Lotito: Lazio je skvělý klub. Nepotřebujeme velké investice

20.11.2018, 21:22
Aktuality
Šéf Lazia Claudio Lotito není spokojený s tím, jaké úcty se klubu dostává, přestože se mu podařilo vyhrát trofej navzdory faktu, že "utratil třetinu toho, co Juventus". Vyzdvihl i další obchodní výsledky římského klubu a zopakoval, že jsou podle něj nedoceněné.

Lazio od roku 2004, kdy se stal Lotito prezidentem, vyhrálo dvakrát Italský pohár a jednou také Superpohár. Pravidelně pak bojuje o místa zaručující postup do Ligy mistrů. Podle Lotita i navzdory tomu, že on sám jako prezident neinvestuje do klubu přehnané částky. "Rád bych lidem připomněl, že od doby, co jsem jeho vlastníkem, je Lazio po Juventusu, Interu a AC Milán klubem, který vyhrál nejvíc trofejí," rozohnil se Lotito v rozhovoru pro deník Corriere dello Sport.

"Dokázali jsme skloubit ekonomické výsledky s těmi sportovními. Loni jsme porazili Juventus v Superpoháru, přitom jsme utratili 120 milionů eur, zatímco Juventus utratil 500 milionů," pokračoval majitel Lazia, který ještě dodal, že průměr u ostatních klubů se pohybuje okolo 300 milionů eur.

"Řekněme, že máme oproti Juventusu zhruba třetinovou sílu, co se týká investic. Takže děláme dobrou práci. Poslední rok zakončilo Lazio se ziskem 38 milionů eur. Jsme jediným klubem s takovým ziskem. Všechny ostatní velké kluby skončily ve ztrátě," upozornil Lotito.

"Po obchodní stránce je Lazio naprosto skvělým klubem," dodal.

V aktuálním ročníku Serie A patří Laziu čtvrtá příčka a podle všeho bude znovu bojovat o Ligu mistrů. Na vedoucí Juventus ale už nyní po dvanácti kolech ztrácí propastných 12 bodů.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevede to spatne.Jen jestli ale fanouskum staci to ze klub je v zisku.Jestli nechteji neco vic.

Reagovat
ED91

Reagovat
olis

on si to musi strasne uzivat ked ho ludia preklinaju

Reagovat
Pipo123

Claudio jebat na zisk, pochop ze žijeme v dobe kedy vsetci žijú na dlh, cmon, investuj 500 milionov

Reagovat
10

Reagovat
twelwer

Taka OT zaujimavost. Ja som zvedavy ako s trhom zamava ked pride dalsia poriadna financna kriza. Pretoze to bude urcite rachot a celkovy dlho bude problem a tak isto zadlzenia jednotlivych klubov. Zaujima ma ze ako sa to premietne ci zrazu budu tie predlzene kluby musiet utahovat vyplaty a ustupovat zo slavy, ci ich par skrachuje a ci sa kluby, ktore sun a tom financne zdravo budu tlacit urcitym sposobom do popredia.

Reagovat
Pipo123

To neviem, no ľudia budú v prdeli, vídim na svojich kolegoch v práci ako hospodária, všetci úver, hypotéka na krku, všetko kupujú na splátky. Kupujú a pritom nerozmýšľajú, potom to vyzerá tak že sú nútení robiť v práci otroka lebo majú výhovorku že musia splácať

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hypoteka je to nejmenši.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja spiš nechapu lidi, napřiklad od nas v praci, že si chodi KAZDY mesic koncem mesice pro zalohy. Ale hlavne, ze vykouri skoro krabicku denne, do prace autem denne. Financni gramotnost, lidi a domaci hospodareni s penezi je uplne, ale uplne v pici.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono to je taky o určtění si priorit. Pracuji s jedním člověkem, který má třetinu mého výdělku, protože si pořád bere zálohy, kouří, hulí, chlastá a fetuje. Jak si to zařídil tak to taky má...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu tento zpusob zivota, obzvlast kdyz ti lidi maji deti, rodiny, ojety auto na splatky, pujcky na vanoce atd atd. Lidi sou pice.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tenhle právě nemá ani jedno. Což je na tom to nejsmutnější asi. Je o deset let starší než já a nemá zázemí, rodinu, auto...jen svůj alkohol, hulení, drogy a půjčky, které nesplácí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, u nas v praci je to jedno, esi ma chlap , přes 50, 40, nebo 22...Pořád stejna pisnička. Z ruky do huby, ale vlastni vinou.

Reagovat
ED91

Reagovat
raduinho

Reagovat
twelwer

Tak tak, teraz je to tak kazdy ma robotu vsade sa robi, ale nikto neni pripraveny na to ze ked par firiem skrachuje (co sa stane urcite), pridu o pracu a tie dlhy oni splacat musiet budu. bude to zaujimave a preto ma napadla aj taka premisa na futbal ze ako sa to vyvynie.

Reagovat
PP

já díky bankrotu firmy jsem vedený ve všech dlužních rejstřících, naštěstí mám bohatou ženu, tak doporučuju tento scénář..

Reagovat
ED91

Reagovat
raduinho

Reagovat
LesyJePan

V najblizsich rokoch ocakavam ústup z boja o top4, predsalen nemoze dlhodobo konkurovat v spolocnosti klubov ktore tie peniaze na posily proste pustia. Ani Tare nie je neomylny a nemusi mat vzdy stastnu ruku. Z velkej casti je to práve jeho zásluha že lazio je na tom tak dobre.

Reagovat
Pipo123

Veď Lazio zvyšuje rozpočet, no nie tak dramaticky ako iné kluby, práve Tare robí rozdiel, síce tu kritizujem Lotita aj Inzaghiho, no za posledné 3 roky všetko funguje, tá koncepcia vedenia a trénera je vidieť, Tare kupuje Inzaghimu posily presne pre jeho systém, to je napr to čo také AC nemá kde sa kupujú hráči ako v FM. Jediná nevýhoda je neschopnosť predaja hráčov v ich vrcholovej forme, taký Hernanes, Candreva, Anderson, Keita či teraz SMS mali odísť už skôr, po tých svojich hviezdnych sezónach

Reagovat
LesyJePan

Súhlasím, ale ide o to že Lotito aj keď predá tých hráčov za velké sumy tak následne ich neinvestuje späť do kádra resp. investuje len zlomok tej ceny. Jeho hlavne zaujímajú financie a nevie si predstaviť žeby šiel do červených čísiel. Lazio je na tom tak dobre hlavne kvôli tejto prestupovej politike. Takýmto spôsobom sa nejaký väčší úspech ako finále pohára dá čakať len ťažko. Príde pár zlých rozhodnutí pri prestupoch a zas sa z toho bude spamätávať 3-4 roky lebo Lotito bude stále hľadieť na to aby boli financie v zelených číslach.

Reagovat
Pipo123

No ale tie prestupy, on nemôže všetko investovať, napr Biglia išiel za 22 miliónov k vám, priotom polovica čiastky je na splátky, takže ho stále splácate, málo prestupov vo svete sa udeje hned v hotovosti

Reagovat
LesyJePan

Výhovorka. To nemá žiaden zmysel čo hovoríš. Veď aj vy, tak ako všetci ostatní, nakupujete na splátky. Robia to tak všetky kluby že míňajú už peniaze ktore reálne nemajú aby boli konkurencieschopné.

Reagovat
Spalovač šancí

Italský Arsenal

Reagovat
tr1p

:D

Reagovat
mesyas

JAk hraje letos Milinkovič Savič?

Reagovat
Pipo123

Nic extra to nie je, svoje si odohraje no ocakavam od neho viac

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem ten superpohár mi přijde dobře na hlavu. Lazio nevyhrálo ani ligu, ani pohár, ale vyhraje superpohár. Mělo by to automaticky připadnout Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Aký zmysel by potom superpohár mal?

Reagovat
smazaný uživatel

No takhle nemá žádný, smysl by měl, pokud by pohár a ligu vyhrál rozdílný tým.

Reagovat
ED91

Ten superpohár posledné roky aj tak slúži skôr na komerčné účely. A vo svojej podstate je to taká pi*atrofej.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Zlatan do AC, skoro done deal a iba otázka pár dní!!

Reagovat
smazaný uživatel

Higuaín-Ibra-Cutrone na jeden post?

Reagovat
Eldarion

Máš aj zdroj? Ja som videl doteraz len špekulácie a popravde nie som z toho moc odvarený, trápia nás iné posty navyše keď už hrot tak niekto rýchly resp. dynamický. Zlatan aj Higuain hrajú v podstate to isté

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s Lotitem:-).

Reagovat
GEGE

Když dělají devku Interu tak se potom lehce končí v plusu...merda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Beppe skoro done Pekne sa ten projekt Suningu stavia

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se nechat, že klub z dluhů vytáhli pomalou, trpělivou, konzistentní prací. Samozřejmě lví podíl má Tare.

Ale na víc nemají.

Reagovat
Pipo123

Na viac majú, Lotito robí jednu veľkú chybu že nevie kedy predať hráčov, v minulosti mal Anderson odísť do toho Man U za 60+, Hernanes, Candreva mali tiež odísť skôr keď ich trhová hodnota bola najvyššia, už toto leto mohol streliť SMS, možno už nikdy nedosiahne na takú hodnotu ako po minulej sezóne. Ten predaj hráčov nezvláda, vždy odídu neskoro keď už nemajú takú formu, teda hodnotu. Podobne dopadol aj De Vrij, mohli mať za neho kludne 20-30+, nemajú nič. Tie peniaze následne chýbajú pri nákupoch a v boji o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch peněz by se stejně nekoupili hráči za 30-40, nevěřím, že by to Lotito pustil a pak je tady druhá věc, jestli by hráč s podobnou cenovkou šel do Lazia.

Reagovat
Pipo123

Raz do toho bude musieť ísť, čo je v dnešnej dobe 30-40mega? Za to prestupujú šupáci niekde v PL do priemerných klubov, mohol by viacej investovať do kádra, za posledné dva roky predali hráčov za slušné peniaze, u Lotita je skôr otázka aké má ambície, mám pocit že jemu stačí ak hraje Lazio do 6 miesta a viac ho netrápi, do nejakého naháňania LM či Scudetta sa on nikdy nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

V Itálii je to pořád hodně a než se Lotito odváží, Milán bude hore a my budeme kupovat za 50 každé léto.

Ambice jsi pojmenoval přesně, vypadá, že mu to tak stačí.

Reagovat
Pipo123

Na druhú stranu má to jednu výhodu, pri tých vysokých čiastkach za prestupy vzniká strašne veľa failov ktoré tie kluby lutujú pár rokov, dokonca majú na nich dopad cez FFP. Toto aspoň Lazio nehrozí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele