LOS ZÁKLADNÍCH SKUPIN LIGY MISTRŮ

26.08.2004, 16:47
Aktuality
V Monaku byl ve čtvrtek rozlosován další ročník nejprestižnější evropské fotbalové soutěže, Ligy mistrů. Díky Spartě měl v osudí zastoupení také český fotbal a los byl k našemu klubu vcelku příznivý. Pražané byli nalosováni do skupiny D společně s Manchesterem United, Lyonem a Fenerbahce. V dalších skupinách si osud hned několikrát velmi zajímavě pohrál s některými fotbalisty a trenéry...

Skupina A: Deportivo La Coruňa, FC Liverpool, AS Monako, Olympiakos Pireus
Skupina B: Real Madrid, AS Řím, Bayer Leverkusen, Dynamo Kyjev
Skupina C: Bayern Mnichov, Juventus Turín, Ajax Amsterdam, Maccabi Tel Aviv
Skupina D: Manchester United, Olympique Lyon, AC Sparta Praha, Fenerbahce
Skupina E: Arsenal Londýn, Panathinaikos Atény, PSV Eindhoven, Rosenborg Trondheim
Skupina F: FC Barcelona, AC Milán, Celtic Glasgow, Šachťor Doněck
Skupina G: Valencia CF, Inter Milán, RSC Anderlecht, Werder Brémy
Skupina H: FC Porto, FC Chelsea, PSG, CSKA Moskva

SKUPINA A
Velmi zajímavé pocity čekají v první skupině nového trenéra Liverpoolu Rafaela Beniteze. Jedním ze tří soupeřů anglického týmu je totiž Deportivo La Coruňa ze Španělska, tedy ze země, odkud kouč na Ostrovy přišel. Společně s těmito celky se o postup do osmifinále popere loňský poražený finalista z Monaka. Rozhodovat mohou zkušenosti, což by v konečném účtování mohlo mluvit pro Deportivo a Monako. Své si ale jistě bude chtít říci i čtvrtý vzadu, řecký Olympiakos.
Tip: 1. Deportivo, 2. Monako, 3. Liverpool, 4. Olympiakos

SKUPINA B
Svůj souboj z před dvou let si ve skupině B zopakují Real Madrid a AS Řím. Tento duel bude velmi prestižním především pro obránce Waltera Samuela, který do španělského klubu přišel v létě právě z Věčného města. Tuto velice silnou dvojici doplňují dvě mužstva, jež si postup do hlavní části soutěže musela vybojovat v předkole – Dynamo Kyjev a přemožitel Baníku Ostrava a finalista z před tří let Bayer Leverkusen. Ani jeden z těchto celků by však neměl připravit o postup Real a AS Řím. I když míč je kulatý.
Tip: 1. Real Madrid, 2. AS Řím, 3. Leverkusen, 4. Dynamo

SKUPINA C
Podobně jako ve skupině A, také v té třetí s označením C by se boj o postup do osmifinále měl rozhořet především mezi třemi celky. Těmi jsou Bayern Mnichov, Juventus a Ajax. Ani jedno z těchto mužstev se loni nepodívalo do čtvrtfinále a jedno tento fakt letos s jistotou čeká znovu. Kdo to bude? Ajax už několikrát ukázal, že nezkušenost nemusí hrát velkou roli, ale v konkurenci konečně silného Bayernu a Nedvědova Juventusu by měli být právě svěřenci Ronalda Koemana těmi, komu zůstanou osmifinálové brány zavřeny. Maccabi je na první pohled jedním z nejslabších účastníků letošního ročníku a dále by projít nemělo. Mohl by to však být právě izraelský tým, kdo sebranými body favoritům rozhodne o postupu do další fáze.
Tip: 1. Juventus, 2. Bayern, 3. Ajax, 4. Maccabi

SKUPINA D
Do skupiny D byl nalosován jediný český zástupce v soutěži, Sparta. A na Letné mohou být s losem celkem spokojeni, protože pokud zlepší své výkony, šanci na postup rozhodně mají. Favoritem skupiny je jednoznačně anglický Manchester United, jemuž by měl nejzdárněji sekundovat trojnásobný francouzský šampion Lyon. Ani jeden z těchto celků ale rozhodně není nadšený ze čtvrtého člena skupiny. Nikomu se totiž nebude chtít jet do Turecka, kde bude čekat nebezpečné Fenerbahce.
Tip: 1. Manchester United, 2. Lyon, 3. Sparta, 4. Fenerbahce

SKUPINA E
Lehkou práci z postupem by měl mít jeden z největších favoritů, Arsenal Londýn. Tomu se sice v Lize mistrů dlouho nedaří probít se alespoň do semifinále, účast v osmifinále je pro něj ale povinností. Los mu přisoudil řeckého šampiona Panathinaikos Atény, nizozemský Eindhoven a Rosenborg z Norska. Právě tyto dva kluby by si měly rozdělit vstupenky do osmifinále, souboj o třetí místo zřejmě vyzní nejspíše pro Panathinaikos.
Tip: 1. Arsenal, 2. Eindhoven, 3. Panathinaikos, 4. Rosenborg

SKUPINA F
Jednou z nejzajímavějších, a dost možná tou vůbec nej, je “efko“. Na programu totiž bude střetnutí dvou titánů, Barcelony a AC Milán. Velmi emotivní záležitost čeká na Henrika Larssona. Los mu totiž jako jednoho ze zbývajících soupeřů přisoudil skotský Celtic Glasgow, tedy klub, jehož barvy švédský útočník dlouhá léta hájil. Velké posily v podání španělského a skálopevná obrana italského týmu by této dvojici měly zajistit postup dále. Ve velmi silné konkurenci bude zřejmě pouze do počtu ukrajinsý Šachťor Doněck, kde si vydělávají Jan Laštůvka a Tomáš Hübschman.
Tip: 1. AC Milán, 2. Barcelona, 3. Celtic, 4. Šachťor

SKUPINA G
Skupina G a téměř nerozlučná dvojice z posledních let, Valencia a Inter Milán. Tyto celky se v posledních letech nejednou střetly a úspěšnější byl vždy italský velkoklub. Ať už před třemi lety ve čtvrtfinále Poháru UEFA, nebo o rok později ve stejné fázi Ligy mistrů. Španělského mistra tedy požene vpřed touha po pomstě, Inter zase očekávání konečně něco velkého vyhrát. Jenomže situaci nebudou mít vůbec jednoduchou, protože dalšími členy skupiny jsou Anderlecht s českými fotbalisty Zítkou a Kolářem a především pak německý šampion Werder Brémy.
Tip: 1. Valencia, 2. Inter, 3. Werder, 4. Anderlecht

SKUPINA H
Zajímavě si los pohrál také se složením poslední skupiny. Loni dovedl Porto k triumfu v nejprestižnější fotbalové soutěži, letos bude soupeřem portugalského týmu. O kom je řeč? O trenéru Chelsea Jose Mourinhovi, jehož znalost Porta a kvalita kádru anglického týmu by Londýňanům měly zajistit postup do osmifinále. Druhé místo by si měl zajistit portugalský šampion. Situaci však nebude mít rozhodně jednoduchou. Soupeři mu budou na začátku sezony sice tragický, ale jinak silný PSG a nevyzpytatelný CSKA Moskva, v jehož dresu se do Ligy mistrů znovu vrátí Jiří Jarošík.
Tip: 1. Chelsea, 2. Porto, 3. PSG, 4. CSKA

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (43)

Přidat komentář
HOST*

Sparta má těžkou skupinu.Má ManUtd,to nemají moc šancí.Dál tam je nejlepší tým French league,to bude hodně těžký a dál tam je nejlepší tým Turecka,taky moc těžký soupeř.Je to těžká skupina kde bude každý tým bojovat o postup a doufám že skončí aspoň na 3.místě

Reagovat
smazaný uživatel

Výš neskončí.

Barca by měla projít bez větších problémů. Včera jsme porazili AC,proč ho neporazit i v LM. Postoupíme z 1. místa.

Reagovat
HOST*BESTie

prosimtě kam šel Davids? nějak teď nesleduju...to byl snad ten pravej motor...jináč gratuluju k perfektnim nákupům, barca se asi vrátí na vrchol..

Reagovat
smazaný uživatel

Šel do Interu, už jsme ho skoro měli, ale najednou bezdůvodně odmítl smlouvu a... a zmizel.

Reagovat
HOST*Honza

to nebylo bezduvodne, Barca mu nechtela splnit platove podminky!!!

Reagovat
HOST*

letosni skupiny sou rozhodne vyrovnanejsi nez v minulich sezonach

Reagovat
HOST*Joekoski

Kdo byl ten naivní host co si myslí, že Sparta bude bojovat o postup?!! Ani kdyby podepsali toho Mamiče tak to obranu nespraví a ta většinou v LM rozhoduje! Ke článku jen si myslím, že Liverpool bude určitě postupovat. A jinak Chelsea do toho!!

Reagovat
HOST*BESTie

nevim co je na to naivního to řikalo loni lidí a sparta to ukopala letos to bude úplně stejně sparta umí bojovat v tom je její síla a když se ta obrana dá trochu dohromady můžou porazit kdekoho podle mě když má elber zlomenou nohu bude lyon poloviční. Jinak souhlas proč liverpool až třetí s nejlepšim a nejperspektivnějšim útočníkem Barošem a Cissém na úkor osmkrát slabšího monaka než loni?( řeč je samozřejmě wo božskym morientesovi a super Giulym...

Reagovat
HOST*

Sparta se Strakou se dostane opravdu daleko.....věřte!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mají Chevantona, jednoho z nejlepších útočníků v Evropě!

Reagovat
HOST*yarda

Přesně tak, Sparta to ukope...

Reagovat
HOST*Master

Když je Baroš nejlepší a nejperspektivnější utočník tak co je v tom případě Rooney?

Reagovat
HOST*BESTie

dost dobrej ale ještě nedomrlej a nikdy mu to nebude na hřišti pálit tak jako barošovi baroš je snad vdycky na správnym místě má čuch na góly rychlý nohy techniku prostě komplet na rooneyho si ještě počkejme - tak tři čtyry roky...

Reagovat
HOST*Kouba

Ale Lyon taky dost posílil jenom tím, že přivedl Chevantona. Ten kluk je schopnej (pokud si ho loni sledoval) ukopat celej zápas sám na hrotu a nikoho už nepotřebuje. Ještě koupili myslím Kallona, kterej taky není k zahození. Ve předu mít problém určo nebudou!

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta na to nemá. Kdyby Maďaři totálně fyzicky neodešli, tak postoupí. A rozhodně si nemylím, že by měli nějak těžkou skupinu. ManU už dlouho není to co býval, Lyonu odešla půlka základní sestavy a Turkům se taky v poslední době nedaří. Ale co teprv Sparta...

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenze kdyby bylo hovno cukr tak si seru do kafe , madari na to proste fyzicky nemeli a Sparta jo, proto vyhrala. Spartu sice nemam rad ale pokud de o evropsky pohary tak fandim vsem ceskym tymum, jde prece o koeficientovy body. A odepisovat ManUtd je velka chyba, maji ted docela dost dobrych mladych hracu kteri uz se zapracovavaji do zakladni sestavy nebo sou pripraveni ke stridani, myslim ze tak za 2-3 roky o sobe ablove daji opet vedet a vrati se na vysluni kam patri!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jenom říkám, že hra Sparta je hrozná a těžko si představit, že třeba Lyonu dojdou síly tak jak Maďarům. Já ManU neodepisuju, pořád si myslím že tu skupinu vyhraje, ale nevím jak by dopadl v nějaké těžší. Myslím že podzim budou mít docela špatnej, ale časem se do hry dostanou Ferdinand atd. a budou mít šanci tak na čtvrtfinále. Ta Chelsea by to tentokrát mohla i vyhrát. Když vyhrává už teď kdy jí to vůbec nejde (viděl jsem zápas s ManU), tak na jaře vy vyřazovací části může zvládnout i ty nejlepší.

Reagovat
HOST*Master

Jo až na to, že ManUtd hráli s béčkem a Chelsea se na to vítězství pěkně natrápila.

Reagovat
HOST*Kouba

Taky to byl první mistrák v novým složení, takže se nemohlo čekat,že menčestr dostane hned debakl. To až příští zápas, když budou pořádně sehraní!

Reagovat
HOST*Master

Tak to máš pravdu a pokud k nim přestoupí Rooney, jako že jo, tak je nikdo z nich neporazí.

Reagovat
HOST*Kouba

To by v Manče musel byt ještě někdo, Wayne to nemůže tak mladej utáhnout sám!

Reagovat
HOST*

Myslím že se hodně pleteš ohledně Sparty ... dost bych se divil kdyby nebyla mezi dvěma postupujícími pravděpodobně s ManU ... a zároveň jsem přesvědčen že rovněž vyhraje ligu. Tento kádr je hodně podceňovaný ale není mi jasně proč ... jak říkám čeká ji podle mě úspěšný rok.

Reagovat
HOST*PSVčák

van Persie hrál ve Feyenu, pleteš si ho s Robbenem, který šel do CFC.

Reagovat
Kily

pravda, dík. Jinak co se týče Liverpoolu, tak tomu opravdu moc nevěřím. Deportivo už několikrát ukázalo, že umí postoupit z jakýkoliv skupiny a Monako jsem letos viděl dvakrát a docela se mi zamlouvalo. Tím neříkám, že Liverpool je špatnej a postup bych mu nepřál, ba naopak. Ale hodně rozpaků ve mně vzbudila domácí prohra s mnohem slabším Grazerem AK. Gorica je sice slabší soupeř, ale i tak zanechalo Monako v předkole mnohem lepší dojem. Navíc Liverpool tuším že dva roky nehrál ligu mistrů a když ji hrál naposledy, tak vypadl s Basilejí. A ještě k odchodům Giulyho a Morientese, který pokládáte za klíčová hráče loňskýho kádru. Na jeejich místa přišli Kallon a Chevanton a i když je asi plnohodnotně nenahradí, tak slušná náhrada to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme to pěkně schytali (tím myslím i ostatní španělské týmy). Naproti tomu Angličani vyhaluzili směšně lehké skupiny.

Reagovat
HOST*yarda

Souhlas, nelépe to "vyžral" Arsenal...

Reagovat
Hiko

1.Arsenal, 2. PSV, 3. Rosenborg, 4.Panathinaikos

Rosenborg tsjekkisk supportere

Reagovat
HOST*Honza

rysuji se tam pekne spanelsko-italske souboje, aspon bude sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1. AC Milán, 2. Barcelona, 3. Celtic, 4. Šachťor

Tento tip se mi moc libí a v celých 100% procentech snímsouhlasím!!!

FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Honza

1. AC MILAN!!!

Reagovat
HOST*Kouba

Internazionale!

Reagovat
HOST*yarda

Olomouc dostala Zaragozu, Ostrava Middlesborough. Hodně štěstí.

Reagovat
HOST*yarda

...ještě jsem zapomněl dodat, že Slavia dostala na prdel.

Reagovat
HOST*Joe

Sparta az na Pacandu jsou sracky! Mozna Pobo ale jinak

Reagovat
HOST*

mam velky strach o Juve ....

Reagovat
HOST*BESTie

taky trochu

Reagovat
HOST*Hanys

AC MILÁN

Reagovat
HOST*Kouba

Internazionle!

Reagovat
HOST*Kouba

Vy ste všichni blázni, jedinej kdo letos vyhraje ligu mistrů, tak bude Internazionale! Možná bude konkuravat AC,Barca a AS Roma jinak tam nikdo není. Man. má sice Roonyho, ale jinak stojí za prd, v Realu je to samá nafoukaná hvězda, takže taky nic. Ještě mám strach z Chelsea a Valencie, ale to by neměla byt přeážka k italskýmu vítěztví!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak inter skonči už v osmifinále. Rozhodně bych ho nepasoval na favorita, ani zdaleka.

Reagovat
HOST*Kouba

A proč ne? útok už se stabilizoval, záloha už taky klape (ještě po příchodu Davidse), když se jenom podíváš co dokázal v barce, obrana sice po odchodu Cannavara bude trochu skřípat,ale inter velké šance má.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter ale posiluje každý rok, pořád dokola komplet mění team a pak to dopadá jak poslední roky, nemyslím si, že to letos bude jinak.

Davids je fakt skvělý, otázkou je, jestli bude hrát tak jak v Barce, nebo tak, jak hrál svůj poslední půlrok v Juve.

Reagovat
HOST*Kouba

Dřív to bylo v trenérovi, poněvadž inter nakupoval ofenzivní hráče a trenér se soustřeďoval nejvíce na obranu a útok byl až v pozadí. A navíc ti kluci už splu chvíli hrají (až na vyjímky), ale v závěru sezony to vypadalo,že už si snad aji rozumí a teď když postoupili do champions league tak mají velkou motivaci a budou chtít něco dokázat. Inter už musí letos konečně něco vyhrát:o)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele