Lopetegui dva dny před startem MS skončil na lavičce Španělska

13.06.2018, 12:25
Aktuality
Španělsko dva dny před startem světového šampionátu přišlo o kouče Julena Lopeteguie. Ten se včera dohodl s Realem Madrid, kde nahradí Zinédina Zidanea, načež Španělská fotbalová federace (RFEF) reprezentačního kouče odvolala, protože o jeho odchodu nebyla předem informována...

Jednapadesátiletý kouč se ke španělskému národnímu týmu přesunul po konci svého prvního velkého trenérského angažmá v Portu a bez větších potíží vybojoval postup na MS.

Do Ruska cestovali svěřenci Lopeteguie jako jeden z hlavních kandidátů na celkový triumf, přičemž měli dát zapomenout na poslední dva velké turnaje, kde nenaplnili vysoká očekávání.

Během včerejšího dne ale vyšlo najevo, že Lopetegui se dohodl s Realem Madrid, na jehož lavičce nahradí Zinédina Zidanea, předpokládalo se však, že ještě dokončí nadcházející MS.

Španělská fotbalová federace (RFEF) však reprezentačního trenéra dva dny před prvním utkáním světového šampionátu, ve kterém Španělsko přivítá sousední Portugalsko, odvolala a jako důvod uvedla, že nebyla předem informována o jeho odchodu ke kormidlu Realu Madrid.

"Vím, že je to velmi obtížná situace. Také vím, že za to, co jsem udělal, bude následovat kritika," uvědomuje si prezident RFEF Luis Rubiales. "Julena velmi obdivuji a vážím si ho, je to výborný trenér, což všechno ztěžuje rozhodnutí. Nemůžete ale dva nebo tři dny před startem mistrovství světa udělat tohle, proto jsme byli nuceni rozhodnout o odvolání," vysvětlil prezident.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (647)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele