Lombaerts: V Lize mistrů je vše v našich rukách

09.11.2008, 20:16
Rozhovory
Do sestavy Zenitu Petrohrad se v nejbližší době vrátí talentovaný belgický obránce Nicolas Lombaerts. Na začátku letošního roku se vážně zranil v utkání poháru UEFA proti Villarealu a celou sezonu byl mimo hru. Mužstvo si od belgického reprezentanta slibuje vyřešení problému na postu středního obránce. Ruským novinářům poskytl rozhovor o jeho návratu do sestavy a o ambicích Zenitu...

Jak to vypadá s vašim zraněným kolenem?
Teď už se cítím mnohém lépe. Ještě před měsícem, když jsem začal trénovat, mi ještě dělala problém hra s míčem. Ale teď už svoje zranění nijak nepociťuju.

Obrana Zenitu se v této sezoně hodně změnila. Jak se stavíte k novým hráčům v sestavě? Jako ke konkurentům na místo v sestavě, nebo jako ke spoluhráčům?
Ke konkurenci v sestavě se stavím normálně a nemyslím, že by na tréniku vznikala nějaka nevraživost. Všichni mě přivítali s radostí. A také jsem rád, že do Zenitu přišel francouzský obránce, protože také mluvím francouzsky. S Puygrenierem už jsme se spřátelili. Hodně prožíval to, že v zápase proti BATE dostal dvě žluté karty a byl vyloučen. Snažil jsem se ho podpořit.

Právě kvůli vyloučení v Minsku vynechá Puygrenier příští zápas Ligy mistrů proti Juventusu. Jste připraven ho nahradit ve středu obrany?
Byl bych rád, ale vše bude záviset na mé rekonvalescenci. S normálním tréninkem jsem začal před dvěma týdny a za takovou dobu se ještě nemohu dostat do formy. Teď proti Amkaru ještě hrát určitě nebudu (rozhovor se uskutečnil den před dnešním zápasem v Permu, pozn. autora), ale především kvůli umělému trávníku, na kterém je velké riziko obnovení zranění. Co se týče dalších zápasů, to už bude záviset na hlavním trenérovi.

Letošní sezona nebyla pro vás zrovna ta nejlepší...
Určitě je to tak. Ale sezona už naštěstí končí a s ní doufám i moje smolné období. Ačkoliv doufám, že i letos se ještě mohu dostat zpět do základní sestavy Zenitu. Možná pojedu alespoň na poslední zápas sezony do Madridu. (směje se)

Jste rád, že Dick Advocaat zůstáva v Petrohradu?
Bezpochyby je to pro Zenit plus, že takový trenér bude dál pokračovat v Petrohradu. Mužstvo dobře zná, dosáhl s ním úspechů a nemusí se nijak adaptovat na ligu. Myslím, že příští rok má Zenit velkou šanci na úspěch.

Jak moc se změnila nálada v mužstvu od vašeho zranění v záčatku sezony, kdy jste opustil petrohradský klub?
Na konci sezony už je z hráčů cítit únava. Ale jinak je na tréninku stejně dobrá nálada jako na záčátku sezony. Ikdyž výsledky byly lepší, tak nepolevujem. I tak byl letošní rok veleúspěšný - jaký ruský klub se může chlubit vítězstvím v poháru UEFA, ruském Superpoháru a Superpoháru Evropy?

Na jaký výsledek může ještě Zenit myslet v lize a v Lize mistrů?
V ruské lize nás teď čekají tři velice těžké zápasy, ve kterých musíme zvítězit. Ale ani úspěch ve všech třech zápasech nám negarantuje medaili. Ale i tak věřím, že se nám podaří dostat mezi tři nejlepší. Co se týče Ligy mistrů, tak tam je vše v našich rukách. Jestli porazíme Juventus i Real, budeme minimálně druzí. Jestli je reálné porazit evropské topkluby? No, letos už jsme dokázali přehrát Bayern a Manchester, tak nereálné to určitě není. Tím spíš, když Juventus už má zajištěn postup do další fáze a nemusí do Petrohradu přijet v nejsilnější sestavě.

Už jste se adaptoval v Petrohradu?
Bez problémů. Už se orientuji v centru města i v okolí tréninkového centra, často chodím do restaurací. Ale město je hodně velké a ještě si na něj musím zvyknout.

Autor: Martin Olšovský / championat.ru, fczenit.blog.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
stas87

ma pravdu juve asi nenasadi to najlepsi co ma cize vyhra zenitu je dost pravdepodobna

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající obránce, sám jsem zvědavý, jak to s ním bude vypadat po zranění. Vedle Puygeniera by mu to mohlo klapat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, presne tak. Od dvojice Lombaerts-Puygrenier si do pristi sezony hodne slibuju. Po tom, co stred obrany byl letos naprosto tragickej by to mohla bejt nejlepsi dvojice od dob Hagena se Skrtelem

Reagovat
stas87

hubocan nehrava?videl som ho proti realu a zahral dost zle asi nebude taky talent ako skrtel co som pocul tak je to dost velky traaged

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam se do sestavy dostane, ale to jenom kvuli tomu, ze nekdo z obrancu chybi, anebo hrajou tak tragicky, ze je Advocaat nucenej obranu vymenit. Jednou zahral dobrej zapas (tusim ze proti CSKA) a fanousci po nem hodne volali. Ale jinak vzdycky kdyz nastoupil, tak hral tragicky.... zrovna dneska hral celej zapas proti Permu, kdyz meli Puygrenier a Krizanac stop kvuli kartam.

Reagovat
smazaný uživatel

A šly přes něj tři šance Permu...

Reagovat
stas87

spatny nakup no... za zilinu bol jeden z najlepsich bekov na slovensku druhy skrtel teraz na slovensku nebeha

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to je špatný nákup, to teprve uvidíme. Přeci jenom to byla jeho první sezóna v Zenitu. Advocat do něj vkládá velké naděje.

Reagovat
stas87

ja dufam ze sa presadi v ziline to bol najlepsi bek

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Zenit neni Zilina

Reagovat
stas87

ted si ma dostal co sis vlastne myslel o skrtelovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Skrtel byl fantastickej mel sem ho hodne rad a ne nahodou se v Liverpoolu prosadil. Byl to asi nejlepsi stoper v Rusku.

Reagovat
stas87

myslel som to tak ked prichadzal z trencina

Reagovat
smazaný uživatel

No, to sem teprv zacinal Zenit poradneji sledovat a o Skrtelovi sem vedel akorat to, ze prichazel s nalepkou velkyho talentu

Reagovat
stas87

to hubocan taky uvidime nabuduce ale ja mu to velmi prajem

Reagovat
Xavi8

Dali mu vlastne dostatocny pocet sanci na presadenie sa?Nepozeram nejak velmi rusku ligu,ale ja som ho videl hrat len 3x a to raz v LM proti Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, nasoupil pomerne hodnekrat. Nejakejch 4-5 zapasu urcite odehral i od zacatku zapasu.

Reagovat
Xavi8

ale vecsinu len striedal

Reagovat
smazaný uživatel

Diky bohu

Reagovat
Xavi8

tak, potom by ste ho mohli dat niekam na hostovanie

Reagovat
stas87

neblbni zenitu sa vzdy neky bek zrani alebo vykartuje...

Reagovat
Xavi8

sak hej, ale ajtak si moc nezahral

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych naopak rek, ze si zahral az dost (mozna jeste vic nez sam cekal). Ted koukam na presny statistiky a v lize letos nastoupil 7krat v zakladu a 3krat do zapasu nastoupil. K tomu jeden start v zakladu v Lize mistru a jeden v ruskym poharu.

Strednich obrancu je ted bohuzel strasne malo (a nijak kvalitnich), takze kazdej se hodi. Taky proto uz vsichni ocekavaj navrat Lombaertse

Reagovat
Xavi8

Skôr je to v ich nohách

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek, obdivuji autora, že si s tím dal takovou práci (pokud samozřejmě neumí plynule rusky, to na tom však nic nemění)

Reagovat
smazaný uživatel

Zas az takova prace to nebyla

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

no,sem zvědav na zinět,přeju mu druhé místo,na to tým má ale přeci jenom,3 místo už by mělo mít na 95% jisté...BP

Reagovat
smazaný uživatel

a až budou v uefě,slávii se podaří postoupit,tak by bylo fajn,kdyby hráli spolu,to by mohl bejt dobrej dvojzápas a ted se jen modlím,aby zinět nekoupil třeba v zimě mičolu,marka či svěrkyho,to bych byl naštvanej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele