ligu již může Eintracht srdečně darovat. Hranici čtyřiceti bodů totiž již dávno překročil.

Známe také plány pro případ postupu - rozpočet stoupne z cca 17 na 27,5 milionů eur, u příjmů z prodeje televizních práv se pak kalkuluje s jedenácti místo letošními čtyřmi miliony. Příjmy od sponzorů jsou nyní téměř na hranici šesti milionů, v bundeslize by pak stouply o nějakých třicet procent. Volkswagen-Bank zůstane hlavním sponzorem na dresu a také největším dárcem mezi sponzory (nyní 700 tisíc eur).

Důležité: Přestavba stadionu Eintrachtu bude do nové sezony již hotová. Za patnáct milionů eur vznikne přes dvacet nových VIP lóží a 1200 business sedadel. Vše s jediným cílem - zvýšit příjmy z domácích zápasů. Nyní má klub méně než 200 tisíc eur z jednoho domácího utkání, v nové sezoně by měl dosáhnout na téměř jeden milion. K tomu vzniká v Braunschweigu nová administrativní budova, restaurace a fanshop. "Klub je nyní příliš rozložen po celém městě. Takto chceme život klubu sjednotit do jednoho místa," říká Voigt.

Co se stane s kádrem? Braunschweig od roku 2009 utratil za nové hráče okolo 150 tisíc eur a i nadále bude nakupovat spíše úsporně. Má ale problém: hned čtrnáct smluv mu vyprší již na konci této sezony. Kapitánovi Dennisi Kruppkemu a Normanu Theuerkaufovi již byly manažerem Marcem Arnoldem prodlouženy. Ermin Bicakcić, Dominick Kumbela nebo Marcel Correia by měli následovat. "Jednání běží a poběží ještě dlouho. Naše úsilí je udržet jádro týmu také do příští sezóny a hrát ji opět se sehraným mužstvem. Nezávisle na lize," prozrazuje manažer Arnold. "Klub přece nemusí zahodit celý svůj koncept jen proto, že postoupil."

Pro zlepšení práce s mládeží koupil klub pozemek o rozloze devadesáti tisíc metrů čtverečních, kde v následujících letech vyroste tréninková hala a internát. Eintracht roste a pomalu začíná přitahovat zpět braunschweigské fanoušky sousedního Wolfsburgu, který má díky miliónům VW za sebou úspěšná léta. "V době zisku titulu Vlků v roce 2009 se mnoho dětí směřovalo směrem VfL, momentálně se situace mírně otáčí v náš prospěch," vysvětluje Arnold. Není divu - v Braunschweigu vše jen vzkvétá.

Autor: články čtenářů / David Hořava

Komentáře (290)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Novy hoffenheim ?

Reagovat
Arne

Nejdřív si to přečti, než nahodíš takový srovnání...

Reagovat
smazaný uživatel

arne, je to uz davno, ale proc nepodepsal pezzoni v herte?? , je to skvele variabilni obrnce/zaloznik, docela me stve ze nepodepsal..

Reagovat
Arne

Chtěl mít garanci základní sestavy, tu mu Luhukay nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

áhá..no ale tak nevadi, kadr se v lete stejne posilil nad ocekavani, myslim ze az se postoupi do bundesligy(tj. tento rok), moc novych hracu nebude, nejvetsi posila bude uzdravenej lasogga, ale kdyby spadl furth, mohl by prijit sararer

Reagovat
Arne

Tj, Lasogga je velkou posilou... Pokud se dá do kupy, tak bych se i smířil s prodejem Ramose.

Sararera ale asi ne, vždyť na podzim nic nepředvedl a kromě toho máme na křídlech nabito... V létě to bude chtít trošku pročistit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nemuze nic predvist bez dobrych spoluhracu..ten furth je bida, nejlepsi zapas odehrali s hoffenheimem (1:1)

Reagovat
JozkokozleJ

Navyse Sararera lakaju turecke kluby, ktore asi daju viac, nez je schopna momentalne Hertha.

Reagovat
smazaný uživatel

tak oni do nej samozrejme ani nepujdou, a doufam ze sam sararer zustane v nemecku..

Reagovat
JozkokozleJ

Mne pride, ze ti nemecki Turci maju nejake idealisticke predstavy o domovine (zvlast v pripade, ze nie su stopercentne zacleneni do spolocnosti v ramci Nemecka), ktore ich tahaju do Turecka. Mozno to je len moj dojem...

Reagovat
smazaný uživatel

Turkem Turkem zůstane a nezačlení se. To máš stejný jako s cigánama. Mají to v genech a i v Německu je to vidět. Berou to jako svůj druhý, dočasný, lepší domov s vyšší kvalitou života, ale ten pravej domov s předkama a stylem života, kterej jim asi vyhovuje víc, je stejně v Turecku. I pro Turky, co se narodili v Německu .... Měli by táhnout zpátky, hovada

Reagovat
JozkokozleJ

Tuto akusi nostalgiu nechapem prave u tych, ktori sa narodili v Nemecku. Pre starsich, pristahovanych Turkov to nie je v Nemecku jednoduche a casto si (ako to byva) idealizuju minulost a zivot v Turecku. Tito zrejme dost ovplyvnuju i myslenie v Nemecku narodenych... Kazdopadne neprisposobit sa (staci v zakladoch, nemusi ani opustat "tie svoje satky na hlavach"), znamena podstatne tazsi a komplikovanejsi zivot a toto by si mali uvedomit, pretoze maju jedinecnu prilezitost zaclenit sa do jednej z najlepsich (ak nie vobec) spolocnosti.

Mne trebars prislo, ze v takom Berline je dost vela zaclenenych. Mozno to je ale mylny prvotny pohlad... na posudenie toho som maly pan.

Reagovat
db18

Tak Sararer je dokonce z půlky Španěl

Reagovat
smazaný uživatel

mozna tak z byzantskych casu, takze to bude porad turek :D:D

Reagovat
db18

Nn, má španělskou matku

Reagovat
JozkokozleJ

...tureckeho otca a narodil sa, vyrastal a doteraz zije v Nürnbergu. To je paradny pripad do diskusie o tom, kto koho ma/nema reprezentovat.

Reagovat
jv

Zvlášť pro místní "experty" na tohle téma, kterých je tu dost a dost.

Reagovat
jv

...jestli je tam i Fener (jako, že jo), tak určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Že ty seš Masopust?

Reagovat
Rarášek

Koukám,že v sobě má už každej trochu Masopusta asi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ne tak ten měl taky každý článek přečtený po 30ti sekundách. Měl 4 výšky a kurz rychločtení

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenhaim měl ale jiný rozpočet trošku

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim nikdy nebol majster Nemecka Braunschweig už áno

Reagovat
smazaný uživatel

Ze bych taky napsal článek čtenářů?

Reagovat
exse

Nějak mi neklapou ty náklady na nové hráče, když to i nejhorší tým GL musí utratit více. To žijou jen z odchovanců, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

přicházej na bosmana?

Reagovat
JozkokozleJ

Skutocne dali za posledne 4 sezony iba tych 150.000 €.

- 100.000 € za Bicakcica

- 50.000 € za nejakeho Calamita (ten tam uz nie je)

Inak vsetko volne prestupy, (casto) z B-muzstiev teamov z 1.BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková německá Viktorka, aneb skvělý tým z "odpadků"

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund se podle všeho snaží získat Polského hráče druholigové Brescie Salamona. To jsem zvědav, jeho cena se odhaduje na 10M euro...

Reagovat
Arne

V životě jsem ho neviděl, ale desítku Dortmund za stopera těžko dát... A stoprocentně to nedá za nikoho z druhý ligy a už vůbec ne za polskýho hráče, ty jsou v Německu zvyklý kupovat za drobný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na to zvědav, velké kluby včetně Barcelony ho monitorují už 3., 4. rokem. Dřív hrál ve středu zálohy, stopera hraje kráce... až loni ho přesunuli do středu té jejich tříčlenné obrany a tam vyniká rovněž. Je to solidní hráč.

A té ceně bych se já vůbec nedivil, zvlášt z Itálie to ti lidi uměj prodávat, viz Verratti, který hrál pouze druhou ligu a šel za 12M nebo Hamšík z té samé Brescie za 6M.

Reagovat
smazaný uživatel

ale okolo Verattiho bol veľký humbuk už vtedy

Reagovat
Arne

Oni budou potřebovat v létě nejspíš náhradníka, a za deset ho nekoupějí... Musíš si taky uvědomit, že PSG nemůžeš srovnávat s Dortmundem. Ten se tak spálil přes prsty, že až na Reuse se do ničeho velkýho nepožene.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by to mohli ukecat i na míň, ale je fakt, že to není PSG. každopádně mě by celkem zajímalo kde Salamon nakonec skončí. Už ho sledují ty velkokluby dost dlouho a nenápadně ta cena každým rokem stoupá, jsou to prostě obchodníci a uměj v tom chodit. Třeba takové Anži nebo podobný klub se toho hype chytne a koupí ho jako loni PSG Verrattiho.

a to Brescia ještě přes léto střelila 50%práv El Kaddouriho za 2M Neapoli

Reagovat
Arne

Já vím no, jsem psal článek.

Reagovat
smazaný uživatel

ok , já ho jen dával dou souvislostí těch cen.

Reagovat
smazaný uživatel

salamon odejde ted v zime do janova za nejakou vymenu, +3 hraci s 50% prav a 5milionu k tomu, vubec bych se nedivil , janov tak ziskal uz celkem dobry ryby tema vymenama

Reagovat
smazaný uživatel

tak může i do Janova, co by ne... Ale zrovna Janov na trhu prodělal snad nejvíc peněz ze všech italských týmů za poslední roky. A třeba se může stát, že Salamon bude i další rok v Brescii. Já to tady hodil v podstatě jen, abych se dozvěděl, jak moc jej v borussi sledují nebo, co je na tom pavdy. V BVB na ty Poláky celkem letí.

Reagovat
smazaný uživatel

tj. janov chtel hrozne rychle nahoru a pak rychle padal na prdel..ukazkovej priklad byl veloso, ale na talenty jako meli cich, jenze se jich zbavovali/menili a pak privadeli hotove hrace kteri tam ted hraji fakt hovno..

Reagovat
smazaný uživatel

ale vem si ze za posledni roky taky dostali do velkeho fotbalu hrace jako: Criscito, El Shaarawy, Boateng(ten uz byl "slavnejsi"), Kharja( ), Boakiye(ten vypada na velkej talent), Papastathopoulos a dalsi..

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak no...a je jich mnohem víc, oni měli nespočet hráčů vždy v druhé a třetí lize, dělali plno smluv, až jim to trochu přerostlo přes hlavu. A hlavně prezident Preziosi prodával hráče jako Boateng Merkel atd AC za hubičku. Ale už to asi v létě prodá. Těch hráčů, co se tam protočilo... škoda slov, ale jednu dobu hráli hezkej útočnej fotbal 3-4-3 s Militem, Palladinem a Mestem pod taktovkou Gaspa.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to byla myslim prvni nebo druha sezona po postupu do kalča, to hrali dkokonce i EL

Reagovat
jv

Potom není o čem přemýšlet. Jak psal Arne, za takovou sumu stopera nekoupíme, nehledě na to, že by musel mít jakožto obránce tu cenu mnohem nižší (možná i na polovině). Každopádně proběhly jen spekulace, takže bych se tím výrazněji nezabýval, takhle se třeba už rok a půl "zajímáme" o Dragoviče z Basileje (taky stoper) a pořád je to na "mrtvém bodě". Spíš bych to viděl tak, že dostane jako třetí stoper šanci Sobiech (sbírá zkušenosti ve Fürthu) a postupem času se zapracuje i Günter (má teprve 18 let, ale bývá přirovnáván k Hummelsovi), případně Kloppo přivede někoho z 2. BL nebo ciziny (jako tehdy Santanu).

Reagovat
smazaný uživatel

On to v první řadě není jen obránce, je to záložník a ta ta cena je samozřejmě možná. Do zálohy máte koho? Barcelona ho monitoruje už 3. rokem - v době kdy hrál v záloze. Jinak hráčů jako je on je v Serii B více, a když ho koupí taková Neapol, může mu navýšit cenu na hodnotu Hamšíka. V těhle investicích to tak chodí, a z Itálie odcházejí pravidelně nejdražší háči do jiných velkoklubů namátkou Kaká, Sanchez, Pastore, Silva...

Bylo by celkem zajímavý, kdyby ho nakonec někdo koupil za 10, to by byl po Verrattim další přestup z druhé italské lig za ranec. Která jiná liga toto má?

Reagovat
Arne

League Championship... Ale nebral bych to jako nějakou chloubu, minimálně v tomto případě.

Reagovat
smazaný uživatel

V itálie to chlouba je, když si vezmeš, že tam nejsou různí šejci átd. tak tohle je cesta, jak s tím dnešním bohatým fotbalovým světem stačit. A díky těmhle chytrým klubům tam ta naděje je, jinak už to nepůjde...

Reagovat
jv

...přesto se ale pořád v Itálii spoléhá na hráče z Jižní Ameriky.

Reagovat
smazaný uživatel

domácí hráči, + hráči z JA za pár šupů ... proč ne? jak vidno italský národák je silný a liga taky, takže jednoznačně tohle je cesta, a v Itálii jsou v tomhle prostě umí. důkaz, že i bez velkých peněz to jde.

Reagovat
jv

Tak ono to bez velkých peněz jít musí, když nejsou, že jo. Ale před lety to pro Itálii rozhodně neplatilo, akorát doba se změnila, no. Ono se celkově přestupovalo jinak, ale Serie A tomu pomyslnému žebříčku nejdražších přestupů suverénně kralovala.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stále tam hráli špičkoví domácí hráči a trénovali domácí koučové, repre byla naplněná k prasknutí super třídou. Naprosto pozásluze nejlepší liga s CHYTRÝMI lidmi, kteří ten trh uměli a umí stále. Plno hráčů a trenérů ze SA je teď ve světě, to o něčem svědčí.

Reagovat
jv

Ta první věta třeba platí pro Německo, potažmo bundesligu a repre prakticky neustále, to není nic neobvyklého.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to dej v potaz těch, o kterých je řeč.

Reagovat
jv

Zase musíš brát, že z Německa obecně ty nejlepší hráči moc neodchází, případně jdou po konci smlouvy (Ballack), i když by se našly výjimky (Diego), celkově to vypovídá o stabilitě soutěže, že ani ty největší hvězdy nechtějí odcházet.

Jinak tyhle odchody kolem deseti mega euro jsou i jinde, kromě League Championship, kde je to každoročně, tak třeba i Ligue 2, případně před sezónou odešel z Herthy Raffael za devět mega, přičemž už Herthy byla taky druholigová. Je ale fakt, že Brescia měla vždycky skvělou mládež a víceméně z toho žila/žije.

Ve středu zálohy máme kapitána Kehla a potom Svena Bendera, na tu čistě defenzivní práci a dvojici Gündogan - Leitner na roli staženého tvůrce hry, takže tady místo nebude, navíc za tu cenu. To raději přivedeme zpátky Nuriho.

Reagovat
jv

*Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Taky v Německu ta hráčská kvalita nedosahuje té italské, při vší úctě. A Itálie je v tomhle dělání velkých hráčů někde jinde. Díky tomu skautingu v JA vytáhnou takové hráče, které pak prodají za dardu viz Pastore, Ramirez, atd atd.

Brescia není jediná, Catania, Palermo, Janov, třeba i Neapol, když vezmeme, že udělali z Cavaniho, Lavezziho a Hamšíka hráče nejvyšší cenové kategorie atd...

Reagovat
jv

To ale nikde nepopírám.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem rád, ještě aby jo

Reagovat
jv

...to ale primárně neplatilo pro první větu, i když jsem to teda nechtěl původně psát a rozdmýchávat další zbytečný debaty, ale evidentně ti to nedošlo.

Reagovat
jv

...jinak by se taky na jihoamerický trh nesoustředily, kdyby ho neměly jednotlivý kluby dobře zmapovaný. To má třeba v Německu Bayer, který dokázal do evropskýho fotbalu dostat velkou spoustu hráčů z JA (Lúcio, Zé Roberto, Juan, Vidal, atd.).

Reagovat
smazaný uživatel

a když už jsme u toho, Lucio, Vidal a Juan skončili v SA, i Německo prodává své hvězdy

Reagovat
jv

Tady si to zase celý překroutil. Tohle mělo ukázat na to, že i německý kluby dokážou najít v JA kvalitní hráče, ne jen týmy ze SA.

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak nechápu, co si tady vymýšlíš, zase ty tvoje polopavdy a mýty.

"Zase musíš brát, že z Německa obecně ty nejlepší hráči moc neodchází"

Jména jako Ozil, Khedira, Kagawa, Sahin, Podolski, Diego, Džeko...

Tu kravinu, co si napsal bych chápal ledatak od komentátorů na eurosportu, kteí glorifikují a kecají nesmysly, až se kolikrát divím, ale od tebe, co tu ligu sleduješ...

"celkově to vypovídá o stabilitě soutěže, že ani ty největší hvězdy nechtějí odcházet."

Tady je taky nesmysl, který jsem rovněž slyšel na eurosportu. A spíš bych to upravil na velkokluby nemají tak velký zájem, aby ti hráči CHTĚLI odcházet.

Reagovat
db18

btw. komentátoři eurosportu ty diskuze sledují, tak je možný, že se občas nějaký ten názor objeví ve vysílání...

...a další: O Bendera a Schürrleho z Leverkusenu byl dost velký zájem, pak byl zájem ještě o Sona z HSV... O Reuse se taky pralo více klubů, ale on šel raději do Dortmundu. Dalšími příklady jsou například Ribéry, Hummels, Lewandowski.

Kagawa s Holtbym říkali už dříve, že je jejich snem hrát v Anglii (U Shinjiho to bylo snad ještě před tím, než šel k BVB). A Poldi jednak nebyl top a navíc odcházel z druhé ligy.

Reagovat
stas87

pozri,doba sa meni,nemecko bolo minulych 8 rokov v tieni talianska a az teraz sa to zacalo obracat,nemecku ohromne pomohlo ms,mohli si tam postavit alebo upravit stadiony,po pade kirchmedia to konecne do ruk zobrali shopny ludia co vedu ekonomicky usek tak dobre ze BL nie je zadlzena,nikto tam nezije na dlh a kluby tam nemaju postaveny rozpocet na predaju hracov,to robi BL top sutazou v europe

naproti tomu taliani mali vysadne postavenie a kde su dneska?v lige ma svoj stadion len juventus,podobnu krizu co zazili nemci zazivaju teraz v taliansku,peniazi je menej,z AC sa stava coraz viac tim ktory bojuje len o pozicie LM...to je hodne smutna realita a sucasnost,stadiony chatraju,divacka navstevnost stale klesa...

a je potom logicke ze z BL nemaju nemci ambicie odchadzat von skusat stastie do inej ligy a krajiny,holtby a kagawa chceli ist von,nemali k nemecku vztah a ich snom bolo anglicko,özil,khedira a sahin nie su nemci,teda tak ze nemaju taky vztah k nemecku ako-prepac mi ten termin,rodily nemci

poldi je specificky pripad-zahviezdil v mladom veku,neustal potom bayern a siel naspät do kölnu ktory ale spadol,koncila mu zmluva a poldi asi uz chcel skusit inu ligu aj krajinu

ked uz sme u toho porovnavania tak si pozri len pripad janov-mraky hracov sa tam protocilo,na moj vkus dost nezodpovedny pristup v ekonomickej otazke,predali za slusny peniaz zopar hracov ale dneska im realne hrozi padak,do problemov sa dostali tym spoluvlastnictvom nie?z mojho pohladu je daleko lepsi a perspektivnejsi model udinese

Reagovat
jv

Ale ale, klid, co to zase všechno úplně obracíš! Však jsem napsal, že se nejdou výjimky (případně všechno dává do pravých mezí slovo "moc", tzn. ne tak jako dřív) a každou sezónu bundesligu nějaká hvězda opustí, to je ale takřka v každý lize a SA rozhodně nevyjímaje. A třeba Kagawa, Sahin nebo Holtby tu touhu po tom odejít do zahraničí dávali najevo už dlouho dopředu.

Zrovna tak já bych tady za poslední dobu mohl vypsat Ibru, Silvu, Pata, Pastoreho, Kjaera, Bochettiho, Sirigua, Aquilaniho, Kaká, Kuzmanoviče, Diega ( ), atd. - to jenom tak pro srovnání, abys nemohl tvrdit, že Německo opouští hvězdných hráčů víc, než Itálii. Navíc se to bude čím dál víc otáčet, takže těch odchodů bude postupem času z bundesligy ještě méně, což prostě nemůžeš zpochybnit, ta soutěž jde kupředu a ti hráči nechtějí zbytečně odcházet, když mohou hrát na stejný úrovni v BL. Jako příklad můžu uvést půlku většinu základu z BVB a Bayernu, takřka všechny německý reprezentanty z ostatních klubů (Höwedes, Schürrle, Lars Bender, atd.), třeba ještě Farfána, Mandžukiče, kteří by před lety takřka jistě zamířili ven, ale za současného rozložení sil zůstali v Německu.

Jestli jsou někteří komentátoři na určité výši, tak právě ti z Eurosportu (beru čistě komentování, články, resp. souhrny na EF, to je často jiná káva), ale to ty nemůžeš posoudit, když BL na ES nesleduješ, jinak bys tohle nemohl napsat.

Ta věta, co jsi údajně slyšel na Eurosportu, je prostě nezpochybnitelná a shodne se na tom většina fotbalových expertů, včetně zahraničních, takže nevař z vody. Nikdo netvrdil, že to platilo před lety, ale poslední, řekněme dva, roky to je zřejmé čím dál víc. To spojení "nemají zájem" už nemá snad ani cenu komentovat.

Každopádně nechápu, proč si z poklidný diskuze začal opět vytahovat a řešit starý rány, když k tomu evidentně nemáš informace a snažíš se tady za každou cenu někoho zesměšnit - nestalo se to rozhodně poprvé. Jestli budeš chtít příště zase rozvést téma na tuhle diskuzi, tak si o tom něco zjisti, anebo se raději drž toho prvotního, o čem tahle debata byla, a to hráče Salamona. A ty dva příspěvky nade mnou jsou vlastně jenom potvrzením toho, že píšeš věci, o kterých nemáš ani potuchy.

Reagovat
jv

Ještě bych prosil ozřejmit slovo "zase" v první větě?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně... co jsem je viděl, tak hráli dobrý fotbal- takže jen tak dál a v létě zase o stupínek výš

Reagovat
db18

Tak to jsem myslel, že mají menší rozpočet - ale překvapilo mne, že za posily za poslední 3 roky utratili jen 150 tisíc €

Reagovat
smazaný uživatel

menšie kluby väčšinou podpisujú voľných hráčov

Reagovat
db18

a taky berou hráče z klubů z nižích lig - a z té třetí nemusí být tak levní...

Reagovat
smazaný uživatel

jj nechcel si napísať nemusia byť tak drahí ???

Reagovat
db18

Ne, chtěl jsem tim vyjádřit to, že i hráč z 3. ligy může být dražší než těch 150 tis. € (Třeba Calhanoglu stále HSV asi 3 mil. €)

Reagovat
smazaný uživatel

nick powell 7mio liber, ale to je zase anglie :D

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je rekordný trnafser z 3.ligy inak tam až také "pálky" nie sú

Reagovat
db18

Jj, ale není to samozřejmostí - a Eintracht takto nakupuje i v druhé lize, kde vybírá dá se říct z té dražší kategorie hráčů

Reagovat
Arne

100 tisíc Bičakcić a 50 tisíc Calamita, který šel v létě 2009... Jsou fakt dobří nato, z čeho ten bič pletou.

Reagovat
db18

Jj, ale nějak nevěřím, že by se s tímhle dokázali udržet i v BL

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
Arne

To se zřejmě uvidí až příští sezónu, ale s tím svým úporným stylem asi jo, mohou tam s tím vydržet podobně dlouho jako Bielefeld... Přál bych si, aby šli dolů jako loni Düsseldorf, ale moc v to nedoufám.

Reagovat
smazaný uživatel

nuž ale toto je docela tradičný klub

Reagovat
Arne

Jo, to je, ale jak to souvisí?

Reagovat
smazaný uživatel

že by si zaslúžili hrať BL

Reagovat
JozkokozleJ

Tak, co je to zasluzili? Kto postupi, ten si to zasluzi. Ale i ja im nejak extra tu 1.BL neprajem. Na druhej strane, trebars by oslabili Wolfsburg Predsa len, je to väcsie mesto s väcsiou aglomeraciou.

Reagovat
smazaný uživatel

viem ako to myslíš ale Braunschweig by som v BL videl radšej ako trebárs Hoffenheim a rád by v BL videl aj napr. Herthu tá asi aj tak postúpi, Kolín alebo Drážďany

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ako prirovnaval Arne, neverim, ze skoncia horsie, nez minulorocny Düsseldorf. Vyradit ich z priameho postupu moze iba paradna forma K´lauternu. Hertha si priamy postup udrzat musi.

Köln samozrejme do 1.BL patri. Na baraz stracaju iba 6 bodov. Vylozene nemozne to nie je. Ale neverim v to. A Dynamo snad nebude pokracovat v jesennych vykonoch/vysledkoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdesi jsem četl, že Köln postoupit chce, ale spíš až tak za dva-tři roky ... že to budou muset trochu stabilizovat a pak jdou na to.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak pred sezonou propagovali snahu prebudovat kader, vsadit na mlad. Pride mi ale, ze po tom nevydarenom zaciatku sezony sa tejto snahy az tak striktne nedrzia a kader mi pride i celkom dobre sklbeny. Preto by som nevylucoval, ze by pri priaznivej zhode okolnosti mohli zabojovat este o tu baraz.

Inak, cim viac podobnej iniciativy z tvojej strany ako tato, tym lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze se koln jeste peknou radku sezon nepodiva do BL :D

Reagovat
Arne

Na to se nehraje, bohužel... Nebo ani ne bohužel, prostě se na to nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasné žiaľ v tejto dobe už tradícia neznamená nič

Reagovat
Arne

Tak kdyby se hrálo na tradici, tak se po sezóně 63/64 mohla BL uzavřít a bylo by... A místo Bayernu by tam hrály Münster nebo Saarbrücken.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tiež pravda ale tak všeljaké Hoffenheimy mi ne sú moc pochuti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Nechce se mi věřit tomu, že by se tohle ještě povedlo někomu zopakovat, ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je to opravdu tak jako je napsáno v článku (jelikož druhou ligu nesleduju - jsem rád když stihnu aspoň Bayern), tak nevidím důvod, proč by měl po sezoně někdo odcházet, když nevyčnívá žádná individualita. Pokud se udrží na postupové příčce, pak s největší pravděpodobností většina kádru kterým končí smlouva prodlouží a zůstanou pohromadě. Posily tak asi řešit nebudou, žádný prachy z přestupů taky netrhnou, ale udržení v následující sezoně by pro mě bylo překvapení ... možná podzim týmovým duchem a počátečním nadšení ubojují nějak ve středu tabulky, ale dlouhodobě v horizontu jedné sezony na konfrontaci s týmy Bundesligy spíš nemají. No uvidíme, postup bych jim přál, jsem zvědavej, jak by se s tím poprali.

Reagovat
Arne

za článek...

Já bych jim docela i věřil, minimálně tu první sezónu... Ale dlouhodobě nevím nevím, jestli by to zvládli ekonomicky. Ale když to zvládl Freiburg nebo Mainz, proč ne Braunschweig.

Reagovat
smazaný uživatel

No jelikož Arnoldt řekl, že kvůli postupu nebudou měnit svůj koncept, tak se podle mě neudrží. S tímto konceptem možná můžou hrát horní polovinu tabulku druhé Bundesligy a s tímto konceptem by klub i velice solidně vydělával, jednou za pár sezon by zabojovali o čelo a fanoušci by byli spokojení. Ale pokud by to nezměnili, pak jejich udržení více jak jednu sezonu bych považoval za velkou senzaci Přece jen bez peněz do Bundesligy nelez Tím nemyslím, že by je neměli, ale že je neutrácí. Takovej vytuněnej německej Spar

Reagovat
Arne

Tak koncept je celkem velkej pojem, za který můžeš leccos schovat... Z toho vyjádření spíš chápu, že chtějí jít (případně) do BL s tím samým týmem, max. ho punktuelně posílit. Zkrátka nic takovýho, co předvedl Düsseldorf nebo Frankfurt.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš určitě pravdu, já to z těch jeho slov pochopil tak, jak jsem to pochopil ... a jestli je to pravda nevím, to uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych chtěl jednou napsat podobný článek. Škoda, že o těch menších klubech toho moc nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesligu bych jim přál, ale jejich stadion by byl v Bundeslize spíše ostuda

Jejich taková důležitá osa je Davari - Bicakcic - Kruppke - Kumbela.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, Stasi, uz jsem tady

Reagovat
stas87

http://www.csfd.cz/film/311967-hon/

vynimocne to nebudem stahovat ale pojdem si to pozriet vyzera to zaujimavo a aj v tych pre mna blbych percentach to ma dost

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle výjimečně znám, u nás to dávaj 14. až, ale už to mám stažený, ovšem ještě jsem se k tomu nedostal. Ale i tak dík. Když to bude dobrý jako Submarino, budu rád.

Reagovat
stas87

a ja ze ta prekvapim...tie filmy ktore som ti pred casom posielal,pozrel si si nejaky?

Reagovat
smazaný uživatel

No právě třeba to Submarino jsi mi posílal, že jo. To se mi líbilo.

Máš csfd?

Reagovat
stas87

nemam odradilo ma to ze by som napisal komentar ale vdaka tomu systemu tam by bol uplne na konci a nikoho by to nezaujimalo aj tak si precitam prve 2-3 a z toho to potom posudim,dost casto tam pisu kraviny

Reagovat
smazaný uživatel

Jjjj, já komentáře nepíšu vůbec, mám tam asi dva a jejich obsah je tak nějak stejnej, psal jsem je totiž při sledování asi nejhorších seriálů, co se u nás vysílaj. Tak já to mám hlavně kvůli ostatním lidem, který mám v oblíbenejch, dost mi to usnadňuje vybírání filmů.

Reagovat
JozkokozleJ

Daj odkaz na diskuziu, kde si doporucoval filmy. Severske ponure filmy mi vobec nevadia

Reagovat
stas87

niekto z EF pise na csfd?

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš. A vůbec, už všeználka Fantomase tě to překvapuje?

Reagovat
stas87

u neho nie co vsetko on vlastne sleduje?ja chodim do roboty a ked mi chyba spanok tak je to poznat,byt student tak mam ten rezim asi ako on

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno, vždyť vidíš tady. Chce bejt za chytráka v co nejvíc ohledech.

Reagovat
stas87

tak to ma netrapi,ake ma ambicie ale co si vsimam tak snad nikdy nevaril z vody,ked sa pustil do debaty tak mal vzdycky argumenty(aj ked ten obraniak na eure...)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduje tady někdo tým Drážďan? Chtěl bych zajet na zápas, viděl jsem videa na youtube a atmosfera tam musi byt supr. Ale potácí se na pomezí sestupu ze druhé ligy. Je ten tým tak špatný nebo se zvednou?

Reagovat
smazaný uživatel

Arne?

Reagovat
Arne

Jsou špatný, ale zvednou se... Ale vyjeď každopádně, stojí to tam za to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je složitý sehnat lístek?

Reagovat
Arne

Záleží, o jakej zápas jde... Na Aue, Union, Herthu, atd. těžký, musíš si vyčíhat začátek prodeje a většinou to do hodiny koupit (proti Aue to bylo pryč dřív, tak za čtvrt hodiny)... Na nadpoloviční většinu zápasů ale můžeš přijet bez lístku a koupíš tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, myslel jsem, že bývá ausverkauft ... kapacita taky není tak obrovská, tipoval bych to na 30 tisíc? To znamená že jedna tribuna za bránou je beznadějně plná a zbytek stadionu z velké části zaplněn?

Reagovat
Arne

Jj, přesně tak.

Reagovat
božský John

Kolik bylo na Union? 28?

Reagovat
Arne

Já myslím, že něco přes 29... Kvůli těm "ochranným zónám" kolem kotle hostů to nebejvá těch 30.

Reagovat
božský John

Ja si to nepamatuju právě, ale hodně se to blížilo těm třiceti tisicum,no Diky...škoda, že budu ted na jaře hrotit maturitu, do Berlina,Cottbusu nebo zas na Dynamo bych určitě jel

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha, St. Pauli, Köln, Cottbus, to vsetko maju na jar doma. Trebars atmosfera na minulorocnom zapase so St. Pauli bola (podla videi) ohromna.

http://www.youtube.com/watch?v=VkkMf6Sg9Tg

Reagovat
Arne

To je parádní plakát a já ho za ten rok nikdy nikde neviděl...

Reagovat
Arne

Já budu hrotit přípravu na státnice, bakalářku a přípravu na příjímačky... Nebo spíš nebudu hrotit nic, s výjezdama se to musí skloubit.

Reagovat
JozkokozleJ

Kapacita bezmala 30 tisic. Pozeral som na statistiky, z 9 domacich zapasov bolo 3x vypredane (K´lautern, Aue, Union), 1x 27 tisic (Braunschweig), 3x okolo 20 tisic (FSV, Aalen, Bochum) a raz necelych 10 tisic, v 1. kole proti 1860, co vobec nechapem ako je to mozne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ešte tam nebol ošiaľ

Reagovat
JozkokozleJ

Minulu sezonu bol (po postupe do 2.BL) priemer 24.822 divakov. Dovod chabej navstevy v prvom kole musel byt iny...

Reagovat
Arne

Co to je, to poslední slovo?

Reagovat
JozkokozleJ

Doslovny preklad je "šílenství". Synonymum pre tento pripad je "eufória".

Reagovat
Arne

Dík, to bych v životě netipoval.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

inak ospravedlňujem sa že som ti neodpovedal ale v čase tvojej otázky som na EF nebol a zatiaľ ti JozkokozleJ(snáď som dobre napísal jeho nick ) odpovedal

Reagovat
Arne

V pohodě

Reagovat
Arne

Trest od DFB, měli tu kapacitu omezenou.

Reagovat
JozkokozleJ

Ach so Som si vravel, ze tam museli byt nejake trhy, ci podobny nezmysel

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

Beries ako povinnost vyrazit do DD na Herthu? Inak mne dost vrta hlavou tyzden pred derby Jahn.

Reagovat
Arne

Stoprocentně... To nevím, co by muselo bejt, abych nejel na Dynamo - Hertha.

Ten Jahn nevím, já furt mám vítr z tý zimy... Ale za uvážení to stojí.

Reagovat
JozkokozleJ

Asi by to bol hriech neist do Drazdan. Snad nebude problem s listkami. Ty asi do kotla hosti?

Reagovat
Arne

Budu se snažit... Chtěl bych do kotle, to jo, ale uvidíme, jestli to nebude podobný jako na Unionu. Tj. tolik žádostí, že se bude mezi členy klubu losovat.

Když tak přes web Dynama jako obvykle by to bylo skoro jistý... Někam poblíž našeho kotle, ideálně na pravý okraj hlavní tribuny.

Reagovat
Arne

Docela se ale na to začínám těšit, asi i víc než na to derby... Podle mě tam bude hodně Herthanerů i různě po stadionu, samozřejmě mimo K-Block. Ono je jich hodně i v Drážďanech, zrovna v květnu z baráže jsem jel přes spolujízdu s klukem, který do Berlína jezdí a zdaleka není sám. Po Sasku i Sasku-Anhaltsku je jich hodně, třeba před zápasem se Schalke na jaře 2009 jsem na ně narazil v jedný vesničce kousek od Wittenbergu, kde mám příbuzný. Jsme se pozdravili a řekli jsme si, že budeme mít titul, akorát pak za pár hodin jsme jen sklopili hlavy.

Reagovat
JozkokozleJ

Ze tam bude dost Herthanerov, v to dufam, nech tam nebijem do oci. Asi vezmem i salu domacich a az ma budu nahanat fandovia Dynama, tak za rohom saly prehodim a pripojim sa do davu nahanajucich (ala Vrchni prchni).

Derby s Unionom poznamenalo (aspon pre cezpolnych) termin. Pondelok vecer je proste blby cas. Snad to bude s Dynamom cez vikend.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Já si jí vezmu, ale dám jí někomu, kdo půjde s námi, třeba švárovi... Toho pondělí se ale taky bojím, koukám na to kolo a je to jednoznačnej šlágr. Ale přece jen do Drážďan se to nechá (jak pro nás, tak pro Berlíňany).

Reagovat
Arne

Ale jestli vyjde kotel, tak tam žádný šála SGD neprojde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zebych si na jare udelal vylet, necele dve hodinky cesty, to je lahudka

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď to tam bude si myslím "okleštěný" díky DFB. Takže se asi budou hůře sehnat lístky, budou se zakazovat výjezdy, bude se z bezpečnostních důvodů snižovat kapacita Každopádně mě docela láká zápas v Březnu, kdy hrají proti Kolnu.

Reagovat
Arne

Nemělo by, pokud si oba tábory třeba týden dopředu otevřeně neslíbějí, že se přímo na stadionu seřežou...

Reagovat
smazaný uživatel

No, jsem zvědav. Tak jen budu doufat, že si nevemou příklad od činovníků svazu z Polska či ČR

Reagovat
božský John

Určitě jeť, nehleď na sílu týmu. Stojí to za to

Reagovat
smazaný uživatel

jeť

Reagovat
božský John

Ježiši, kiks. Jsem blb

Reagovat
smazaný uživatel

tak podľa TM majú hodnotnejší káder len 4 tímy takže by sa mali zdvihnúť

Reagovat
jv

To ale nemůžeš brát jako bernou minci.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda tie ceny sú tam iba približné ale každopádne by sa mali dostať vyššie

Reagovat
jv

To nepopírám. (jinak oni mají Německo hodně slušně zmáknutý, tam jsou ty ceny docela odpovídající)

Reagovat
smazaný uživatel

však to aj je Nemecká stránka

Reagovat
jv

Právě proto, no.

Reagovat
Tomekcz

ne

Reagovat
božský John

Super článek, diky za to

Mužu se zeptat na nick autora?

Reagovat
smazaný uživatel

Avoš

Reagovat
božský John

Dobra prace

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, až bude za čas a bude o čem psát, určitě přispěju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

článek pěkný a hlavně přínosný

Reagovat
božský John

Eintracht jsem viděl letos jen jednou celej zápas-v Kölnu(zbytek jen highlighty). Z toho zápasu soudim, že ten tým musi mit neuvěřitelnou vnitřní sílu a to je v honbě za prvenstvim asi nejdůležitější, takže bych se nedivil, kdyby opravdu postoupili..a jestli ne ted, tak za rok

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím, ja je viděl poslední podzimní utkání s Unionem, kterrej se vůbec nevyvíjel dobře a stejnak dokázali vyhrát 4:3.

Reagovat
JozkokozleJ

Tam to Braunschweig ukazal prikladne. Pre Union premrhany zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

nuž ak by dokázali premrhať taký náskok čo sa snáď už nestane tak je dosť možné že by neudržali káder po kope a aj psychicky by išli dolu a ďalší rok by hrali o záchranu

Reagovat
sejber

Skvely clanok

Dlho mi dumalo v hlave ako sa nejaky braun... nie a nie odtrhnut od cela a za sebou nechava kluby ako Hertha ci Lautern.

Jedna otazka pre znalcov druhej bundesligy: Ake su sance na navrat TSV 1860 do Bundesligy v dohladnej dobe? Dlhodobo im to prajem najviac a dlhodobo koncia okolo 6. miesta a tuto sezonu to nevypada inak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Kdyby zbytečně neztráceli (jen čtyři výhry a devět remíz) tak mohli být výše, ale postupně budují kádr s výhledem na 1. BL, takže možná tak za rok nebo dva se jich dočkáme. Vyloučit se to však nemůže ani letos (přes baráž teda).

Reagovat
smazaný uživatel

Abych se přiznal, tak jsem měl v plánu udělat pod tímhle článkem v diskusi trochu bordel, ale nechám si to asi až na Premier league

Reagovat
risk je zisk

Jsme rádi že to víme.

Reagovat
smazaný uživatel

kámo tebe evidentně moje příspěvky přitahují. Mám si od toho slibovat něco víc?

Reagovat
HSV1887

Braunschweig to má víc než dobře rozjetý, postup do Bundesligy jim přeju!

Reagovat
stas87

absolutne im neverim,dokonca si myslim ze mozu byt o nieco horsi ako tuto sezonu greuther v BL...vsetko stavaju na 3-4 hracoch,zvysok timu je lahko nadpriemerny na pomery 2.BL,teraz ani neobjavi pre nich posilu zadarmo ktorej konci zmluva ten postup asi daju uz ale nevidim to na dlhodobe ustalenie v BL,myslim si ze o rok spadnu,budu hrat spicku 2:BL 2 roky,dostavaju centrum,rekonstrukciu stadiona,trosku viacej daju za posily a za cas uz ta BL nemusi byt len jedonsezonna...prajem si aby taku cestu zvolil aj fürth

Reagovat
Arne

Akorát že Fürth ve druhý lize každýho, až na výjimky, herně přehrál... Tihle to umějí zavřít a ubránit, horší než letos Düsseldorf podle mě nebudou a to Fortuna má sezónu rozehranou docela slušně.

Reagovat
stas87

jj to ano,aj eintracht dokazal fürth prehrat,ale nemozu hrat stale na nulu vzadu,ked si super postrazi kruppkeho a kumbelu tak moc dalsich variant nemaju,zasa teda necakam to co urobila fotuna-nabrala cez leto dost hracov a nie vsetci sa chytili,branunschweig moze mozno mat vyhodu v tom ze podpise ci kupi niekoho kto tento rok spadne z BL,tam ta cena nebude vysoka a zaujimavy hraci v tych timoch su...

k BL-myslis ze pre hoffe budu klucove prve zapasy a ak ich nezvladnu tak uz sa z barazovej pozicie nehnu?

Reagovat
Arne

K Hoffe - myslím, že jo... Pokud to nedoženou v první polovině jara, tak to nedoženou nikdy.

Já tu hráčskou kvalitu na straně Fortuny nevidím větší, ale s propracovanou obranou a sázkou na to, že vpředu se něco uchytí, to očividně taky jde hrát... Navíc já jsem fanda malých změn v kádru, ideálně žádných, jako to Braunschweig předvedl v létě. Pokud to zopakují, mohou z toho udělat svojí výhodu.

Reagovat
stas87

to mas pravdu,preto ma mrzi cele leto v podani büskensa a vedenia,nechapem doteraz kcomu sa zhanal tak nutne utocnik kedze ani jeden zrejme nema na BL a nöthe sancu poriadne nedostal...preco je v kadri fall,azemi...v obrane to hori ale to asi nikoho netrapi,vyriesit to 17 rocnym ghananom je fakt skvele

no,ak neprivedu skusenost do kadra tak sa ty mlady zosypu,luto mi ich nebude

co je pravdy na tom ze gladbach sa zaujima o lustiho?

Reagovat
Arne

Ten odchod Occéana nechápu doteď a ono je vidět, že to nepomohlo ani jemu, ani Fürthu a nakonec ani Frankfurtu, ten by mohl být s Idrissouem min. o pět bodů vpředu.

O tom Lustim se spekuluje již delší dobu, ale to je klasika, média ráda spojují hráče s bývalými trenéry. Kromě tlachů ze strany B.Z. na ten přestup nic nenasvědčuje.

Reagovat
stas87

no idrissou je pre mna absolutny nesympatak ale hrac je to vyborny,o tom ziadna stale ale neviem dovod preco occean odisiel,peniaze alebo si myslel ze s tym timom to pojde dole vodou?

ja vobec nechcem aby lusti odisiel mne je teraz najsympatickejsi z celej herthy myslis ze by dokazal vystrcit zo zakladu klugeho?na neho mam celkom slusnu averziu,pre mna nema tomu timu co dat

Reagovat
Arne

Měl pár dobrých zápasů a pár špatných... Já bych spíš Lustiho viděl namísto Petera, byť ho mám rád a je to kapitán, tak v BL většinou nestačí.

Reagovat
JozkokozleJ

To je fakt, jeho caste zbieranie ZK je toho dokazom a tiez si myslim, ze prave miesto Lustenbergra je na DM, hoc stopera hraje velmi dobre. Trebars po navrate Franza sa tam vysunie (hlavne, nech tam Jos nedava Jankera). Kazdopadne DM treba skvalitnit.

Reagovat
Arne

Já jsem zvědav, co Kobi... Na jaře hrál na DM velmi dobře, jen doufám, že nevezme místo těm mladým na LV.

Reagovat
JozkokozleJ

Popravde, ja mu uz nejak neverim. Je otazne co s nim spravi rocna pauza... Skusenosti bude potreba, ale ci to ma byt prave on... uvidime.

Reagovat
Arne

Půlroční... Uvidíme, mohl by být jako Dárdai, který byl každý léto na odpis a stejně po pár týdnech nebo měsících byl zase napevno v základu.

Reagovat
JozkokozleJ

To je vec ina. Nemalo to byt povodne na rok? Som to takto mal zafixovane. Ak som pisal, ze mu neverim, vztahovalo sa to k 1.BL. Na 2.BL by prospesny byt mohol. Urcite by viac spresnil hru uprostred. Takze suhlasim... a tiez i v tom, ze hlavne nech ho nedava na LB.

Reagovat
Arne

Původně jo... Kdyby se šel hájit, tak by to tak nejspíš dopadlo, ale tím přistoupením na trest nakonec jen šest měsíců. Teď někdy začátkem ledna distanc oficiálně skončil.

Reagovat
Arne

http://www.fnp.de/fnp/sport/fussball/kobiaschwili-schlimmste-zeit-meiner-karriere_rmn01.c.10399896.de.html

Hlavně třetí odstavec bych dal do kroužku... Jinak já mu věřím i v 1. BL a to právě díky těm výkonům z jara. On tu fotbalovost a myšlení má, akorát už ztrácí rychlost a ty centry jsou špatný, proto na kraji už ne. Já bych ten problém, který zřejmě na DM budeme mít, vyřešil právě Kobim nebo zatažením Ronnyho. K jednomu z nich dát ryzí DM, třeba toho Lustiho, to už by snad šlo. Aspoń papírově teda.

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny ma zapasy (pasaze), kedy ma vie strasne rozculit. A myslim, ze na pozicii DM by sa to zdvojnasobilo. Kebyze vidim jeho opticky laxny pristup pri braneni na tomto poste, trafi ma slak.

Reagovat
Arne

Tak musel by hrát trochu jinak, to je jasný... Ale je to původně LV a bránit umí. Na téhle pozici jsem ho viděl dva roky zpátky ve Fürthu a byl výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Má niekto prehľad o návštevnosti domácich matchov Braunschweigu ??....predpokladám že stále ausverkauft ale aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka hoši ...nemám rád keď prichádzajú do Bundesligy mužstvá ktoré znižujú premiernú návštenovsť, v kt. je BL posledné roky na čele v Europe. Pre rokom Furth s tou biednou kapacitou ...teraz toto....v BL Freiburg ...

Reagovat
stas87

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg hral zaverom jesene paradny futbal. Uz sa neviem docakt jarnej casti i kvoli nim. Snad budu pokracovat podobne...

Reagovat
stas87

freis ma problem s ramenom uvidime kde maju strop ci uz ho dosiahli alebo este poskoci vyssie

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze na konci jesene predvadzali strop. Nedokazem si predstavit, aby tento "bezmenny" team dokazal predvadzat este viac... Rad by som sa nechal prekvapit. Ale bude mi bohato stacit, ak to bude to zo zaveru jesene.

Reagovat
stas87

aj ja si to myslim,ten koncept co tam teraz maju sa mi paci,davaju sancu odchovancom a na schalke v zakladu hralo 6 odchovancov

doteraz ma mrzi ze som sa bal na nich dat cistu dvojku na schalke,mal som 400 korun pripravenych ale rozmyslel som si to,aj tak som vyhral ale menej,na freiburg bolo cez 5..

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

jasné, pokiaľ ide o hru a futbal tak to je o inom ....Freiburg mal vlastne perfektný celý rok 2012....nato ako bol natom biedne po jesennej časti v roku 2011, ale tá kapacita štadióna na Bundesligu nepustí ....inak Jendriškovi končí zmluva v Januári myslím

Reagovat
JozkokozleJ

To je vlastne pravda. Za rok 2012 sa umiestnili na 5. miste. To vsetko nastupom Streicha. http://www.transfermarkt.de/de/2-bundesliga/stadien/wettbewerb_L2.html

Mne naopak stadion SCF pride taky kuzelny. Stary, so stlpami, ale ma svoju atmosferu...

Jendrisek ma zmluvu do konca sezony. Myslim, ze tu nedavno bol o nom clanok. Popravde neverim, ze by si vybojoval miesto v zaklade.

Reagovat
Arne

Budou stavět novej, blízko dálnice, tuším té Strasbourg - Basilej... Pokud postoupí do Evropy, tak by museli hrát jinde, pravděpodobně právě v tý Basileji.

Reagovat
smazaný uživatel

to sa teším nevieš aká by mala byť kapacita ?

Reagovat
JozkokozleJ

Mimochodom pamätas pohar UEFA a dvojzapas Puchov - Freiburg, prvy zapas doma 0:0, druhy vonku do 89. minuty postupovych 1:1, no Puchov to neudrzal a inkasoval (a vypadol)?

Reagovat
stas87

http://www.profutbal.sk/spravy/clanok3843-Pohara_UEFA_Freiburg__Matador_Puchov_21_10.htm

o tomto zapase som nemal tusenie,vdaka ked tak preletim zostavy tak zaujimavy hraci na obidvoch stranach kehl..to je sebastian?

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, je to Sebastian. Ten zapas som videl na nejakom nemeckom programe, pamätam si to sklamanie

Reagovat
smazaný uživatel

o tomto dvojzápase som nemal tušenia ani ja, mal som 8 či 9 rokov...zaujímavé mená, útočník Perniš v Púchove o tom som nikdy nepočul ani.... zaujímava konfrontácia

Reagovat
JozkokozleJ

Hehe, ze si si vybral akurat toho (Pernisa). Dennik Sport o nom napisal: "Rad striehol s loptou na hrabici ofajdu a vedel z toho tazit. Dnes je vsak Lubos Pernis, 36-rocny rodak z Bojnic, v ofsajde, ktory boli ovela viac." Pernis totiz sedi vo väzeni. Kratil dane. Za posledne roky svojej kariery nepriznal dane za bonusy, cim stat obral o cca. 140.000,- vtedajsich Sk. Za to dostal trest 50.000,- Sk. Toto vsak nezaplatil, tak dostal nahradny trest, 2 roky väzenia nepodmienecne (nieco podobne ako v pripade toho megablba "tykadloveho ridice Smetanu", ktory namiesto toho, aby odmakal par hodin verejnoprospesnych praci, radsej sa nechal zabasnut a este robi zo seba mucenika). Inak bol Pernis celkom obstojny strelec, dal 54 golov v CL a ziskal tituly s Interom.

Reagovat
smazaný uživatel

http://sport.aktuality.sk/c/141091/lubos-pernis/ aaaaa tak to je tento hah čítal som to čítal, len mi úplne vypadlo priezvisko..... ...ale fakt o ňom viem maximálne tak z tohto článku...

Reagovat
stas87

sucasny je asi zle postaveny ze sa neda zvysit kapacita ze? mne ale teda tento stadion bude chybat...a moc!zvykol som si...

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci, ja sa este pamatam z hlbokych rokov 90-tych (niekedy okolo 91,92), ked na sat1 chodila (chodi doteraz ???) futbalove ranissimo. vtedy freiburg postupil a ich stadion mal kapaciu 17000 ludi. a vtedy to bola klasika na statie so stlpami))) a vtedy tam fungovali take lahodky ako uerdingen, wattenscheid, lipsko, stuttgart kickers, saarbrucken, oli kahn bol uplne mlade ucho v karlsruhe a trenoval ich nenormalny manik winnie shaefer, rok predtym homburg vypadol, v druhej lige hrali len tak namatkovo meppen, tennis burussia dortmund, havelse, schweinfurt, darmstadt s radkom drulakom.... schalke hralo na starom parkstadione kde pri postupe do bundesligy v tusim 93-tom roku prislo nejak okolo 72.000 ludi. beckenbauer nemal sive vlasy...)))) odvtedy isla bundesliha neuveritelne nahov a verim, ze ked eintrach postupi, tak ako poznam nemcov, tak vsetko bude "in ordnung" - fanskovia, financie, stadion. nemci si to vedia osefovat.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za preklepy, este mam zalepene oci...)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Nehralo tam v te druhe lize spis TeBe Berlin misto toho Dortmundu ?

Reagovat
Arne

TeBe je právě Tennis Borussia, ale pochopitelně Berlín, ne Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne berlin! sorry chlapi, som sa pomylil))))))

Reagovat
JozkokozleJ

Ranissimo pamätam z druhej poly 90-tych (teraz uz ma pod palcom zaznamy z BL - ARD, Sport1 a Sky BL). Inak, jednalo sa o TeBe Berlin, hral tam Ivan Kozak a Hamburg nikdy z BL nespadol.

Reagovat
smazaný uživatel

jozko - nie hAmburg ale hOmburg zo saarska. fc 08 homburg

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, myslel som, ze tvoje ospravedlnenie za preklepy sa vztahovalo i k tomu Pardon.

Reagovat
Arne

Já mám doma Kicker, kde je právě Homburg v seriálu o "zapadlých exbundesligových klubech"... Docela zajímavý čtení.

Reagovat
smazaný uživatel

Za TeBe hrál i Suchopárek.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.nemeckyfotbal.eu/category/specialy/

Zde je seriál klubů, které byly velmi úspěšné, ale v současnosti jsou za zenitem slávy.

Reagovat
smazaný uživatel

VfB Leipzig - Deutscher Meister: 1903, 1906, 1913

Snad na ně nezapomenou...

Reagovat
smazaný uživatel

A hned se tam musí angažovat Horký, velký to fanatik BVB

Reagovat
jv

On je i tam?

Reagovat
db18

Sloupek z Dortmundu

Reagovat
jv

Hm, hlavně, že tam má "autor je redaktorem České televize"... to píše taky všude.

Reagovat
jv

Ale moc dlouho s tím nevydržel.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ja sledujem teraz akurát na nemeckých kanáloch highlighty na Sport1, a nemecký pohár DFB Pokal ide na 2 televíziach (ARD, a Erste1, neviem či aj ZDF, taktiež repre na tých volľných kanáloch stále ide)...z tej historie bunedsligy toho neovlaádam veľa

Reagovat
db18

Jen "nástupce" ranissima je ran taky na sat1, ale tam dávají jen EL a LM

Reagovat
Arne

Já teda nevím, ale mě ten stadion Freiburgu nepřijde nic extra a ani atmosféra tam není nic moc... Rozhodně třeba Mainz nebo Augsburg jsou v tomto směru o krok vpřed.

Reagovat
JozkokozleJ

O tom som nevedel. Citam, ze by mal byt do 35 tisic, takze utulnost typicka pre SCF zostane. Nieco stylu Mainz by bol ideal.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte raz dík

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám, že TSV se svým 33% zaplnění kapacity má v 2. BL 5. nejvyšší návštěvnost, to mě celkem překvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

ono ja stále hovorím že TSV by sekol vlastný štadion, niečo okolo 25-30 tisíc, mali by aj plno, aj lepšia atmosféra by bola...a hlavne vlastný stánok...prekvapuje ma že práve v Nemecku, kde štadiony niesú problém, je tento "problém"

Reagovat
smazaný uživatel

No jak jsem psal nedávno, tak Grünwalder Stadion prochází rekonstrukcí, ač tomu všechno nasvědčuje, měl by se tam TSV potom vrátit, ale oficiálně jsem to nikde nenašel. Každopádně případnej zápas Bayernu na Městským stadionu proti TSV v Bundeslize ... no to by bylo něco.

Reagovat
smazaný uživatel

niečo som teraz prebehol na webe, našlo mi nejaké navrhované dizajny a modely štadióna, tak uvidíme, inak na tom Grunwalder Stadione sa už asi dlhšie nehraje však? Našiel som informáciu že od roku 1995 tak neviem.

Jak Bayern tak TSV tiež hrali spolu na Olympiastadione myslím....?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi podařilo v této hluboké noci něco pozjišťovat ...

Na Grünwalder Stadionu se hraje pořád, jen letos je zavřený pro přestavbu. Bayern a TSV tam hráli společně od roku 1925 myslím až do 1972, potom společně na Olympiastadionu a pak i v AA (přes 75 let nerozlučná dvojka ). Nyní se rekonstruuje, TSV se na něj ale nevrátí. Bylo v úvaze několik možností, jednou z možností bylo stadion přestavět a rozšířit až na kapacitu 30 000 diváků, splňoval by podmínky na 1. a 2. ligu. To se však zamítlo - nevím proč. Tím pádem se v podstatě přestavuje (dostavuje) jen západní tribuna, provádí se úprava hrací plochy a opravuje se havarijní stav. Po dokončení by měl mít stadion kapacitu 12 000 (to mi přijde opravdu málo) a měla by na něm primárně hrát B mužstva nebo FC Bayern Frauen. TSV zde také hraje (a bude hrát) předsezonní přípravu. Vzhledem k tomu, že AA 1860 neyhovuje (moc velká, drahá, daleko), se chtějí přesunout "do vlastního". V podstatě nyní ale nemají kam, na Olympiastadion se vracet nebudou a na GS nemůžou. Plánují tedy postavit vlastní stadion, četl jsem že buď v Garchingu (což je blbost - to je ještě 10 minut za Fröttmaningem a už to ani není Mnichov) nebo v Riemu, což je prakticky Giesing-Ost, od Grünwalder Stadionu je to 5-6 stanic metrem. Prý je to ale v jednání (podzim 2012) a není nic jistýho. Do té doby bude muset hrát 1860 v AA, nejbližší termín otevření při schválení výstavby stadionu v Riemu je rok 2016. Tak teď už jsem klidnej, že to vím, doufám, že jsem někomu pomohl a nechápu to a mrzí mě to

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, dobrý info. Na druhou stranu, těch 12.000 kapacita mi příjde vhod pro TSV. Však oni zas nemají tak širokou fanouškovskou základnu. Ono je to vidět i v Mnichově, samý Bayern, oni mají fans shopy například snad všude ale o nějakou propagaci lvů jsem nezavadil.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

12 tisíc je tuze málo, teď tam chodí minimálně dvacet vždycky a až postoupějí, bude se to podle mě aspoň kolem čtyřiceti pohybovat. Minimálně.

Reagovat
db18

Kdyby TSV dotáhlo postup, tak by se pro ně šiknul vlastní stadion s kapacitou aspoň jako Rhein-Neckar-Arena...

...teď tam hodně lidí taky nechodí kvůli tomu, že je to stadion Bayernu (Jako v Bratislave, nebo jak by to bylo u vás v případě stěhování se do Vítkovic)

Reagovat
smazaný uživatel

Čeče, zrovna vymlouvat se na stadion, kde hrají společně s Bayernem... To jim nevadilo, že spolu na jednom statku hrají...nevím...40. let ? Každopádně jak vidno, ustřelil sem s průměrnou návštěvou lvů. Měl sem za to, že tam chodí fakt málo lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

No ... Olympiastadion je Olympiastadion, ale AA je naše

Reagovat
smazaný uživatel

O tom žádná. Ale hráli tam spolu? Hráli To není jako případ Slavie s Bohemkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak psali nade mnou, průměrná návštěvnost je letos 25 000, navíc v AA, na GS by byl velkej přetlak. To máš jak se Slavií, kdyby se vrátila do Edenu (myslím hokejovou), taky by stoupla návštěvnost, navíc pokud je tam nějakej potenciál bojovat o postup. Psali, že ten stadion v Riemu by měl být pro 30-40 000 lidí, což je určitě optimální. Je pravda, že TSV nemá v Mnichově takovou fanouškovskou základnu jako Bayern, po městě je pár fanshopů, já osobně zatím žádnej fanshop 1860 neviděl, jen jeden malej úsek v jednom sportu, kde se krčil vedle většího úseku Bayernu Ale zase tak rapidní rozdíl jak si myslíte to asi nebude, ten potenciál 40 000 TSV určitě má. Samozřejmě to není ani půlka FCB, ale u něj to dělá i to, že je známej ve světě a hlavně na nebundesligový zápasy, který nejsou mezi místníma dědkama tak žádaný, je na stadionu velký procento "náplav", který samozřejmě před zápasem vykoupí fanshopy ve městě, protože neví, kdy se tam zase dostanou

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna nedávno hrála Slavie v Edenu proti Vítkovicím a přišlo málo lidí

Reagovat
JozkokozleJ

A to TSV ma peniaze na stavbu noveho stadionu, ked, ak sa nemylim, nemali na polku (neviem presne aka to bola ciastka) AA? Je to fakt realne?

Reagovat
JozkokozleJ

Vlastne mne uplne vysumelo, ze tam je ten Ismaik.

Reagovat
Arne

Ale teď se tam nějak rozhádali... Podrobnosti ale nevím, co je důvodem a s kým vlastně, jestli s někým z představenstva nebo jak.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě ten problém, kterej jsem tam zapomněl napsat, že nemají investora.

Reagovat
smazaný uživatel

parádne info, veľká vďaka ! ....no trochu mi to príde zložité na Nemecko , ale uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, říká Týpek

Reagovat
smazaný uživatel

No samozrejme ze nema, euforie je neco, to je bez debat, ale o level vys, cely rok to nelze udrzet, co si budeme povidat, to asi neklapne

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych jednou chtěl napsat podobný článek. Škoda, že o těch menšìch klubech toho moc nevim

Reagovat
smazaný uživatel

takže Sparta je se svym rozpočtem na úrovni průměrných německých týmů 2bundesligy jo?

Reagovat
smazaný uživatel

a ostatní týmy regionálních soutěží:D

Reagovat
db18

No, braunschweig má vyšší rozpočet než některé prvoligové kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článek, zas jsem o něco moudřejší ohledně tohoto týmu Každopádně, aspoň za sebe, nedokážu si je moc představit v první lize (ono to platí i u SGD). Hráli by tam vedlejší kolej, jinej level. Zatím, ať jsou hezky ve druhé lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně, jaký nováček nehraje v první sezoně vedlejší kolej?

Reagovat
smazaný uživatel

Treba letos Fortuna a Eintracht ? A v letech minulych napriklad Hoffe ? ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale co třeba FCA, Fürth, St. Pauli nebo Cáchy.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti neberu ale ty jsi napsal, který nováček nehraje v první sezóně vedlejší kolej. Tak jsem ti je vypsal a určitě sem na nějaké ještě zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale tak většina onu druhou kolej hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, že hned všichni nováčci nebudou hrát o titul

Reagovat
smazaný uživatel

A třeba takový Lautern před lety postoupil do 1.BL jako nováček a na konci sezony se hned radoval z mistrovského titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

nj to tam bol ešte Michael Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

či Míra Kadlec s Kukou nebo Olaf Marschall či můj oblíbenec Ciriaco Sforza A tehdy, pokud se nemýlím je trénoval Rehhagel.

Reagovat
smazaný uživatel

jj ja som tú dobu nezažil ale niečo som o tom čítal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Perisic asi definitivně u vlků.

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem postup alebo baráž 15 bodov na 4.miesto v tabulke je strašne vela a to ešte v 2.BL,kde môže vyhrať každý s každým

každopádne ak sa dostanú do baráže,majú malé šance na postup

a ešte prajem záchranu Drážďanom na úkor Paderbornu

Reagovat
smazaný uživatel

"V době zisku titulu Vlků v roce 2009 se mnoho dětí směřovalo směrem VfL, momentálně se situace mírně otáčí v náš prospěch,

tak to je super

Reagovat
frankiefcb

Logická věc. A je dobře, že se to teď obrací

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli postoupí, tak budou hrát bundesligu. Řešit, jestli "na to mají" mi zavání rozhodováním od stolu, kdo na co má a případným stěžováním postupu do bundesligy. Jestli na to mít nebudou, sestoupí. A třeba by skončili v horní polovině tabulky. Ale nechte to, ať se to rozhodne na hřišti. Nechtějte nic generalizovat, jako např. že nováčci stejně většinou sestupují.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to téma k diskusi, kdybychom jako fanoušci měli čekat na to, jak se rozhodne na hřišti, tak bychom mohli zavřít všechny diskuse a ten fotbal by nás snad ani nebavil

Reagovat
smazaný uživatel

jinak avoš, super článek víc takových z německé 2. i 1. bundesligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele