Lokomotiv Moskva mění trenéra, Sjomina vystřídá Nikolić

15.05.2020, 11:57
Aktuality
U konce je další a podle všeho poslední působení Jurije Sjomina v Lokomotivu Moskva. Už třiasedmdesátiletý trenér má smlouvu jenom do konce května a nový kontrakt podepsán nebude, vedení celku z hlavního města Ruska už oznámilo jméno nového kormidelníka...

Sjomin za Lokomotiv Moskva v minulosti hrával a na jeho lavičku usedl celkem čtyřikrát, naposledy se vrátil v roce 2016. S týmem vyhrál tři mistrovské tituly (2002, 2004 a 2018) a hned šestkrát vybojoval triumf v Ruském poháru (1996, 1997, 2000, 2001, 2017 a 2019).

"Rádi bychom mu vyjádřili obrovskou vděčnost a uznání. Jeho jméno zůstane navždycky spojeno s nejpamátnějšími triumfy v historii našeho klubu. Navždy zůstane v srdcích všech fanoušků," poděkoval klub Sjominovi.

Sjomina v Lokomotivu nahradí o 33 let mladší Marko Nikolić. Ten zatím dvakrát vedl bělehradský Partizan a naposledy pracoval v Maďarsku, kde do listopadu vedl MOL Fehérvár.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Už je starší, ale pořád měl co nabídnout. Výkony v LM byly skvělé, ale stejně jako u Slavie nevedly k mnoha bodům. Na Nikoliče jsem teda zvědavý.

Reagovat
Elliasson

Loňská sezóna byla katastrofa, Loko bylo nejhorší tým Ligy Mistrů a to byli v prvním koši. Letos to bylo lepší. Škoda, že se nepodařilo bodovat proti Juventusu.

Ale škoda, že v domácí lize nemá Loko šanci vyhrát.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jo, ta skupina se moc nepovedla, přitom hratelná byla. Letos paradoxně snad nejtěžší možná skupina spolu s tou pro Slavii a hráli pěkný fotbal který bavil, Bohužel neproměňování šancí byl hlavní kámen úrazy, a brankář Bayeru zachytal oba zápasy skvěle, měl tam snad životní zákroky. To samé ale Guilherme (kromě toho kiksu jednoho) a škod těch ztrát v posledních minutách no.

Titul už je v tahu, ale alespoň boj o druhé místo bude zajímavý.

Reagovat
Elliasson

Tak podle expresky je to jasné... Loko nebude mít peníze.

Reagovat
Kily

pustí osm hráčů

Reagovat
Elliasson

Právě. Krycho, Mario, Barinov, asi jeden z Mirančuků, Rybus...

Reagovat
Stannis Baratheon

Barinov, Zhema a Mirančukové by mě štvali nejvíc. Mario a Rybus ať klidně jdou, Krychowiakovi výkony šli docela nahoru, až z něj byl nakonec tahoun týmu, toho by škoda docela byla. Když už ale ti mladí někam půjdou, tak ať z Ruska, aby otevřeli cestu ruským fotbalistům do Evropy, hlavně do TOP lig. Ten velký odval fotbalistů by fotbalu v Rusku a lize samotné paradoxně pomohl, teda alespoň si to myslím.

Reagovat
Stannis Baratheon

Je to na hovno, no. Ale už to tu jednou bylo, a skvělou prací s mladýma se opět dostali mezi špičku. Tak snad to nebude mít fatální následky do budoucna.

Reagovat
Elliasson

Teď s nimi umí pracovat nejlépe Krasnodar. Snad Krasnodar (ale i Loko) využijí toho, že umí pracovat s mladými a porostou díky nim. Nicméně, teď je jasné, proč Sjomin musel pryč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele