Liverpoolu jsme nepovolili prakticky nic, pochvaloval si Ancelotti

04.10.2018, 13:57
Aktuality
Neapoli se po herní a výsledkové stránce příliš nepovedla letošní letní příprava, s italským klubem se ovšem stále musí počítat a naplno to demonstroval včerejší večer. Svěřenci Carla Ancelottiho doma v rámci Ligy mistrů přehráli Liverpool a zaslouženě vyhráli 1:0, svému soupeři přitom nepovolili ani jednu přímou střelu mezi tyče...

"Tým si vedl dobře v průběhu celého zápasu, ani na moment jsme neztratili kontrolu nad utkáním, hráli koncentrovaně, dobře bránili a Liverpoolu nepovolili prakticky nic," pochvaloval si po závěrečném hvizdu Ancelotti.

Neapol během duelu neproměnila několik šancí a za hlavu se musel chytat například kanonýr Dries Mertens, který z malého vápna nastřelil jen břevno. Rozuzlení tak musela přinést až poslední minuta, po pravé straně unikl José Callejón a jeho pas dopravil do sítě Lorenzo Insigne.

"Měli jsme šance na to dát gól už dříve, ale nakonec jsme si to načasovali jak nejlépe to šlo. Skórovali jsme ve správný moment. Kdyby se o několik minut dříve trefil Mertens, zbýval by ještě nějaký čas a my mohli v závěru trpět," uvědomoval si Ancelotti velkou ofenzivní sílu Liverpoolu.

Ancelotti to na Liverpool v Lize mistrů umí a včera ho porazil ve čtvrtém z pěti vzájemných zápasů. To poslední měření sil přineslo po dvou poločasech remízu a následně radost anglického klubu, který ve finále Ligy mistrů v roce 2005 dohnal tříbrankové manko proti AC Milán a nakonec slavil po pokutových kopech.

Příští týden je na programu reprezentační přestávka a Neapol před ní hostí Sassuolo. Dobrým výsledkem si bude chtít pojistit průběžnou druhou příčku tabulky Serie A za stále stoprocentním Juventusem.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (139)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Beru na vědomí

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně tahle stategie se vyplatí pouze tehdy, pokud porazíme City, jinak to bylo na 2 věci

Reagovat
Sandstorm

Ty mašiny z Liverpoolu a Tottenhamu se nějak zastavuji

Reagovat
pantondavo

One season wonders no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel je to pravda, ale na anfieldu to snad bude jina jizda

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně bude

Reagovat
olis

pff, miestny fanusikovia Liverpoolu ti to vysvetlia ako to naozaj bolo

Reagovat
Kixi Syhimour

No, nepustili nás k ničemu, nicméně si troufnu tvrdit, že jsem nehráli úplně naplno, což ale neubírá vašemu vítězství ani těm 3 bodům a faktu, že máte šanci postoupit.

Reagovat
Puskas

Nehráli naplno v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

zvlášť v týhle skupině...absurdní výmluva

Reagovat
kubys

Reagovat
Kixi Syhimour

A proč by to jako někdo neudělal, jen protože to je přeci "LM"? Promiň, ale v neděli nás čekâ podstatnější zápas a troufnu si tvrdit, že i náročnější (nic proti Neapoli). Proč bychom nemohli vypustit zápas LM na hřišti soupeře a dojet si pro remízu v lehčím tempu? V kontextu toho, že Neapol ztratil v Bělehradu mi to nepřijde jako nejhorší možné řešení. Mohl to být vcelku racionální krok. Absurdní je, že to nehodláš připustit, ostatně jako většinu věcí, která se týká SA proti PL, ještě k tomu proti LFC.

Reagovat
stas87

Skor mi pride absurdne, ze sa Liverpool sustredi na zapas proti City na zaciatku oktobra. V CL mas len sest zapasov k tomu, zaistit si prve miesto do osemfinale, alebo aspon to druhe miesto. Takze casu na to napravit prehru vela nie je. Ale v lige zavahas a ten cas na napravu tam je x krat väcsi. Pokial ale Klopp neberie CL dostatocne vazne, tak potom chapem vcerajsok. Potom je ale otazne, na co CL hraju ked v nej pridu branit 0-0 na ihrisku Neapolu. Ta sutaz svoju prestiz ma. V PL mas 38 zapasov a ked prehra Liverpool v nedelu, tak casom prehra aj City. No a ked uz si vytiahol stratu Neapolu v Belehrade, tak o to väcsia motivacia ten tim odstrihnut z boja o postup, nie?

Reagovat
Kixi Syhimour

V konečném součtu nás to třeba může stát postup. Nicméně chceme vyhrát Ligu a proti City se nesmí ztrácet, City neprohrají jak ty tvrdíš. Jsem názoru, že proti City se musí bodovat za 3, protože jde o přímou konfrontaci. Chceme samozřejmě úspěch v LM, ale prioritou je liga samotná. Soutěž prestiž má, ale v nynější situaci je pro nâs liga více. Poslední otázka je dobře položená, ale museli jsme šetřit proti, tak jsme šetřili zrovna proti Neapoli. Taky se mi ta prohra nelíbí, ale musíme si to dobře rozvrhnout, bohužel nás to může stát postup a mohli bychom i prohrât se City, což si myslím, že se stane. Ale nepřijde mi to jako nejhorší možné řešení.

Reagovat
vladino10

Tak prečo teda nedostali šancu náhradníci, ktorí by mohli hrať naplno? Shaqiri, Sturridge..

Reagovat
Kixi Syhimour

Protože jsme chtěli remízu, proto tedy hráli obránci se zálohou, útok je stále mimo a bez zálohy je úplně k ničemu. Klopp je znám tím, že neumí střídat a rotovat

Reagovat
vladino10

No podľa mňa je stále lepšia varianta shaqiri so sturridgeom hrajúci naplno ako salah a mane hrajúci na 50%..

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jsem téže názoru

Reagovat
exot12

Pripusťme na malý okamih, že máš pravdu a nehrali na plno. Ja si skúšam predstaviť, ako taký taktický pokyn asi znel. Mohol by si mi prosím priblížiť čo asi Klopp zverencom povedal?

Mňa by to vážne zaujímalo, moja predstavivosť je na hrane.

Ďakujem

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta mé zřejmě také.

Nejjednodušší by bylo jim sdělit, aby hráli na remízu a pokusili se betonovat. Hlavně si nevyplýtvat veškeré síly, aby byly připraveni n azápas se City.

Reagovat
10

Sorry, ale vy fanoušci Liverpoolu jste docela často úplně mimo...to si jako představujete, že tam Klopp pošle nejsilnější možnou sestavu a řekne jim, ať tolik neběhají, že to zase tak důležitej zápas není, protože v neděli hrajete se City? V nejtěžší skupině LM, kde se klidně může rohodovat až v posledním kole o postupu, nemluvě o lepší pozici pro los? Kdyby to tak bylo, tak tam dá "béčkovou" sestavu a ten tlak vezme na sebe, řekně třeba, že byli hráči unavení, což je mnohem relevantnější "výmluva", než tenhle nesmysl, co tady zkoušíte

Reagovat
Kixi Syhimour

Ano, Klopp totiž neumí rotovat ani střídat, je to jeho slabina. Jak je vidět ukázalo, že tam měl poslat spíš béćko. Nicméně on chtěl uhrát remízu betonem. Proto tam poslal střeďáky a obránce z áčka, protože ti tam byli podstatní, útok tam byl na naše protiútoky, ale znovu se ukázalo, e je bez formy. Je to méně důležitý zápas než ten se City. Navíc byl blízko remíze, která by nám dost pomohla. Může se tady bojovat v posledním kole, ale v PL taky. Navíc hrajeme s přímým konkurentem o titul, prostě vyhrát musíme, nic jiného by bylo špatně. S Neapolí si tu ztrátu dovolit můžeme víc než se City, může nás to stát postup, ale v současné situaci to znovu není nejhorší možnost.

Reagovat
10

Klopp spíš nemá a nikdy neměl alternativu k tomu náročnýmu turbo fotbalu, neumí (on ani tým) přepnout tempo hry a když pak máte 3 náročnější zápasy během týdne, tak se to na vás logicky znatelně projeví, proto prohrajete i o víkendu. Tohle není o Neapoli ani City, to jsou jen vaše výmluvy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Kixi Syhimour

Nemohu souhlasit. Zdálo se mi, že ten tým byl úplně jinak připraven než na ostatní zápasy. Nepresoval, přihrávalo se jinak, záložníci se nevytahovali. Únava zřejmě sehrála důležitou roli, ale mé stanovisko zní, že součástí byly i taktické pokyny

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně, pokud budeme hrát proti City stejným stylem, můžu ti říct, že se nad svým názorem zamyslím

Reagovat
fenixLFC

kixi je mimo. klopp postavil najsilensjiu zostavu lebo chcel vyhrat ale nedokazal ich skoncentrovat len na dany zapas a tak to vyzeralo ako vyzeralo

Reagovat
10

už jsem myslel, že nám to "Kiwi Liverpoolu" nepřijde vysvětlit

Reagovat
fenixLFC

vy ste dobre ubuleni ked vam niekto siahne na to vase taliansko a dovoli si ho spochybnit

Reagovat
10

vidíš, to jsem si doteď myslel, že po tom zápase dělají už 3. den fanoušci Liverpoolu v čele s tebou

Reagovat
fenixLFC

jj, ja ako hlavny kritik liverpoolu v nasom tabore som presne ten predstavitel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Jistě, čeká nás zápas proti MCFC

Reagovat
Anacron

PL je totiž víc než všechno ostatní, takže na LM hážou bobek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá sa to tak povedať, hráči zápas odflákli a hrali údržbu.

Reagovat
stuff

Reagovat
kiwwi

A udržali 0 bodov...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim hele Olivere jakoby

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gimme

Reagovat
mayday

To snad nemůžeš myslet vážně, těžká skupina, krásnej zápas v Neapoli v Lize mistrů! a Liverpool nehrál úplně naplno?

Reagovat
Kixi Syhimour

Chtěli jsem hrát na remízu, nepovedlo se, tvrdím, že jsme nehráli na 100%

Reagovat
popltak

Reagovat
kylo ren

Reagovat
mayday

Sorry, ale ty ses asi pomátl. Ano, určitě nehrál Liverpool ligu mistrů v Neapoli na 100 %

Reagovat
Kixi Syhimour

Nedovedu si jiným způsobem vysvětlit, že hráči neběhali, resp. že jsem vůbec nepresovali. Dle mého to byla součístí taktiky, která byla špatně zvolená

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tím souhlasím, viděl jsem dost zápasů v této sezóně Liverpoolu a vůbec poprvé nepresovali na útočné polovině, Klopp to chtěl uhrát na remízu. Když se to srovná s tím, jak hráli například proti PSG nebo Chelsea, tak to včera odehráli tak na 50%. Jedna prohra pro ně nic neznamená, ještě s tím, když Neapol remizovala s Bělehradem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Děkuju

Reagovat
fenixLFC

vole neapol je nejaky real ci co? proste sme k tomu zapasu pristupili neskutocne laxne a nesustredene

Reagovat
mayday

Hráli špatně, rozhodně bych neřekl, že nehráli na 100 %. Je v tom rozdíl.

Reagovat
fenixLFC

hrali spatne to suhlas. Ale tym, ze pozeram liverpool skoro kazdy zapas tak viem ze toto nebolo nieze 100%, ale ani 75%, mozno ani 50%. Zapasy ked hrame naplno a pritom hrame zle vyzeraju uplne inak nez toto

Reagovat
smazaný uživatel

nedelej ze sebe kokota prosimte, fanousci live jsou tady jinak jedni z mala normalnich. proste priznej ze to byl jalovej zapas, takovej se cas od casu stane, ale zadny vymluvy. nesnizuj se na uroven trapnosti fanousku arsenalu nebo united.

Reagovat
fenixLFC

ale ved on sa na nic nevyhovara, takto odchodeny zapas akopises sa cas od casu stane

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas

Reagovat
r.mrazik

ja doted myslel,ze jediny normalni jsou fanousci arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

z jeho úsudku by měli být "normální tábory" těch co nejsou v diskusi vidět... Watford, Bournemouth, Man City...

Reagovat
r.mrazik

No zrovna to city...

Reagovat
TheTopFootbaler

To jenom Counter, ostatní jsou šašci.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší označovat někoho jako normálního na internetu... v první řadě je to subjektivní, a za druhé by se mělo měřit domácí publikum (a to svatoušci nejsou, v Manchesteru mimochodem taky ne...) a ne nějaký nepatrný československý vzorek

Reagovat
oddy

Možná proto píše "tady"

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
F.Torres

Reagovat
olis

tak uz sa stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, pokusil jsem se rozebrat zápas Hoffenheimu s Manchesterem City.

Za přečtení a zpětnou vazbu budu rád. Díky

https://bielsistablog.blogspot.com/2018/10/hoffenheim-manchester-city-12.html

Reagovat
Puskas

Perfektně zvládnutá taktika.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne veľkohubého Kloppa niekto uzemnil. Carlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný zápas, na Neapoli je ještě znát Sarri, ale prostě krása.

Já být Klopp, tak posadím na 2-3 zápasy Salaha a pokusím se mu tatovsky vysvětlit, že celý tým nemusí spasit svými góly a přemírou snahy.

Loni hrál víc týmově a v klidu. Momentálně se trochu sesouvá pod tíhou zodpovědnosti, kterou si ale vytváří sám.

Egypťani to mají, bez urážky a se vším respektem, v krvi.

A je to škoda, trpí na to celá hra Liverpoolu a Shaqiri je možná lepší náhrada na křídlo než 0 Lallana, ale pořád nic moc. Götze si myslím, že by se Livecu snad i hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

gotze to nemyslis vazne, mozna pred par lety

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že v momentální formě asi těžko, ale Klopp by to z něj mohl znovu dostat ... i když pravda. Nějaké ostřejší křídlo by bylo asi lepší

Reagovat
Frantszek

miluju ostřejší křídla. Pořádná pálivá marinádička je topík.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju, jdu vyžrat lednici a snad si kvůli tomu jdu i v týhle .... zimě zapálit grill.

Reagovat
fenixLFC

otrasny zapas, nie nadherny

Reagovat
Frantszek

bohužel.

Snad nezačne být i namyšlený. To by byl jeho totální konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co se o jeho povaze napsalo, tak myslím a doufám, že namyšlenost u něj ne. Jeho momentálně sráží psychika. A jak říkám, možná by bylo supr mu opatrně ukázat, že vše nestojí na něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukazuje sa Carlova skusenost z tazkych zapasov LM. Vyborne zahrany zapas a klobuk dole pre Neapol. Hrali obetavo a makali, v nasadenom tempe nepolavili ani raz, fyzicky velmi narocny zapas sa im oplatil. Kedze mam Carla rad uz od doby ked trenoval AC tak

Reagovat
Malresi

S najväčšou pravdepodobnosťou sa rozhodne na Anfielde v poslednom zápase. Dáme im štvorku a bude kľud.

Reagovat
Action_Bronson

Jasné, tak ako mali dostať štvorku aj teraz. Už sa prebudte a uvedomte si, že Neapol není C-čkovy klub.

Reagovat
Malresi

Tak neviem kto to tvrdil, ja ne... Vedel som, že v Neapole to bude ťažké a bol by som rád aj za bod. Doma však hráme inak. Úplne inak

Reagovat
Frantszek

Teď to bylo blankytné peklo, a v Live to bude rudé peklo.

Reagovat
Yanek

Reagovat
Whitemedia

Carlo je prostě nejlepší

Reagovat
CHONG

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Aldeano

Reagovat
teenz

Reagovat
raduinho

Reagovat
REPLIKATOR

Prodaný...

Reagovat
Neutron

sucast taktiky, som niekde tuto cital...

Reagovat
FuckT

Ja som zase pocul, ze to bolo bez naboja...

Reagovat
ED91

korupčníci

Reagovat
mesyas

co je s tím Salahem? I v zápase s chelsea byl mimo.

Reagovat
kylo ren

Nehrál naplno ...

Reagovat
stuff

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Milan.B

Reagovat
F.Torres

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ma zlomenou nohu

Reagovat
Jacks11

one season wonder a hlavně jak mu chtěl každý dávat zlatý míč

Reagovat
technecium

Reagovat
Jacks11

jako já proti němu nic nemám je to sympaťák a velmi kvalitní hráč, ale ten HYPE kolem něj byl přehnanej navíc Pool nic nevyhrál....... něco jako když dá Hazard hattrick nějakým žebrákům a už je nejlepší hráč galaxie

Reagovat
Kixi Syhimour

Aha, promiň, ale třeba takovými Rooneymu, Ronaldovi, Suarezovi se nepovedlo dát 32 gólů v sezóně. Takže nechápu snižování jeho loňských výkonů

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Jacks11

až tyhle výkonu budou předvádět 10 sezon za sebou vyhrajou svým týmům 4-5 Champions League tak se mohou porovnávat s Messim a CR

Reagovat
kylo ren

Vsak salah nehraje naplno jinak by zlatý míč dostal...

Reagovat
fenixLFC

zlaty mic sa dava za sezonu, nie za celozivotne zasluhy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladino10

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
JessePinkman

Stane se.. Ani hráči Liverpoolu nejsou stroje.

Reagovat
smazaný uživatel

typický italský systém hry....ale pravdou je, že Live byl mimo celé utkání...odveta bude o něčem jiném..

Reagovat
smazaný uživatel

Co se schovává pod pojmeme 'typický italský systém hry?'

Reagovat
smazaný uživatel

zajištěná obrana, výsledek 0-0 nebo 1-0...prostě nuda...4-0 střely na bránu za utkání....

Reagovat
smazaný uživatel

Že to byla nuda může především Liverpool, ne Neapol. Ta hrát chtěla. To úžasně ofenzivně hrající celek z nejlepší ligy světa zalezl a dojel pro 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, Liverpool nepředvedl vůbec nic...o tom žádná, s tím s tebou souhlasím...

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol mohla vyhrát víc jen měli smůlu v zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem mě dostává, jak se fanoušci Liverpoolu ohání tím, že tenhle zápas chtěli vypustit, že se šetří na ligu, že to byla taktika a podobně místo toho, aby přiznali, že Neapol není jen do počtu po LFC a PSG a že prostě s ní musí počítat jako s vyrovnaným soupeřem do boje o postup dál. Hlavně, že už teď ví, že jim doma dají 4-0, protože to bude o něčem úplně jiném.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se vymlouvat aby to měli na co svést

Reagovat
fenixLFC

pekna demagogia, len co je pravda. nikto netvrdi ze to liverpool chcel vypustit, ale ze to vypustil. nikto netvrdi ze sa setril na ligu, ale ze v hlavach mali skor zapas so city. to ze im daju doma 4:0 iste nie je, to je pravda, ale liverpool ma stale bez nejakeho stresovania vsetko vo vlastnych rukach a doma bude velkym favoritom

Reagovat
Furia Ceca

100. pro drtivý víkendový vítězství City nad "vypuštěným" Liverpoolem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tu ľudia väčšinou preháňajú. Oba tímy hrali v prvom polčase podpriemerne, v druhom polčase bol zas Neapol lepší (no nehral nejak excelentne) a zaslúžene strelil gól, ale určite to nebola zo strany SSC nejaká skvelá a svetoborná taktika. Zápas mal na pomery LM slabú úroveň. Liverpool podpriemer a SSC ľahký nadpriemer, to je celé. Carlo si priehrieva polievku, preto vyhlásenie tohto typu, čo mu ani nevyčítam, je to úplne normálne

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Swarley

A to se jim jen nechtělo...kdyby foukalo a bylo suchý hřiště, tak dostanou pětku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele