LOS OLYMPIJSKÉHO TURNAJE

09.06.2004, 19:50
Aktuality
Dnes byl v Aténách rozlosován mužský a ženský olympijský fotbalový turnaj. Boje o olympijské vavříny vypuknou 11. srpna, tedy ještě dva dny před slavnostním zahájením her. Poslední zápas je na programu 29. srpna. Turnaj bude hostit pět řeckých měst a to Soluň, Patras, Volos, Heraklio a Atény.

Do mužského turnaje se kvalifikovalo 16 týmů, s následujícím zastoupením jednotlivých kontinentů: Afrika (4), Asie (3), Oceánie (1), Jižní Amerika (2), Severní a střední Amerika (2), Evropa (3) a pořádající Řecko. Ženský turnaj si pak zahraje 10 týmů, které mají následující kontinentální zastoupení: Afrika (1), Asie (2), Oceánie (1), Jižní Amerika (1), Severní a střední Amerika (2), Evropa (2) a pořádající Řecko.



Mužský fotbalový turnaj:

Skupina A
Řecko
Korejská republika
Mali
Mexiko

Skupina B
Paraguay
Japonsko
Ghana
Itálie

Skupina C
Argentina
Srbsko a Černá Hora
Tunisko
Austrálie

Skupina D
Kostarika
Maroko
Irák
Portugalsko

Systém turnaje je naprosto stejný jako na EURU 2004. V základních skupinách se utká každý s každým a do čtvrtfinále si zajistí postup nejlepší dva týmy. Dále se pokračuje už vyřazovacím způsobem. Je také důležité podotknout, že už neplatí pravidlo zlatého ani stříbrného gólu. Prodloužení se tak vrací ke klasickému formátu, což je určitě nejlepší řešení.



Ženský fotbalový turnaj:

Skupina E
Švédsko
Japonsko
Nigérie

Skupina F
Německo
Čína
Mexiko

Skupina G
Řecko
USA
Brazílie
Austrálie

Systém ženského fotbalového turnaje je poněkud chaotický. Dvě skupiny mají po třech účastnících a jedna čtyři. Do čtvrtfinále se zajistí postup nejlepší dva týmy ze všech skupin a navíc třetí tým ze skupiny G a lepší z týmů, které se umístí na třetích místech skupin E a F.


Maskoti olympijských her - Atény 2004.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele