LIGUE 1 PREVIEW - 37. KOLO

19.05.2007, 12:03
Previews
Dnes se dočkáme dalšího pokračování francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1. Sedmatřicáté kolo se kvůli zajištění regulérnosti a stejných podmínek pro všechny týmy odehraje celé v dnes od 20:45. Ještě šest týmů má naději na Ligu mistrů. O alespoň teoretickou naději na udržení bude bojovat Troyes.






Girondins Bordeaux - FC Sochaux (sobota 00:00)
Ve šlágru kola se střetne Saint Etienne s Marseille. Domácí Saint Etienne si sice celý podzim drželi skvělou formu a dělali si reálné naděje na boj o evropské poháry, jenomže znatelný pokles výkonnosti Haškových Les Verts se projevil i bodově v tabulce, a proto je Saint Etienne nyní již prakticky venku i ze hry o účast v poháru UEFA. To Olympique Marseille prožívá úplně obrácenou sezónu. V první části soutěže se týmu z jihu Francie vůbec nedařilo a vůbec nenaplňoval očekávání, která do něho byla vkládána v předsezónních odhadech. Na jaře se ovšem Olympique probudil a nyní zatím vede početné pole, které stále bojuje o vstupenku do příštího ročníku Ligy mistrů. Saint Etienne v posledním kole, které se hrálo minulou středu podlehlo na hřišti Valenciennes domácímu 1:0. Marseille v lize naposledy v rámci šestatřicátého kola těsně 2:1 doma s Nancy. Ve finále francouzského poháru se však Olympique Marseille dvakrát nepodařilo udržet vedení a na penalty prohrál se Sochaux. Prioritou je ale zajisté udržet druhé místo v tabulce Ligue 1 a k tomu by Marseille potřebovala tři body ze Saint Etienne.
Pravděpodobné sestavy: Girondins Bordeaux: St. Etienne: Viviani – Perquis, Camara, Diatta, Ilunga – Guarin Vasquez, Feinduno, Hautcoeur - Perrin, Gomis.  FC Sochaux: Carrasso – Beye, Civelli, Rodriguez, Taiwo – Niang, Ribéry, Nasri, Cana, Maoulida – Pagis. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.25
FC Metz - FC Lorient (sobota 00:00)
Hráči Lens ví, že dalších šest bodů by jim zajistilo účast v Lize mistrů v příští sezóně. Po pendlování mezi druhým a třetím místem by se znovu mohli dostat po sedmatřicátém kole na pozici těsně za mistrem z Lyonu. K tomu ale potřebují vyhrát doma s Nice a Olympique Marseille by měl zaváhat v Saint Etienne. Přestože Racing je jedním z nejlepších týmů v Ligue 1 na hřištích soupeřů, na Stade Gerland se mu minulý týden vůbec nedařilo a podlehli domácímu Lyonu vysoko 0:3. Proti Nice se tedy chtějí opět zvednout a vyhrát podruhé ve třech týdnech. Navíc přišlo další povzbuzení pro kapitána Lens Seydou Keitu, který byl nominován do soutěže o nejlepšího fotbalistu ligy. Nice má úplně jiné starosti než jeho sobotní soupeř. stále nemá jistotu zachování prvoligové příslušnosti pro příští sezónu. Na Troyes ale mají náskok 5 bodů a tak se nakonec asi zachrání. K jistotě by potřebovali hráči Nice bodovat v Lens. Hostům bude chybět záložník Cyril Rool a start Marama Vahirui je ohrožen kvůli jeho pochroumanému kotníku.
Pravděpodobné sestavy: FC Metz: Itandje – Demont, Hilton, Coulibaly, Ramos – Carriere, Kovačevič, Sey. Keita, Monterrubio – Dindane, Cousin.  FC Lorient: Lloris – Apam, Abardonado, Fanni, Varrault – Balmont, Diakite, Echoufni, Vahirua – Cousin, Koné. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.25 - 5.25
Le Mans UC 72 - Olympique Marseille (sobota 00:00)
Jistý mistr z Lyonu se v tomto kole potká s Monakem. Lyonu o již o nic nejde, pouze chce dokončit sezónu výkony hodnými šetsinásobného krále Ligue 1. To Monako ještě chce hrát alespoň o Intertoto cup. Tím by alespoň trochu zachránilo sezónu, která ze začátku vypadala na velké fiasko. Hostům se ale trochu rozpadá tým zevnitř. Hlavně v útoku bude absencí více. Nejdříve ze sestavy na poslední tři kola vypadl český útočník Milan Baroš kvůli známé rasistické aféře. Nyní se z tréninkového centra vytratil Sylvain Wiltord. Dlouholetý francouzský reprezentační záložník byl v týdnu kritizován prezidentem Aulasem a pravděpodobně si hledá nové angažmá. A do třetice útočník. Florent Malouda hlásá, že by rád do většího klubu. Uvidíme, jestli ho třeba trenér Houllier nepotrestá tím, že ho nezařadí do základní sestavy.
Pravděpodobné sestavy: Le Mans UC 72: Roma – Bolivar, Modesto, Givet, Dos Santos – Vargas Gonzales, Plašil, Meriem, Monsoreau – Piquionne, Koller.  Olympique Marseille: Coupet – Cler, Squillaci, Cris, Abidal – Diarra, Toulalan, Tiago – Malouda, Benzema, Govou.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.10 - 2.40
Paris Saint-Germain - AS Saint-Etienne (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Paris Saint-Germain: Landreau – Mendy, Rozehnal, Traore, Armand – Diane, Cisse, Clément, Rothen - Pauleta, Luyindula.  AS Saint-Etienne: Troyes: Le Crom – Ferreira, Guillaume, Paisley, Enza Yamissi – Bangoura, Barbosa, Nivet, Matuidi, Danic – Jaziri. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.35 - 5.00
AS Monaco - AJ Auxerre (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Monaco: Pouplin – Melchiot, Mbia, Mensah, Edman – Merveaux, Sorlin, Didot, Cheyrou - Briand, Utaka.  AJ Auxerre: Riou – Jallet, Marchal, Ciani, Morel – Mansouri, Ewolo, Abriel, Le Pen – Saifi, Gignac.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.40
Racing Strasbourg - Stade Caen (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Racing Strasbourg: Regnault – Belhadj, Sartre, Lachor, Ducourtioux - Amalfitano, Noro, Cisse, Maurice Belay - Pujol, Marin.  Stade Caen: Penneteau – Mater, Ouaddou, Flachez, Rippert – Haddad, Doumeng, Paauwe, Roudet – Savidan, Bratu. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.40
Stade Rennes - Toulouse FC (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Rennes: Sorin – Sagna, Martin, Mignot, Jaures – Cheyrou, Thomas, Pedretti, Kahlenberg – Akale, Jelen.  Toulouse FC: Sylva – Franquart, Tavlardis, Lichtsteiner, Tofforeau – Debuchy, Dumont, Makoun, Bastos – Keita, Mirallas. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.05
Olympique Lille - Racing Lens (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lille: Pelé – Thomas, Bassa, Cerdan, Camara – Calve, Romaric, Matsui, Bonnart – Grafite, Sessegnon.   Racing Lens: Ramé – Faubert, Jemmali, Planus, Juretti - Alonso, Fernando, Micoud, Mavuba - Chamakh, Jussie.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 2.95 - 2.25
Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lyon: Grégorini – Sauget, Diakhaté, Puygrenier, Biancalani – Kim, N’Guemo, Andre Luiz, Gavanon - Dia, Fortune.   AS Nancy-Lorraine: Richert – Pichot, Afolabi, Brechet, Tosic – Birsa, N´Daw, Brunel, Ziani - Grax, Dagano. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.05 - 2.85
Valenciennes FC - Olympique Nice (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Valenciennes FC: Heurtebis – Norbert, Cetto, Savinaud, Guillon - Da Rocha, Keseru, Saidou, Payet - Diallo, Pieroni.  Olympique Nice: Douchéz – Ebondo, Congré, Arribegé, Mathieu – Paulo Cesar, Dieuze, Fabinho, Emana, Batlles - Elmander.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.30

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Lyon

www.olympiquelyon.wz.cz

Reagovat
Marv

Lens- Nice 1 1,6

Nantes- Toulouse 10 1,46

Auxerre- Lille -2,5 1,75

St.Etienne- Marseille -2,5 1,75

Docela dobrej kurs 6,54

Reagovat
Marv

u toho prvniho minusu je 1,6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele