Lille útočí na titul. Je třeba bojovat jeden za druhého, říká Galtier

10.04.2021, 13:47
Aktuality
Tabulce francouzské nejvyšší soutěže vládne Lille a své postavení si pojistilo ve včerejším souboji na půdě FC Metz. LOSC vyhrálo 2:0 a na čele má aktuálně šestibodový náskok, dobojováno ovšem stále není a moc dobře si to uvědomuje i trenér Christophe Galtier...

Lille v pátek večer zachránili dva turečtí legionáři - po hodině hry otevřel skóre Burak Yilmaz, chvíli před koncem pak výsledek pečetil jeho krajan Zeki Çelik.

"Čeká mě pěkný víkend, to je jisté. Uvidíme, co předvedou další konkurenti. Dnes to bylo hodně obtížné, domácí odehráli velice dobrý zápas, právem mohou být frustrovaní, chápu to. Měli jsme pomalejší nástup, stál proti nám silný soupeř a hrálo se hodně na naší polovině. Jen složitě jsme se drželi na balónu, po změně stran už to bylo lepší," hodnotil Christophe Galtier.

Ligue 1 má o víkendu na programu 32. kolo a Lille zatím posbíralo 69 bodů, s jedním zápasem k dobru jsou za ním Paris Saint-Germain (63), AS Monaco (62) a Lyon (61).

"Co je potřeba k zisku titulu? Udržet klidnou mysl a bojovat jeden za druhého. A je třeba podávat lepší výkony než v pátek, na tom budeme pracovat celý další týden, nesmíme hrát jenom průměrně," nechal se dále slyšet Galtier.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Allez Lille!

Reagovat
FORZAMILAN

Nick

Reagovat
homeles8

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mönchengladbach

Vyhrát na Barceloně a Bayernu a zároveň projet titul v afrancouzské srandalize, to je svého druhu umění.

Poche

Reagovat
Kadlitko

Ted jim jde asi hlavně o tu LM

Reagovat
Heisenberg

V LM těží z práce Tuchela, v lize se ukazuje jeho kvalita jako trenéra pro týmy kolem 4. místa.

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchel je v lize pátej. :-)

Reagovat
icka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ty seš zoufalec

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Ten pocit, když trávíš roky v Tottenhamu bez šance na titul/pohár, tak přejde a do PSG a neudělaš titul.

Reagovat
Csaplárova past

Co to meleš, tvle když PSG vyhraje, bude ztrácet jen 3 body. 3 body na 6 zápasů .... PSG to zakončí ještě s náskokem 4 bodů ...

Reagovat
kilobyte

No, uvidíme. Podle mě to PSG nemusí udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

osud

Reagovat
smazaný uživatel

já si pořád myslím, že to PSG dá, Lille má ten los podstatně horší, čeká je pořád třeba Lyon nebo Lens venku.

Reagovat
Seydou Doumbia

PSG je furt favorit, ale Lille se hraje daleko lépe proti ofenzivním týmum než betonářům a sračkám jako je Brest nebo Nimes. Čili Lille má více než solidní šanceu i když se na každou výhru v poslední době kurva nadřou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky vypadli z poharu a evropy takze maji mene zapasu a vice casu se pripravit na ty klicove .. navic pro PSG je absolutni prioritou LM kde chcou konecne zurocit mld eur co do prestavby tymu dali - samo letos jim to opet nevyjde naopak Lille by si titul zaslouzilo a byla by to i prijemna zmena

Reagovat
Axelrose

Reagovat
JackDaniels.

Lens v domacom prostredi dokaze porazit kazdeho v L1 to mas pravdu

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud Lille urve titul tak Galtier za mě odejde. Lyon a Nice mají zájem, ale on sám by chtěl zkusit zahraničí. Otázkou je, kde by jeho styl fotbalu mohl fungovat? Co takový Monchengladbach? I když on se mi spíše hodí do nějakého účelového systému, kde se to rve na bojovnost. Ne úplně do ofenzivních týmu, ale kdoví.

Reagovat
Stannis Baratheon

Proč by jako chodil do Nice?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Já bych moc nechápal ani ten Gladbach.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tam jsem to ani nedočetl, to je taky kravina no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kravina....co to znamená? Nice o něj má zájem, protože má movité majitele, ambice a výsledky nikde. Co je potom na tom za blbost? Dokázal vytáhnout ASSE a Lille ze sestupového pásma, proč by nešel do Nice? Gladbach byl jen můj osobní nástřel.

Reagovat
Stannis Baratheon

Proč by chodil v situaci, kdy trénuje tým co jede na titul, do týmu co je rád za pohár? Myslíš si že si ho teď v Lille nechají utéct?

On nemá důvod, Lille nemá důvod. Jediné Nice důvod má, ale je to průměrný klub, který sem tam hraje EL, ale nic extra.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale on přece neodchází deset kol před koncem ligy. Kdyby vyhrál titul, tak odchod vidím jako reálnou volbu. Lille by vytáhl ze sestupových sraček k titulu. Tým se v létě rozprodá, protože není ekonomicky silný jako jiné značky. Více než titul s Lille nedosáhne, tak by byl čas na novou výzvu. V Nice by měl podobnou pozici jako v ASSE nebo Lille. V Lyonu by měl rozhodně kvalitnější materiál a pozici než v předchozích angažmá. Takže ano, po titulu odchod vidím jako reálnou variantu. Nejlepší je skončit na vrcholu, viz Lahm. Ne strašit v jednom týmu jako nějakcí italští dědci do 38. Umění odejít ve správný čas je taky důležité.

Reagovat
Stannis Baratheon

Pokud vyhraje titul s Lille, tak po něm půjdou jiné ryby než Nice. A proč by ho Lille pouštělo potenciálnímu konkurentovi? A pokud nebude třeba, nebudou se ho zbytečně zbavovat. Skončit na, vrcholu? Ale jdi, pochybuju že by přišel o ambice.

Reagovat
Seydou Doumbia

Skončit na vrcholu neznamená že odejde do důchodu. Ale v Lille by už neměl co dělat, proto píšu skončit na vrcholu jako v tom týmu. Vice jak titul tam nedosáhne a s rozprodaným kádrem by už nemělo smysl ve stejným týmu zase zalepovat díry. Smlouvu má do léta 2022. Možná tedy ještě sezonu zůstane a pokusí se stabilizovat kádr pro svého nástupce, netuším. Ale sám v rozhovoru říkal, že po sezoně se rozhodne co bude dál a probere to s vedením. Taky zmínil že nechce být u jednoho týmu sedm, osm let jako v ASSE. Čili se spíš schyluje k jeho konečné fáze v Lille. Jde o to, zda už po této a nebo až příští sezoně. Lyon i Nice jsou pořád v procesu přestavby a hledání trenéru, údajně Nice nabízelo Galtierovi 360 tisíc měsíčně, dvojnásobek co má v Lille. Zároven ještě jedním dechem kouč Lille zmínuje že pro něj zahraničí není prioritou. Takže ano právě proto vidím Lyon a Nice jako velmi potenciální alternativy pro něj do budoucna.

V prvním příspěvku píšu, že by rád zkusil zahraničí. Tam jsem měl osobně špatný překlad z jednoho článku. Pak jsem zjístil, že je to naopak.

Reagovat
Stannis Baratheon

A navíc utéct ke své potenciálnu konkurenci?

Reagovat
RadekVonCZE

To já zase jo

Reagovat
Mönchengladbach

Já teda ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, lepší liga... Větší konkurence

Reagovat
Zark

taky nechápu

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Zark

(i po těch letech )

Reagovat
Stannis Baratheon

Kde to má vlastně kořeny?

Reagovat
Zark

Tuším, se ti nelíbilo, že fandím Juve

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty ses první zamračil

Reagovat
Zark

nene, to je jen můj xicht

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
kubys

Money

Reagovat
Elliasson

Nice má vcelku bohaté majitele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham

Reagovat
Axelrose

Proč by vůbec někam chodil, když by mohl trénovat tým v LM?

Ještě bych pochopil, kdyby šel do týmu hrajícího taky LM, ale takhle?

Mgladbach bude rád za poháry.

Má na to vůbec jít trénovat nějaký např. TOP5/6 tým bundesligy, PL, etc?

Mně přijde Lille jako takový trošku specifický tým, spíš takový rodinný. Míněno v dobrém.

Reagovat
Axelrose

Navíc zatím fungoval jako trenér pouze v St.Ettienne a Lille, to nejsou zrovna velkokluby.

Takže by vlastně ten Mgladbach seděl, jako skromnější (na německé poměry) klub.

A je pravda, že v Lille je od roku 2017, takže 4 roky asi tak akorát. To už bych spíš zkusil ten Lyon, ale to by si zase pohárově pohoršil.

Reagovat
Seydou Doumbia

On Galtier je specificky trenér v tom, že dokáže se skromným týmem udělat dobré výsledky (ASSE), ale dokáže i ze silného Lille vytěžit výsledky na ukor ofenzivního představení a osobních individualit. Opravdu nevím, kde bych ho zařadil. Do nějakého ofenzivního golostrojového týmu mi nesedí, ale zárověn si nemyslím že by šel trénovat nějaký tým, který je pod jeho možnosti. Možná nějaký tým, který je na ústupu ze slávy a má na lepší výsledky. Tam mi ale vychází ten Lyon, který dlouhodobě hraje pod své možnosti. Jinak se většina týmu drží nahoře a nebo Galtier není takové jméno, aby ho angažoval tým té užší světové špičky. Napadají mě týmy jako je Gladbach, Fiorentina, Lyon, Nice, AS nebo Valencia, ale to je tak vše. Napsal bych i Leeds, ale tam je génius Bielsa.

Reagovat
Axelrose

Tak on ten Lyon ještě může klidně skončit i nad nimi.

Ale raději bych to přál Lille.

Atlético je asi blbost, co?

Arsenal? Asi taky. Ty budou asi chtít i velké jméno.

Tak uvidíme.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím v jakém paralelním vesmíru by Lyon mohl skončit před Lille. Fandím jím a bohužel mají s té top 4 nejhorší aktuální formu. Hele Atlético tam by jeho styl hry mohl sednout fakt dobře, ale Cholo asi není na odchodu ne? Když je jeden z nejlépe placených trenérů světa a má tam královský plat i výsledky. Ale rád bych Diega viděl koučovat i někde jinde to zas ne že ne. Z Arsenalu by mohl vymáčknout lepší výsledky, ale nesedí mi tam.

Reagovat
Axelrose

Tak jestli Atletico nevyhraje titul, a že k tomu má dobře našlápnuto, můžou se ve vedení na...t a poslat ho do kytek. Takhle jsem to myslel. Samozřejmě, on sám asi pryč neodejde.

Je tedy pravda, že zrovna Lyon nějak nezáří, ale když dneska vyhraje, tak bude ztrácet tuším pět bodů, to samé Monaco, to dokonce jenom čtyři body. A dokonce je tuším 6 kol, čili 18 bodů.

Jako určitě, je to spíše utopie a sci-fi, ale stát se to může. Minimálně ve vesmíru Sheldona Coopera

Jasný, buď oni, nebo PSG - jinak už to nebude.

Arsenal mně napadl, protože se jim moc nedaří a určitě mají větší ambice. A teď, když to píšu, tak mně napadl ještě Everton.

Reagovat
Seydou Doumbia

Největší formu na čele ligy má Monaco, takže pokud má někdo ještě zabojovat o titul ta spíš oni než tragický Lyon. Tak pro Atlético není 2 ani 3 místo v lize nic nového a žádná katastrofa. Titul by byl úspěch, ale když ho nevyhrají tak to není tragédie. Oni ho ze smlouvy nevyplatí to by je bolelo. Můj názor.

Everton? To je to samý, Ancelottiho nevyplatí. Ale jako v Arsenalu by mi nevadil, ale než by tam udělal výsledky tak mu vypadnou všechny vlasy.

Reagovat
Axelrose

Tady se nedá nesouhlasit

Reagovat
REPLIKATOR

Snad jim to vyjde a vyfouknou titul žoldákům z PSG

Reagovat
Axelrose

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele