Lingard se poprvé vydává do zahraničí, dohodl se s korejským FC Soul

08.02., 09:14
Aktuality
Jesse Lingard (© AFP)

Do korejské ligy překvapivě vedou další kroky Jesseho Lingarda, který byl bez angažmá po letním konci v Nottinghamu Forest. Bývalý anglický reprezentant se stal posilou FC Soul.

Lingard, jenž byl s hodnotou šest milionů eur nejcennějším volným hráčem, v posledních měsících trénoval s West Hamem nebo saúdskoarabským Al-Ettifaqem, nakonec se však rozhodl pro první zahraniční angažmá. "Největší jméno v historii K League," představil Soul známou akvizici, která podle nepotvrzených zpráv podepsala smlouvu na dva roky.

"FC Soul začal s náborem známých jmen se schopnostmi a popularitou a důsledně se snaží účinně podporovat vzestup K League a rozvoj korejského fotbalu. Tento podpis také odráží perspektivní vizi FC Soul a Lingarda," stojí v prohlášení jihokorejského celku.

"Chci se co nejdříve dostat do středu dění v K League tím, že prokážu svou oddanost týmu a vyzrálý přístup. Na základě respektu ke korejskému fotbalu se těším, že budu co nejdříve reprezentovat K League tím, že budu hrát dobrý fotbal za svůj nový tým FC Soul. Těším se na setkání s trenérem Gi-dong Kimem a na to, jak se v týmu uplatním," řekl po podpisu smlouvy Lingard.

Lingard je odchovancem Manchesteru United, kde se však nikdy trvale neusadil v základní sestavě, nejvíce přitom na sebe upozornil ve druhé polovině sezony 2020/21 na hostování ve West Hamu. Dvaatřicetinásobný anglický reprezentant se posléze vrátil do mateřského klubu a následně přestoupil do Nottinghamu Forest, kde mu však angažmá nevyšlo.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
sergi

aneb jak si sprasit kariéru prestupom kvôli peniazom by jesse lingard

Reagovat
O.Giroud

Už vedel, že kariéru nenaštartuje. Dobrá voľba

Reagovat
sergi

Nemyslel som tým len tento prestup, ale celé pôsobenie po šunke kde sa mu darilo a vymenil to za prachy. Rok nehral a teraz ide do Kórei.

Reagovat
O.Giroud

Možno bol zranený alebo sa hovorilo o nejakých problémoch jeho matky, tak možno preto ostal. A potom išiel do Nottinghamu a nie za peniazmi, ale už mu to nevyšlo a najmladší nie je, tak už radšej vybral niečo kde dostane dobre zaplatené.

Reagovat
sergi

Šak si vybral Nottingham s viac tuke ako West Ham s menej. Dpč. Tu vôbec nejde o Soul.

Reagovat
O.Giroud

No tak to je fakt hrozné

Reagovat
sergi

Ja nedramatizujem, je mi šoufl. Ale na to ako to mal fajn rozbehnuté, tak dosť slabota.

Reagovat
Kejza

tak je mu 31..

Reagovat
Moshe Dajan

Co to ukazuje za prasárny?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kejza

v náhledu na mobilu to vypadalo na dva fakáče, no

Reagovat
pobody's nerfect

Ukazuje, jak daleko mají oči od sebe.

Reagovat
GrimeBaller98

JL, jeho inicialy a symbolicka oslava golu

Reagovat
Salfovic

Nenechal si kvůli tomu angažmá sešikmit oči ?

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš vyčistit ruce, jak tak koukám na druhou fotku.

Reagovat
Bozek

To o něj neměli zájem ani Saudi? Tam by se docela hodil, takových vyhaslých hvězdiček je tam mraky.

Reagovat
Kejza

je to jeseter!

Reagovat
milan78

Kumar se přibližuje domovině

Reagovat
r.mrazik

tak to je slusny sesup

Reagovat
Bakary3

Pl tom, jak skvělej byl ve West Hamu, nechápu, že po něm někdo nesahne

Reagovat
M.Vaza

Však sáhl

Reagovat
vceradnesazitra

Nechápu kdo tomuhle dementovi pořád nabízí smlouvu, dal jeden gol ve finále FA cupu a z toho žije celou dobu. Jinak nepředvedl nic.

Reagovat
insane
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele