Ligue 1 změní titulárního sponzora, od příští sezony spojí síly s McDonald's

21.03., 18:32
Aktuality
(© AFP)

Řetězec rychlého občerstvení McDonald's od sezony 2024/25 spojí jméno s francouzskou nejvyšší soutěží. Ligue 1 za tříleté partnerství dostane 90 milionů eur.

Smlouva se současným titulárním sponzorem Uber Eats vyprší v letošním roce, a přestože obě strany jednaly o prodloužení spolupráce, nakonec vedení soutěže kývlo na lukrativní nabídku McDonald's. Ligue 1 ročně obdrží téměř dvojnásobek toho, co platí současný partner.

Když prosákly první informace, že francouzská liga chce spojit jméno s řetězcem rychlého občerstvení, objevila se kritika, nakonec se však kluby rozhodly nabídku přijmout.

Uber Eats může zůstat napojený na Ligue 1 jako sponzor jiným způsobem, jisté však je, že jméno online platformy pro objednávání jídla už nebude v jejím názvu. McDonald's, jenž byl dlouho spojený s FIFA jako sponzor mistrovství světa, má za cíl přilákat k francouzské soutěži další fanoušky.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr, vi.nl

Komentáře (12)

Přidat komentář
Sosi

Vyhra v McDonalds Cupu nabere jiny rozmer

Reagovat
fabec1222

Takže Hazard Liga.

Reagovat
Vopi11

Vlezl jsem do článku jen abych se podíval, kolikátý komentář bude zmiňovat Hazarda

Reagovat
Seydou Doumbia

Děkuji za ulehčení situace. Nově je má nejoblibenější soutěž mcdonalds liga a repre turnaj mcdonalds cup. To se bude dobře pamatovat.

Reagovat
fsada

Ten Mcdonald’s se taky vecpe všude .. Aspoň se potvrdilo pravidlo , že fotbal se hraje pro prachy

Reagovat
LyEX

Čo sa ti nepáči, naj.bu o krúžok kyslej uhorky viac do burgra, názov bude pro fitsport burger a ponesú zástavu na najbližšie roky ako líder zdravej stravy a k tomu sa hodí anglicky výraz "everybody don´t give a shit" lebo aj tak všetky decká (dnes to je do 25 rokov minimálne) sú natrieskané v Mkáči od rána do večer na wifine, takže čo je trendy tam sú love.

Reagovat
Jordi Alba

Někdo chodí chytat internet do fastfoodu?

Reagovat
LyEX

Ako joke fajn , ale nie v Nivách v BA z podzemného parkoviska ide výťah priamo do Mkáča, nie do voľného priestoru a strašne ma to serie vždy keď sa nedá prej.bať cez tie všetky zmachlené, dokerované príšerky vonku

Reagovat
Jordi Alba

Protože když soutěže měli pojmenování podle bank, sázkovek nebo Uberu, tak o prachy nešlo.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mandanda_30

Uber Eats, McDonald's.... zbýva ještě KFC a Burger King

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele