Löw má příjemné starosti, libuje si Klose

26.06.2012, 10:42
Aktuality
Němci zatím potvrzují roli jednoho z velkých favoritů evropského šampionátu a turnajem procházejí se samými výhrami. Zatím poslední úspěch zaznamenali ve čtvrtfinále proti Řecku, do kterého trenér Joachim Löw nasadil značně pozměněnou sestavu. Podle útočníka Miroslava Kloseho jde velká konkurence Němcům k duhu.

Právě Klose byl jedním z hráčů, kteří se překvapivě dostali proti Řecku od první minuty na hřiště. Opora Lazia nahradila stabilní útočnou jedničku Maria Gómeze a Löwovi se odměnila gólem a výrazným příspěvkem k výhře 4:2.

"Trenér má na výběr mezi dvěma špičkovými útočníky. Je to dar pro něj i pro celý tým," říká Klose, autor 64 branek ve 120 mezistátních zápasech. "Nechci být náhradník. Snažím se dostat do základní sestavy a dělám pro to všechno," zdůrazňuje.

34letý střelec měl na konci klubové sezony vážné problémy se stehenním svalem, které ohrožovaly jeho start na Euru. Nyní je Klose zcela zdráv. "Jsem stoprocentně v pořádku, cítím se skvěle. Všechno ostatní je na trenérovi. Chci hrát, o tom jsme se spolu několikrát otevřeně bavili. Nikdy ale neupřednostňuji svoje ego před zájmy týmu, to jsem nikdy neudělal," dodal Klose.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (112)

Přidat komentář
Bayern +

Neskutocny sympatak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carrick

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

jen kdyby nereprezentoval němce

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti na tom vadí? Nemáš rád Němce, nebo ti vadí Kloseho polské kořeny?

Reagovat
clinger

nemám rád němce

Reagovat
smazaný uživatel

Me by jen zajimalo, jestli se takoveto debaty vedou i pod jinymi narodaky. Vsak Anglie a Francie ma mezi reprezentanty take hrace, o nichz by se na prvni pohled rozhodne nedalo rict, ze jsou cistokrevni Anglicane a Francouzi. Tyhle hry na koreny me docela irituji. Ja mam koreny slovenske (a jelikoz z vychodu, tak mozna taky dokonce i ukrajinske) a take zrejme nemecke. Znamena to, ze se nikdy ja ani moje deti nebudeme moct povazovat za Cechy? Kolik si vlastne myslite, ze tu je opravdu "cistych" obyvatel? Buhvi, odkud byl vas praprapraded...

Reagovat
smazaný uživatel

...takže už vidíš, že Tvůj příspěvek je mimo.

Reagovat
clinger

takhle jsem to zrovna v tomhle příspěvku nemyslel.ale když už si to otevřel tak se mi nelíbí ani tyhle multikulti reprezentace.u němců je hodně turků,a ještě více je to patrné v mládežnických reprezentacích kde jich bývá snad více než 50% což už je hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se těžko něco nadělá. Jednou Německo otevřelo hranice, tak se s tím teď musí nějak vyrovnat. A když se Turek od okurek narodí v Němcku, tak mu těžko někdo bude bránit hrát za německý nároďák. Horší je, když se s reprezentanty kšeftuje. A ani to nemusí mít nic společného s multikulturalismem. Nevím jméno, ale nějaký mladá hráč z Británie reprezentoval nejdřív jednu zemi v mládežnických výběrech, ale za chlapy hrál zase za jinou zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Hlavně všichni budeme říkat: ,,Ale on se přeci narodil v Německuu, tak je to přeci Němeec, ne?" To je sice hezký, pokud jde o nějaké výhody, tak se vždy rádi prohlásí za Němce, ale jakmile je jde do tuhého, realita je trošku jiná.

Jako příklad bych uvedl zápas (myslím, že přátelský) mezi Německem a Tureckem. Hrálo se v Berlíně a Turci tam měli domácí atmosféru. Ochozy byly rudé. Myslí si někdo, že ti všichni na ten zápas přišli z Turecka? To by musel být člověk hodně naivní. Ne, ti diváci nebyli Němci...byli to "Němci".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hlavně problém etnických Němců, že na ten zápas nepřišli. To, že je v Německu, a zvlášť v Berlíně hodně Turků, kteří se cítí jako Turci, je známá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

...a je nešťastné, že zabírají Lebensraum skutečným Němcům.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jiní cizinci, kteří přišli do Německa? Italové, Španělé, Francouzi, Afričané, Asiati, Balkánci...na ty máš stejný názor jako na Turky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem. Italové, Francouzi, či Španělé jsou vděční za možnost stát se Němci a jsou ochotni přijmout německé zvyky, nikomu nevnucují svůj styl žití. Viděl jsem to v Bruselu, krásném to městě, jak ti zahalení lidé hází odpadky běžně pod sebe na ulici (jak už to mají zažité). Když jsem to viděl, pocítil jsem obrovskou vděčnost za to, že jsem mohl vyrůstat ve východním bloku. Daleko od těchto babylonů. O mešitách se raději ani nezmiňuji...takové téma bych tu nerad otevíral

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsi zjišťoval jak, že jsou Italové, Francouzi, Španělé vděční stát se Němci?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tito lidé projeví zájem získat německé občanství, většinou to myslí opravdu vážně. Miroslav Klose po každém gólu, který za Německo dá, poklepe rukou na ten znak, co má na srdci. Vidím v tom určitou vděčnost. Pochybuji, že by měl třeba tu drzost fandit proti Německu Polsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Klose má ale německé předky. Takže u něj ta vazba na Německo může být logicky větší. Navíc řeč je o Španělech, Italech a Francouzích. Ne o Polácích. A pak bavíme se o obyčejných lidech, ne sportovcíh, kteří reprezentují Německo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemusí se nutit stát se "pyšnými" Němci...jen bych žádal trochu respektu k místním zvykům a kultuře. A pokud jde o ty tvé Španěly...promiň, já je osobně neznám, abych ti je tu mohl vypichovat...a nepojedu do Německa dělat o tom reportáž, jak se tam původem Španělům líbí.

Pokud čtu na internetu zprávu o tom, že někdo v Německu uťal své dceři hlavu za to, že se stýkala s nějakým mužem, opravdu neočekávám, že to bude německý Španěl. A-pro někoho možná překvapivě-to není ani Ital. Bývá to Mohamed apod. Můžeš mě napadnout, že generalizuji, ale přoč proboha vím, o koho asi šlo, aniž bych ten článek dočetl do konce?

Reagovat
smazaný uživatel

Neznáš německé Španěly, ale mluvil jsi tu o nich. Prima přístup .

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo mi jasné, kam to chceš nasměrovat. Abys ukázal, že nic neznám, nic jsem neviděl, jen žvaním na internetu. V pořádku, jsem pro, abychom to ukončili...je mi u takových témat vždy smutno...jsem rád že žiji tady a tyto problémy tu nejsou tématem číslo jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys nezačal mluvit o tom, že se Španělé rádi stanou Němci apod. nezmiňoval bych to.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si ta žena špatně nevysvětlila clingerův příspěvek, nemuselo toto téma vůbec vzniknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusel jsi reagovat . Takhle bychom tu byli do večera.

Reagovat
mesyas

to nemá cenu vůbec řešit tyhle blbost. Dřív jsem taky psal pár podobných příspěvku narážejícíh na přistěhovalce/smíšení/původ a už jsem byl za kretena, rasistu,zostalev atd. a Sancho je už známej lidumil takže je bude hájit až do smrti.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud sis všiml, tak zrovna v tomto případě se nezastávám Turků jako takových. Spíš jsem narážel na ty ostatní přistěhovalce a na fakt, že si za současnou situaci můžou Němci sami. Kdybys mě tak dobře znal jak tvrdíš, tak by sis všiml, že s multikulturalismem nesouhlasím a neochota jakýchkoli přistěhovalců se začlenit do společnoti své nové země se mi také nelíbí, odsoudil jsem několikrát počínání muslimů v některých zemích (třeba represe vůči punkáčům v Indonésii, případ kdy muslim přistěhovalec uspěl se stížností na souseda domorodce, který zpíval vánoční koledy atd.). Na druhou stranu se mi příčí tvé nenávistné, populistické a především hloupě generalizující názory.

Reagovat
mesyas

možná to je špatně ale já si tě pamatuju jen jako toho kdo brání ty cizince ať už reakce na útočnej nebo trochu jizlivej koment. Ještě jsem nezaznamenal abys s něčím nesouhlasil teda až do teď(no ikdyž). jinak nemám nic proti "hodným" přistěhovalcum ale vadi mi některé situace např. že třeba asiat který se tu narodí si může říkat ž je čech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže já se těch cizinců zastávám hlavně proto, že vy hloupě zevšeobecňujete, bagatelizujete rasismus, myslíte si, že říkat černochovi negře je v pořádku, Čech řízlej Makedoncem vám nevadí, ale jakmile je jiná barva kůže, hned je zle. Ve zkratce: Nemiluji cizince, muslimy, imigranty. Jen jsem proti vašemu generalizování a zlehčování závažnosti rasismu. Navíc mi přijdete trochu jako pokrytci. Zvracíte nad houfy přistěhovalců v Evropě, ale stejný názor na kolonizaci Afriky, genocidu v Americe, nebo imigranty v Austrálii a na Novém Zélandu už takhle neberete.

Reagovat
mesyas

aha tak to pak jo jina co se týče druhé části tvého koemtu tak ty problémy jsou ale jak to není blízko náš nikdo se o to moc nesstará

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zápas v Berlíně i atmosféru si pamatuju. Přes 40000 "Němců" v Tureckých dresech a červených vlajkách s hvězdou a půlměsícem fandilo hostům a vypískalo Merkelovou s Ozilem. Praktický příklad toho, jak multikulturalismus funguje v praxi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je fakt, že jsme mnozí asi slušně namíchaní. Já osobně nevím, jestli mám zcela čistý, český původ. Jen vím, že nejsem žid (resp. že do nějakého kolene nemám židovské předky).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimálně stejně víš, že nejsi ani asiat ani afričan ne?

Reagovat
j_mrazik

To asi ne, ale většina z nás jsme původem běloši z východu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nežidovství měl jeden z mých předků nuceně papír.

Reagovat
Wat

Na Francouze tu taky blije každej...

Reagovat
j_mrazik

Kdepak. Tam už je to tradice, stejně jako u Nizozemců.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co kdyby nasadil oba? to by ale asi nefungovalo

Reagovat
herbage

No, jsem strašně rád, že v SF se Němci střetnou právě s Itálií, protože současné složení semifinálových dvojic prezentuje asi to nejlepší, co současné mezinárodní zápasy mohou kvalitou nabídnout. Itálie sice z té čtveřice je papírově nejslabší, ale předevčírem Anglii jasně přehrála a to dokonce Italové museli hrát na polovině soupeře, což není úplně jejich styl a také v základní hrací době gól vstřelit neodkázali, byť šancí mělo požehnaně. S Německem ale čekám zcela jiný zápas, kdy Němci převezmou iniciativu od samého úvodu a budou se snažit Itálii přestřílet. Nepřekvapil by mě návrat Itálie k rozestavení 3-5-2, kterým dokázali otupit španělskou útočnou sílu. Záleží, zda se stihne doléčit Chiellini. Každopádně moc se na tento zápas těším, mnohem více než na finále, ať v něm bude složení jakékoliv

Reagovat
Bayern +

Mna tiez strasne mrzi, ze GER - ITA nemoze byt finalovy zapas.

Reagovat
herbage

tak Německo - Španělsko na MS bylo také předčasné finále, takže proč si zápas neužít?

Reagovat
Bayern +

Pretoze tisickrat radsej by som si na MS uzil Nemecko - Holandsko.

Reagovat
herbage

to by ale Nizozemci byli bez šance

Reagovat
Wat

Letošní Nizozemci ano, kdyby hráli tak, jak se od nich očekávalo, byl by to zajímavej match.

Reagovat
herbage

nemyslím si, že by měli tak odlišný tým a herní projev od MS. Tam tedy patřili k néjlépe bránícím týmům, ale taktika byla většinou ovlivněna soupeřem. Tady jim po prohře s Dánskem ani nic jiného než hrát vabank nezbývalo

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodceňovat Itálii, dvakrát remizovat se Španěly a ještě k tomu být lepším týmem je ukázka jasné kvality, také byli jasně lepší proti Anglii která nic nedá zadarmo... takže já jejich naděje furt vidím a to hodně vysoké.... Pokud nespálí tolik šancí jako proti Anglii a bude hrát Chiellini tak Německo bude muset zahrát opravdu výborně aby přes ně prošlo.... Když má Balotelli, Pirlo, Montolivo a další svůj den tak si myslím že góly padat budou... viděl bych to tak na 1:2, 2:1 fandím Itálii ale moc dobře vím co Německo dokáže a zároveň vím co Německo nedokáže...(Chelsea-Bayern)...

Reagovat
cresposuper

Itálie sice z té čtveřice je papírově nejslabší

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že goly střílet umí, ale podle mě ten jeho výkon proti Řekům nebyl ideální. Ztratil poměrně dost balónů, a u něj dost často skončilo útočné snažení Němců. V SF bych dal přednost Gomezovi.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Giroud ofiko v Arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude za pár dní ofiko Persie v City

Reagovat
Mr.Jindros

Doufejme. Doufejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Persie do City nepůjde... aspoň doufám. Už dávno prohlásil, že v rámci PL by do jinýho klubu nešel

Reagovat
smazaný uživatel

Takových už bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Naivky. Všichni

Reagovat
Filip12

Danke Miro nikdy nezapomenu na tvojí úttočnou dvojici s Luka Tonim ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Sice mám rád německý fotbal ale když si to tak uvědomím, tak by bylo zajímavé jak by vypadal německý nároďák ze skutečných němců. No ono Ozil,Khedira, Podolski, Klose, Gomez, Boateng, kdyby tam nebyli tak jsou třetinový možná míň. A to jsem vyjmenoval jen ty nejvýraznější, Gundogan je taky tuším turek a jak již někdo psal v těch mládežnických kategorií je to to samé :)

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez je Němec. Klose má německé předky, takže má právo nazývat se Němcem. A jak by ten tým vypadal? Třeba takhle: Neuer: Howedes, Badstuber, Mertezacker, Lahm- Muller, Kroos, Schweinsteiger, Gotze, Reus - Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

Navrch Klose a Podolski už jsou skoro Prušáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Klose je rozhodně Němec. Navíc, pokud si pamatuju, tak oblast odkud pochází byla tradičně hodně německá. Podolski je jiný případ, ten má silné vazby na Polsko. Projevilo se to na Euru 2008, kde se ho na to ptali. Snad se probírala i otázka, jestli by slavil gól do sítě Polska.

Reagovat
smazaný uživatel

Šak já jim to neberu. Já jen napsal že by mě zajímalo jak by ten tým vypadal a hrál kdyby tam nebyli.

Reagovat
smazaný uživatel

A já jsem ti takový tým předložil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád silný výběr i bez nich. To se to panečku vybírá z tolika dobrých hráčů. Proto se mi německý fotbal líbí že tam může reprezentovat snad 40 hráčů a budou pořád stejně silný. Ale spíš sem poukázal na to že ty top hvězdy jsou spíš s předkama mimo GER.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho z jejich nároďáku považuješ za top hvězdy? Já třeba řadím nejvýš Lahma, Schweinsteigera, Ozila a Gomeze. Je to půl na půl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ruku na srdce kdyby hráli za nás tak by nám to taky bylo jedno hlavně že by se dařilo. V naší repre se to tu taky už objevilo. viz Ujfalusi, Jankulovski, Gebre-Selasi takže to že jsou ve všech repre rekruti z jiných zení je defakto na denním pořádku. NED, ITA nejsou vyjímkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jací rekruti z jiných zemí? Ujfaluši, Papadopulos, Jankulovski a Gebre Selassie jsou Češi!

Reagovat
Puskas

+ Srníček

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má také dvojí původ?

Reagovat
Puskas

Matka je Francouzka.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý. Jak se dostala do Československa?

Reagovat
Puskas

To nevím, on je tak rok 1968/9, mohlo to být v souvisllosti s uvolněním, kdy mohli na čas oni k nám a my tam. takže nevím. Každopádně měl fr. pas, což mu narozdíl od Kouby pomohlo v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne rekruti ale s předky v cizích zemích. Napsal jsem to blbě omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Takové předky může mít mnoho z nás. A přesto jsme Češi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z mých nejoblíbenějších hráčů vůbec. Z fotbalové hlediska to býval snad i vzor.

Reagovat
Bayern +

Ako maly som ho v repre miloval a mal za vzor. Skoda, ze uz v tej dobe nehral za Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák:

Kdo je váš favorit šampionátu?

„Na mě zatím absolutně nejlepší dojem dělají Němci.“

Co je může zastavit?

„Zemětřesení.“

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě, to střídání počasí jeho nosánku prospívá. Nejdříve déšť, chladno, pak třicet stupnů, to je pro rýmečku důležité. Pak si jen vybrat, jestli levou, nebo pravou nosní dírku a lov může začít. Příjemné starosti skromného muže.

Reagovat
Arne

Podle Bildu by měl být na Italy spíš Klose než Gómez a spíš Reus než Müller. Poldi je doufám jasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Copak?

Reagovat
smazaný uživatel

mam poldiho ve fante a docela jsem mel bobky, jestli bude hrat

Reagovat
Arne

To se bát nemusíš... Nehrál zas tak špatně, určitě líp než Schürrle a zkušenosti pro něj hrají jednoznačně.

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

já tedy doufám v Müllera a nalevo bych prubnul právě Reuse. A Klose by měl být jasnej, na Italy s Gómezem radši ne. Bude záležet taky na průběhu utkání, ale pokud to trochu otevřou jako proti Španělsku nebo úplně jako proti Anglii, tak rozhodně Klose

Reagovat
Arne

Reus prakticky nalevo nehrál, to by byl dost risk... Klose asi jo, Özil se prý díky němu dost zvedl.

Reagovat
herbage

Z Gladbachu je zvyklý, i když pak časem hrál podhrota. Risk by to byl, ale překvpáko taky. Já bych si nevsadil tedy na nikoho z té ofenzivní šestky

Reagovat
Arne

Nalevo ho fakt nepamatuju, tam je Arango přikovanej od svýho příchodu a Reus (přišli současně) se usadil napravo... Ten krok do hráče světovýho kalibru pak udělal až na podhrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus právě měl takovou volnost že hrál nalevo,na středu i napravo

Reagovat
Arne

Myslíš teď v pátek nebo v klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

v klubu

Reagovat
Arne

Tak v klubu hrál v drtivý většině zápasů podhrota, navíc (oproti repre) trochu víc vytaženýho před obě křídla... V těch prostorech se tudíž taky pohyboval často, to stopro, ale čistokrevnej levej křídelník to není a pochybuju, že na tý pozici kdy nastoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

to souhlasím

Reagovat
Mr.Jindros

Myslím, že proti Geršákům a navíc v semifinále na to nebudou Italové tlačit tolik, jako proti Anglánům, kde byla kvalita jasně na jejich straně. Jinými slovy to pootevřou, jen když potečou.

Reagovat
herbage

proti Španělákům to pootevřeli hned od začátku a rozhodně je zaskočili. Nečekám, že Italové budou jen čekat na breaky, čekám víceméně vyrovnanou bitvu jako Itálie - Anglie prvních 15 minut

Reagovat
Arne

A myslíš, že budou hrát 3-5-2 nebo klasiku jako ty druhé dva zápasy?

Reagovat
Mr.Jindros

3-5-2

Reagovat
Arne

Hm, tak to bude fakt echt složitý a Itálie by pro mě byla ještě větším favoritem... Ale těším se na to, hlavně budu mít určitě komu fandit ve finále. A Squadra by proti Španělům měla větší šanci než Německo.

Reagovat
oddy

V čem bude Klose na Italy lepší než Goméz?

Reagovat
herbage

pohyblivější, lepší do kombinace, více způsobů zakončení, běhavější, přináší do hry vždy něco navíc. Záleží na taktice Italů, ale obecně platí, že Klose je lepším breakovým hráčem a Gómez zase do vápna a obléhání branky

Reagovat
oddy

Mně se až tak nelíbil proti Řekům. Já právě čekám, že Němci budou víc hrát a tvořit a čekám od Italů spíš opatrnější taktiku, spíše na brejky... ale je fakt, že letos hrají hodně dobře a ani proti Španělům se nebáli..

Reagovat
jv

Ideál.

Reagovat
Tomanatura

Nevim, jestli je dobry napad posadit Thomase zrovna na Italy, toto jsou jeho zapasy, tam dela vitr on.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme si říkal i o zápasech proti Nizozemsku a Portugalsku a vítr teda moc nedělal..

Reagovat
herbage

To radši Poldiho

Reagovat
tomasinho

Já bych postavil Thomase i Poldiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, Gómez! To mě zničí celou fantu.

Reagovat
fantomas

No tak ještěže sem toho Müllera vyhodil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele