LM POKRAČUJE, NA STARTU SPARTA

15.09.2004, 15:46
Aktuality
Také středa přináší mnoho zajímavých soubojů. Kraluje jim start Realu v Německu proti Leverkusenu a jedná se o odvetu za finále LM 2002. Náš jediný a tradiční zástupce si to zase namířil přímo do jámy lvové a v Turecku ho nečeká právě přátelské prostředí. Van Hooijdonk by si rád zopakoval svůj střelecký koncert z minulé středy, kdy jeho dva góly rozhodly o výhře Nizozemska nad Českem...

Liverpool FC - AS Monaco
Steven Gerrard a Luis García splnili své v zápase proti West Bromwich Albion (3:0), dali po brance, a tak je trenér Rafa Benítez mohl v klidu vystřídat a šetřit jejich síly na souboj s loňským finalistou LM. Liverpoolští získali tímto vítězstvím nejen 3 body, ale hlavně sebedůvěru. Milan Baroš se v základu neobjevil, přednost dostal "krajánek" García a náš reprezentant se dočkal až v 68. minutě, kdy střídal Australana Kewella. Nastoupí proti Monacu? To nebude moci postavit Javiera Saviolu, který si odpykává trest za vyloučení v Poháru UEFA, kdy hrál ještě v dresu Barcelony. Vzhledem ke zranění Ernesta Chevantona a Shabani Nondy se dá očekávat složení útočné dvojice Emmanuel Adebayor a Mohamed Kallon, která ostatně slavila úspěch ve vítězném zápase proti Strasbourgu (3:1). Dali dva ze tří gólů Monaka.

Deportivo La Coruña - Olympiakos
Depor ukázal svou horší, ne-li nejhorší, tvář v posledním ligovém kole. Prohra v domácím prostředí s průměrnou Osasunou Pamplona (1:3) je výstrahou nejen před zápasem LM, ale zároveň i připomenutím osudu Celty z Viga a Realu Sociedad ze San Sebastianu, kteří si to z výšin evropských pohárových soutěží namířili do hlubin ligové tabulky, a v případě Celty až do 2. ligy. Mauro Silva a Aldo Duscher nenastoupí na 100%, osud Víctora Sancheze je v rukou lékaře... Výhodou "gallegos" bude pravděpodobně nerozehranost Řeků, jejichž liga ještě neodstartovala, a nepřítomnost zraněných Predraga Djordjeviče, Cristose Patsatzoglouse a Miloše Mariče.

Bayer Leverkusen - Real Madrid
Opakování finále z roku 2002 bude mít jistě skvělou atmosféru. Všichni domácí budou chtít hodně rychle zapomenout na sobotní prohru z Bundesligy s nováčkem FSV Mainz (0:2). Vinou zraněných menisků nenastoupí Jens Nowotny a chybět bude rovněž Clemens Fritz, ten má zlomenou nohu. Na druhé straně Real nemůže stále počítat s Jonathanem Woodgatem, který si léčí zraněný sval, naopak Walter Samuel to zkusil v lize proti Numancii a je, jak se zdá, v pořádku. Madridští vyhráli i druhé utkání 1:0, ale od Realu se očekává něco víc, než nudný a nezáživný fotbal, jaký letos znovu předvádějí.

AS Řím - FC Dynamo Kyjev
Cristian Chivu, Damiano Tomassi a Ahmed Hossam "Mido" budou toto utkání sledovat z tribuny, nejistý je ovšem i start Traianose Dellase, který nedohrál nedělní zápas prvního kola italské ligy proti Fiorentině (1:0). Jedinou branku dal Vincenzo Montella, za nebezpečnou hru byl vyloučen Antonio Cassano. Dynamo postoupilo bez problémů do dalšího kola národního poháru, když porazilo druholigové Karpaty Lvov na jeho hřišti gólem Leca, ale v Římě mu budou chybět zraněný Valentin Belkevič, motor týmu, a potrestaný Rodolfo.

AFC Ajax - Juventus FC
Zraněný - nezraněný, bývalý - budoucí?, kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd zářil a řádil v ligovém duelu na půdě Brescie, dal gól hlavou a geniálně vymyslel akci, která vedla ke druhé brance Trezegueta. Tu třetí přidal Zlatan Ibrahimovič a Juventus hrál opravdu velice dobře. Nedvěd výborně... Bianconeri nemohou počítat s Emersonem, který opustil hřiště po tvrdém zákroku soupeře s nateklým kolenem. V dresu Ajaxu nehraje stále zraněný Tomáš Galásek, právě tak jako John O'Brien, ale do kádru se naopak vrátili Tom Soetaers a Nicolas Mitea. V lize to nebyla žádná sláva. Nejprve to byl z jejich strany v Den Haagu koncert a za 31 minut vedl Ajax 3:0, když branky dávali Sonck, Pienaar a Boukhari, ale pak jako když utne a domácí postupně snižovali až vyrovnali.

Maccabi Tel-Aviv - Bayern Mnichov
Reprezentant Ghany Ishmael Addo věří, že se mu podaří dát se dohromady a proti Bayernu nastoupí. Jeho zraněný kotník mu nedovolil dohrát sobotní zápas proti Bnei Sakhnin (1:0), který letos hraje Pohár UEFA. Addo byl zároveň autorem jediné branky utkání. Na straně Bayernu se čeká návrat Claudia Pizarra, který se zotavil po zlomenině spánkové kosti, ale bavorský tým nebude moci počítat s Roque Santa Cruzem, Alexanderem Zicklerem a Mehmetem Schollem, nejistý je start Jense Jeremiese a Piotra Trochowskiho, kteří se po zranění teprve pomalu zapojují do tréninkového procesu. Bayern v lize porazil Arminii Bielefeld gólem Roye Makaaye.

Fenerbahce SK - Sparta Praha
Budeme moci ve středu večer zpívat "Ta naše Sparta ta to válí, ať je to doma nebo v dáli..."? Nebo nám zůstanou oči pro pláč? Jedno je jisté, Fenerbahce má formu a v sobotu rozstřílel Sebatspor na jeho hřišti 4:1, když vedoucí gól dával v 8. minutě Temizkanoglu. Další 3 branky si nechal turecký mistr na posledních 6 minut a jejich autory se stali Alex a dvakrát Marcío Nobre. Sparta si bude muset dávat pozor na van Hooijdonka a hned celou pětici Brazilců. Takto celek Fenerbahce nastoupil v posledním ligovém zápase: Rüstü - Fabio Luciano, Ümit, Önder (77. Mehmet), Fabiano - Deniz, Serhat (87. Serkan), Tuncay (76. Marcío), Marco Aurélio - Alex, Van Hooijdonk. Sparta věří v návrat Karla Poborského, snad se objeví v základu i Baranek, Zelenka a Sivok. Zranění naopak nedovolí start Jiřímu Koubskému a Janu Rezkovi.

Olympique Lyon - Manchester United
Nilmar má naději na premiéru v dresu Lyonu jako hráč základní jedenáctky, zejména když se mu podařilo vstřelit oba góly v sobotním ligovém zápase na hřišti Stade Rennes (2:1). Dával je v 80. a 87. minutě. Sylvain Wiltord hrát bude, právě tak jako Juninho Pernambucano, který na pokyn trenéra o víkendu odpočíval a jen lehce vyklusával. Manchester United pomalu zařazuje do kádru všechny marody, ale na výkonu to zatím znát není. V sobotu v infarktovém závěru vydřel bod v Boltonu (2:2), když vedl gólem Heinzeho, Bolton vyrovnal po přestávce Nolanem a šel do vedení v poslední minutě řádné hrací doby díky Ferdinandovi. Zoufale útočící Manchester pak v nastaveném čase dokázal dát branku a jejím autorem se stal Bellion. Ruud van Nistelrooij hrál od první minuty a v Lyonu chybět nebude. Naopak Wayne Rooney, Gary Neville a Ole Gunnar Solskjær se budou na zápas dívat v pohodlí domova a fandit...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Albe

Real-Leverkusen to bude vážně dobrý zápas,ovšem myslim si že zvítězí Real.Dobrou atmosféru budou mít určitě i zápasy Juve-Ajax,nebo Manchester proti Lyon.

Reagovat
HOST*johny

real si myslí že má všechny hvězdy aleč mě se jeho hra nelíbí hvězdy už dožívají myslim si že LM má největší šanci vyhrát Barca,juve nebo arsenal

Reagovat
HOST*johny

real si myslí že má všechny hvězdy aleč mě se jeho hra nelíbí hvězdy už dožívají myslim si že LM má největší šanci vyhrát Barca,juve nebo arsenal

Reagovat
HOST*johny

real si myslí že má všechny hvězdy aleč mě se jeho hra nelíbí hvězdy už dožívají myslim si že LM má největší šanci vyhrát Barca,juve nebo arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele