Lvíčata deklasovala Lichtenštejnce!

11.09.2007, 20:19, aktualizováno 11.09.2007, 20:19
Komentáře a souhrny
Český výběr hráčů do 21 let dokázal zvítězit až ve druhém utkání v rámci kvalifikace na evropský šampionát v této věkové kategorii. Lavičkův tým nadělil Lichtenštejncům osm branek, když zvítězil 8:0. Třemi brankami se na konečném výsledku podílel Michal Smejkal...

Čeští fotbalisté nastoupili do dnešního zápasu s černými páskami, kterými vzdali hold kouči Vlastislavovi Marečkovi. Před samotným výkopem všichni přítomní na stadionu v pražských Horních Počernicích uctili památku bývalého trenéra Zlína a Teplic minutou ticha.

Mladíci vstoupili do utkání skvěle a už ve 4. minutě otevřeli skóre zásluhou Martina Filla. Marek Střeštík zahrával rohový kop a centrovaný míč doletěl k plzeňskému Fillovi, který ho hlavičkou doklepl do sítě lichtenštejnské brány. O sedm minut později čeští hráči přidali další gól do sítě hostujícího mužstva. Střeštík poslal míč z volného kopu do pokutového území na Tomáše Pekharta, který pohotově dorazil hlavičkou míč do soupeřovy sítě. V následujících minutách hry měli domácí reprezentanti několik gólových příležitostí na zvýšení. Nejvíce dusno před brankou Büchela bylo na přelomu třicáté minuty, kdy nejprve Luboš Kalouda z velké dálky prověřil lichtenštejnského gólmana, ale mířil těsně nad brankou. Pak o tři minuty později Pekhart předváděl divákům nádherné kličky přes soupeřovu obranu a jeho akce skončila zdařenou střelou, která těsně minula brankovou konstrukci. V závěru prvního poločasu Češi udeřili, a to hned dvakrát. Nejprve v 41. minutě, kdy z pravé strany centroval Ondřej Kúdela a jeho míč doplachtil do pokutového území k úsoěšně zakončujícímu Michalu Smejkalovi a tentýž hráč se mohl radovat ze své druhé branky hned o několik minut později, kdy prostřelil v pokutovém území Büchela. Svěřenci Vítězslava Lavičky zaslouženě vedli po prvním poločase 4:0.

Přítomná tisícovka diváků se po změně stran dočkala dalších branek. Ta první přišla ve 49. minutě, kdy Marek Suchý bravurně vyslal útočníka Tottenhamu Pekharta, který výborně obehrál gólmana a bez problémů dopravil míč do prázdné brány. Šestý gól padl o pět minut později, kdy se Bořek Dočkal prokličkoval do pokutového území a střelecky se pak nemýlil. Po 55 minutách Češi již vedli 6:0. Po delší gólové odmlce se česká reprezentace opět prosadila až v 70. minutě, kdy kopala rohový kop a ve zmatku se nejlépe zorientoval Smejkal, jehož střelu ovšem tečoval do sítě jeden z hostujících hráčů. Naposledy se diváci radovali z české branky až v 85. minutě, kdy Bořek Dočkal překonal pěknou střelou z přímého kopu lichtenštejnského brankáře. Češi měli během celého zápasu naprostou převahu, a tak jednoznačně rozdrtili fotbalové trpaslíky 8:0.

Česká republika "21" - Lichtenštejnsko "21" 8:0 (4:0)
Branky: 11., 49. a 70. Pekhart, 40. a 45. Smejkal, 53. a 84. Dočkal, 4. Fillo.
Rozhodčí: Alijev - Husejnov, Alakbarov (všichni Ázerb.).
ŽK: Střeštík, Suchý, Smejkal - Hasler, Spalt.
Diváci: 1000.
ČR: Švenger - Kúdela, Suchý, Šimůnek, Kubáň - Fillo (71. Jeslínek), Holek (56. Gebreselassie), Kalouda, Střeštík (46. Dočkal) - Smejkal, Pekhart. Trenér: Lavička.
Lichtenštejnsko: Büchel - Vögeli, Bühler, Flatz, Spalt - Rechsteiner (81. Wolfinger) - Christen (41. Batliner), Büchel, Biedermann (46. Haas), Wille - Hasler. Trenér: Fischer.

Autor: David Křížka / idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přesně takhle to mělo vypadat u našeho áčka proti San Marinu, aby jim neztěžkly nohy před Irskem...

Reagovat
HOST*Mich

Za nás hraje Gebreselassie jo? neni to ten rekordman na vytrvalostni trate v atletice?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

týpek je to.. zajímavý hráč..

Reagovat
HOST*David

je to hráč proti kterému jsem si také zahrál v dorosteneckém věku, můžu potvrdit že je to velice kvalitní hráč...nevím jestli tam ještě je, ale hrál za ligový dorost v Jihlavě

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jo myslím, že je ještě v Jihlavě.. akorát už myslím hraje za muže.

Reagovat
HOST*David

určitě už bude hrát za muže, bude nastupovat za rezervu v MSFL, v A týme jsem ho v drzhé lize nezaregistroval

Reagovat
HOST*Luis

už tam taky nastoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje v Jihlavě stabilně v základu ...univerzální hráč co nastupuje v obraně i v záloze

Reagovat
HOST*

jo,hraju ještě v Jihlavě

Reagovat
HOST*Gebreselassie

jo,hraju v Jihlavě

Reagovat
HOST*David

Reagovat
HOST*

Nehraje už v Jihlavě....je teď ve Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

To má ten frajer napsáno na dresu "Gebreselassie"? Část toho příjmení snad musí mít i na hrudi.

Reagovat
HOST*Mich

to je este v pohode,lepsi je mit na dresu J. Vennegoor of Hesselink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele