LVÍČATA S TULIPÁNY NEUSPĚLA

08.10.2005, 15:13
Aktuality
Čeští mladíci potřebovali k jistotě baráže získat alespoň bod ze dvou posledních utkání. První příležitost měli proti jednadvacítce Nizozemska. Vše vypadalo nadějně, po prvním poločase vedli Češi 2:0, ale do druhého poločasu vstoupili nešťastně, když byl v 51. minutě vyloučen Papadopulos. Nizozemci poté roztočili uragán a bezmocným Lvíčatům nasázeli čtyři góly.

Už ve třetí minutě se dostal k zakončení Kadlec, ale pálil pouze do nohou dobře vyběhnutého Watermana. V sedmé minutě byl na hranici pokutového území faulován Filip Trojan Tiendalliem, načež rozhodčí Vasquez neváhal nařídit penaltu. Exekuce pokutového kopu se ujal Svěrkoš a s jistotou proměnil - 1:0. Ve 27. minutě hlavičkoval do břevna Latka, odražený míč se dostal ke Svěrkošovi, ale ten pálil nad. 31. minuta byla ve znamení další šance, Papadopulos utíkal sám na Watermana - když už se chystal ke střele, skočil mu pod nohy vracející se Zomer a následná střela byla pro brankáře hostí snadné sousto. V první minutě dvouminutového nastavení po nacvičeném signálu centroval na vzdálenější tyč Trojan, tam si naběhl Latka, vrátil míč před branku na Rilkeho a ten křižnou střelou překonal Watermana - 2:0. Čechům se tak odcházelo do šaten mnohem lépe.

Druhý poločas nezačal vůbec šťastně, Papadopulos byl za zbytečný skluz na Zomera na soupeřově polovině vyloučen. Po deseti minutách se dostali ke slovu Nizozemci. Grigar se nedohodnul s Latkou, míč vyboxoval před sebe na volného Owosu-Abeyie, ten naštěstí pro Čechy téměř prázdnou branku přestřelil. Hned vzápětí z pravé strany nacentroval do vápna střídající De Ridder, Grigar vyrazil opět před sebe, ale tentokrát měl smůlu, Castelen si míč zpracoval na prsa a vykřesal pro svůj tým naději - 2:1. 63. minuta a opět další centr do vápna, který Grigar vyboxoval na hranici velkého vápna. Tam stál Owosu-Abeyie, míč ihned posouval na v ofsajdu stojícího Jennera, ale o ofsajd se nejednalo, protože Jirsák se jemně míče dotknul. Jenner mohl tedy v klidu střílet a s pomocí jemné teče dopravil míč za Grigara - 2:2.

Waterman byl v té době téměř bez práce. V 71. minutě se dostali do ojedinělého protiútoku Češi, po krásné kombinaci se dostal do pokutového území Svěrkoš, vyslal na nizozemskou svatyni skákavou střelu, ale bohužel mířil těsně vedle. V 74. minutě zahrával Emanuelson rohový kop, na který si naskočil střídající Luirink a dokonal tak obrat na 2:3. V nastaveném čase Huntelaar zasadil definitivní hřebíček do české rakve, z malého vápna dal hlavou na 2:4.

Díky kartám do rozhodujícího utkání proti Finsku určitě nenastoupí Kaufmann, Kadlec, Rilke a Papadopulos. Můžeme jen doufat, že se A-týmu dnes večer povede lépe...

Česko "21" - Nizozemsko "21" 2:4 (2:0)

Branky: 8. Svěrkoš (pen.), 45.+1 Rilke - 61. Castelen, 63. Jenner, 74. Luirink, 90+1. Huntelaar
Žluté karty: Kaufman, Rilke, R. Hubník, Kadlec, Trojan - Zomer, Castelen, Luirink, Tiendalli
Červená karta: 50. Papadopulos
Rozhodčí: Vazqez - Artero, Costoya (ESP)
Diváci: 1 864
Česko: Grigar - Kaufman, Latka, R. Hubník, Kadlec - Rilke, Hušek, Jirsák (83. Petržela), Trojan (88. Limberský) - Papadopulos, Svěrkoš (72. Magera)
Nizozemsko: Watermann - Tiendalli, Kruiswijk (46. Luirink), Zomer, Braafheid - Schaars (46. De Ridder), Emanuelson, Owsu- Abeyie (88. De Zeeuw) - Jenner, Huntelaar, Castelen


Autor: Jaromír Janíček

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam, ze tak uspeje dneska aj nizozemske acko!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

běž se exhibovat někam jinam debílku

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdej Cech, Moravak, to je jedno, kterej dneska nepreje nasim, je podle me nemocnej.

Reagovat
smazaný uživatel

a to jako proč? Každý ať si fandí komu chce.

Reagovat
smazaný uživatel

mne pride otazka "proc?" v souvislosti s timhle dost nelogicka

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde nelogické někomu vyčítat komu fandí.

Reagovat
smazaný uživatel

A mně přijde,že si dement

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

No to byla fakt velká sranda

Reagovat
smazaný uživatel

to je jak kdyby byla valka a ty sis pral at souper vyvrazdi tvuj vlastni narod, vcetne tebe

Reagovat
smazaný uživatel

No to sis teď dělal prdel, ne? To bereš jako válku, jo? O to tady právěže jde, tohle není válka, tohle je jen sport, tady ať si každý fandí komu chce.

Ale brát to jako válku

Reagovat
smazaný uživatel

de proste moje chapani aby Cech nefandil Cesku

Reagovat
smazaný uživatel

mimo moje sem chtel napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Polib si neco, mam holandsky predky! Debilku!

Reagovat
smazaný uživatel

To melo smerovat na toho ubozaka Vincenta... Mam pravo fandit komu chci. Muzu za to, ze muj tata pochazi z Haagu? Ostudo!

Reagovat
smazaný uživatel

Vy Cesi jste vuci jinym netolerantni! Schvalne, jestli vy Cesi dneska budete pokrikovat na nase chrace rasisticky pokriky... Za to byste jste se meli stydet vy!Jako narod!A muzu si fandit komu chci, mam nizozemsky obcanstvi, tak nevidim duvod, proc bych nemohl fandit sve vlasti!

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ses narodil tady tak je tvoje vlast CR coz predpokladam kdyz umis tak dobre cesky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, narodil jsem se ve Zwolle, ale pochazim z Haarlemu.Moje matka je ceska.

Reagovat
Shevchenko

Je to ten Castelen z Feyenordu?

Reagovat
Jarek252

Ano, je to on.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele