LOSUJE SE KVALIFIKACE MS 2006

02.12.2003, 14:37, aktualizováno 02.12.2003, 14:37
Aktuality
V pátek 5. prosince se ve Frankfurtu nad Mohanem uskuteční los kvalifikace o postup na světový šampionát, který v roce 2006 pořádá Německo. Naši reprezentanti budou opět nasazeni do první koše mezi evropskou elitu.

Jediné Německo, jako pořadatelská země má účast na mistrovství světa jistou. Zbylých 51 evropských týmů bude rozlosováno do osmi skupin, kde pět skupin bude po šesti a tři skupiny po sedmi účastnících. Přímý postup na světový šampionát si zajistí vítězové všech skupin a dva nejlepší týmy ze druhých míst. Zbylých šest týmů na druhých místech si to v baráži rozdá o poslední tři volná místa. Evropa tedy bude mít včetně pořádajícího Německa celkem 14 míst.



Nasazení do košů (prozatím neoficiální) :

1. koš :
Francie
Portugalsko
Švédsko
Česko
Anglie
Itálie
Španělsko
Turecko

2. koš :
Nizozemsko
Chorvatsko
Belgie
Dánsko
Rusko
Irsko
Bulharsko
Slovinsko

3. koš :
Polsko
Rumunsko
Skotsko
Srbsko a Černá Hora
Švýcarsko
Řecko
Slovensko
Ukrajina

4. koš :
Rakousko
Island
Wales
Lotyšsko
Finsko
Norsko
Bosna a Hercegovina
Izrael

5. koš :
Maďarsko
Bělorusko
Estonsko
Kypr
Gruzie
Severní Irsko
Litva
Makedonie

6. koš :
Albánie
Arménie
Moldavsko
Ázerbajdžán
Faerské ostrovy
Lichtenštejnsko
San Marino
Malta

7. koš :
Andorra
Lucembursko
Kazachstán



Je vidět, že můžou nastat hrůzostrašné varianty, tak i varianty které by mohly svádět k podcenění. Všichni fanoušci českého fotbalu, však věří, že se reprezentaci konečně podaří probojovat na světový šampionát, kde jsme naposledy hráli v roce 1990.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipuji skupinu Česko, Belgie, Švýcarsko, Wales, Kypr, Albánie, Lucembursko.

Reagovat
smazaný uživatel

ČR, Irsko, Polsko, Bosna, Makedonie, San Marino - hlavně San Marino bych si i přál, proti těm jsme snad nikdy nehráli .. :)

Reagovat
PJ

Mě by se líbilo tohle: ČR, Slovinsko, Švýcarsko, Rakousko, Estonsko, San Marino a Andorra... Skupina smrti: ČR, Nizozemsko, Polsko, Norsko, Bělorusko, Malta (tu neumíme) a Kazachstán.

Reagovat
HOST*Max-Wesslo

já bych hlavně nechtěl Albánii!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele