Limberský stanul za vydírání před soudem v K. Varech, cítí se nevinen

10.10.2023, 16:54
Aktuality
David Limberský (© facebook.com/TJ Jiskra Domažlice-Fotbal)

David Limberský dnes stanul před karlovarským okresním soudem, který projednává žalobu na něj a další tři muže kvůli vydírání. Čtveřice mužů podle obžaloby zastrašováním vymáhala po muži z Karlových Varů peníze, které společně investovali do takzvané těžby virtuálních měn. Limberský dnes u soudu vypověděl, že se cítí nevinen. Výslech dalších obžalovaných soud plánuje začátkem listopadu.

Bývalá hvězda plzeňské Viktorie a český fotbalový reprezentant Limberský uvedl, že chtěl investovat do těžby kryptoměn. Investici mu nabídl přítel, s jehož přítelkyní se kamarádila Limberského manželka. Dohodli se na tom, že Limberský dá peníze a přítel nakoupí výkonné počítače na těžbu kryptoměn. Na dvakrát tak Limberský dal do investice přes čtyři miliony korun. Část z nich ale nebyla jeho, ale dalších jeho známých.

Limberský dnes u soudu řekl, že když těžba virtuální měny ethereum nepřinášela slíbené výsledky kvůli nižšímu výkonu počítačů, chtěl po příteli nejprve nápravu. Když ani po několika měsících stroje nepracovaly tak, jak bylo dohodnuto, chtěl své peníze zpět. Následovaly spory a vzájemná nevraživost.

Vše pak vyvrcholilo schůzkou v karlovarské kavárně, kam přišli kromě Limberského i další tři investoři, kteří nyní čelí obžalobě. Popis schůzky se ale liší. Zatímco Limberský tvrdí, že kromě drobné fyzické potyčky mezi jedním z obžalovaných a Limberského přítelem se žádné vyhrožování a vydírání neodehrálo, podle obžaloby byl poškozený muž ohrožován pistolí.

U soudu dnes vypovídal kvůli časovému nedostatku jen Limberský, výslech dalších obžalovaných by měl pokračovat na dalším jednání na začátku listopadu. Soud už předběžně stanovil i další jednání na leden příštího roku. Pro obžalované požaduje státní zástupce peněžité tresty, pro jednoho z nich pak i podmínku kvůli dalšímu trestnímu stíhání.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
Blasphemer

FREE LIMBA

Reagovat
ratusek

mocipáni

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Posledni Kovboj

a do Valdic jdu kourit banany

Reagovat
doshcz

Reagovat
Salfovic

Zvolit si pro vydírání veřejný prostor

Reagovat
Pablos

naopak nejlepší, pokud si zajistíš pouze své osazenstvo

Reagovat
kilobyte

To uhraje na debilitu.

Reagovat
romeo351

„uhraje”

Reagovat
Salfovic

Byl momentálně zaostalej.

Reagovat
Pablos

plus byl zrovna v limbu

Reagovat
Pinturicchio

To nemůžeš napsat ... poloviční blázen bych napsal.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Vinci

Krypto

Reagovat
inferno08

Platí-li, že každý je tak starý, jak se cítí, pak musíme připustit i možnost, že každý je tak vinen, jak se cítí.

Reagovat
Pablos

No jo, ale pokud u soudu nehodil kamenem, tak je prostě vinen.

Reagovat
kilobyte

Jestli si tohle Limba přečte, tak by mohla být příště docela sranda.

Reagovat
Firkraag

Zas mu tolik nefandi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
kilobyte

Před zákonem ne.

Reagovat
Blasphemer

Věznice jsou plné nevinných.

Reagovat
kydl

Nejsou z toho soudu nějaké fotky? Zajímalo by mě, jestli tam Limba nepřišel v tom Balotelliho tričku WHY ALWAYS ME?

Reagovat
Rox

Dement.

Reagovat
guzman

Kontakt tam byl?

Reagovat
veikko

Klobouk dolů ale před tím týpkem, co s nimi vyje*al. Nejdřív v TV zjistíš, co je Limba zač, tak si nabrkneš kámošku jeho buchty. Pak se přes ni seznámíš s objektem zájmu, který je ještě blbější než jsi čekal, takže se jde na věc a za několik milionů na oplátku přineseš pár vyřazených kompů z práce, které generují teplo už při spuštění. No a nakonec, když už víš, že jde do tuhého a Limba si pozval kámoše ze zvláštní školy, kteří dali taky své penízky do téhle superinvestice, tak konverzaci vedeš na veřejném místě, kde ti vynálezci přede všemi předvedou bordel. Prostě 5D šachista v akci.

Reagovat
bartes

spíš na obou stranách byli samí atomoví inženýři a ten "těžař" měl jen štěstí, že to pro něho dopadlo takto a je mezi živými

Reagovat
veikko

Jen do doby než přizná té holce, že s ní chodil jen kvůli Limbovi.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
krisa

Reagovat
Kucka

Reagovat
Albert Rusnák ml.

A vieš že to takto nejako naozaj mohlo byť?

Reagovat
Lemond Laws

Jako Limba je Limba... Ale proč tady zrovna z něj každej dělá debila

Prostě asi naletěl a neměl tam dávat tolik peněz. Ale když už se to podělalo, a věděl kdo za tím stojí, tak si to s ním šli prostě vyřídit To mi nepřijde nic nestandardního

Reagovat
VersaceChain

Tak ale to neni poprve co naletel ne?

Reagovat
Lemond Laws

No pak se nějak řešily ty auta myslím..

Reagovat
Mass

Ještě že ty auta nekoupil od Řepky

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Toto je u bývalých českých futbalových reprezentantov pomerne bežný jav, že po skončení hráčskej kariéry prípadne už počas nej skĺznu na šikmú plochu... toto by ma fakt zaujímalo, čím to je spôsobené

Reagovat
Melda

Že nebýt fotbalu, sklouzlo by tam dřív.

Reagovat
Mass

David Limberský během víkendu navštívil kamaráda, který chová paviána. "Překvapila mě jeho inteligence, mluvit sice neumí, ale čísla poznal skoro všechny," uvedl pavián...

https://ibb.co/nQsg5k2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele