Ligue 1 preview - 5. kolo

25.08.2007, 13:06
Previews
Již páté kolo má tento víkend na programu Ligue 1, francouzská nejvyšší fotbalová soutěž. Na čele se drží překvapivé desetibodové trio Lorient, Nancy, Le Mans. Lorient zajíždí v pátém kole do Bordeaux, Le Mans zavítá do Monaka a Nancy bude hostit doma Auxerre. Bude dál pokračovat úspěšná jízda méně slavných?








Stade Caen - Olympique Marseille (sobota 17:10)
Franck Dumas, trenér Caen, má dlouhodobé problémy s početnou marodkou ve svém týmu. Přesto se nováček po čtvrtém kole drží na přijatelném čtrnáctém místě. V táboře Marseille mají také své potíže. Největším překvapením je, že velice dobře složený tým ještě v sezóně 2007/2008 nevyhrál. Přitom minulou sezónu končil klub z jihu Francie se šesti výhrami v řadě. Tři body za tři remízy je nyní pro ambiciózní Olympique dosti málo. V posledním zápase s Nancy to již konečně vypadalo na plný tříbodový zisk, ale Nancy dokázalo dvoubrankové manko do konce utkání smazat. Brankáře Cédrica Carrassa odnesli tento týden z tréninku s bolestivou grimasou. Vyšetření ukázala, že se jedná o prasklou achillovu šlachu a jednička Marseille si nezahraje přibližně šest měsíců. Jeho místo by měl zaujmout Steve Mandanda, který je v Marseille na hostování z Le Havru. Hráči Marseille se budou snažit hlavně prolomit jejich střeleckou nemohoucnost. Za čtyři zápasy vstřelili pouze čtyři branky. Djibril Cissé, Mamadou Niang a Karim Ziani zatím vyšli střelecky naprázdno.
Pravděpodobné sestavy: Stade Caen: Plante – Hengbart, Boucansaud, Sorbon, Seube – Gouffran, Proment, Nivet, Samson – Compan, Jemaa.  Olympique Marseille: Mandanda – Zubar, Rodriguez, Givet, Taiwo - Ziani, Nasri, Cana, Cheyrou, Niang - Cisse.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 2.90 - 2.25
Tip eurofotbal.cz: 2
Racing Strasbourg - Racing Lens (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Racing Strasbourg: Cassard – Lacour, Paisley, Bellaid, Dos Santos - Fanchome, Kohade, Rodrigo, Abdessadki, Mouloungui - Renteria.  Racing Lens: Runje – Demont, Coulibaly, Hilton, Ramos - Akale, Kovačevič, Sable, Monterrubio – Aruna, Kalou.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.90 - 2.75
Tip eurofotbal.cz: 10
Girondins Bordeaux - FC Lorient (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Girondins Bordeaux: Valverde – Chalmé, Jemmali, Marange, Planus – Micoud, Fernando, Diarra, Wendel, Bellion – Jussie.  FC Lorient: Audard – Jallet, Marchal, Ciani, Morel – Marin, Ewolo, Abriel, Namouchi, Vahirua – Saifi.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.00 - 4.65
Tip eurofotbal.cz: 0
Stade Rennes - FC Metz (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Rennes: Pouplin – Fanni, Hansson, Borne, Edman – Leroy, Cheyrou, Mbia Etoundi, Sorlin – Thomert, Briand.  FC Metz: Marichez – Delhommeau, Diop, Strasser, C. Gueye – Renouard, Francois, Agouazi, Leoni - N´Diaye, Aguirre.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.65
Tip eurofotbal.cz: 1
Valenciennes FC - FC Sochaux (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Valenciennes FC: Penneteau – Mater, Sommeil, Ouaddou, Ducourtioux – Belmadi, Jeovanio, Saez, Roudet – Pujol, Savidan.  FC Sochaux: Richert – Pichot, Josse, N´Daw, Jokic – Dalmat, Pitau, Birsa, Séné, Maurice-Belay – Dagano.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.40
Tip eurofotbal.cz: 1
Olympique Nice - Toulouse FC (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Nice: Lloris – Apam, Hognon, Kanté, Rool – Balmont, Echouafni, Ederson, Hellebuyck – Laslandes, Koné.  Toulouse FC: Douchéz – Sirieix, Cetto, Ilunga, Mathieu, Battles – Dieuze, Emana, Gignac, Paule Cesar – Elmander. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 0
AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Nancy-Lorraine: Bracigliano - Chrétien, Pyugrenier, Andre Luiz, Sauget – Berenguer, Gavanon, Hadji, Fortune – Curbelo, Kim.   AJ Auxerre: Riou – Tamas, Marcos, Mignot, Jaures – Jelen, Thomas, Pedretti, Kahlenberg, Lejeune - Maoulida.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 2.95 - 4.45
Tip eurofotbal.cz: 1
AS Monaco - Le Mans UC 72 (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Monaco: Ruffier – Cufre, Bolivar, Modesto, Muratori – Meriem, Perez, Leko, Menez – Piquionne, Gakpé.   Le Mans UC 72: Pelé – Calvé, Basa, Cerdan, Camara – Sessegnon, Romaric, Matsui, Douillard – Grafite, De Melo.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.95 - 4.20
Tip eurofotbal.cz: 10
Paris Saint-Germain - Olympique Lille (neděle 18:00)
V prvním ze dvou nedělních zápasů bude Paris Saint Germain hostit v Parku princů Lille. Trenér domácích Paul Le Guen bude doufat, že se bude opakovat historie a PSG poprvé vyhraje právě proti Lille, stejně jako v minulém ročníku. Vzpomenout na lepší časy by si také mohl konečně střelec Pauleta, který si dělá zálusk na pozici nejlepšího střelce klubu v historii. Tu zatím drží Dominique Rocheteau, který nastřílel plných sto branek, ale Pauleta je mu s šestadevadesáti góly již v patách. Proti Lille bude PSG pravděpodobně chybět reprezentant Jerome Rothen a také Didier Digard. Lille zůstáva po třech remízách a jedné výhře stále neporaženo a se šesti body zůstává v horní polovině tabulky Ligue 1. Zejména výkon proti Lorientu, vedoucímu celku francouzské soutěže, byl hodně dobrý. Ovšem protože PSG hraje doma, nemá zápas většího favorita.
Pravděpodobné sestavy: Paris Saint-Germain: Landreau – Mendy, Bourillon, Camara, Armand – Arnaud, Chantome, Clément, Rothen – Luyindula, Diane.  Olympique Lille: Sylva, – Beria, Lichsteiner, Plestan, Tofforeau – Obraniak, Cabaye, Makoun, Dumont – Toure, Fauvergue. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.05
Tip eurofotbal.cz: 10
Olympique Lyon - AS Saint-Etienne (neděle 21:00)
Jedině výhru budou brát v prestižním nedělním derby proti Saint Etienne fotbalisté Olympique Lyon. Šestinásobní šampioni nezačali sezónu vůbec dobře. Před čtvrtým kolem mají po prohrách s Toulouse a Lorientem pouze tři body a patří jim až dvanácté místo. To jistě není to, na co mají a v co doufají. Lyon nemůže mít jiný cíl než sedmou výhru v Ligue 1 v řadě. Kouč Alain Perrin má nyní problémy na krajích záložní řady. Zranili se Govou a Ben Arfa, odešel Wiltord, a proto Perrin bude muset improvizovat. V prestižním souboji je již podle historických statistik jasným favoritem Lyon. Se Saint Etienne na Stade Gerland neprohrál od roku 1994. Jenomže nyní do souboje vstupují les Verts z pozice lépe postaveného mužstva a to by je mohlo vybičovat k ještě lepšímu výkonu. Trenér Saint Etienne Laurent Roussey může počítat s komletním kádrem. To znamená i s kapitánem Loïcem Perrinem, který se vrací po zranění.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lyon: Vercoutre – Clerc, Bodmer, Squillaci, Grosso – Keita, Toulalan, Kallstrom, Juninho – Benzema, Baroš.  AS Saint-Etienne: Janot – Dabo, Tavlaridis, Nivaldo, Varrault - Feindouno, Matuidi, Perrin, Payet – Ilan, Gomis.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.70 - 7.00
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

fakt skvely typy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele