Ligue 1 - preview 28. kola: Dvacet zápasů pro Remeš?

17.03.2023, 09:01, aktualizováno 19.03.2023, 09:43
Previews
Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

Unikátní kousek předvedla Remeš, neprohrála devatenáct utkání v řadě a proti Marseille se pokusí dosáhnout na jubileum. PSG se střetne s Rennes, Nice hostí Lorient a AS Monaco cestuje do Ajaccia...

AC Ajaccio - AS Monaco

neděle 13:00

Vyřazení z evropských pohárů po neúspěšném penaltovém rozstřelu s Monacem evidentně hodně zamávalo. Od té doby ve třech ligových duelech získalo na své konto jediný bod, dost tedy ztratilo kontakt s top trojkou, která zaručuje účast v Lize mistrů pro další ročník. Svou sérii bez vítězství rozhodně chce ukončit na půdě nedalekého Ajaccia, usilujícího o záchranu.

Jenže i domácí by potřebovali nějaký bodový zápis s velkou nutností. Možná že mohla v klubu zavládnout spokojenost poté, co na konci února přetlačili před vlastními fanoušky Troyes, jenže pak na řadu přišly dvě nejtěsnější možné porážky. Korsický celek se mimochodem v posledních týdnech trápí hlavně v útoku. Pokud vynecháme mač s ESTAC, neskóroval od 22. kola ve všech pěti zbývajících utkáních včetně tohoto záchytného bodu.

L'ours každopádně nemusejí panikařit, pořád není udržení prvoligové příslušnosti žádnou vzdálenou ambicí. Ostatně stejně můžeme hovořit i v případě Monaca. Akorát že jeho cíl je rapidně odlišný, tedy přece urvat aspoň třetí příčku. Jeho ztráta činila na tuhle metu pět bodů po sedmadvaceti odehraných kolech, a pokud tak nechce riskovat před reprezentační pauzou další navýšení manka, sukces je aktuálně nutný.

Hosté pocestují na Stade François Coty v roli favorita, vždyť doposud uzmuli o třicet bodů více než jejich protivník. A výkonnostní rozdíl by měl být znát. "Všichni si uvědomujeme důležitost tohoto duelu. A víme, že to bude velká bitva,” nechtěl situaci jakkoli podceňovat monacký obránce Vanderson. "Je vždy těžké čelit týmu, který bojuje o přežití, zvláště v této zvláštní korsické atmosféře. Byli jsme před vším varováni. Uděláme vše pro to, abychom dostali výhody na svou stranu a vyhráli. Máme kvalitní mužstvo, které je schopné uspět,” dodával.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Is. Diallo - Bayala, Coutadeur, Barreto, Belaïli - El Idrissy, M. Soumano

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Disasi, Maripán, Caio Henrique - K. Diatta, Yous. Fofana, M. Camara, Minamino - E. Ben Seghir, Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.55 - 3.94 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Montpellier HSC - Clermont Foot

neděle 15:00

Jediný bod odděloval Montpellier a Clermont po sedmadvaceti odehraných kolech. Oba celky jsou aktuálně dostatečně vzdáleny od pásma sestupu, klíčový cíl tedy zatím naplňují, byť by před reprezentační přestávkou přece chtěly ještě podniknout další z potřebných kroků, co se otázky záchrany týče. Aktuálně je ovšem v daleko lepším rozpoložení rozhodně domácí tým.

Ten totiž pod vedením trenéra Michela Der Zakariana prostě evidentně vůbec nehodlá ustupovat ze svých vysoce zavedených standardů. V únoru své svěřence dotáhl tenhle lodivod k důležitému vítězství nad Brestem při své premiéře, od té doby jednou remizoval a třikrát vyhrál. Sumárně tak za posledních pět kol z možných patnácti bodů urvalo MHSC třináct bodů. Je jasné, že tahle série ho zkrátka katapultovala blíže do klidných vod středu tabulky.

Zato Clermont naposledy utrpěl těžký domácí debakl s Lens. I když se zdálo zkraje března díky výhře nad Toulouse, že by se zase mohl vrátit do stabilnějších mantinelů, najednou přišel na řadu pouze velmi krutý nezdar. "Vím, že jsme schopni hrát dobře. Jen musíme být stále ostražití a zůstat velmi soustředění. Nebudeme teď dělat stejné chyby jako před týdnem,” sliboval hostující lodivod Pascal Gastien před duelem s La Paillade.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Ferri, Chotard - Nordin, Savanier, Mavididi - Wahi

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Ch. O. Konaté, Wieteska, Ogier - Allevinah, Magnin, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Maurer - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.54 - 4.95

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

OGC Nice - FC Lorient

neděle 15:00

Nice letos i v pokročilé fázi sezóny bojuje na více frontách a náročnou situaci zatím zvládá poměrně dobře. Poslední dobou se dostalo do slušné formy a momentálně neprohrálo již dvanáctkrát za sebou. V tabulce Ligue 1 se vyhouplo na sedmé místo se třiačtyřiceti body a za pátým Rennes zaostává jen o čtyři body, navíc ve čtvrtek dotáhlo do úspěšného konce odvetu osmifinále Konferenční ligy a proklouzlo tedy už do čtvrtfinálové fáze.

OGC mezi šestnáctkou nejlepších vyzvalo Sheriff Tiraspol a po úvodní těsné výhře 1:0 na moldavské půdě uspělo doma po výsledku 3:1. V předchozích dvou zápasech francouzské nejvyšší soutěže pouze remizovalo, neboť se rozešlo smírně s Auxerre (1:1) i s Nantes (2:2) a teď se hodlá vrátit na vítěznou vlnu proti Lorientu. Ten si na své poměry vede velice dobře a se stejným počtem bodů jako má Nice mu patří devátá pozice jen vinou horšího skóre.

Hosté se trochu zasekli v únoru, neboť v šesti duelech zvítězili jen jednou, následně ale vybojovali nerozhodný bezbrankový výsledek s favorizovaným Lyonem a před týdnem porazili zachraňující se Troyes (2:0). V předchozích dvou vzájemných zápasech bylo úspěšnější OGC, které zdolalo svého konkurenta shodným poměrem 2:1.

Prozatímní trenér mírného favorita Didier Digard, jenž v lednu nahradil odvolaného švýcarského kouče Luciena Favreho, nemá k dispozici Ndayishimiyeho, Mendyho, Diopa, Atala ani Moffiho. FC se musí obejít bez čtveřice Kalulu - Innocent - Laporte - Mvogo. "Utkání se Sheriffem nebylo jednoduché, i když jsme nakonec celkem bez potíží postoupili. Lorient se dlouhodobě vyznačuje skvělou defenzívou a my na ní musíme najít účinný recept," prohlásil Digard s jasným cílem.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Amraoui - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Pépé, Laborde, Brahimi

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - Igor Silva, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel - Faivre, Le Fée, Makengo, T. Le Bris - B. Dieng

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.85 - 5.96

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Racing Strasbourg - AJ Auxerre

neděle 15:00

Důležitou záchranářskou bitvu hostí stadion de la Meinau na východě Francie. Racing Štrasburk má ideální možnost odskočit sedmnácté příčce, která jako poslední znamená sešup do Ligue 2 a kterou má v tuto chvíli v držení Auxerre. Srpnový duel rozhodl ve prospěch "Les Ajaïstes" Gaëtan Perrin.

Celkově můžeme označit souboje Racingu s Auxerre za velmi vyrovnané a ani v neděli odpoledne se jiný scénář neočekává. V sázce totiž bude hodně. Oba celky jsou po sedmadvaceti kolech ve výrazném sestupovém ohrožení a potřebují bodovat.

O trochu lépe jsou na tom domácí Alsasané, kterým patří patnáctá příčka, nicméně se shodným počtem bodů jako má sedmnácté Auxerre. Právě od patnáctého místa je situace v tabulce nesmírně vyrovnaná a napjatá. Štrasburk se má výsledkově od čeho odpíchnout, protože v minulém kole dokázal bodovat na Stade Vélodrome v Marseille (2:2). Tři body ale získal naposledy před měsícem a je na čase to doma napravit.

Auxerre je sice v sestupové pásmu, ale zcela viditelně se dere nahoru. V Ligue 1 neprohrálo už pět zápasů a navíc obralo o body pohárové aspiranty. Vyčnívá především výhra nad Olympiquem Lyon 2:1 a překvapivý byl i triumf na hřišti letos dobře hrajícího Lorientu (1:0). Před týdnem zase Auxerre remizovalo s ambiciózním Stade Rennes 0:0. Aktuální forma tak spíše hovoří pro hosty.

Racing bude opět spoléhat na služby střelce Habiba Dialla, ovšem obejít se musí bez Eijiho Kawashimy a Maxima Le Marchanda, přičemž suspendovaný je Frédéric Guilbert. V kompletním počtu nebude ani Auxerre, protože na marodce zůstávají Elisha Owusu, Theo Pellenard a Hamza Sakhi. Nejistý zůstává rovněž start Kayse Ruiza-Atila.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Dagba, Nyamsi, Djiku, Doukouré, Delaine - M. Sanson, Aholou, D. Liénard - H. Diallo, Gameiro

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - Massengo, B. Touré - Hein, Abline, G. Perrin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.26 - 4.17

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

ES Troyes - Stade Brestois

neděle 15:00

Jeden z klíčových soubojů v boji o záchranu podstoupí Troyes a Brest. Oba celky se ocitaly po sedmadvaceti odehraných kolech blízko sebe, akorát hosté těsně nad sestupovým pásmem a domácí na předposlední příčce. Sumárně obě ekipy oddělovaly jen tři body, měla by se tak konat vyrovnaná bitva, která může být důležitou psychologickou složkou před repre pauzou.

Na dva týdny se přeruší veškeré profesionální klubové dění kvůli počínající kvalifikaci na EURO 2024. Troyes i Brest by přitom chtěly trávit přestávku ve větším klidu, lépe řečeno nechtějí se užírat negativními myšlenkami. Tenhle zápas jim může v tomto ohledu v mnohém pomoci, ale také hodně uškodit. A je tak pro oba celky bezpodmínečně nutné, aby ho zkrátka zvládly.

Ani jeden z nich každopádně není v optimálním rozpoložení. Hostující Piráti prohráli v předešlých pěti kolech hned čtyřikrát, ESTAC nevyhrálo v Ligue 1 už desetkrát po sobě, za toto období přitom uzmulo pouhé dva body. "My musíme hlavně změnit naši mentalitu,” uvedl domácí křídelník Rony Lopes v rozhovoru pro televizní společnost beIN Sports v pořadu Ligue 1 Show. "Nemůžeme přemýšlet, jestli je náš soupeř silný nebo ne. My prostě potřebujeme jít na hřiště s vědomím, že vyhrajeme,” burcoval kabinu.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Palmer-Brown, Rami, Salmier, Abdu Conté - Kouamé, Chavalerin - Rony Lopes, Mama Baldé, Ripart

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Duverne - Belkebla, Lees-Melou, Magnetti - Honorat, Mounié, Del Castillo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.30 - 2.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Paris Saint-Germain - Stade Rennes

neděle 17:05

Dva body dělí Rennes od páté příčky, jež jako ta poslední zajišťuje kvalifikaci v evropských pohárech pro následující ročník. Aby se ovšem mohlo vyhoupnout v tabulce před Lille, bude si muset vyšlápnout na PSG a Park princů vyloupit. Na druhou stranu by jistě mohlo využít velkých absencí na straně protivníka, který hlavně v obraně řeší opravdu obrovské potíže.

Před sezónou bylo nastaveno, že defenzivní trojku vzadu pevně utvoří Sergio Ramos, kapitán Marquinhos a Presnel Kimpembe. Jenže ani jeden z nich vlivem různých zdravotních problémů nebude moci na bretaňského soka vyrukovat. Když navíc připomeneme, že ani Achraf Hakimi, hlavní brousič pravé lajny, není fit, ostatně jako další obránce Nordi Mukiele, je třeba konstatovat, že PSG vlastně bude muset nasadit zcela novou defenzivní linii.

Počítá se přitom s nástupem Danila Pereiry jakožto hlavního organizátora středu obrany, byť je jeho hlavním povoláním být defenzivní záložník. Zkušenosti vedle něho bude asi sbírat teprve sedmnáctiletý El Chadaille Bitshiabu. A trochu se liší predikce, zda se po boku Portugalce představí ještě dvacetiletý Timothée Pembélé či sedmnáctiletý Warren Zaïre-Emery, jehož doménou je každopádně rovněž práce v záloze.

Tenhle polodorostenecký štít by nemuselo být pro Rennes těžké překonat. Ať už je PSG po papírové stránce pasováno do role favorita, nebude pro něj vůbec jednoduché bránit v tomto složení, jakkoli mohou být zmínění náhradnicí nadějní a talentovaní. Potřebná praxe jim zkrátka zcela jistě chybí, i když se tento fakt bez příkras dá bezpochyby chápat vzhledem k jejich mladému věku.

Doplňme, že pátou a šestou ztrátu v Paříži představují další zdravotně indisponovaní Carlos Soler a až do konce sezóny mimo hru odstavený Neymar. "Museli jsme povolat do zbraně snad každého,” hlesl nad nepříjemnostmi se skládáním úvodní jedenáctky domácí stratég Christophe Galtier v návaznosti už na minulý těžkopádný skalp Brestu. "Ale musíme prostě pokračovat dál. Chceme pro klub získat jeho jedenáctý titul v historii.”

Rennes se v posledních dvou ligových utkáních moc nedařilo. Možná se ještě dala omluvit těsná porážka s Marseille, která je v průběžném pořadí před ním, hůře se už však smiřovalo s remízou v Auxerre, usilujícím o záchranu. V obou těchto duelech mimochodem SRFC neskórovalo. Hostující lodivod Bruno Génésio postrádá i nadále Martina Terriera, Xeku, Lorenze Assignona i Jérémyho Dokua, mimo nominaci na tohle střetnutí jsou pak také Guéla Doué a Alan Do Marcolino.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Zaïre-Emery, Danilo Pereira, Bitshiabu - T. Pembélé, Verratti, Fabián Ruiz, Nuno Mendes - Vitinha - Messi, Mbappé

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - H. Traoré, Omari, Wooh, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Majer - Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.52 - 6.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Reims - Olympique Marseille

neděle 20:45

Fotbalisté Remeše se mohou přiblížit pohárovým příčkám, ale čeká je vskutku náročný úkol. Na stadion Auguste-Delaune zavítá průběžně druhý tým Olympique Marseille. Slavný soupeř v minulém kole klopýtl a z třetí příčky na něj dotírá RC Lens. Hosté tak mají co napravovat.

Na papíře je samozřejmě Olympique Marseille favoritem, ovšem Remeš je ve výborné formě. Z posledních pěti zápasů čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala. Domácí získali skalp Monaka a výrazně oživili své šance na evropské poháry. Remeš dělí od pátého Stade Rennes jen čtyři body.

"Uvědomujeme si, že podobná série se v Ligue 1 odehrává jen zřídka, takže si užíváme každou vteřinu. Žádná euforie se ale nekoná a všichni zůstáváme soustředěni na náš cíl. Držíme se zásady, že do toho dáme, ať už na hřišti nebo mimo něj, vždycky všechno," prohlásil k sérii devatenácti zápasů bez porážky Yunis Abdelhaid.

Skvělou formu Les rouges et blancs otestuje Olympique Marseille, jemuž se po minulém kole vzdálilo vedoucí PSG. Je otázkou, nakolik jsou ambice Marseille spojené s titulem, ale primární bude udržet druhou příčku, která znamená přímý postup do Ligy mistrů. Ta je v tuto chvíli v ohrožení, protože po bodové ztrátě se Štrasburkem (2:2) se náskok snížil už jen na dva body.

V posledních letech se ve vzájemných zápasech daří více OM, nicméně Remeš dokázala slavnějšího soka minimálně potrápit. Srpnový duel skončil ve prospěch jihofrancouzského mužstva jasně 4:1, ale stejně jednoznačný průběh by byl v neděli překvapením.

Remeši bude chybět pouze zraněný Noah Jean Holm, hostům naopak nepomůže hned trojice hráčů, a to vykartovaný Leonardo Balerdi a zranění Amine Harit a Sead Kolašinac.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - D. Lopy, Matusiwa - J. Ito, Munetsi, Flips - Balogun

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Bailly, Gigot - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Ünder, A. Sánchez, Malinovskyj

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.52 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Toulouse FC - Lille OSC

sobota 17:00

Dogy ze severu Francie čeká v sobotu cesta na Stadion Municipal, kde má své zázemí FC Toulouse. Aktuálně jedenáctý tým tabulky se drží bezpečně daleko od sestupových příček a svému soupeři bude chtít udělat problémy, zvláště na domácí půdě. Toulouse v minulém kole vyhrálo, zatímco Lille se muselo spokojit s bodem proti Olympique Lyon.

Lille od únorové porážky na hřišti PSG (3:4) sice neprohrálo, ale ze tří kol bralo dvakrát jen bod za remízu. Tu poslední zaznamenaly Dogy doma proti Lyonu a jejich posun na evropské příčky se prozatím odkládá.

Nicméně svěřenci trenéra Paula Fonsecy nejsou daleko a z šesté pozice ztrácejí na pátý Stade Rennes jen jeden bod. Ve hře by za určitých okolností mohla být i Liga mistrů, byť osmibodová ztráta na třetí RC Lens se jeví jako znatelná. Každopádně pro Lille teď bude důležité prodloužit sérii bez porážky a nejlépe získat v Toulouse všechny body.

Domácí Toulouse si hoví ve středu tabulky a vypadá to, že záchranářské starosti se mu letos úspěšně vyhnou. Po výhře z minulého kola nad Angers má "Téfécé" už pětatřicet bodů a luxusní dvanáctibodový náskok na sedmnácté Auxerre. Připomeňme, že letos padá z francouzské nejvyšší soutěže celkem čtveřice týmů.

Co v sobotu od utkání očekávat? Na Stadionu Municipal se potkají týmy, které se dobře znají. Lille sice poslední dva vzájemné zápasy vyhrálo, ale v Toulouse se mu moc nedaří. V loňské sezoně tam prohrálo, v té předloňské zase jenom remizovalo 0:0. Toulouse navíc může hrát uvolněně, kdežto tlak bude spíše na Lille.

Toulouse bude i v tomto kole scházet Rhys Healey, jinak má trenér Montanier zbytek kádru pohromadě. Ani Lille nebude pro sobotní partii kompletní, chybět budou Bafode Diakité, Tiago Djalo, Ismaily a vykartovaný Benjamin André.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Chaïbi

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - And. Gomes, Ang. Gomes - Zhegrova, Cabella, J. Bamba - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.93 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

RC Lens - Angers SCO

sobota 21:00

Rozdíl mezi oběma týmy je více než patrný. Zatímco Angers doposud v průměru získává jen 0,38 bodu na zápas, pak Lens 2,62 bodu. V průměru celek ze severu Francie střílí dvě branky na jedno utkání, Angers skóruje zhruba jednou za dvě střetnutí. Není tak žádný pochyb o tom, že do role favorita jsou v tomto měření sil pasováni bez příkras aktuálně třetí Les Sang et Or.

Dočasný trenér Alexandre Dujeux, který nahradil odstoupivšího Abdela Bouhazamu, naposledy s pořádně bídnou situací v Angers nehnul. Poslední mužstvo průběžného pořadí Ligue 1 padlo s Toulouse, že by si přitom mělo zrovna vylepšovat svou bilanci pro soupeři, jenž dlouhodobě usiluje o top trojku, a tedy účast v Lize mistrů pro příští sezónu, se v tomto případě opravdu moc neočekává.

Lens by nechtělo protivníka podceňovat, byť je v rozpoložení, v jakém je. Především ne proto, že v posledních několika týdnech úplně nezářilo. Je ovšem třeba připomenout, že právě před týdnem ukázalo, proč je na předních pozicích, a venku deklasovalo Clermont. "Řeknu už poněkolikáté, že v Ligue 1 neexistují jednoduché zápasy,” varoval domácí lodivod Franck Haise. "Angers má určitě ten problém, že si nevěří. Ale když se podíváte na všechna data a statistiky, zjistíte, že by jen mělo mít více bodů, než kolik jich zatím posbíralo.”

Domácí mají poměrně početnou marodku, nacházejí se na ni gólman Wuilker Faríňez a pak také jeho spoluhráči z pole Facundo Medina, Jimmy Cabot, Adam Buksa a Wesley Saïd. Mimo nominaci Lens pro tohle utkání jsou pak Steven Fortés i Adrien Louveau.

I hosté se každopádně potýkají s několika nepříjemnými absencemi, pětice stabilnějších hráčů kádru ve složení Miha Blažič, Ilyes Chetti, Faouzi Ghoulam, Loïs Diony a Amine Salama nebude k dispozici kvůli různým zdravotním potížím.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Frankowski, Gradit, Danso, Haïdara - Thomasson, Abdul Samed, S. Fofana - Sotoca, Openda, Fulgini

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - El Melali, Valery, Ous. Camara, Ab. Bamba, S. Doumbia - Capelle, Bentaleb, Bat. Mendy - Abdelli, I. Niane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.74 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Olympique Lyon - FC Nantes

pátek 21:00

Pátá pozice je aktuálně tou, jež zaručuje v Ligue 1 jako poslední postup do pohárové Evropy pro následující ročník. O tuhle metu dlouhodobě chtěl usilovat Lyon, zatím se ovšem marně snaží dohnat resty z minulosti. A jeho ztráta činila na toužebnou pozici po zatím odehraných sedmadvaceti kolech sedm bodů. Teď se pokusí přiblížit svým cílům ve střetnutí proti Nantes.

Obecně Olympique není ve špatné formě, byť by přece potřeboval daleko častěji vítězit, aby se opravdu vyhoupl rapidně směrem dopředu. V minulých jedenácti zápasech, včetně těch v Coupe de France, padl pouze jednou. "Vždy chci, aby můj tým hrál dobře. Především však vždy míníme vyhrávat,” uvedl domácí stratég Laurent Blanc.

Ten by měl již od začátku nasadit do hry na hrot Alexandra Lacazetteho, který naposledy po zranění přisoudil Les Gones aspoň bod v Lille. "Každé mužstvo má svého střelce. Když může hrát, je všechno v pořádku, když ne, je to složitější,” těšilo Blanca, že už je zkušený Francouz plně k dispozici. "Každý ví, jak moc dobrým hráčem Lacazette je.”

Nantes naposledy utnulo svou kratší sérii tří ligových porážek v řadě, doma totiž uhrálo cennou remízu s Nice. Přece by se však svěřencům kouče Antoina Kombouarého daleko lépe dýchalo, kdyby konečně zvítězili, a to kvůli svým záchranářským ambicím. Sestupové pásmo sice není nějak blízko, ale pořád visí ve vzduchu nějaký průšvih, kdyby se mužstvo přece dostalo do nějaké zásadnější krize.

Na marodce OL se nic nezměnilo, pořád je mimo hru brankářská jednička Anthony Lopes, zdravotní neduhy stále nevyřešil ani obránce Malo Gusto. Dvě absence kvůli zraněním hlásí rovněž Kanárci, a to ty v podobě Quentina Merlina s Marcusem Cocem, v nominaci pro tento duel se pak neobjevili ani náhradní gólman Denis Petrič a středopolař Pedro Chirivella.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Riou - Diomandé, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Tolisso - B. Barcola, Cherki, A. Sarr - Lacazette

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Castelletto, Pallois, Hadjam - Andrei Girotto - M. Sissoko, Blas, Moutoussamy - Ganago, Delort

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.15 - 5.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
27
21
3
3
68 : 26
66
2
Olympique Marseille
27
17
5
5
51 : 27
56
3
RC Lens
27
15
9
3
44 : 21
54
4
AS Monaco
27
15
6
6
55 : 37
51
5
Stade Rennes
27
14
5
8
45 : 29
47
6
Lille OSC
27
13
7
7
49 : 36
46
7
OGC Nice
27
11
10
6
36 : 24
43
8
Stade Reims
27
10
13
4
35 : 26
43
9
FC Lorient
27
12
7
8
40 : 36
43
10
Olympique Lyon
27
11
7
9
42 : 31
40
11
Toulouse FC
27
10
5
12
43 : 46
35
12
Clermont Foot
27
9
7
11
26 : 38
34
13
Montpellier HSC
27
10
3
14
42 : 46
33
14
FC Nantes
27
6
11
10
29 : 36
29
15
Racing Strasbourg
27
4
11
12
32 : 46
23
16
Stade Brestois
27
5
8
14
28 : 44
23
17
AJ Auxerre
27
5
8
14
23 : 49
23
18
AC Ajaccio
27
6
3
18
20 : 48
21
19
ES Troyes
27
4
8
15
36 : 59
20
20
Angers SCO
27
2
4
21
21 : 60
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Lyon ty vole, to je k pláči.. vlastňák ve 3 minutě, celej zápas mají na otočení zápasu, ale to neee, remízka stačí, na nic víc s Nantes nemáme a ještě se zrakví Laca a příjde tam nejvíc zbytečnej hráč Dembele

Další ztracenej čas, díky borci

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono sledovat Lyon poslední rok a půl je celkově ztráta času, pokud nepočítáme duely s PSG nebo OM kde se nám občas zadaří. Jinak to je jen pro ty nejskálnější fanoušky sledovat ten tým. Dembélé když si vzpomenu že měl v určitém období hodnotu 50 mega a odejde v létě stejně jako Aouar zadarmo...ale tak od fanoušků to oba po příchodu dostali sežrat.

Každopádně když se aktuálně podívám na náš kádr a na hráče v základu jako Lepenant, Jeffinho, Sarr, Kumbedi a okolo nich další mladí jako Cherki nebo Barcola tak mi nepříjde ani že bychom měli o tolik lepší tým než má Nantes. Ano, každý z výše zminovaných může být jednou světový hráč, ale jak chceme konkurovat zbytku ligy když nebudeme přivádět do týmu i hráče, kteří už jsou na vyšší výkonostní úrovní ?

Reagovat
Dirtyfoxx420

Ano máme mladej tým, docela talentovaný a pak hráče, co přišli zadarmo a jsou už dá se říct za svým zenitem. Cherki hraje moc hezky na pohled, ale musí to zjednodušit, není to úplně efektivní, ten když se vybrousí, tak bude skvělý, pak Lepenant má na to, aby byl do budoucna člen základní 11, Kumbedi je ještě moc mladý a po sezóně se bude muset najít nový RB, i když hraje na to že mu je 17 moc dobře, ale nemyslím si, že by dal celou sezónu s konzistentním výkonom a Sarrovi s Jeffinhem a Barcolou moc nevěřím, snad se pletu.

Ale už nějakou dobu sleduju Ludovica Blase z Nantes a ten by se mi moc líbil na křídle. Rozestavení 4-3-3 na hrotě Laca, pod ním na křídle Faivre, až se vrátí z hostování a Blas, Cherki podhrot, Coqueret a Tolisso/Lepenant defenzivni zaloha, Tagli, Lukeba, Lovren a RB by se muselo sehnat, teď mě nikdo nenapadá, ale někdo zkušenější na pár sezon, aby předal Kumbedimu zkušenosti a v bráně jistita Lopez. To by se mi celkem líbilo. Aspoň urvat Evropu a pak posilovat dál.

Reagovat
Seydou Doumbia

Juranovic na RB, nebo Geertruida z Feyenoordu...jinak v lize mě nenadá nikdo, kdo by si chtěl pohoršit a jít do Lyonu, i když bych bral třeba Hamari Traorého z Rennes, ale proč by to dělal

Ano s Cherkim souhlasím, dost kvalitní a technicky zdatný hráč a dokáže tomu dát i myšlenku, ale někdy to moc překombinuje nebo se snaží hrát až moc na krásu, potřebuje to zjednodušit přesně tak. U ostatních fakt těžko odhadovat, jsou u nás chvílí a moc toho nahráno nemají, netuším zda budou topky a nebo zapadnou pouze do ligového průměru, moc toho ostatní mladí neodehráli.

Blas je kvalitní ligový hráč, jen mi příjde nekonzistentní a trochu náladový. Ale ono v lize je hromada kvalitních hráčů, kteří by nám dokázali pomoci. Jen teda co se stane když se neudělá pohár a nepostoupí přes něj do EL? Budeme i tak investovat do kádru, aby to příští rok vyšlo? Protože s aktuálním kádrem ty nůžky se čím dal více rozeviraji mezi námi, OM, Rennes, Nice, Monakem, do toho PSG, Lille...a s tímhle kádrem nemáme šanci uhrát poháry ani příští rok, čili i kdyby se ten pohár nakonec nevyhrál tak musíme přivést hodně kvalitních hráčů, abychom byli konkurenceschopní. A ještě nezapominejme že dva 50 milionoví hráči z roku 2020 odejdou v létě zadarmo (Dembélé, Oar)

Reagovat
Dirtyfoxx420

Juranovič teď přesroupil do Unionu, tak že asi nebude chtít hned odcházet, ale třeba Gilberto z Benfici, co prišel Bah, tak nemá pevné místo v základu, je mu už 30, tak že by nemusel být moc drahý a i když by si třeba nezahrál příští sezónu poháry, tak by měl jistotu v základu Lyonu.

Dál pak Sugawara z AZ, Henrichs za Lipska nebo Kadeřábek z Hoffe, ten asi nebude chtít hrát 2. Bundesligu nebo Cuf z West Hamu třeba, to by bylo super

No jde o to, kolik bude chtít Textor investivat. A jestli chtějí co nejdřív zpáky do Evropy, tak bude muset. Ty mladíci a borci za zenitem to neutáhnou. Ale bůh ví, třeba v nich Blanc nebo jiný trenér probudí zvíře a stane se takovej zázrak jako s Unionem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Juranovic mi úplně ušel, myslel jsem že je furt doma. Sugawara se mi taky líbí máš celkem přehled, Henrichs mě osobně nikdy neoslovil co se bránění týče, útočit ale umí...češi mi do té ligy nesedí vůbec

No moc bych zázraku nevěřil v tom týmu je dost problému a dost shnilých věci i hráčů. Udělali jsme na přestupovém trhu dost blbých rozhodnutí at už Oar, Dembelé zadarmo odchody, nebo jsme si nechali utéct stabilní hráče Ligue 1 a odchovance Barda, Gouiriho a další...ale s tím jak do toho poslední roky sype Rennes, Nice, do toho stále vysoko je Lens a OM, PSG, ASM do toho budeme muset taky naházet dost peněz a ani to nám nezaručí že budeme další rok hrát LM nebo EL, ještě k tomu když v koeficientu před nás asi půjde Holandsko...to je ještě větší průser

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Hrajem proti skoro 20 kol neporaženému soupeři a Tudor zas zkouší hru na čtyři vzadu, i když má na lávce Baillyho . To proti takticky evidentně perfektně šlapající Remeši musí zákonitě selhat, mi ta radost z vykartovaného Balerdiho moc nevydržela. Ounahi a Vitinha zas nic, ti budou chtít hned v létě vysmahnout a místo nich se budeme muset spokojit s Gueyem a Suárezem, co se vrátí z hostování. Ještě, že je Clásico a neuvidím to...

Reagovat
El Fáňos

na zápas se hodně těším, kde jsi viděl avizovanou sestavu? Navíc jsem před pár dny četl rozhovor s Tudorem, že nikdo nemá plán B a kdo jo, ten kecá, že on nebude lhát a má jen jeden plán a to je plán A. Takže mi to moc nedává logiku, proč by hrál na 4 stopery. Dle Phoceena bude hrat Gigot, Mbemba a Rongier vzadu. Rongier sice stoper neni, ale bude hrat Baily by se stejně hned zranil, je to takovej skleněnej panáček, at je raději na lávce. Spíš toho Vitihni mi je líto, měl narozky a zase půjde na posledních 5 minut

Reagovat
Israha

No, můžu se vysmát sám sobě, protože Tudorův démon venkovních výher vyhrává nad Stillovým démonem neproher . Tak snad nebude další Štrasburk v poslední desetiminutovce...

Reagovat
El Fáňos

Bez Balerdiho jsme silnější... jinak Rongier hral stopera a ubojoval ho. Neměli jsme smůlu, ale zase to střídání. Vitihna vůbec nehrál, Under druhý poločas mohl jít dřív dolů. Ounahi hrál výborně. Škoda golu Gigota, kterýho fakt začínám zbožnovat. Věřil jsem, že Remeš zmákneme a dali jsme to. Krásná výhra i zápas

Reagovat
Israha

Tam asi furt bude ta nervózní deka z náročného obecenstva na Vélodrome, protože ty venkovní výhry a ta relativní pohoda v herním projevu venku, to je neuvěřitelné, že se nedokáže přenést i na domácí půdu.

Reagovat
El Fáňos

Je to i o štěstí, tak jako to tam spadlo Aholouovi , tak to mohlo spadnout včera remesi. Lopez chytá neuvěřitelně a jsou to dost dramaticky zápasy. Spíš venku má Tudor demona, doma zatím ne. Velldrome je pro nás určitě výhoda, jenže se tam všichni chtějí ukázat a podají proti nám výkon nad svoje možnosti. To je nevýhoda naší historie a velodromu, že zápasy u nás jsou pro všechny něco extra. Nebo tak si to vysvetluju, jako když se v ČR hraje na letny. Slavie i Plzeň můžou být 10x lepší, ale porazit Spartu je sladší

Reagovat
Israha

Lopéz zrovna včera podle sestřihů neuvěřitelný, jindy (Nice) neuvěřitelně špatný

Reagovat
Mandanda_30

Alexiiiiis Sáncheeeeeez

Reagovat
herbage

dá dnes večer góla i někdo jinej než bývalí/hostující hráči Arsenalu?

Reagovat
SunFells

Góly gunnerů dobrý, ale musím pochválit Alexisův knír

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele