LM - 1. ZÁPASY 1. PŘEDKOLA (ÚTERÝ)

18.07.2007, 13:05
Komentáře a souhrny
Sedmi zápasy včera odstartovalo první předkolo ročníku Ligy mistrů pro sezonu 2007/2008. Dobře si vedly kyperský APOEL a černohorská Zeta, remízou 1:1 na půdě Khazaru Lenkoran pak k povinnému postupu do předkola druhého nakročilo Dinamo Záhřeb...

FK Zeta - FBK Kaunas 3:1 (2:0)
Litevský mistr je pravidelným účastníkem prvního předkola, kde jeho pouť dost možná skončí. Černohorci svého soupeře přehráli, k čemuž jim hodně pomohla 27. minuta a v ní vyloučení Valkanova. Ještě do přestávky dokázali domácí početní převahu dvakrát zúročit a když poté po změně stran zvýšil Stjepanovič již na tříbrankový rozdíl, zdálo se být rozhodnuto. Ovšem hosté nesložili zbraně a naději do odvety jim uchoval Kvaratskhelia.
Branky: 34. Korac z penalty, 36. Tumbasovič, 59. Stjepanovič - 68. Kvaratskhelia.

S.S.Murata - Tampere United 1:2 (1:0)
Šampionovi San Marina nakonec nepomohla ani hvězdná posila - brazilský mistr světa Aldair. Tampere sice po první půli prohrávalo, po změně stran ale dokázalo vývoj střetnutí otočit. Hrdinou zápasu se stal Niemi, který nejprve vyrovnal a chvíli před koncem rozhodl o vítězství finského celku.
Branky: 44. Protti - 68. a 88. Niemi.

The New Saints - FK Ventspils 3:2 (1:1)
V gólově nejbohatším utkání porazil celek TNS lotyšský Ventspils, přesto mohou být spokojenější hosté. Ti se nejprestižnější evropské soutěže účastní vůbec poprvé ve své historii a na dosah měli remízu. O tu je až v samém závěru připravil Hogan.
Branky: 44. Wilde, 55. Baker, 90. Hogan - 45. a 88. Rimkus.

Khazar Lenkoran - Dinamo Záhřeb 1:1 (0:0)
Dinamo Záhřeb je jedním z největších favoritů na postup do druhého předkola a i když svou roli naplno nepotvrdilo, může být spokojeno. Chorvatský tým nerozhodilo ani vedení domácích a okemžitě dokázal vyrovnat. Na lepšího z této dvojice bude ve druhém předkole čekat Domžale nebo Tirana, především Dinamo tak má cestu do posledního předkola otevřenou.
Branky: 59. Ramazanov - 63. Etto.

APOEL - BATE Borisov 2:0 (1:0)
Domácí sehráli vynikající zápas a nakročili k postupu. Jejich první branku dal v závěru první půle Michael, po změně stran se pak trefil také Machlas. Běloruský tým neměl svůj den a navíc dohrával o deseti poté, co byl v 71. minutě vyloučen Zacharov.
Branky: 42. Michael, 61. Machlas.

FC Olimpi Rustavi - FC Astana 0:0
Celky z Kazachstánu pokračují v úspěšném tažení pohárovou Evropou. Tobol Kostanaj dokázal v Poháru Intertoto vyřadil Slovan Liberec a zahanbit se nenechala ani Astana. Ta sice byla v Gruzii o něco horším týmem, přesto si domů odváží cennou remízu 0:0.

Linfield - Elfsborg 0:0
Favoritem v této dvojici je švédský tým, který si ze Severního Irska odváží bezbrankovou remízu. Hosté byli lepším týmem, jejich šance ale s přehledem likvidoval brankář Mannus.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele