LIGUE 1 PREVIEW - 36. KOLO

08.05.2007, 21:34
Previews
Netradičně ve středu a ve čtvrtek se odehraje kompletní šestatřicáté kolo francouzské Ligue 1. Předehrávané kolo možná znovu více rozkryje tajenku sestupu. Hodně vyrovnaný je boj o pohárová místa. V nejlepších pozicích jsou nyní Lens a Bordeaux, jenomže nemají žádný náskok. Uvidíme, jak tomu bude po tomto kole.







Toulouse FC - Paris Saint-Germain (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Toulouse FC: Richert – Pichot, Afolabi, N'Daw, Tošič – Leroy, Pitau, Sené, Isabey - Grax, Dagano.  Paris Saint-Germain: Roma – Modesto, Bolivar, Monsoreau, Dos Santos – Leko, Perez, Meriem, Toure –Menez, Koller. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.05 - 3.05
Olympique Marseille - Girondins Bordeaux (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Marseille: Le Crom – Ferreira, Kouassi, Paisley, Enza Yamissi – Barbosa, Lacourt, Lachuer, Matuidi – Jaziri, Amzine.  Girondins Bordeaux: Pouplin – Melchiot, Mbia, Mensah, Edman – Briand, Danze, Didot, Cheyrou - Thomert, Utaka. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.85
AS Nancy-Lorraine - Racing Strasbourg (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Nancy-Lorraine: Penneteau – Mater, Chelle, Flachez, Rippert –Haddad, Jeovanio, Doumeng, Roudet – Savidan, Hassli.  Racing Strasbourg: Janot – Dabo, Camara, Hognon, Diatta – Landrin, Perrin, Sablé, Dernis –Gomis, Ilan. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
FC Lorient - Le Mans UC 72 (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Lorient: Ramé – Faubert, Enakarhire, Planus, Juretti - Alonso, Fernando, Micoud, Wendel – Chamakh, Jussie.  Le Mans UC 72: Heurtebis – Savinaud, Pierre, Cetto, Signorino – Norbert, Da Rocha, Zairi, Saidou - Payet, Pieroni. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 3.80 - 10.00
AJ Auxerre - Valenciennes FC (sobota 00:00)
Jedině zisk bodů ze středečního zápasu na Stade Metropole v Lille zachová Sedanu šnace na udržení ve francouzské elitní soutěži. Sedan v posledním kole vyhrál nad Lorientem a stále drží naději. Proti Les Dogues, kteří jsou z formy, budou hrát o vše. Pro zápas s Lille si ale nemohli vybrat lepší čas. Týmu, který dokázal sehrát důstojnou roli i v Lize mistrů v dvojzápase s Manchesterem United, se na konci Ligue 1hodně trápí. Z posledních sedmi zápasů Lille prohrálo šest, spadli na desáté místo, a tak i Sedan má šanci. Po potížích s lýtkem je domácím opět k dispozici Nicolas Fauvergue. Trest už si odpykal i Rafael Schmitz. Naopak Peter Odemwingie, Nicolas Plestan a Matthieu Chalme jsou stále zraněni. Na druhé straně je hned několik otazníků. Se šrámy bojují Patrick Regnault, Yahia, Joseph-Desire Job a Morgan Amalfitano. V tomto zápase není lehké odhadnout vítěze, ale Sedan by klidně nějaký ten bod získat mohl.
Pravděpodobné sestavy: AJ Auxerre: Sylva – Tavlardis, Tofforeau, Rafael, Debuchy – Dumont, Bodmer, Makoun, Obraniak, Keita - Mirallas.  Valenciennes FC: Regnault - Ducourtioux, Yahia, Sartre, Lachor – Noro, Amalfitano, Belhadj, Pujol – Job, Marin. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.35
AS Saint-Etienne - Olympique Lille (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Saint-Etienne: Riou – Moullec, Jallet, Marchal, Ciani – Ewolo, Saifi, Taider, Le Pen – Abriel, Namouchi.  Olympique Lille: Sorin – Sagna, Kaboul, Jaures, Mignot – Kahlenberg, Thomas, Pedretti, Jelen – Niculae, Akale. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
FC Sochaux - FC Metz (sobota 00:00)
Dvakrát ve čtyřech dnech se potkají Olympique Marseille a Nancy. Nejdříve v šestatřicátém kole Ligue 1 na Stade Veledrome ve středu a poté se tyto dva týmy potkají ve finále francouzského poháru v sobotu v Parku princů v Paříži. Marseille se chce soustředit na obě soutěže. Kvalifikování do Ligy mistrů je pro Marseille ale přeci jenom důležitější, zatímco Nancy se bude pravděpodobně soustředit hlavně na francouzský pohár, protože v Ligue 1 již nemají o co hrát. Vítězství v minulém kole nad Monakem Olympique Marseille udrželo v boji o druhou příčku. Nyní jsou pouze jeden bod za Lens a Bordeaux. Ve středu bude domácím ale chybět největší hvězda. Franck Ribery nasbíral příliš žlutých karet, a proto zápas s Nancy musí vynechat. Otazník visí i nad Nasrim, který vynechal jeden z tréninků kvůli potížím s ramenem. Ve středečním utkání by domácí měli, i přes Riberyho absenci, získat tři body a dál bojovat o milionářskou evropskou soutěž.
Pravděpodobné sestavy: FC Sochaux: Carrasso – Beye, Civelli, Rodriguez, Taiwo – M’Bami, Nasri, Cana, Maoulida – Cisse, Niang.  FC Metz: Grégorini – Chrétien, Diakhaté, Andre Luiz, Biancalani – Kim, Gavanon, N’Guemo, Dia – Curbelo, Fortune. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.60 - 9.00
Racing Lens - AS Monaco (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Racing Lens: Lloris – Apam, Abardonado, Fanni, Varrault – Balmont, Rool, Echoufni, Ederson – Laslandes, Koné.  AS Monaco: Landreau – Mendy, Rozehnal, Armand, Drame – Chantome, Cisse, Clément, Rothen - Pauleta, Rodriguez. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.85
Olympique Nice - Olympique Lyon (sobota 00:00)
Šlágr kola bude ve středu k vidění v Lyonu. Tam zajede Racing Lens, aby na souboj vyzval domácí Olympique. Lyon si již může pouze užívat zbytek sezóny, ve které Olympique získal rekordní šestý titul mistra Francie v řadě. Lens se po výhře nad houževnatým Toulouse v minulém kole vydrápalo zpět na lichotivé druhé místo, které zajištuje Ligu mistrů. Lyon byl naposledy téměř poražen Paris Saint Germain, ovšem nakonec remízu 1:1 zachraňoval v poslední minutě bazilský kouzelník Juninho. Ambiciózní Lens si zajisté jen tak druhou pozici nebude chtít nechat vzít, protože pouze první a druhé místo zaručuje přímou účast v milionářské soutěži. Třetí celek si musí postup vybojovat ve třetím předkole. Na Stade Gerland Olympique Lyon moc neprohrává, a výhra Lens se proto nedá předpokládat ani tentokrát. Bod by ze zápasu s mistrem Racing vydolovat ale mohl. Pouze na tribuně bude moci sledovat středeční duel český útočník Milan Baroš. Ten dostal od disciplinární komise na tři zápasy za hodně propírané nesportovní gesto. Do konce sezóny si tedy bude udržovat formu pouze tréninkem.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Nice: Coupet – Reveillere, Squillaci, Muller, Abidal – Clerc, Toulalan, Juninho – Malouda, Fred, Govou.  Olympique Lyon: Itandje – Tixier, Hilton, Coulibaly, Ramos – Carriere, Kovačevič, Sey. Keita, Monterrubio – Dindane, Cousin. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.15
Stade Caen - Stade Rennes (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Caen: Douchéz – Congré, Arribegé, Dao, Mathieu – Paulo Cesar, Dieuze, Emana, Sirieix, Bergougnoux – Elmander.  Stade Rennes: Pelé – Thomas, Bassa, Cerdan, Bonnart – Lucau, Sessegnon, Romaric, Matsui – Grafite, De Melo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.10 - 4.75

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele