LIPPI: JUVENTUS JE STÁLE NEJLEPŠÍ

29.05.2003, 22:00
Aktuality
I přes porážku ve finále Ligy Mistrů od AC Milán je kouč Juventusu Turín Marcello Lippi přesvědčen, že jeho klub je nejlepší v Itálii. Příčinou neúspěchu byla podle něj smůla, která se hráčům v černobílém lepila na paty celý zápas. Po bezgólových 120 minutách včerejšího finále rozhodly penalty, které milánští vyhráli 3:2.

"Vše, co se mohlo pokazit, se pokazilo. Celý večer byl špatný. Měli jsme šance, ale neměli jsme dostatek sil na jejich proměnění," zhodnotil třetí porážku ze čtyř účastí ve finále Ligy Mistrů 54letý Marcello Lippi. Juventus se musel obejít bez suspendovaného Pavla Nedvěda, navíc na konci prvního poločasu ztratil kvůli zranění Igora Tudora a musel přeorganizovat obrannou řadu.

Lippi po utkání prozradil, že si spousta hráčů netroufla jít na penalty. "Je to otázka toho, jak se v danou chvíli hráč cítí. Pokud nechce jít kopat, je zbytečné jej do toho nutit." Také na pětici, která se nakonec k penaltám postavila, byla vidět velká nervozita. Pouze Birindelli, který se s míčem nepáral a napálil jej pod břevno, a Del Piero, který chladnokrevně poslal Didu na opačnou stranu, se s tíhou okamžiku dokázali srovnat.

"Milán má skvělý tým, ale nelze říci, že je silnější než Juventus. Za poslední dva roky jsme v Serii A získali myslím o 27 bodů více než oni, celkově je Juventus stále silný. Nechci tím však snižovat váhu úspěchu Milána, který v Lize Mistrů předvedl výtečnou práci," řekl dále Lippi.

Carlo Ancelotti, trenér vítěze, má pochopitelně jiný názor. "Začali jsme skvěle a dominovali jsme zápasu. Druhý poločas byl vyrovnaný a ke konci jsme se kvůli zraněním dostali do problémů, Juventus ale neměl sílu toho využít a došlo na penalty," zhodnotil Ancelotti utkání. Milánský trenér Juventus velmi dobře zná, vždyť to byl v roce 2001 právě on, koho Lippi v roli trenéra letošního mistra vystřídal.

Finále bylo typicky italské, asi jen málokdo čekal gólovou přestřelku. Utkání neukázalo tým, který je lepší, ale tým, který měl více štěstí a dokázal se lépe vypořádat s rozhodujícími okamžiky. Těžko říci, jak by to dopadlo, kdyby mohl hrát Pavel Nedvěd. Je sice pravda, že Gianluca Zambrotta na levé straně zálohy Nedvěda dobře zastoupil, gólovou šanci však žádnou nepřipravil...

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*

Lippi rozhodl ses dobře.

Reagovat
HOST*

Lippi je stará piča! AC byl v zapase lepsi!!! To Juventus mel stesti!!!

Reagovat
HOST*

Lippi je stará piča! AC byl v zapase lepsi!!! To Juventus mel stesti!!!

Reagovat
HOST*Křemáš

Ty jsi stará píča,Juventus je jeden z nejlepších týmů na světě.Měl akorát smůlu.Kdyby hrál Pavel tak z Old trefordu odjedete jak spráskaní psi.Přiště bys měl psát objektivně.Beru že máš asi Milán rád,Ale Juventus je stejně daleko lepší.

Reagovat
Webmaster

Pánové klid, podobný výrazy si schovejte někam jinam, sem nepatří!

Reagovat
HOST*Smaaller

tak panove,,,Lippi je buh..a juventus jsou mistri,,,,,,

Reagovat
HOST*Pipa a Niki

Juventus to měl vyhrát to je jasné. Maldini jsi měl jít pro důchod, ale místo toho drží pohár. Je to od něho fakt sprosté. Měl ho dát Del Pierovi on je taky kapitán. Příští rok to dají o to se postaráme pánové. Už kvůli Pavla, Alessandra a hlavně Marcella by se měli snažit, jinak odejde. Ať vyhrajou pohár. A tentokrát to ukážou Milánu černé na bílém.

Reagovat
HOST*Vittorio Fumatta

Každymu sedne jiný tým...nekdo fandí bayernu nekdo laziu a nekdo zas juve. Kritiku beru ale jen inteligentni....ukažme že sme v pohode a kritizujme s rozvahou, Lippi je chytrej a juve dobrej...On,Alex,Ciro ferrara a nedved atd.. od roku 97 ziskaly 4 tituly, nejakej ten pohar a 3 byly ve finale ligy mistru to mluvi za vše....Forza juve....a Bayern a Lazio sou kreteni :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele