LIVERPOOL PRACUJE NA NOVÉM STADIONU

02.04.2007, 16:24
Aktuality
Během července by měly začít stavební práce na novém stadionu FC Liverpool. Se stávajícím stadionem na Anfield Road by se Reds měli rozloučit na konci roku 2008, kdy by měla být aréna ve Stanley Parku pro 60 tisíc diváků dokončena.

Majitelé FC Liverpool George Gillet a Tom Hicks se sešli o víkendu se předsedou městského zastupitelstva Liverpoolu Warrenem Bradleyem."Všechny dohody mezi městem a klubem jsou takřka uzavřeny. To nás opravňuje začít plánovat stavbu. Povolení už jsme obdrželi minulý rok," říká se v oficiální zprávě vydané klubem.

Nový stadion by měl stát ve Stanley Parku v severním Liverpoolu. Hrát na něm bude pouze FC Liverpool, ačkoliv se několikrát objevily spekulace, že by nová aréna mohla sloužit také konkurenčnímu Evertonu. "Ten projekt stadionu pro dva kluby měl v sobě příliš mnoho neznámých, což by nakonec mohlo způsobovat různé odklady a zpoždění. Proto jsme se rozhodli, že vybudujeme vlastní stadion, který nám bude sloužit dalších 50 let," uvedl George Gillet.

Aréna, do níž by se měli Reds nastěhovat na konci roku 2008, nejpozději pak v roce 2009, má pojmout 60 tisíc diváků. Po Emirates stadium, který patří Arsenalu, a znovuotevřeném Wembley by se nový liverpoolský fotbalový chrám stal dalším trumfem Angličanů, kteří se chystají usilovat o pořádání MS v roce 2018. Navíc vylepšovat stávající St. James' Park se chystají v Newcastlu. Plánovaná výstavba třetího patra tribun by měla zvýšit kapacitu krásného stadionu minimálně na 60 tisíc.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

už jsem viděl video o stadionu, a neni spatny neco jako Emirate Stadium v Londýně

Reagovat
Slejdy

kde si to videl ?? dej sem odkaz please diky..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele