Ligue 1 - preview 8. kola: Atak na trávník v Derby du Nord

06.10.2023, 08:48, aktualizováno 08.10.2023, 08:17
Previews
Fanoušci RC Lens (© AFP)

Týmy nacházející se na pohárových příčkách se v neděli střetnou v Ligue 1, když PSG vyzve domácí Rennes. Do akce jde i třetí Brest. Naopak Lyon bude mít na chvostu tabulky šanci urvat nějaké body, neboť vyzve 16. Lorient. Odpoledne se bude konat Derby du Nord...

Olympique Marseille - Le Havre AC

neděle 13:00

Oba celky mají na kontě zatím devět bodů. Zatímco pro úřadujícího mistra Ligue 2 se jedná o fajnový počin, na opačném pólu Francie z takového čísla radost věru nemají. Proto si OM bude chtít jít za třetím vítězstvím, které by jej mělo posunout z dvanácté příčky směrem vzhůru.

Ke svému třetímu duelu na lavičce klubu z přístavního města se chystá italský mistr světa z roku 2006 Genaro Gattuso. Proti Monaku k bodům nepomohla ani trefa Ilimana Ndiayeho, který skóroval po třiceti sekundách. V Evropské lize dokázal Brighton vynulovat dva slepené góly, takže se nakonec zrodila remíza. V soutěži už druhá, přesto dostačující na průběžnou druhou pozici.

"Musíme vydržet běhat po celých devadesát minut. Předtím, než v 65 minutě došlo na střídání, jsme se pohybovali a napadali naprosto jiným způsobem než ve zbytku zápasu. Nemyslím si, že by tuhle remízu zavinili střídající hráči, ale když dáte Brightonu jenom kousek prostoru, dokáže vás za to potrestat," hodnotil čtvrteční klání někdejší spoluhráč Marka Jankulovského z AC Milán.

Karetní trest nepustí do hry jak Papu Gueyeho, tak Renana Lodiho. Luka Elsner nebude mít k dispozici Arounu Sanganteho, Aloise Confaise, Antoinea Joujoua a Oussamu Targhallineho, který by měl být připraven zase hrát po mezinárodní pauze. Takže střílení branek bude na duu Mohamed Bayo/Nabil Alioui, jenž v této sezoně zaznamenal už čtyři zářezy.

Proti Clermontu se dokázali oba prosadit, leč domácí střetnutí s Lille nedokázal dopravit míč za záda Lucase Chevaliera vůbec nikdo, což se borcům hájícím barvy Les Ciel et Marine stalo teprve podruhé v ročníku, ovšem poprvé bez bodového zisku. Proti Marseille se nacházejí v situaci, kdy nemají co ztratit. To by měla být jejich výhoda.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Balerdi, Murillo - V. Rongier, Ounahi - I. Ndiaye, Harit, I. Sarr - Aubameyang

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Salmier, A. Sangante, G. Lloris, Opéri - Négo, Kuzjaev, A. Touré, R. Ndiaye - N. Alioui, Bayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.59 - 7.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient

neděle 15:00

Tak mizerný vstup do sezóny si Lyon rozhodně nenaplánoval. Na svém kontě nemá jediné vítězství, má jen dva body na kontě a nachází se na samotném dně tabulky. Změnit situaci k lepšímu se pokusí jeden z francouzských velikánů proti Lorientu, který je pouze o dvě příčky vepředu. Oba celky by tak pozitivní výsledek ze vzájemného duelu vážně nutně potřebovaly.

V souvislosti s Les Gones se vlastně nedá hovořit jinak než o jedné velké krizi. Vedení klubu se rozhodlo pro změnu trenéra, doby Laurenta Blanca jsou pryč, tak jako tak nově zvolený Fabio Grosso nebude mít vůbec jednoduchou úlohu zvednout výkonnost na požadovanou úroveň. Hlavně se domácím nedaří v ofenzívě, doposud nastříleli pouhé tři branky, tedy vůbec nejméně z celého pelotonu Ligue 1.

Že by ale zrovna Les Lerlus také běhali s lehkýma nohama, to se říci také nedá, jakkoli jsou na tom přece o trochu lépe než jejich nynější konkurent. Především v uplynulých několika týdnech ekipa kouče Régise Le Brise tápala a po relativně solidním startu do tohoto ročníku najednou spadla až na barážovou šestnáctou pozici. Poté, co skolila o tři góly na konci srpna Lille, najednou zabředla do podprůměru, řečí čísel hovoříme o pouhém jednom získaném bodu za minulá čtyři kola.

Loni se oba soupeři pohybovali v horní polovině tabulky, teď každopádně aktuální střet jako by představoval ten o záchranu. Byť ano, v této fázi sezóny je tohle přízvisko určitě přitažené za vlasy. "Všechny zápasy se budou zdát rozhodující. Hrajeme za klub s velkou historií, který chtěl vždy vítězit. Momentálně jsme v nesnázích, pro nás se ale nic nemění. Tvrdě pracujeme, abychom nad Lorientem vyhráli,” burcoval Grosso.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, O'Brien, Lovren, Tagliafico - Caqueret, Alvero, Tolisso - Kadewere, Lacazette, Jeffinho

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Laporte, Talbi - G. Kalulu, L. Abergel, Ponceau, Yongwa - Faivre, Kroupi, Tosin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.10 - 4.90

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Clermont Foot

neděle 15:00

La Paillade o minulém víkendu jasně porazili Lorient, takže nemají důvod si nevěřit na Les Lanciers. I proto, že ti nevstoupili do sezony dobře a před osmým kolem stále čekají na první tříbodový zisk.

Svěřenci Pascala Gastiena se aktuálně nacházejí pět bodů za první nesestupovou pozicí, ovšem druhý bod si na konto připsali díky remíze s PSG. Obhájci prvenství proti pozorné defenzivě nepomohlo ani sedmašedesátiprocentní držení míče, ani maximální posílení ofenzivy, kdy se k Mbappému, Dembélému a Randalu Kolo Muanimu přidal Gonçalo Ramos, v jehož přestupu do hlavního města Francie sehrál důležitou roli hattrick do sítě Švýcarska v osmifinále loňského mistrovství světa.

Clermont zoufale postrádá spolehlivého útočníka, jelikož na týmové pojetí, jaké v minulém ročníku dovedlo skromný klub až na skvělou osmou příčku, se zatím v tom aktuálním nedaří navázat. Saïf-Eddine Khaoui se zařadil mezi hromadu hráčů, jaké zlákal Blízký východ. A Grejohn Kyei s Muhammedem Chamem Saračevićem zatím marně hledají formu.

Tu naopak má třiadvacetiletý Nigerijec Akor Adams. V jeho případě se 4,5 milionu eur, vynaložených a poslaných do norského Lillestrømu, rozhodně vyplácí. V sedmi mačích se prosadil hned pětkrát, což jej mezi kanonýry řadí na druhé místo. Velmi si rozumí s jordánským kamarádem Musou Al-Taamarim, jenž díky svému pohybu zůstává platným hráčem i tehdy, když zrovna neskóruje nebo na gól nenahraje.

Oba by neměli scházet v základní sestavě, přičemž se budou moct spolehnout na podporu Wahbiho Khazriho a Téjiho Savaniera. Takže znovu bude scházet pouze Theo Sainte-Luce, jehož zranění je dlouhodobého rázu. Clermontu pro změnu nepomůžou Yoel Armougom a Neto Borges, takže Jim Allevinah dostane šanci rozšířit svou skromnou sbírku branek v Ligue 1.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Omeragic, Kouyaté, Estéve - L. Leroy, Ferri - Mousa Tamari, Savanier, Khazri - Adams

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Pelmard, Caufriez - C. O. Konaté, J. Gastien, Gonalons, Magnin, Neto Borges - Cham - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.65 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC

neděle 15:00

Brest vstoupí do utkání s Toulouse v roli favorita, a to i přesto, že TFC zatím prožívá velmi dobrý říjen. Nicméně Les Pirates nebudou chtít ztratit druhou příčku v tabulce.

Skvadra vedená Ericem Roye je příjemným překvapením sezony. Přemožitele našla pouze v Olympique Marseille, ale jinak přehrála Lyon, Remeš a neprohrála ani s Rennes, ani před týdnem s Nice. Oba poslední zmíněné mače skončily bezbrankovou remízou. Takže Stade Francis-Le Blé zůstává nedobytnou tvrzí.

Před většinou vlastních příznivců a příznivkyň se neukáže prakticky jenom zraněný Billal Brahimi, jenž na trávník stejně obvykle vybíhá jako střídající hráč. Naopak v základní sestavě nebude scházet Jeremy Le Douaron, který patří k oporám mužstva. V dresu Toulouse se neobjeví Oliver Zanden, Ibrahim Cissoko, a také Zakaria Aboukhlal, což by byl pro celek ze Stadium Municipal velký problém.

Marocký reprezentant, jenž na loňském světovém šampionátu skóroval do sítě Belgie, si v prvním utkání základní skupiny Evropské ligy nepěkně pochroumal koleno a podle všeho si už do konce sezony nezahraje. Tím trenér Carles Martínez Novell ztratil borce podepsaného pod třemi z dosavadních devíti ligových branek.

V týdnu jeho výběr sehrál další střetnutí v rámci zmíněného evropského poháru, které skončilo těsným vítězstvím nad LASK Linz, díky čemuž se povedlo vyšplhat na druhou příčku skupiny E za Liverpool. O jediný přesný zásah se postaral chilský obránce Gabriel Suazo, jenž nebude scházet v základu ani proti Brestu.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Kamanzi, Logan Costa, Nicolaisen, Mous. Diarra - Sierro, Spierings, Cásseres - Dönnum, Dallinga, Magri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.70 - 4.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC

neděle 17:05

Že by mohlo Derby du Nord vřít více než kdy jindy, naznačili už dva dny před tímto duelem fanoušci. Jen těsné poté, co Lens v Lize mistrů, kterou uvítalo na svém stadionu po více jak 20 letech, skolilo Arsenal, řešili hlavně trávníkáři nepříjemný problém. Pochopitelně domácí příznivci, bouřliví a nesmlouvaví, by mohli dát hráčům Lille všechny události pořádně sežrat.

Zelený pažit na Stade Bollaert-Delelis, a nejen ten, dostal od neznámých pachatelů, s největší pravděpodobností od těch ze strany LOSC, pořádně zabrat. Hrací plocha byla totiž na čtyřech místech poničená kyselinou, navíc i některé pokladny či klubové logo byly polepeny symboly, které hanily aktuálního účastníka milionářské soutěže. Tak jako tak bylo ihned vzkázáno, že výkop, naplánovaný na nedělní odpoledne, není ohrožený. Vyšetřování je nyní v gesci policie, která vše vyšetřuje i pomocí dostupných kamerových záznamů.

Oba celky by si samozřejmě nechtěly těmito skutečnostmi pokazit díky chování několika jedinců tenhle svátek, jaký každoročně přináší bitva o sever Francie. Les Sang et Or do tohoto souboje budou vstupovat notně povzbuzeni o poslední výsledky. Jako by nechali postupně zapomínat na mizerný začátek tohoto ročníku, v Ligue 1 si postupně poradili s Toulouse a na půdě Štrasburku, následně pak porazili také londýnského soka.

A najednou se tak mužstvo kouče Francka Haiseho dostalo do tohoto klání do role mírného favorita. "Byl to výjimečný výkon od nás všech. Můj první gól v Lize mistrů mi zůstane navždy v paměti," rozplýval se útočník Elye Wahi po úspěšném utkání proti The Gunners. "Bylo super vidět, jak celý stadion takhle exploduje, když jsem vstřelil branku. Na tohle nejsem zvyklý. Start sezóny byl pro nás i pro mě osobně těžký, každým dnem se však cítím lépe a lépe. A už i lépe poznávám své spoluhráče.”

Zato hostům se uplynulé vystoupení na evropské scéně moc nepovedlo. Na půdě KÍ, klubu z Faerských ostrovů, uhráli pouze plichtu v rámci hlavní fáze Konferenční ligy. Je ovšem třeba podotknout, že ani náhodou nenastoupila na drsném severu Evropy ta nejsilnější sestava. "Bylo pro nás velmi důležité ulevit některým naším hráčům,” vysvětloval hostující lodivod Paulo Fonseca.

Ten mimochodem dal šanci nastoupit také Ayyoubovi Bouaddimu, záložníkovi, který teprve před pár dny oslavil šestnácté narozeniny. "Ayyoub s námi celý minulý týden trénoval. Myslím, že máme hráče budoucnosti,” povídal hostující stratég. "Hrál s velkou odvahou, ukázal kvalitu i osobnost. S jeho výkonem jsem byl velmi, velmi spokojený.”

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Chusanov, Danso, Medina - Aguilar, Abdul Samed, A. Diouf, Frankowski - Sotoca, W. Saïd, Fulgini

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Ang. Gomes - Yazici, Cabella, Ivan Cavaleiro - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.48 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Prostě to není ono. PSG během léta podniklo velkou transformaci svého kádru, začalo sázet na koncepčnější práci, co se výstavby týmu týče, zatím se však zkrátka nedaří dostat výsledky do stabilní roviny. Před nedělním večerem se přitom pařížská družina dostala pod tlak, pokud tedy nechce přicházet o těsný kontakt s vedoucí pozicí. Teď se pokusí uspět na půdě Rennes.

Vyústění sobotního programu rozhodně nenahrálo hostům do karet. Vítězství totiž na své konto získaly jak Nice, tak následně Monaco, a oba celky z jihu Francie tak odskočily právě Les Parisiens na poněkud větší odstup. Přitom vedoucí pozice, kterou drží Knížata, je vzdálena na rozdíl pěti bodů. Aby se tak klubu z hlavní francouzské metropole před nynější reprezentační pauzou lépe dýchalo, musí zareagovat na Bretaňském poloostrově výhrou.

Stěží ovšem odhadovat, jak na tom vlastně ekipa trenéra Luise Enriqueho aktuálně je. Když před týdnem zavítala na hřiště Clermontu, každý očekával, jak snadno si připíše tříbodový rezultát. Chyba lávky, konala se jen pořádně šokující bezgólová plichta. A jako by se ponurá atmosféra po tomto utkání následně přesunula také do Ligy mistrů. PSG venku jasně nestačilo na Newcastle, utrpělo navíc jednu z nejhorších porážek od doby, kdy finančně vstoupili do řad Pařížanů katarští majitelé.

Alespoň aktuálně nemá španělský stratég výrazné potíže s absencemi. Na marodku nově nikdo nepřibyl, nacházejí se na ni každopádně i nadále Presnel Kimpembe, Nuno Mendes a Marco Asensio. Mimo nominaci na klání se SRFC jsou pak Kang-in Lee, Hugo Ekitike, náhradní gólman Alexandre Letellier či Ethan Mbappé, bratr největšího ofenzivního pilíře Kyliana Mbappého.

Rennes je na tom z pohledu zraněných ještě lépe. Nedávno se již konečně uzdravil Martin Terrier, své zdravotní neduhy překonal taktéž Enzo Le Fée. A oba tak figurují na konečné soupisce pro tohle střetnutí. Domácí lodivod Bruno Génésio, ani jehož parta mimochodem, podobně jako její nynější konkurent, na evropské scéně nijak nezářila a padla ve Villarrealu, by tak na plac měl poslat to nejsilnější, co bude mít k dispozici.

Génésio nebyl vůbec nadšený, jak se nakonec souboj v Evropské lize ve Španělsku vyvinul. A cítil pořádnou zlobu. "Bylo to pro nás víc než zklamání. Byl to vztek. Ve fotbale na vysoké úrovni, jako je tato, se dá prohrát, když má soupeř převahu. Pak mu stačí jen pogratulovat,” hodnotil. "Jenže tak to nebylo. Byli jsme to my, kdo ten zápas prohrál. Do něho musíte nastoupit naplno už od první minuty, ne až ve druhém poločase,” vzkazoval nasupeně do kabiny.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matič - Blas, Rieder, Gouiri - Kalimuendo

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, Marquinhos, L. Hernández - Kolo Muani, Ugarte, Zaïre-Emery, Vitinha - Goncalo Ramos, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.82 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Metz - OGC Nice

sobota 17:00

Nice se může dočasně, možná jen na pár hodin, dostat do čela tabulky. Bránit v cestě za tímto cílem mu budou Méty, nováček Ligue 1, který každopádně chce konečně napravit poslední dvě porážky. Právě kvůli nim se zase dostal nebezpečně blízko sestupovému pásmu. OGC do Lotrinska přicestuje v dobré pohodě, společně s Rennes je jediným týmem, který ještě nepadl.

Vypadá to, že angažování nepříliš známého kouče Francesca Farioliho, jenž zatím na profesionální trenérské úrovni působil pouze v Turecku, nebylo pro klub z jihu Francie vůbec špatnou volbou. Vstup do sezóny mu vyšel povedeně, jako by mu nedělalo žádné problémy srovnat se s novým prostředím a především specifiky francouzské nejvyšší soutěže. Důležité pro Les Aiglons, kteří se bezpodmínečně chtějí v dalším ročníku znovu prezentovat na evropské scéně, je, že pravidelně bodují.

Parta trenéra Lászla Bölöniho má přece jiné ambice, pro ni je klíčové hlavně uchování prvoligové příslušnosti. Zatím je plní, pokud by však pokračovala v nesbírání bodů tak jako v uplynulých dvou kolech, brzy by se mohla dostat do zbytečných problémů. Obecně si Méty také nemůžou na začátek nové éry stěžovat, už zkrátka jasně ukázaly, že by velmi rády rychle zapadly mezi ostatní. Třeba vítězství na půdě Lens či plichta s Marseille jasně potvrzují jejich záměry rovnat se co nejvíce a co možná nejefektivněji i s těmi daleko ostřílenějšími a zkušenějšími soupeři.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Van Den Kerkhof, Hérelle, Fali Candé, Udol - Jean-Jacques, N'Doram - Asoro, Jallow, Sabaly - Estupiňán

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Atal, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, K. Thuram - Laborde, Moffi, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.36 - 4.05 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco

sobota 21:00

Po sedmi odehraných kolech se Monaco nacházelo na čele tabulky. A samozřejmě s takovou skutečností jsou na jihu Francie spokojeni. Bránit každopádně první příčku ještě před blížící se reprezentační pauzou zajisté nebude jednoduché, vlčáků prahnoucích po této kořisti číhá v záloze více než dost. A navíc zrovna Remeši nepředstavuje snadno skolitelného protivníka.

Celek z Marne zkrátka i nadále nepřestává, pod stále teprve třicetiletým koučem Willem Stillem, udivovat. A po cenných vítězstvích v Lille a nad Lyonem se nacházel po sedmi absolvovaných zápasech jen o bod za Monacem. Vysloužil si třetí příčku tabulky, a ačkoli Les rouges et blancs obecně nemají nějaké ambice útočit dlouhodobě na pozice zaručující účast v Lize mistrů pro následující ročník, minimálně celému pelotonu vzkazují, že body zadarmo rozdávat nebudou.

Přesvědčit by se o tom mohla i Knížata, která jsou na každý pád ještě lepší než jejich nynější konkurent. Především pak kvůli produktivní ofenzívě, nastřílet dokázala už osmnáct gólů. Tak jako tak si hostující lodivod Adi Hütter musí moc dobře uvědomovat, že Remeš bude představovat velmi nepříjemnou zkoušku. Zároveň ale ví, že jeho tým disponuje silnými zbraněmi. "Není vůbec lehké se proti nám bránit, nebezpečí totiž může přijít odkudkoli,” uvedl.

Hodně se během léta propíralo téma Folarina Baloguna. Dvaadvacetiletý forvard byl loni hlavním pilířem útočného snažení remešské družiny, po konci hostování se každopádně navrátil ke svému zaměstnavateli do Arsenalu, aby následně zakotvil znovu ve francouzské nejvyšší soutěži. Tentokráte však vybral Monaco, se kterým se tedy teď vrátí na stará známá místa.

Still si mohl jenom stěží vybírat a ukazovat, koho by za Baloguna potřeboval, finanční možnosti klubu jsou na diametrálně jiné úrovni než třeba u ASM. Stejně však evidentně našel variantu, jak útočníkův trvalý odchod vyřešit. A nějakého elitního střelce zatím vůbec nepotřebuje, vždyť hned osm hráčů se podělilo o třináct vstřelených ligových branek. "Jsem velmi šťastný a hrdý na všechny. Myslím si, že tohle je přesně ta Remeš, kterou chce každý vidět," řekl po minulém skalpu Les Gones domácí lodivod. "Ukázali jsme, že jsme hodně vyspělí. Je to důkaz toho, že klub dělá kroky tím správným směrem,” dodal.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Okumu, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Matusiwa, Teuma - Ito, Daramy, Nakamura

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Maripán, Magassa - K. Diatta, Yous. Fofana, Zakaria, Jakobs - Akliouche, Ben Yedder, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.83 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes

pátek 21:00

Nantes minulou neděli nezvládlo bitvu o Bretaňský poloostrov na půdě Rennes, a přišlo tak o svou sérii čtyř duelů bez porážky. O pět dnů později každopádně bude mít možnost sjednat si znovu pořádek ve vyrovnanosti svých výsledků, opět přitom zavítá na venkovní půdu. Nyní přece bude muset cestovat dál než naposledy, v Alsasku totiž vyzve aktuálně osmý Štrasburk.

Ani svěřenci trenéra Patricka Vieiry si v posledním ligovém kole nevedli podle svých představ a před vlastními fanoušky padli s Lens. Obecně však mohou hodnotit dosavadní průběh tohoto ročníku pozitivně. Rozhodně se totiž nenacházejí blízko sestupovému pásmu, drží se v klidném středu tabulky, ba naopak jsou blíže těm příčkám, které zaručují postup do evropských pohárů.

Ne že by v první sezóně od vstupu nového majitele, tedy společnosti BlueCo, bylo od vedení Le Racingu vyloženě vyžadováno, aby tým skončil na vyšších pozicích v tabulce. Na druhou stranu bude mít tenhle klub v budoucnu rozhodně stále vyšší a vyšší ambice, takže proč by nemohl získávat zkušenosti s podobnými pranicemi o pohárovou Evropou už nyní. Pakliže by se však letos o takovou výsadu opravdu chtěl reálně rvát na dlouhodobé bázi, soupeře, jakým je zrovna ten nynější, by měl Štrasburk zkrátka porážet.

Tak jako tak je ve finále mezi oběma mužstvy aktuálně jen titěrný, dvoubodový odstup, takže by se asi mělo konat vyrovnané měření sil. Vždyť, suma sumárum, si doposud oba protivníci vedli jaksi průměrně. "Máme šanci napravit předchozí porážku v Rennes velmi rychle. Bude hlavně nutné se znovu po emoční stránce stabilizovat, protože ve Štrasburku vždy panuje bouřlivé prostředí," uvedl před utkáním hostující stratég Pierre Aristouy.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Senaya, L. Perrin, Nyamsi, Delaine - H. Diarra, Doukouré, Mwanga - Angelo, Mothiba, Bakwa

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Pierre-Gabriel, Cömert, Castelletto, Merlin - Pedro Chirivella, Douglas Augusto - Adson, Mollet, Simon - Abline

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.18 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
7
4
2
1
18 : 10
14
2
Stade Brestois
7
4
2
1
8 : 6
14
3
Stade Reims
7
4
1
2
13 : 8
13
4
OGC Nice
7
3
4
0
8 : 4
13
5
Paris Saint-Germain
7
3
3
1
14 : 6
12
6
Stade Rennes
7
2
5
0
13 : 7
11
7
Lille OSC
7
3
2
2
10 : 9
11
8
Racing Strasbourg
7
3
1
3
7 : 9
10
9
Montpellier HSC
7
2
3
2
12 : 9
9
10
Le Havre AC
7
2
3
2
10 : 9
9
11
Toulouse FC
7
2
3
2
9 : 8
9
12
Olympique Marseille
7
2
3
2
9 : 11
9
13
FC Nantes
7
2
2
3
12 : 14
8
14
FC Metz
7
2
2
3
7 : 13
8
15
RC Lens
7
2
1
4
7 : 12
7
16
FC Lorient
7
1
3
3
10 : 15
6
17
Clermont Foot
7
0
2
5
5 : 12
2
18
Olympique Lyon
7
0
2
5
3 : 13
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rothbard

Tchouameni a Camavinga?

Reagovat
Seydou Doumbia

Já ten obrázek nedělal, sám to mám postavené nějak takto co jsem si to sam dělal...neskutečný potenciál...věk cca rok odchylka u něktěrých, dělal jsem to podle fify

17 - Zaire Emery, Yoro

18 - Doué, Tel, Bitschiabu,

19 - Ugochukwu, Gourna-Douath

20 - Gusto, Cherki, Cho, Barcola,

21 - Camavinga, Lukeba, Ekitike, Wahi, Rutter, Kouassi, Sildilla, Soppy, Chaïbi, Merlin, Pembélé,

22 - Saliba, K.Thuram, K.Koné, Olise, Badiashile, Truffert, Kalimuendo, Chotard, Rouault, Chevalier, Beka Beka,

23 - W.Fofana, Simakan, Gouiri, Kalulu, Caqueret, S.Diop, Meslier, Le Fée, Lacroix, Omari, Solet, A.Adli, Bard, Dina Ebimbe, Boey, Badé, Diakité, Ngoumou, Boey

24 - M.Diaby, Tchouameni, Guendouzi, I.Konaté, B.Kamara, Ndicka, Todibo, Niakaté,

25 - Koundé, Upamecano, Mbappé, Kolo Muani, Y.Fofana, Lafont, Disasi,

Reagovat
Seydou Doumbia

* Adli už je Maročan, Gouiri Alžířan, opravím se sám

Reagovat
Rothbard

Tak já na chvíli to chápal tak, že ten první obrázek má ukazovat top talenty Francie a že jsou to všichni hráči z jedné akademie. Jo, Francie vypadá hodně silně. Jiné evropské země se s ní měřit nemohou(?)

Reagovat
Seydou Doumbia

Nene, ten obrázek ukazuje nějaké vybrané talenty pro francouzskou reprezentaci, jinak tam žádná větší spojitost není. Hele nikoho dalšího jsem nedělal, ale myslím že žádná jiná repre nemá takovou obrovskou lihen talentu aktuálně.

Reagovat
Eichel

Baleba ti tam chýba

Reagovat
Seydou Doumbia

Nigga je Kamerunec

Reagovat
Eichel

Aaaa moja chyba, ja keď vidím černocha z L1 automaticky si hovorím, źe francúzsko

Reagovat
Seydou Doumbia

pdoobně kámo

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad Genesio naváže na předešlé výhry Rennes nad soupeřem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele