Lille našlo nového trenéra, kormidla se ujme Gourvennec

05.07.2021, 20:56
Aktuality
Jocelyn Gourvennec se po dvou letech vrací do práce. 49letý trenér se ujme kormidla francouzského šampiona z Lille, s vedením LOSC podepsal kontrakt na dva roky...

Lille loni zažilo skvělou sezonu, od začátku se drželo v popředí tabulky Ligue 1 a nakonec získalo mistrovský titul. Tým následně opustil Christophe Galtier, strůjce úspěchu se rozhodl pro novou výzvu a nedávno podepsal kontrakt s Nice.

Vedení Lille na příchodu nového kouče pracovalo už delší dobu a opakovaně narazilo. Nabídku odmítl Laurent Blanc, stejně se rozhodl i Lucien Favre a na lavičku neusedl ani Patrick Vieira, ten nakonec dal přednost londýnskému Crystal Palace.

Gourvennec v průběhu své kariéry už dvakrát vedl Guingamp, z něhož odešel po sezoně 2018/2019. Rok a půl pracoval jako kouč Bordeaux.

Autor: Tomáš Pavlík / losc.fr

Komentáře (27)

Přidat komentář
O.Giroud

z toho by sa robil EF titulek

Reagovat
Mercury

Tak me to napadlo :))

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá volba

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekal jsem větší jméno teda.

Reagovat
Pyroman

Neskutečný Neironicky fakt cením tu odvahu jít do nečekanýho řešení, tohle může být totální průser, nebo taky solidní trefa. Poslední dva tři roky byl za totálního tragéda, ale začátky kariéry měl slušný a v Guingampu byl skvělej. Příští sezóna L1 se rýsuje fakt zajímavě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako tohle je extrém, ne? Dva roky bez práce, naposledy vyhozený Guingampem, který se mu podařilo potopit do L2. A ted příchod k obhájci titulu. Když vezmu v potaz že nikdy tak kvalitní hráče nevedl a nikdy nebyl pod tak velkým tlakem + rozprodej kádru tak to může být solidní průser.

Reagovat
Pyroman

Je to solidní bizár, ale paradoxně se to může ukázat jako neskutečnej tah. Je slušná šance, že totálně vybouchne a definitivně si pohřbí kariéru, ale kdyby se mu povedlo navázat na ty roky kolem 2016, kdy byl reálně asi nejzajímavější mladý manažer v lize, může to být pro Lille luxusní trefa. Pořád mu není ani 50, nějaké zkušenosti má a třeba se během té dvouleté pauzy zvládl dát dohromady. Jsem na to fakt zvědavý.

Reagovat
smazaný uživatel

proč do toho Lille nikdo nechtěl ?

Třeba Vieira, že vzal raději CP.

Nebo trenér odešel za novou výzvou do Nice ???

Nějak to nechápu.

Reagovat
Ferguson6

Možno malý plat ponúkajú.

Reagovat
Pyroman

"Nikdo nechtěl" je silný slovo, měli rozjednanýho Ranieriho a řešilo se i pár dalších možností. Bůhvíproč si vybrali Gourvenneca, tak uvidíme. Vieira je jako trenér marnej, to už je snad lepší tahle varianta.

Galtier tam byl už docela dlouho a věděl, že nic víc už s tím týmem udělat nemůže. Vědělo se, že Lille bude muset prodávat, protože jsou dlouhodobě finančně v řiti, takže kádr do příští sezóny oslabí. Nice mu dalo víc peněz plus jistotu delšího a silnějšího projektu, tomu Lille nemohlo konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak o Vieiru měli zájem, on je odmítnul...

LM by lákala každého...já to spíš vidím tak že tam je nyní riziko vstoupit, po titulu...těžko se zopakuje, takže ten trenér se musí smířit spíš s neúspěchem

Reagovat
Pride

Ten Blanc už nepůjde nikdy trénovat?

Reagovat
Ferguson6

Trénuje v Katare.

Reagovat
Langi

Blanc trenuje katarsky Al-Rayyan …uplne mi ta informace unikla a zpetne je to snad jeste vic komicke…jinak on byl terno tak pred 5 lety…ted uz tezko rict, kdyz na to sral a pak si vybral takovouhle nabidku, kdyz uz asi utratil cele odstupne z PSG

Reagovat
Langi

OT: Aouar jesi je to pravda, tak at tahne do toho Arsenalu

Reagovat
RadekVonCZE

Co se stalo?

Reagovat
Langi

Udajne trucuje a chce si vynutit prestup…zajima se o nej Arsenal i Liverpool…za me prodat a penize rozumne investovat do posileni kadru…je tam za nej lepsi Paqueta a Cherki…at se mu dari, zmrdeckovi

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad je to jen kachna. Byla by to zbytečná pachut s kterou bych na něj vzpomínal. Jinak spekluje se o nějakých posilách?

Reagovat
Langi

Zatim se ani nespekuluje …nevim…muj sen je zpatky Umtiti, zvlast pokud je vazne na prodej…Depay se bude nahrazovat kurva tezko…ale zrovna lonsky Aouar je nahraditelny uplne v pohode a sel by tak zs 50ME

Reagovat
Seydou Doumbia

Aouar se asi nahradit dá, ale nenadarmo jsme se zajímalo o Gersona, krerého nám ukradla Marseille. Počítám že do PL odejde Andersen a Dembélé zpátky do Atlética. Čili by to chtělo více než volné hráče do obrany + někoho za Depaye (absolutně nevím koho)

Reagovat
Langi

Ja bych osobne investoval hodne do obrany - Umtiti plus nekdo nalevo a zaroven privedl toho Onanu…dal se psalo o tom Bogovi ze Sassuola, coz by typove a pozicne byl idealni hrac, byt to neni uplne terno…za rok vyletne Cherki.

Onana (Lopes) - Dubois (De Sciglio), Umtiti (Marcelo), Denayer (Diomande), posila (Bard) - Caqueret, Bruno (Mendes), Paqueta (posila) - Cherki, Toko Ekambi (posila), Kadewere (Cornet)

Reagovat
Seydou Doumbia

Odstavení Lopese na úkor Onany může být zajímavý. On moc drahý nebude co? Když má ten dopingový skandál. Jako krok do budoucna super, ale chudák Lopes.

Reagovat
Langi

Nebude…ma do listopadu BAN a konci mu smlouva za rok v cervnu…Lopes potrebuje konkurenci jako sul…letos se muzou tocit a pristi sezonu mu bude 32, takze si dovedu klidne predstavit, ze zustane jako dvojka a dostane treba 15-20 zapasu v poharech a lize…jsou kluby, co to tak maji a funguje to…Lopes neni zadne terno, lepsi uz nebude a bohuzel nam uz radu let chybi kvalitni dvojka…posrali sme to s tim Racciopim

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázkou vůbec je, jestli by k nám sám Onana chtěl jít. Přeci jen Lyon není žádný terno, kor dvě sezony bez LM. Racciopiho velká škoda, letos by mohl dostat šanci ten Pollersback. Jinak ale vůbec netuším, jak jsme na tom s financemi. S OM jsme se přetahovali o toho Gersona, tak snad nějaký budget bude.

Každopádně pokud chce hrát Bosz ten svůj extrémní presing, tak stoper je fakt nutnost. Bude vůbec Umtiti chtít z Barcelony pryč nebo si to tam klidně dosedí na lávce/tribuně? Za Andersena bychom takovou dvacku dostat mohli.

Reagovat
Langi

No Umtiti je udajne na prodej a zajimala se o nej Marseille…za Andersena dostaneme raketu, zvlast pokud pujde do PL…za me by tohle mela byt jasna letni priorita…s deravou obranou totiz ta Boszova hra muze byt taky radny pruser

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to ne, nechápu, kdo na něm vidí něco extra

Reagovat
Langi

Ja osobne po lonsku taky ne…nicmene je mozne, ze na to jenom dlabal a v novem pusobisti se rozehraje a bude to deal…jeho povahu a pristup neumim moc odhadnout…nicmene pokud je pravda, co se ted pise, tak musi pryc…jak pisu vyse, nahrady za nej jsou a takovy Cherki ma podle me daleko vetsi potencial

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele