Lvíčata dnes proti Lichtenštejncům

11.09.2007, 08:30, aktualizováno 11.09.2007, 08:30
Previews
Česká jednadvacítka si bude chtít spravit náladu po neúspěšném utkání s Armény dnes v Horních Počernicích, kde odehraje další kvalifikační duel o ME proti fotbalovým trpaslíkům z Lichtenštejnska.

Českým reprezentantům se úvod do kvalifikace ME hráčů do 21 let v roce 2008 nepovedl, když v Arménii pouze remizovali 1:1. Kouč Vítězslav Lavička věří, že po nezdařilé premiéře jeho mužstvo udělá v úterý první vítězný krok. "Spokojeni se vstupem do kvalifikace být určitě nemůžeme, chtěli jsme přivézt jiný výsledek, ale neřekl bych, že je nálada v týmu nějaká skleslá. Spíš v něm cítím vůli a odhodlání udělat ten první vítězný krok," řekl český trenér.

Nově sestavený výběr jednadvacetiletých hráčů trápí střelecká nemohoucnost. V jediném přípravném utkání ve Skotsku vyšli střelecky naprázdno a v prvním kvalifikačním duelu v Arménii vstřelili jen jedinou branku. Proto Lavička doufá a věří v to, že jeho svěřenci zvýší efektivitu a začnou střílet branky.

Český tým dnes nastoupí v roli jednoznačného favorita a očekává se od něj střelecké představení. "Myslet si, že automaticky nastřílíme spoustu branek, je trochu zavádějící, i když se před podobnými zápasy takto všeobecně uvažuje. Ale Lichtenštejnsko v úvodních zápasech naznačilo své možnosti a vyslalo k nám varování," upozornil Lavička na fakt, že Lichtenštejnci přišli v závěru sobotního kvalifikačního utkání s Tureckem o remizu, když až v páté nastavené minutě vstřelili Turci vítěznou branku.

"V obraně jsou houževnatí a agresivní, dokážou hrozit i z brejků," vyjmenoval Lavička silnější stránky dnešního outsidera.

Výkop kvalifikačního duelu mezi Českou republikou a Lichtenštejnskem je naplánován na 17:00 v Horních Počernicích.

Předpokládaná sestava Česka Švenger - Gebresalssie, Šimůnek, Mazuch, Kúdela - Fillo, Holek, Suchý, Dočkal - Pekhart, Střeštík.

Autor: David Křížka / ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*tomigun

Lvíčata vs. Lichtenštejnsko 1:1..stejně jako s Arménií to bude bída..navíc nehraje Rajtoral a to je budoucí kapitán áčka...:))

Reagovat
smazaný uživatel

Trefa!

Jak si to mohl vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

Lvíčata dneska zabojuji a vyhrajou 1:0

Reagovat
Slejdy

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nedává ´21 nějaká TV? Hlavně, že tady máme veřejnoprávní ČT 4 SPORT, že ...?

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 a branky: 2 Fillo, Dočkal, 2 Pekhart

Reagovat
lojzah

je to dobrý, 8. minuta a už vedem 1:0. Češi do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím je to 7:0 a trefil jsem 2 trefi Pekharta, trefu Dočkala a gól Filla

Reagovat
smazaný uživatel

trefy

Reagovat
plechi

No hezky to válí!!! Doufam že Dědek seděl aspoň v hledišti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele