Loftus-Cheek po devatenácti letech opouští Chelsea, upsal se AC Milán

30.06.2023, 20:31
Aktuality
Ruben Loftus-Cheek (© AC Milán)

Anglický záložník Ruben Loftus-Cheek přestoupil z Chelsea do AC Milán. Sedmadvacetiletý fotbalista s italským klubem, který za něj podle médií zaplatil 16 milionů eur, podepsal čtyřletou smlouvu.

Loftus-Cheek je dalším hráčem, který po sezoně opustil Stamford Bridge. Z Chelsea už odešel Kai Havertz do Arsenalu a Mateo Kovačič do Manchesteru City, zatímco Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy a N'Golo Kanté zamířili do Saúdské Arábie.

Loftus-Cheek je odchovancem Chelsea a v klubu strávil celkem 19 let. Blues pomohl k jednomu titulu a před třemi lety k triumfu v Evropské lize. Za anglickou reprezentaci odehrál deset zápasů.

Chelsea v uplynulém ročníku obsadila v anglické lize až dvanácté místo, což je její nejhorší výsledek od roku 1994. AC Milán při obhajobě titulu skončil v Serii A čtvrtý a zajistil si start v Lize mistrů.

Autor: ČTK

Komentáře (112)

Přidat komentář
10

Wtf...

Reagovat
Kapřík

to jsou hrozný transfery u AC

Reagovat
Top5scout

Snáď sa nezranil pri podpise.

Reagovat
Miguel19

To bude tak v 16 splátkách ne?

Reagovat
Zark

Po origim další super posila?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Bandita_Harry

AC Origiho nevie iba použit

Reagovat
Savi

Reagovat
1899-1995

Hm, Kamada furt nic a nejjasnější do útoku se zdá Morata.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Morata je ještě na AC Milán dobrý útočník. Všude kde byl góly dával. Oproti Čikovi top posíla.

Reagovat
Salfovic

V dnešní době to bude pomalu top10 hroťák v Evropě.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Slavia10

Za Moratu byste mohli být ještě hodně rádi.

Reagovat
1899-1995

No nevim

Reagovat
Rybinho85

Kamada dle mě nepřijde. Nemá EU pas, a to je po tomhle přestupu problém.

Reagovat
John Obi Mikel

Hodně štěstí, snad to bude s Žirůdem úspěšná "modrácká" spolupráce

Reagovat
Slavia10

AC koukám odchod Tonaliho ještě povýšil a nakupuje za tu utrženou částku průměráky?

Reagovat
Furia Ceca

Tak majitelům je očividně u prdele, kdo tam hraje... Chtěj jenom prachy. Jestli si myslíš, že těch 70 mega obratem otočí do přestupů, tak to je hodně naivní představa. AC bohužel čekaj dost nepříjemný časy

Reagovat
FC Porto FC

Doufám že zítra bude ofiko třeba zase Mount, co den to odchod někoho z Chelsea

Reagovat
Rox

To je fakt tak bídnej? Spíš jsem na něj četl pozitivní recenze a za 16 mega jako silovej záložník mi přišel ještě v pohodě, stejně musí přijít do středu i někdo další. Jak zoufalí nepodepíšou Kamadu, tak ať jdou do prdele už.

Reagovat
DavorSuker

Me teda Ruben docela bavil kdyz hral.. svoje si urcite odehraje a jak muze nekdo napsat , ze 16 mega v dnesni dobe je Ruben prestrel tak se podle me myli ale uvidime..

Reagovat
Svatej

V pohodě hrac. Dobrej pri driblingu, silnej, neni linej na krok.

Slabinu ma v tom, ze mu casto chybelo sebevědomí s míčem dělat veci, na ktery nohama ma, ale netroufne si hlavou. Občas vrátí mic tam, kde se má po prijeti prihravky otočit a běžet a tak dále..

Reagovat
icemike

Je výborný, když se mu chce. Jinak je to lenivý alibisticky chodec

Reagovat
Bakary3

Vůbec nechápu, že někdo za něj ty peníze vyplázne, pro Chelsea dobrej dárek, 16m za nic.

Reagovat
DavorSuker

Kolikrat si ho videl hrat? 2x? Pod Sarrim byl bestie a kdyby neprislo zraneni achilovky, po kterem rok nehral tak mohl byt uplne jinde.. podle me v Serii A, kde je nizsi tempo muze byt za 16 mega docela baller. Silnej, vysokej s relativne slusnym driblingem. Do kadru dobry doplneni .. ale jen muj nazor.

Reagovat
Bakary3

Ano, když, tak může.

Jenže v tuhle chvíli za něj vysypat pro AC relativně dost peněz mi přijde jako totální nesmysl. Když už ho chtěli, tak bych čekal hostovacku s opcí, až jak se uvidí, jak na tom bude fotbalově a hlavně zdravotně.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
DavorSuker

Relativne moc penez ty vole a za kolik by si chtel borce z PL, kterej ma 150 startu a je v nejlepsich letech? 5 mega ne? To by Talosum bylo podobne… prodat za raketu a pak sockovat u tymu z PL o hostovacky atd.

Reagovat
Bakary3

Ano, za hráče, který neměl velký přínos a čísla v průběhu celý jeho kariéry na svůj post má zoufalý je to dost peněz. K tomu aklimatizace Anglie - Itálie, což může dopadnout všelijak.

Podobný by jim to přesně bylo, jen tohle je případ, kde by to mělo maximální opodstatnění.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Eichel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SunFells

Starty tady budou asi dobře zavádějící slovo

Reagovat
10

8500 minut za 10 sezon...

Reagovat
Bakary3

Tedy krásných 850 minut za sezonu, ani ne 10 zápasů...

Třeba mu to zrovna sedne, bude držet zdraví a ty peníze budou mít opodstatnění.

Ale že to AC položil hned na stůl, to z mýho pohledu šli dost do rizika.

Reagovat
10

pro mě to je nepochopitelný risk, zrovna k nim vůbec nesedí...ale tyhle přestupy mezi dvěma americkýma fondama jsou často mimo nějakou logiku, bůhví jak to celý je

Reagovat
Bakary3

No, to mě ani nenapadlo...

Sice tyhle dedukce moc nemusím, ale kdo ví

Reagovat
SunFells

Vidím že Saka už ho teď o 2k minut předběhl. Bestiálně pod Sarrim měl 6 startů.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
10

jj, "pod Sarrim byl zvíře", "pod Sarrim byl dělo"

Reagovat
Unai

Reagovat
Zark

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Neutron

ono s tou hostovackou mozno niekto nesuhlasil.

Reagovat
Bakary3

Nepovídej...

Však píšu, že bez ní bych ho prostě nebral

Reagovat
Neutron

tak zjavne ho chceli, ty tu ides strasne podmienene reci...

Reagovat
Bakary3

Nejedu podmíněné řeči, vyjadřuju svůj názor, stejně jako ty.

Reagovat
JeséRodriguez

bestie

Reagovat
icemike

Bestie nikdy nebyl a pravděpodobně nikdy nebude

Reagovat
Sigma Olomouc

Takovej Origi v záloze (podle kvality a jeho budoucího vytížení)

Reagovat
spider_8

Asi dobry prestup pro vsechny strany. Serie A neni tak intenzivni liga, takze by mu mohla vyhovovat pokud zustane zdravy. A my dostaneme 16 mega a zbavime se velkeho platu a hrace, ktery u nas vlastne nikdy nemel realny prinos a pevne ukotvenou pozici.

Reagovat
_Franklin_

Zrovna Ruben ten plat moc velky neměl si myslim

Reagovat
spider_8

Pokud vim, tak dostal 160k tydne, kdyz pod Sarrim podepisoval dlouhodobou smlouvu. To byl tenkrat velky ulet.

Reagovat
Svatej

Sympatak a fajn hráč, kteryho kombinace šílených zranění a (pro něj v určitý momentech kariéry) špatných trenérů dost zbrzdila v rozletu. Cekal jsem ze toho dokaze daleko vic, ale i tak z toho udelal celkem fajn kariéru.

Reagovat
Theo Hernandez GOAT

nadpis článku mal byť skôri : "Ďalší pľuvanec do tváre fanúšikov AC : Loftus-Cheek prichádza za 16 miliónov do Milána......

a bohužial, od titul, je to za posledný rok minimálne piaty takýto pľuvanecod amerických majitelov. Od nákupu Origiho, cez absolútne odignorovanie zimného prestupáku, hanebený vyhadzov Maldiniho a Massaru, donútenie Tonaliho k odchodu po toto.

Od príchodu amerických majiteľov sa rúca celé to, čo sa postavilo koncepčným prístupom počas éry Eliottu. Koncepčné nákupy a nastolená kultúra Maldinim a hlavne Ibrahimovičom. To všetko je preč. Človek naozaj nemá chuť sledovať ten klub ani na sociálnych sieťach alebo na flashscore. O pozeraní zápasov nehovoriac. Už minulú sezónu prevládalo znechutenie z diania pod novými majiteľmi a udalosti posledných týždňov ma len utvrdili, že (minimálne na nejakú dobu) bude najlepšie úplne prestať ten klub sledovať.

Ak by ma nejaký vaffanculo chcel označiť za fanúšika úspechu, alebo nie pravého fanúšika (ako tomu bolo pri článku o Tonalim, pod komentárom s podobným názorom) napíšem mu len že AC fandím od 6 rokov, zažil som víťazstvá v LM bod Berlusconim a aj úpadok na konci jeho éry, rovnako aj pôsobenie klubu pod pochybnými čínskymi majiteľmi. Klub som stále sledoval a fandil som a pozeral zápasy aj v dobách keď neboli peniaze privádzali sa len hráči zadarmo,alebo na hosťovania a hral sa stred tabulky. Jedna vec je však nemať peniaze, respektíve ich zainvestovať nekoncpečne (ako po príchode Číňanov) a druhá je predať Tonaliho za 80 mega a priviesť ako náhradu priemeráka Cheeka za 16. V najbližšom roku týmto tempom odídu Theo, Maignan a Leao a nahradení budú plevelom z premier league, ktorý nikto nechce. Peniaze z predaja poťečú samozrejme von z klubu do vrecka majiteľov.

Bohužiaľ, klub zjavne potrebuje velkú facku, asi aj väčšiu ako bolo 10. miesto v 2015....

Reagovat
Sandstorm

Ruben není žádnej průměrák a ty prachy je to bargain. Jeho přínos bude jako u Tomoriho. A proč by měl klub dostat facku? Však jste se vrátili k pravidelným účastem v LM. Že prodali Tonaliho za takovou raketu a vyměnili vedení? Come on...Tonaliho prodali dobře.

Reagovat
Theo Hernandez GOAT

bargain...toto neni premier league, kde aj každý ítm v strede tabulky môže platiť 30_40 miliónov za koho si zmyslí a každý domái hráč ma dvojnásobnú hodnotu, len lebop je anglán...v Serii A je peňazí ďaleko menej, kor keď majitelia nie sú ochotní investovať do klubov ani väčšiu časť z predajov...Ja neviem v Chelsea do bol lavičkový hráč, aj v tejto sezóne ked skončili 12. Mimo posledných 2 sezón ked striedal v chelsea, tak viac hrával lken vo Fulhame co vtedy aj zostúpil a CP co hralo stred...Tonaliho predali dobre po finančnej stránke, ok, ale sledujte jak už nikto nedôjde, alebo dojde ešte jeden priemerný hráč za 15 mega a hotovo. K pravidelným účastiam v LM sa to vrátilo pod maldinim a elliotom, ked boli ambície a privádzali sa hráči. Minuly rok bol jeden z najslabších ročníkov Serie a za dlhé roky, čo sa týka kvality contenderov, ideálna šanca aspoň sa pobiť o obhajobu, ale s posilami kalibru Origi to nejde. Ten náhodný run v LM cez betón vo vyradovacke skončil fiaskom kedy za dvojzápas sme neboli v šanci a po polčase prvého zápasu keby inter vyhrávl 5:0 nemôže nikto povedať ani slovo...

Reagovat
PP

Reagovat
nani92

Ruben je ultra priemerak

Reagovat
Maximm9

Nadavat na 16mega za Cheeka

Kdyby Chelsea mela normalni sezonu, tak stoji 25-30mega

Reagovat
DavorSuker

Ne asi… tu je zas nablito, pritom tady typek Rubena videl hrat tak 2x a to prehanim rict, ze 16 mega je moc za typak co ma 150 zapasu v PL… vzdyt takove castky uz si chcou rikat pomalu i tymy z Fortuna ligy Predpokladam, ze takove kecy si mel i u Tomoriho, ktery je vas nejlepsi stoper…

Reagovat
Bakary3

Ježíš, vem si tabletku

Reagovat
Theo Hernandez GOAT

neasi, u Tomoriho som toto neříkal bo to je hráč sa ďaleko lepším mpotencialom. a ak je merítko 150 zápasov v strede/dolnej tabulky PL (z toho velká časť ako striedajúci hráč) a na základe toho má automaticky z priemerného tímu PL byť super posila pre kluby čo majú mať v top ligách ambíciu bojovať o titul, tak to je škoda reči. (však PL je najlepšia jediná super liga a ostatní sú vandráci, že? :))

aj keď, ambície amíkov smerujú na nejaké 8-10. miesto podla ich činnosti od kedy prevzali klub, takže asi tu máte všetci pravdu, že na to to bude adekvátny hráč.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Neutron

proste Cerny ide za 8 mega, ale 16 mega za Loftuss Cheeka je 16 neuveritelne moc

Reagovat
Bakary3

Akorát černý v posledních letech něco ukázal, no.

Reagovat
Neutron

Hadam nechces porovnavat kvaligu PL a Eredevisie. Navyse Cerny konecne zostal zdravy az posledny cas. A po tretie Cerny prestupuje do klubu stredu tabulky Bundesligy, nie k semifinalistovi LM.

Reagovat
Bakary3

Samozřejmě, že nechci.

Ale to, že se cheek motá v premiér League neznamená, že hned má obří hodnotu, on se tam totiž fakt motá, zatímco Černý byl rozdílový hráč.

Momentálně i ten černý pro mě je pro klub jako ac Milan víc posila (kvalitou, ne postem) než cheek, protože je to podložený výkony.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Neutron

Tak 16 mega zase nie je obri hodnota

Okej, ja to tak nevnimam, nema zmysel sa opakovat.

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna u tohoto srovnání mi těch 16 mil přijde strašně moc.

Reagovat
Neutron

Kludne, mysliet si mozes co chces.

Reagovat
Salfovic

To jsem rád.

Reagovat
Neutron

Hej, je to fajn zit v relativne slobodnej spolocnosti, kde ludia respektuju nazor toho druheho a nejdu mu zan rozbit hlavu palicou.

Reagovat
Hachim Mastour

Bez Gazidisa to bude tazke

Reagovat
Talker

Jak si vede vlastně Tomori?

Reagovat
JeséRodriguez

Horší Smalling, ale docela to jde.

Reagovat
Truffaldino

Já bych s tím hodnocením ještě počkal, nejde jen o nahrazení Tonaliho, potřebujete rozšířit soupisku resp. nahradit Vranckxe případně Adliho hráči, které bude Pioli využívat. Uvidíme, zda a kým skutečně budete Sandra chtít nahradit.

Kamady je škoda, jeho přestup nyní nevypadá moc reálně vzhledem k hráčům, o které máte ještě zájem, a vzhledem k tomu, že v tuto chvíli musíte nejprve někoho z non-eu prodat. Rád bych v Itáii viděl Gulera, jen by ten jeho táta musel žít v trochu reálnějším světě.

My jsme si něco podobného prožili, když se rozhodlo o neprodloužení Tottiho s De Rossim s následnou rolí Francesca v pozici maskota a nakonec s jeho úplným odchodem. Tonaliho je jistě škoda, ale pořád můžete mít Baldanziho s některým s dalších mladých Italů a vytvořit si Italskou kostru, byť zde je samozřejmě skepse na místě, neboť jste zrovna jednoho mladého italského hráče poslali do Anglie. Mám ale zároveň důvěru v Moncadu a v jeho práci a počkal bych s posouzením až na konec přestupového období.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono nejde jen o 16 za Číka ale i o ten non-eu post. Pokud upravdu měli zájem o Kamadu, Musaha a Chukwuezeho tak aktuálně mohou získat jen 1 z nich (než někoho prodají tak ti ostatní utečou). Za 16 mega mohli vzít nějakého bubaka z Ligue 1 a vyšlo by to lépe. Kdyby pak mohli získat 2 ze 3 výše zmíněných tak by to bylo lepší řešení si myslím.

Reagovat
Truffaldino

Samozřejmě, druhý odstavec se týká pouze hráčů, kteří spadají do skupiny non-eu. AC Cheeka sondovalo poměrně dlouho, takže chápu jeho podpis, hrát jsem ho viděl jen pár krát, tak jej hodnotit nebudu. Určitě mohli sáhnout i po někom jiném, to nicméně platí i v případě Kamady, kde alternativy rovněž jsou. Jinak, je možnost mít japonské i německé občanství zároveň?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to s tím občanstvím netuším, ale japončíci jsou asi hrdí, tak pochybuju že by jen tak vyměnil svou zemi za vlaječku německa

Reagovat
Theo Hernandez GOAT

ako píše tuto kolega, Loftus není hráč na ktorého chceš minúť post mimo EÚ.

Reagovat
Bandita_Harry

Origi bol zadara, sním nemôžete skúšať hrať futbal, jeho treba dostať do šance a on gól da. Zadarmo super hráč.

Reagovat
PP

tak zrovna tento nákup je asi to nejmenší zlo. Ale je fakt, že vám po Maldinim a Tonalim stačí už jen málo..

Reagovat
LeonardoUžoa

Po 19 letech absolutní legenda, měl by mít sochu.

Reagovat
thanoss

Takto vyzera koniec raz velkeho klubu

Reagovat
Talker

Je to škoda, že to dopadlo takhle. Pomalu dekádu zpátky to byl největší talent u nás, ale bohužel hromada zranění a zároveň i jeho problémy s tím, že dlouho mu trvalo "dorůst" do toho obrovského těla (nebyl schopný odehrát 90 minut) ho prostě poslaly místo do TOP hráče do takového nadprůměru.

Stále by mohl být super backup pro nás, ale nejspíš chtěl prostě základ. Pro AC fajn hráč za super cenu.

Reagovat
thanoss

rip ac milan welcom ac moneyball

Reagovat
thanoss

pre milan je takyto hrac skoro az tragedia

Reagovat
DavorSuker

neee tady ti budou tvrdit typci jak je 16 mega mooc konecne normalni nazor nekoho kdo ho videl hrat vic nez jednou..

Reagovat
JeséRodriguez

Jj víme, byl bestie pod Sarrim ve všech šesti startech

Reagovat
PP

Zkusil se někdy na DM/CM? Mě s jeho postavou a silovostí vždycky přišel ideální na tuto pozici.

Reagovat
Talker

Viz níže.

On hrál v záloze všechny role (+wingback+křídlo) ve všech možných systémech. Proto ho těžko porovnávat statisticky s jinými hráči, protože na RWB odehrál letos podle mého tak třetinu-půlku zápasů.

Záleží, jaký systém a jaká role a jak si CM/DM představuješ. V té roli odehrál drtivou většinu zápasů za svojí kariéru, jak toho posledního, tak i toho "mezi", box2box/CM.

Za mě je ideální role ta, kdy mu dáš možnost se rozběhnout a chodit do silových soubojů, tam prostě drtivá většina záložníků nemá šanci ho zastavit/přetlačit - ať už ofenzivně, tak i defenzivně. Takže nějaká "jistota" je box2box/CM. Přihrávky má taky hodně dobré, kontrolu míče taky.

Ale kdybych si měl vybrat, kam ho postavit, tak ideálně ve 4-3-3 CM/AM (ideálně napravo, ale hrál i nalevo) ve 4-3-3, kdy vedle něj bude nějaký kreativní záložník. Úplně to za mě není ale hráč mezi linie, který by jen "propojoval" hru a dělal tu práci kolem vápna.

Reagovat
PP

já ho právěže registroval jako wingbacka.. ale dost sem si ho pletl s Odoiem.. taky tři jména, taky černý.

Je mi jasné, že přes Kantého či Kovu se tam neprodral, jen mi postavou a tahem seděl na střed. Ale máš recht, že měl mizernou finálku.

Reagovat
smetos

Clovek se citi rozporuplne z toho, co se v klubu odehrava. kazdopadne titul z predminule sezony se jen tak nezopakuje

Reagovat
monty25
Reagovat
Zark

Nebyla v Juve?

Reagovat
monty25

Byla, a mezitím v Atléticu.

Reagovat
Salfovic

1. Jaká je vůbec jeho nejsilnější pozice?

2. Kdy mu končila smlouva? Jestli za rok, tak mi těch 16 mil přijde taky dost.

Reagovat
Talker

On ji podle mého definovanou ani nemá, je dost univerzální a taky tak jsme ho využívali. U nás hrál v doublepivotu, box2box, CM, DM, AM, wingbacka, fullbacka, občas i na křídle.

Takže nejlepší pozici ti asi nikdo neřekne definitivně. Ono záleží na tom systému, za mě ideálně pozice, kde bude mít možnost jít s míčem dopředu a využít svojí sílu v soubojích. Což může být wingback, box2box, případně AM/CM.

Reagovat
icemike

v poháru byl i na stoperu...

Reagovat
Talker

Jako jo, ale to byly jeden-dva za kariéru. Kdežto v těch ostatních pozicích byl hraný vícekrát i cíleně.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, pro po něm nejde Slavia Praha?

Reagovat
smazaný uživatel

Loftusčík - to je jméno jak z Neználka

Reagovat
Imago

Reagovat
PP

Já když si mám vybavit smolaře z PL, tak si vzpomenu na něj. Dvakrát či třikrát se dostával do slušného beast modu, aby se vzápětí zranil na půl roku či ještě dýl. Pokud mu nějakou shodou okolností vydrží zdraví, tak to rozhodně špatný přestup v poměru cena / výkon nebude. Problém je, že mu to zdraví nevydrželo víc jak pár měsíců nikdy..

Reagovat
Talker

Hele od toho zranění pod Sarrim (2019-2020) za poslední 3 sezony promeškal podle TM cca 15 zápasů, přičemž něco byl covid. Což není tak strašný, vypadá to, že už do toho obrovského těla "dorostl".

Reagovat
Greaber

V Itálii mu to může svědčit, lepší klima, méně náročná soutěž. Problém bude, pokud šel do Itálie, aby hrál základ. Nevím, jestli byl vůbec někdy schopný dlouhodobě odehrát v PL celý zápas

Reagovat
thanoss

novy majitelia dokazali vymazat maldinho robotu za par dni sledujem futbal uz 30rokov presne vidim co sa bude s klubom max 6 miesto a ked nahodov niekto bude mat dobru formu bude napredaj

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme ještě další takové, pomožte Mourovi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele