Ligue 1 - preview 28. kola: Brest hájí druhou příčku

05.04., 08:32, aktualizováno 07.04., 08:33
Previews
Fanoušci Brestu (© AFP)

Mimořádně nabitý je letos souboj o přímé postupové příčky do Ligy mistrů ve francouzské nejvyšší soutěži. Na dálku se nyní o druhou pozici v domácím prostředí poperou Brest a Monako. Montpellier se v záchranářském zápase střetne s Lorientem, tohoto utkání chce proti Lyonu využít Nantes.

Stade Brestois - FC Metz

neděle 13:00

Brest se i nadále drží na senzačním druhém místě. A v následujících týdnech ho čeká klíčové období s těžšími soupeři, jež možná definitivně rozhodne o tom, zda se celek s jedním z těch nejmenších rozpočtů v Ligue 1 dokáže probojovat do Ligy mistrů. Méty každopádně do oné kategorie papírově náročnějších konkurentů nepatří. Takže domácí budou plnit roli favorita.

Před týdnem se Pirátům po dvou kolech bez výhry podařilo skolit v bitvě o Bretaňský poloostrov rivala z Lorientu. Éric Roy, kouč SB29, si po zápase opravdu hodně ulevil. Věděl moc dobře, že jeho ekipa urvala nesmírně cenné tři body. "Trpěli jsme na hřišti snad nejvíce v celé sezóně. Ani během dosavadních pěti porážek, které jsme zatím zapsali, to nebylo horší,” hodnotil. "Je to trochu jackpot, že jsme zvítězili. Taková třešnička na dortu.”

Jestli domácí hodlají hrát milionářskou soutěž v příští sezóně, duely, jakým je ten nynější, musejí zkrátka zvládat naplno. Pak přijde na řadu Lyon, Monaco a Rennes. A na tahle střetnutí bude potřeba se co nejlépe naladit. Svěřenci trenéra Lászla Bölöniho by nicméně mohli mít tuhý kořínek. Není divu, horlivě bojují o záchranu a úspěch nutně potřebují. Zkraje března sice výběr z Lotrinska dvakrát v řadě oslavil triumf, předešlá dvě vystoupení pro něj ovšem dopadla porážkou.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.18 - 7.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Racing Strasbourg

neděle 15:00

Jak Toulouse, tak Štrasburk zatím nastřádali dvaatřicet bodů, přičemž velice podobnou mají i statistiku vstřelených a inkasovaných branek. I předchozí vzájemná klání bývala povětšinou vyrovnaná, takže favorit tohoto duelu se hledá jen těžko.

V srpnu byl úspěšnější Racing, který zvítězil 2:0 po trefách Jean-Ricnera Bellegardeho a Emanuela Emeghy. Druhý jmenovaný pomohl v polovině dubna dvěma zásahy k vítězství nad Nantes, které následoval tříbodový zisk proti Rennes. Svěřenci Patricky Vieiry, jenž bude postrádat Angela Gabriela, Ibrahimu Sissoka a Leba Mothibu, tedy před střetnutí s TFC nemají důvod si nevěřit.

Na druhou stranu, skalní příznivci neustále zbrojí proti vstupu americké společnosti BlueCo (vlastní rovněž londýnskou Chelsea) do vedení klubu, ačkoli poslední protesty se setkaly s velmi slabou účastí. Navíc to vypadá, že osmileté působení Loïca Desirého, jenž přivedl během uplynulých osmi roků řadu pozoruhodných posil, se pomalu chýlí ke konci, neboť o jeho služby projevili zájem v Lens.

V podstatě i on má svou zásluhu na tom, že je Ligue 1 nadále brána jako líheň talentů. Nadaným mladým hráčům dávají v klubech trenéři velký prostor a ani Toulouse není v tomto směru výjimkou. Zařadit sem můžeme i Thjise Dallingu, který zůstává s jedenácti brankami a dvěma asistencemi nejproduktivnějším hráčem týmu. Zároveň však oznámil, že se chce po sezoně přesunout za lepším.

Velký rozdíl proti Rasmusi Nicolaisenovi, jenž v dohledné době plánuje prodloužení kontraktu. Před nejbližším střetnutím visí z jeho spoluhráčů otazník pouze nad startem Cesara Gelaberta a Naatana Skytty. Skvadra Carlese Martineze Novella zatím doma sesbírala méně bodů, než na stadionech soupeřů, což bude chtít pochopitelně změnit.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes; Biakolo, Costa, Nicolaisen; Kamanzi, Sierro, Spierings, Suazo; Donnum, Gboho; Dallinga

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch; Guilbert, Perrin, Sow; Senaya, Santos, Diarra, Delaine; Bakwa, Gameiro; Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.59 - 3.58

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice

neděle 15:00

Zatímco Les Rouges et Blancs už tři duely nepoznali přemožitele, přičemž se střetli i s PSG a s lepšícím se Lyonem, Les Aiglons se v poslední době nevyhýbají nečekaným zaváháním.

Jedno takové přišlo na pořad odpoledne i před týdnem, kdy v prostředí arény Allianz Riviera nestačili na trápící se Nantes. Doma přitom prohráli teprve potřetí. Po zápase se brankář Marcin Bulka nechal slyšet, že v týmu všichni netáhnou za jeden provaz a že na hrací ploše neodvádějí maximum svých možnosti.

Na základě tohoto prohlášení se do celé záležitosti vložil sportovní ředitel Florent Ghisolfi, jehož práci už delší dobu sledují v Liverpoolu: "Bereme plnou zodpovědnost za negativní výsledky, ale mezi hráči, natož mezi hráči a realizačním týmem, žádné rozepře nejsou." Do šatny se do konce ročníku už nepodívá kvůli zranění chodidla Sofiane Diop, což potvrdil kouč Francesco Farioli. Po sezoně se naopak patrně do Manchesteru United přesune talentovaný třiadvacetiletý levý obránce Melvin Bard.

Na opačném pólu budou pro nejbližší střetnutí scházet Mohammed Daramy, Adama Bojang, Teddy Teuma a Benjamin Stambouli. Deváté Remeši schází aktuálně na páté Nice čtyři bodíky, přičemž Will Still si je vědom toho, že současná forma soupeře není zrovna příkladná. Největší hrozbou pro jeho defenzivu bude Terem Moffi, jenž si dokáže poradit i tehdy, když podpora od spoluhráčů vázne.

Právě Teuma se přitom postaral o prozatím nejvyšší počet branek klubu z historického města. Na kontě jich má šest, avšak ta poslední se datuje do začátku února. V uplynulých týdnech se střelecky více dařilo Oumaru Diakitému, jenž vyrovnával na konečných 2:2 proto PSG. Na hrotu útoku nebude chybět ani tentokrát.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Diouf; Agbadou, Abdelhamid, Okumu, Akieme; Ito, Edoa, Munetsi, Nakamura; Khadra; Diakite

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka; Lotomba, Todibo, Dante, Perraud; Louchet, Rosario, Thuram; Cho, Moffi, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.29 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient

neděle 15:00

Z porážky 2:6 od PSG se na jihu Francie rychle oklepali a teď přivítají bretaňského soupeře, se kterým doma neprohráli od prosince 2013. V aktuálním ročníku Les Merlus navíc marně hledají formu, a tak před osmadvacátým kolem okupují barážovou příčku.

V boji o ni se aktuálně nachází de facto 6 týmů, včetně Montpellieri, ačkoli ten má aktuálně nejlepší výchozí pozici, byť svými výsledky dlouhodobě nepřesvědčuje. V Lorientu před únorem letošního roku začínali pomalu bít na poplach. Od té doby se podařilo čtyřikrát vyhrát, nicméně Régis Le Bris dobře ví, že výbornou desátou příčku z minulého ročníku se napodobit nepodaří.

Před týdnem scházel pouhý krůček k tomu, aby se podařilo remizovat s Brestem. Jenže odhodlanost jeho hráčů, kteří věří v udržení senzační druhé pozice v tabulce, prokázal v závěrečné pětiminutovce Romain Del Castillo, tudíž má Lorient na kontě třináct porážek. V této statistice na tom není nejhůře - na rozdíl od počtu inkasovaných branek, kterých je už 50.

La Paillade jich dostali o rovných deset méně. Zároveň ale patří k těm mančaftům, které sesbírali více bodů venku než v domácím prostředí. Potvrdili to i o minulém víkendu v Le Havru, kde po gólech Ferriho a Juliena slavili celkově sedmou výhru. Michel Der Zakarian bude jinak nepřekvapivě zase spoléhat na Téjiho Savaniera.

Dvaatřicetiletý kapitán jihofrancouzského týmu má vyrovnanou bilanci gólů a asistencí, přičemž z ofenzivních borců zůstává - snad s výjimkou Elyeho Wahiho - jediným, kdo si drží formu po celou sezonu. To neplatí pro Akora Adamse a Musu Al Tamariho, od kterých se po velice slibném úvodu očekávaly velké věci, nicméně jejich čas ještě může ve bývajících sedmi kolech přijít.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte; Tchato, Kouyate, Sagnan, Davin; Al Ta'mari, Savanier, Omeragic, Ferri, Nordin; Adams

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo; F Mendy, Adjei, Toure; Katseris, Abergel, Bakayoko, Yongwa; Bouanani, Bamba, Ponceau

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.97 - 4.41

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes

neděle 17:05

Lille v páteční předehrávce uspělo doma proti Marseille, pakliže přitom Monaco hodlá býti znovu lepší než celek ze severu Francie, musí odpovědět stejnou mincí. Teď na jeho půdu zavítá celek z Rennes, jenž má rovněž vysoké ambice. Konkrétně takové, aby si mohl v příští sezóně zahrát evropské poháry. Hosté do nich můžou podstoupit cestu už pouze přes Ligue 1.

Ve středu totiž ekipa trenéra Juliena Stéphana nepřekvapila v semifinále Coupe de France favorita z Paříže a ze soutěže vypadla. Konečný vítěz Francouzského poháru si může zaručit účast v Evropské lize, jenže taková varianta se prostě SRFC již netýká. "Hráli jsme ten zápas v jakémsi režimu Ligy mistrů,” hodnotil jednogólovou prohru hostující lodivod. "Narazili jsme na nejsilnější PSG za posledních pět let. Tenhle protivník vám nechává jen velmi málo prostoru.”

Na růžích ustláno Les Rennais ve francouzské nejvyšší soutěži nemají. Do pohárové Evropy se aktuálně postupuje pouze ze šesté pozice, tahle meta přitom byla hostům po sobotním programu vzdálená na rozdíl čtyř bodů. "Po každé pauze, po každé reprezentační přestávce nastává určitý problém. Nevyhnutelně se vám totiž na deset až dvanáct dnů rozpadne skupina,” připomínal aktuální potíže Stéphan. "Nemyslím si, že po porážce se Štrasburkem a PSG musíme nutně chytnout druhý dech. Jen potřebujeme nalézt stabilitu.”

Knížecí výběr dlouhodobě uchovává své postavení na předních místech. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera by se rozhodně rádi vyhnuli případným předkolům o milionářskou soutěž, v tu chvíli ovšem potřebují být na konci sezóny do třetího fleku. Samozřejmě že zůstat v první čtyřce je prioritou číslo jedna, v takovém případě nicméně není hlavní fáze Ligy mistrů jistá. "Víme, že teď v neděli budeme čelit velkému soupeři. Má třetí, možná druhý nejlepší tým ve Francii,” dodával Stéphan. "Navíc má Monaco tu výhodu, že se mohlo celý týden připravovat jen na tohle utkání. Pro nás tak představuje tenhle mač opravdu velkou výzvu.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.12 - 4.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Lyon

neděle 20:45

Lyon se snaží zachránit, co se dá. Zkouší se i přes velmi nepovedenou první polovinu sezóny probít v ligové tabulce co nejvýše a ukázat, že jako gigant má stále svůj lesk a punc. Stěží se dá odhadnout, jestli se mu v Ligue 1 zdaří ještě získat příčky, které by ho dostaly do pohárové Evropy. Úspěch alespoň slaví v domácím poháru. A na ten poslední chce navázat v Nantes.

Olympique sbírá ve francouzské nejvyšší soutěži bod po bodíku, zatím jeho počínání stačí na střed tabulky. Pro fanoušky těch mužstev, pro něž je prioritou záchrana, by něco takového nebylo urážlivé, ba naopak. Jenže v Auvergne-Rhone-Alpes mají přece jenom jiné ambice. Těžkopádné podzimní období zanechalo velké škody, a jakkoli se Les Gones pod vedením kouče Pierra Sageho zásadně zlepšili, pořád to nestačí k naplnění cílů.

Cesta za sukcesem by mohla pro Lyon vést hlavně přes Francouzský pohár. Než aby se trápil tím, jak dopadne zbývajících sedm ligových zápasů, jak si budou vést ostatní souputníci, usilující aspoň o kvalifikaci do Konferenční ligy, je pro něj možná snazší věřit v to, že zvládne už jen jedno jediné utkání. Po úterním skalpu druholigového Valenciennes se prokousal do finále této soutěže. Jenže tam ho čeká snad ještě větší překážka než následujících sedm klání v Ligue 1, tedy po cenných trofejích vždy hladový výběr z Paříže.

Nantes bude do konce tohoto ročníku usilovat hlavně o přežití. Vedení bretaňského klubu v průběhu tohoto ročníku podniklo už třetí změnu na trenérském postu, Antoine Kombouaré přitom při své staronové premiéře u kormidla La Maison Jaune naznačil, že by se přece mohlo blýskat na lepší časy. Jeho ekipa naposledy uzmula tříbodový výsledek v Nice. V nynějším mači se nicméně bude muset popasovat s jedním velkým hendikepem.

Duel s Lyonem totiž bude muset absolvovat bez diváků. Disciplinární komise Nantes potrestala za chování fanoušků v březnovém střetu se Štrasburkem, použity totiž během něho byly dýmovnice a pyrotechnika. "Musíme o sankcích přemýšlet, ale nesmíme kazit show. Fotbal je přece zábava. A pro mě je pyrotechnika součástí téhle show,” hněval se na ligové bafuňáře, jak rozhodli. "To, že tresty budou přísnější, neznamená, že hned uvidíme méně dýmovnic. Nechápu, že musejí všichni trpět za tři sta neukázněných. Trestejte ty, kteří něco hodí na hřiště nebo na něj vběhnou. Ale neházejte do jednoho pytle celý stadion,” vzkázal.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.32 - 2.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RC Lens - Le Havre AC

sobota 17:00

Poslední dva duely Lens nevyšly podle představ. A může být rádo, že po dvou porážkách nespadlo ze šesté příčky, která zatím jako ta poslední zajišťuje kvalifikaci na evropskou scénu. Ve střetnutí s Le Havrem potřebuje nutně zabrat, aby si svoje postavení upevnilo a nemuselo se bát toho, že ho někdo předskočí. Hosté každopádně nejsou v dobrém rozmaru a též body bez okolků potřebují.

Parta trenéra Luky Elsnera, podobně jako její nynější soupeř, padla dvakrát za sebou. Co je nicméně u celku z Normandie horší, to je to je fakt, že porážky v uplynulých několika týdnech zaznamenával pravidelně. Pokud budeme konkrétní, v předešlých osmi zápasech, včetně Coupe de France, prohrál hned sedmkrát, od konce ledna v deseti případech skolil pouze Toulouse. A jen kousek ho tak dělí od šestnácté pozice, předpovídající baráž o záchranu.

Lens určitě bude mít o motivaci postaráno kvůli poslednímu nezvládnutému Derby du Nord. Tahle utkání jsou totiž pro jeho fanoušky vždy velmi důležitá. Jenže proti lokálnímu rivalovi z Lille se mu prostě nedařilo. Nejen kvůli ambicím vstoupit zase na evropskou scénu tak domácí chtějí zvládnout nynější mač, rovněž si chtějí udobřit své příznivce. "Nebyli jsme proti LOSC dost nebezpeční,” věděl Franck Haise, kouč Les Sang et Or. "Loni jsme se stali vicemistry, to byl ale spíš takový zázrak. Samozřejmě bychom chtěli být v tabulce výše. Pořád však máme schopný tým a dobré předpoklady pro to, abychom vybojovali pohárovou Evropu."

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, El Aynaoui, A. Diouf, Frankowski - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, A. Touré, Targhalline - Casimir, Bayo, A. Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.37 - 7.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Clermont Foot

sobota 21:00

PSG čeká v příštích dvou týdnech klíčové zápasy v Lize mistrů proti Barceloně. A jakkoli se můžou v hlavní francouzské metropoli odkazovat na obvyklé klišé, že nejdůležitější je vždy jenom střetnutí nejbližší, spíše se už v Paříží řeší právě milionářská soutěž než ligový boj proti Clermontu. Domácí budou chtít potvrdit roli favorita hlavně proto, aby se co nejlépe naladili právě na duel s Katalánci.

Pařížané s aktuálním soupeřem mají jisté nevyřízené účty, vliv na jejich postavení v tabulce by však případný neúspěch stejně neměl. To ovšem v žádném případě neznamená, že by v Parku princů chtěli hráči PSG opakovat stejný výkon, jaký předvedli třeba ještě v rámci minulé sezóny před vlastními fanoušky. V červnu, v závěrečném kole Ligue 1, Clermontu nečekaně podlehli. A následně, již v tomto ročníku, v Auvergne-Rhone-Alpes plichtili pouze bez branek.

Kdyby se konalo cokoliv jiného než vítězství Les Parisiens, i když současná vzájemná bilance úplně nehovoří v jejich prospěch, jednalo by se o velkou senzaci. Vždyť na sebe narazí aktuálně nejlepší a nejhorší celek podle počtu získaných bodů. "Bude to velmi těžké utkání, možná jedno z nejtěžších vůbec,” začal trochu překvapivě na tiskové konferenci Luis Enrique. Jako by se na pořadí francouzské nejvyšší soutěže vůbec nepodíval. "My jsme totiž první, oni poslední, takže na hřišti nechají všechno. Musíme se připravit na to, že to může být velké utrpení, a brát to jako výzvu kvůli našim fandům.”

Svěřenci trenéra Pascala Gastiena se zatím marně snaží vymanit z pásma sestupu. Pořád však není jejich situace bezvýchodná, na barážovou příčku ztráceli po sedmadvaceti odehraných kolech šest bodů, na tu zcela bezpečnou sedm. Potřebují především rozšířit své konto výher, z těch se dosud zaradovali jen čtyřikrát. "My prostě musíme sbírat body, i když je to zápas tabulkově úplně odlišných týmů. Myslím si, že jsme schopni uspět. Říká se mi to snadno, pochopitelně že klíčové však bude, co předvedeme na hřišti,” povídal hostující stratég.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
K. Navas - Hakimi, Danilo Pereira, Marquinhos, Nuno Mendes - Lee, Ugarte, Fabián Ruiz - O. Dembélé, Goncalo Ramos, Kolo Muani

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Ndiaye - Matsima, Pelmard, Caufriez - Allevinah, H. Keïta, Magnin, J. Gastien, Neto Borges - Cham, Virginius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.66 - 9.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Marseille

pátek 21:00

Oba celky si po reprezentační přestávce vedly odlišně. Oba podstoupily svoje nejdůležitější derby, a zatímco Lille zvládlo skolit svého úhlavního oponenta z Lens, Marseille si neuměla poradit ani v početní výhodě s PSG. V lepší pohodě jsou určitě domácí, kteří se po pátečním večeru mohou bodově dotáhnout na třetí Monaco. Výhra je ale ke splnění tohoto cíle potřeba.

Pro obě mužstva se zároveň bude jednat o poslední generálku před následujícími bitvami na evropské frontě. Lille v Konferenční lize vyrukuje ve čtvrtek na Aston Villu, ve stejný den se představí rovněž Marseille v Evropské lize, a to na půdě Benfiky. Pak budou mít obě ekipy o následujícím víkendu volno, odvetné zápasy podstoupí bez mezipřistání v Ligue 1 a bez jakýchkoli povinností na ligové scéně, a tedy s dostatečným odpočinkovým fondem. Stejnou výhodu mimochodem má také PSG, účastník Ligy mistrů, jenž také nebude muset podstupovat program dvacátého devátého kola v obvyklém termínu během obou soubojů s Barcelonou.

Ale zpět k Ligue 1, kde mají kluby ze severu i jihu Francie svoje vysoké ambice. Dogy by bezpochyby rády chtěly dotáhnout své zatím úspěšné počínání a zůstat v top čtyřce, aby si v příští sezóně mohly zahrát milionářskou soutěž. Pouze třetí příčka ovšem zaručuje přímý postup do hlavní fáze. A k téhle metě nemá výběr LOSC daleko. "Je vždy těžší, když máte dva velké duely po sobě,” povídal domácí kouč Paulo Fonseca s ohledem na předešlé Derby du Nord. "Rychle jsem v kabině řekl, že to utkání s Lens je už za námi a že už se musíme soustředit jen na OM. Můj tým v průběhu týdne dobře pracoval,” ubezpečoval fanoušky.

Jestliže v Lille mohou být spokojeni s tím, o co na ligovém poli aktuálně usilují, pak v Marseille určitě radost nevládne. Má totiž problém vůbec se vecpat na místa zajišťující účast byť pouze v Konferenční lize. Je ovšem nutno podotknout, že k nim daleko nemají. "Všechno jednou končí. Vím to ze zkušenosti,” odpovídal hostující lodivod Jean-Louis Gasset na tiskové konferenci na otázku jednoho z novinářů, proč Olympique nedokáže porážet soupeře, kteří se v pořadí nacházejí na vyšších pozicích. "Musíme to zvrátit, zase se restartovat. Čeká nás poslední protivník venku, který je v tabulce výše než my," připomínal.

Domácí i hosté nedávno přišli kvůli zranění o stěžejní pilíře svých sestav. Paulo Fonseca stále nebude moci počítat se středopolařem Angelem Gomesem, Gasset zase se stoperem Chancelem Mbembou. Na domácí straně budou ještě chybět Rafael Fernandes, Samuel Umtiti a Andrej Ilič, na té hostující pak vyřadí ze hry zdravotní potíže další šestici, a to ve složení Jonathan Clauss, Bamo Meïté, Amir Murillo, Bilal Nadir, Valentin Rongier a Ismaïla Sarr.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, B. Diakité, Yoro, Ismaily - André, Bentaleb - Žegrova, Haraldsson, Gudmundsson - J. David

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - U. Garcia, Gigot, Balerdi, Merlin - Veretout, Kondogbia, P. Gueye - Harit, Moumbagna, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.57 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
27
18
8
1
64 : 23
62
2
Stade Brestois
27
14
8
5
37 : 20
50
3
AS Monaco
27
14
7
6
52 : 38
49
4
Lille OSC
27
12
10
5
39 : 24
46
5
OGC Nice
27
12
7
8
28 : 22
43
6
RC Lens
27
12
6
9
36 : 29
42
7
Olympique Marseille
27
10
9
8
40 : 30
39
8
Stade Rennes
27
10
9
8
40 : 33
39
9
Stade Reims
27
11
6
10
35 : 36
39
10
Olympique Lyon
27
10
5
12
31 : 41
35
11
Toulouse FC
27
8
8
11
32 : 36
32
12
Racing Strasbourg
27
8
8
11
30 : 39
32
13
Montpellier HSC
27
7
9
11
33 : 40
29
14
FC Nantes
27
8
4
15
26 : 42
28
15
Le Havre AC
27
6
9
12
26 : 35
27
16
FC Lorient
27
6
8
13
35 : 50
26
17
FC Metz
27
6
5
16
25 : 44
23
18
Clermont Foot
27
4
8
15
19 : 46
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Israha

Že Henrique nemá na Marseille, je jedna věc. Individuální zoufalost Gigota je ovšem letos alarmující, jeho nedostatky Tudorův třístoperový systém schoval opravdu ukázkově . S tímhle se o poháry hrát nedá, bavíme-li se o stoperovi pro základní sestavu...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele