Ligue 1 - preview 25. kola: Šest nedělních zápasů

08.03., 08:50, aktualizováno 10.03., 08:42
Previews
Kylian Mbappé (© NurPhoto via AFP)

Pětadvacáté kolo Ligue 1 pokračuje šesti zápasy. Obhájce titulu PSG bude chtít napravit předešlé dvě ztráty proti Remeši. AS Monaco se představí ve Štrasburku. LOSC Lille čeká střetnutí proti Stade Rennes. Marseille chce večer s Nantes udělat další krok k pohárovým příčkám.

Paris Saint-Germain - Stade Reims

neděle 13:00

Hlavní cíl PSG v průběhu tohoto týdne splnilo, postoupilo totiž do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Real Sociedad, a v hlavní francouzské metropoli tak aktuálně panuje spokojenost. Na řadu teď přichází Ligue 1 a s ní duel proti Remeši, která horlivě usiluje o kvalifikaci do pohárové Evropy. Domácí si v tomto utkání mohou pojistit suverénní první pozici, především pak chtějí zachovat nastavený rytmus.

Už za pár dnů po tomto utkání totiž čeká na Les Parisiens čtvrtfinálový souboj v Coupe de France s Nice, který bude mít ještě větší prioritu než ten nynější. Přece i ve Francouzském poháru hodlá pařížský velikán triumfovat, na této frontě ale zaváhání není přípustné. A je záhodno se na výběr OGC ve střetu s Remeší dobře naladit. Když se oba celky střetly naposledy, psal se listopad loňského roku a PSG tehdy jasně vládlo. Na druhou stranu v rámci minulé sezóny nemělo na tohoto soka dobré vzpomínky, vždyť ho ani jednou ze dvou případů neporazilo.

Svěřenci trenéra Willa Stilla nejsou v současné chvíli v dobrém rozmaru, v předešlých sedmi zápasech, včetně toho na francouzské pohárové scéně, vyhráli pouze jednou. Hledat vzpruhu zrovna v Parku princů přitom samozřejmě nebude jednoduché. "Pamatuji si na ten první mač, ten přišel na řadu také po tom v Lize mistrů,” připomínal domácí lodivod Luis Enrique. "Zvítězili jsme, ale bylo to těžké. Budeme muset být zase nejlepší, abychom uspěli. Očekáváme to složité také proto, že jsme v úterý vydali hodně energie.”

Mimochodem právě v listopadu těsně před měřením sil s Les rouges et blancs padli Pařížané napříč všemi soutěžemi vůbec naposledy, tehdy na poli milionářské soutěže nestačili venku na AC Milán. Od té doby každopádně v jednadvaceti kláních v řadě přemožitele nenašli. A teď rozhodně míní celý kruh zdárných výsledků uzavřít. "Jsme spokojeni s tím, že jsme prošli v Lize mistrů dále. Už však myslíme jenom na přítomnost. Je potřeba se soustředit výhradně na Remeš,” pokračoval třiapadesátiletý Španěl.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Hakimi, Danilo Pereira, Beraldo, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Fabián Ruiz - O. Dembélé, Kolo Muani, Lee

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Stambouli, Teuma - Itó, Khadra, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.05 - 7.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco

neděle 15:00

Brest v sobotu večer nezvládl důležité utkání na půdě Lens. A to je samozřejmě voda na mlýn třetímu Monacu. Může se totiž přiblížit druhé příčce, kterou obsazuje právě bretaňský tým, na rozdíl jednoho bodu, musí ale naplno uspět ve Štrasburku. Ten naposledy utnul svou krátkou sérii porážek, ani náhodou ovšem nemůže být se svými posledními vystoupeními spokojený.

Včetně čtvrtfinálového souboje v Coupe de France padli domácí v únoru čtyřikrát po sobě, před týdnem plichtili na půdě Montpellieru. Ne že by takový výsledek měl nějak zásadně uchlácholit partu trenéra Patricka Vieiry, která má jen minimální náskok na sestupové pásmo, přece však museli v Alsasku pocítit jistou úlevu. Po negativní spirále už Le Racing nepadá, tedy, lépe řečeno, aspoň se situace trochu srovnala.

Navázat na minulé představení, ba dokonce získat další vítězství, na které mimochodem Štrasburk na ligové scéně čeká po celý nový rok a z něhož se naposledy radoval před vánočními svátky, nicméně nebude v nynějším případě nic jednoduchého. Knížecí celek patří v letošním ročníku Ligue 1 k tomu nejlepšímu, co tahle soutěž může nabízet, drží se na předních pozicích a zatím směle kráčí za kvalifikací do Ligy mistrů pro následující období.

Domácí aktuálně trápí početná marodka, asi i ta jim brání v rozletu a k zásadnímu odpoutání se od záchranářských starostí. Defenzivní hráči Karol Fila a Abakar Sylla, středopolař Jessy Deminguet, útočníci Moïse Sahi a Lebo Mothiba a nově také křídelník Angelo, to je výčet současných absencí. V nominaci na klání s ASM pak ještě chybějí Sanjin Prcič a mladík Mohamed Bechikh.

Ani hosté na tom nejsou se ztrátami úplně nejlépe, na druhou stranu trenér Adi Hütter má oproti svému soupeři širší kádr, a může tak snadněji řešit různé problémy. V neděli nebude moci počítat s levým univerzálem Caiem Henriquem, také se stoperem Mohammedem Salisuem, přičemž zranění trápí rovněž defenzivního záložníka Mohameda Camaru a útočníka Krépina Diattu. Do kupy se postupně dává Breel Embolo, avšak na Štrasburk ještě připravený není.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Guilbert, Doukouré, L. Perrin, S. Sow, Delaine - Bakwa, I. Sissoko, Mwanga, H. Diarra - Emegha

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Majecki - Singo, Maripán, Kehrer, K. Ouattara - Minamino, Yous. Fofana, Zakaria, Golovin - Balogun, Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.90 - 2.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Toulouse FC

neděle 15:00

Když se hráči Le Havru na konci ledna vydali na půdu Lorientu, nacházeli potřebný klid na duši ve středu tabulky. Remízou na Bretaňském poloostrově to začalo, pokračovalo cennou plichtou v Monacu a skončilo pěti porážkami v řadě, včetně té ve Francouzském poháru. Teď na klub z Normandie vyrukuje Toulouse, jemuž se naopak v posledních týdnech slušně daří.

Domácí po páteční výhře Montpellieru v Nice dokonce spadli na barážovou šestnáctou příčku. A taková skutečnost v nich může vyvolávat jakousi úzkost. Přesně tohle jakožto nováčci nejvyšší soutěže nechtěli. "Tým musí ukázat hodnoty, které se v těchto momentech očekávají. Tedy bojovnost, tvrdou práci a úsilí. To je ostatně to, na co jsme se v této sezóně spoléhali po celou dobu, a to i v těžkých chvílích,” vzkazoval do kabiny Luka Elsner, kouč Les Ciel et Marine.

Hosté nicméně nechávat body na severu Francie nemíní. Ani oni totiž nemají své jisté, jakkoli se situace mužstva kouče Carlese Martíneze Novella po čtyřech ligových výhrách z posledních pěti případů výrazně zlepšila. "Naši fanoušci nás pořád sledují, nadšení tam u nich je,” komentoval Elsner tribuny na Stade Océane. "Jsem přesvědčený, že proti Toulouse budeme povzbuzování. Je to v zájmu všech, každý tu přece chce vidět Ligue 1 i v srpnu.”

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, Targhalline, Kechta - Sabbi, Bayo, A. Ayew

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Keben, Logan Costa, Nicolaisen - Kamanzi, Sierro, Spierings, Suazo - Dönnum, Dallinga, Y. Gboho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.09 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Metz - Clermont Foot

neděle 15:00

V o něco lepším rozpoložení do něj vstoupí Mety, které si po vítězství nad Nantes vytvořily před Clermontem tříbodový náskok. Hosté však věří ve výhru, která by byla první od 14 ledna, kdy shodou okolností rovněž přehráli zmíněný bretaňský klub.

V týdnu byl na post asistenta kouče Pascala Gastiena dosazen Sébastien Birchard, jenž dosud zastával pozici parťáka Habiba Beyeho ve třetiligovém celku Red Star FC. Otec záložníka Johanna totiž odmítnul odstoupit v průběhu sezony, tudíž nově příchozí lodivod jej u kormidla oficiálně nahradí až po konci sezony.

"Nemůžu se dočkat, až se v Clermontu pustím do práce. Moc se těším na spolupráci s Pascalem Gastienem a dalšími členy realizačního týmu a s hráči. Pokusíme se udělat všechno pro to, abychom klub udrželi v Ligue 1," nechal se slyšet Birchard. Za Les Lanciers v neděli nenastoupí zraněný Maxime Gonalons a dále pak zdravotně indisponovaní, ale doposud stejně nevyužívaní Stan Berkani, Adam Mabrouk a Mohamed-Amine Bouchenna.

Situace v Metách aktuálně není dobrá, což vyústilo ve skutečnost, že po třígólovém přídělu od Montpellieru vběhli na hrací plochu fanoušci a dožadovali se změn jak na trenérské lavičce, tak ve vedení klubu. László Bölöni tedy pravděpodobně v roli hlavního trenéra až do vypršení kontraktu v roce 2025 nevydrží, ačkoli se objevily zvěsti, že se vedení snaží udělat všechno pro to, aby mu nemuselo platit odstupné.

Týden staré vítězství nad Les Canaris potvrdilo, že se Les Grenats daří o poznání více venku než na domácím Stade Municipal Saint-Symphorien. Z celkových pěti tříbodových zisků se hned čtyři urodily na stadionech soupeřů, včetně toho srpnového, pod který se při první vzájemné partii podepsal Georges Mikautadze, jenž skóroval i před týdnem.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, Hérelle, Fali Candé, Udol - Jean-Jacques - Atta, L. Camara - Van Den Kerkhof, Mikautadze, Lamkel Zé

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - C. O. Konaté, Pelmard, Matsima, Neto Borges - J. Gastien, Magnin - Boutobba, Cham, Allevinah - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.15 - 3.52

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes

neděle 17:05

Lille v poslední době zlepšilo svoje výkony a vyšplhalo se na pozici, jaká zaručuje účast v Lize mistrů. Naopak Les Rouges et Noirs vyklidili i kvůli týden staré ztrátě pohárové příčky, nicméně k nim nemají daleko.

LOSC v současné době maximálně těší forma Jonathana Davida. Kanadský útočník má na kontě v domácí soutěži už dvanáct branek, takže v tabulce kanonýrů okupuje druhou příčku. V týdnu navíc v rámci prvního osmifinále Evropské konferenční ligy vypomohl svému klubu dvěma přesnými zásahy k výhře 3:0 ve Štýrském Hradci. Asi netřeba upozorňovat, že tenhle výsledek dává velice slušné šance na postup.

Severofrancouzský celek požádal o přeložení utkání s Brestem, které se má odehrát tři dny po zmíněné pohárové odvetě, jenže žádost nebyla vyslyšena. Každopádně jak současná vynikající domácí statistika, tak skutečnost, že Lille s Rennes neprohrálo bezmála už pět roků naznačují, kdo že půjde do nedělního duelu v roli favorita.

Týden staré bretaňské derby s Lorientem znamenalo pro skvadru Juliena Stéphana čtvrtou porážku v sezoně, přičemž tahle se rozhodně nečekala. "Tohle se prostě stává. Tahle prohra v celkovém kontextu nemá žádný zvláštní význam. Když hrajete v jednom měsíci devět zápasů, dá se očekávat, že výkony nebudou pokaždé skvělé. Proti Lorientu jsme navíc nehráli špatně," hodnotil výsledek 1:2 třiačtyřicetiletý kouč.

Jeho tým má jistotu semifinále Coupe de France, kam se dále dostaly Lyon, Valenciennes a poslední účastník vzejde z duelu PSG s Nice, jehož vítěz se střetne s Rennes. Mimochodem, finále této pohárové soutěže se letos neodehraje na Stade de France, jelikož tam budou probíhat přípravy na olympijské hry. Dějištěm se poprvé v historii stane Stade Pierre-Mauroy v Lille.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Bentaleb, André - Žegrova, Ang. Gomes, Gudmundsson - J. David

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matusiwa, Santamaría - Blas, Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.54 - 4.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Nantes

neděle 20:45

Je možná až s podivem, jak moc Marseille změna na trenérském postu prospěla. Přitom volba Jeana-Louise Gasseta se ukazovala spíše jako ta, že zkrátka byla jedna z mála k mání takhle narychlo. Tenhle impuls na každý pád rozputal výbuch s pozitivními výsledky. A co je před nedělním kláním s Nantes pro OM ještě zásadnější, to je předváděná líbivá a ofenzivní hra.

Tohle náročné fanoušky francouzského giganta musí těšit, výhry jsou totiž navíc podpořené spoustou branek. Abychom byli konkrétnější, získal klub z jihu Francie na své konto šestnáct vstřelených gólů od té doby, co Gasset vystřídal svého předchůdce Gennara Gattusa. Třikrát se Les Phocéens prosadili v Evropské lize proti Šachtaru, čtyřikrát v Ligue 1 proti Montpellieru a před pár dny na evropském poli proti Villarrealu, pětkrát pak dokonce na ligové scéně na půdě Clermontu o minulém víkendu.

Je tak logické, že se do přístavního města postupně žene pozitivní atmosféra. A možná že Gasseta vlastně čeká v následujících týdnech ještě těžší úkol, než když přicházel mužstvo nastartovat. Marseille prostě musí i nadále pokračovat v nastaveném tempu, usnout si nemůže dovolit, protože v Ligue 1 je stále za vlastními očekáváními. Její hlavní ambicí bylo kvalifikovat se do Ligy mistrů pro další ročník, k první čtyřce, která zaručuje takovou výsadu, přitom pořád nemá úplně blízko.

Zkušený sedmdesátiletý marseillský stratég v každém případě přislíbil, že se emoce bude snažit krotit. Že se ekipu podaří udržet vzhůru. I on ví, že nemá, a využijme jednoduché klišé, na růžích ustláno. "Když jsme ve čtvrtek skolili Villarreal, hráčům jsem v šatně pogratuloval. Jenže tři dny poté je na řadě mač s Nantes a my musíme zůstat nohama pevně na zemi. Vzpomeňte si na to, kde jsme byli před dvěma týdny. Hlavně je zapotřebí se zbytečně nevzrušovat,” říkal.

Pro duel s Kanárky, které dělí od pásma sestupu minimální rozdíl a jež si naposledy rozhodně představovali lepší výsledek než porážku s obecně tápajícími Métami, nebude mít Gasset k dispozici čtveřici zraněných hráčů ve složení Samuel Gigot, Amir Murillo, Bilal Nadir a Valentin Rongier. Hostující lodivod Jocelyn Gourvennec má na marodce dva hráče, jmenovitě Bastiena Meupiyoua a Ignatiuse Ganaga, přičemž z nominace na tohle utkání vynechal i Stredaira Appuaha.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, B. Meïté, Balerdi, Merlin - Veretout, P. Gueye, Harit - I. Ndiaye - I. Sarr, Aubameyang

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Castelletto, Cömert, Zézé, Cozza - Pedro Chirivella, Douglas Augusto, M. Sissoko - Kadewere, Simon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.49 - 7.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon

sobota 17:00

Zdálo se být vše růžové, než na řadu přišlo utkání s Lens, které ukončilo slušnou sérii výher na straně Lyonu. Ten, včetně Coupe de France, porazil své protivníky šestkrát po sobě, avšak před týdnem schytal do tváře opravdu velkou facku. Jak moc tenhle nezdar zamával s ekipou z Auvergne-Rhone-Alpes, rozhodně naznačí sobotní duel na půdě stále se lepšícího Lorientu.

Les Gones nenačali měsíc březen ideálně a před vlastními fanoušky schytali tři branky. Aby se ve zbytku sezóny mohli ještě porvat o příčky zajišťující evropské poháry, musejí na prohru co nejrychleji zapomenout. "Bylo pro nás těžké padnout, protože jsme byli na koni. Na druhou stranu byl ten neúspěch také užitečný. Máme totiž další zkušenosti, které nám pomáhají,” uvedl na tiskové konferenci před mačem s bretaňským sokem hostující obránce Nicolás Tagliafico.

Kdyby se nakonec nepovedlo Lyonu postoupit na evropskou scénu, asi by se tolik nestalo, tedy ne v kontextu podzimních výsledků. Napravit bídnou první polovinu sezóny je prostě velmi složité. Minimálně se však hosté dostali do stabilnějších mantinelů. A především se vzdálili od sestupového pásma. "Je důležité hodit zápas s Lens za hlavu a nadále tvrdě pracovat,” pokračoval Tagliafico. "Náš tým se stále formuje, letos v zimě přišli noví hráči. Je pozitivní, že tým posílil, ale musíme dřít, abychom se zlepšili a rozvíjeli automatismy. Potřebujeme postupovat vpřed jako jeden kolektiv,” dodával.

Lorient ještě před několika týdny paběrkoval na dně pořadí, a byť bezpochyby nemá vyhráno, šňůra pozitivních výsledků mu jistě dodává dobrý příslib do budoucna. V předešlých šesti utkáních hned čtyřikrát slavili plný bodový zisk, pouze jednou padli, a to v nedávném derby s Nantes. Domácí každopádně následně jistě notně povzbudil skalp jiného lokálního konkurenta, a to rozjetého Rennes. Znovu se mimochodem gólově prosadil Mohamed Bamba, nový rekrut, který přišel do klubu teprve v lednu. Stal se mimochodem teprve čtvrtým hráčem ve 21. století, který vstřelil šest branek v Ligue 1 ve svých prvních šesti ligových střetnutích.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Laporte, I. Touré - Katseris, L. Abergel, Louza, T. Le Bris - Kari, M. Bamba, Ponceau

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, O'Brien, Čaleta-Car, Tagliafico - Matič - Cherki, Caqueret, Tolisso, Benrahma - Orban

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.41 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Brestois

sobota 21:00

Asi stěží by někdo před začátkem sezóny odhadoval, že měření sil mezi Lens a Brestem může mít status šlágru kola. Pokud se ale podíváme na výsledky obou celků, nelze než v souvislosti ostatních zápasů takto hovořit. I kdyby hosté prohráli, z druhé příčky nespadnou. Tenhle duel tak jako tak určitě hodně naznačí, jestli to s postupem do Ligy mistrů doopravdy myslí vážně.

Zatímco se Lyon nachází ve spodní polovině tabulky a Marseille se snaží hlavně udržet krok v závodě o pohárovou Evropu, Brest se prezentuje jako ten nejbližší vyzyvatel vedoucího PSG. Piráti předčili všechna očekávání, podnikají nájezdy a loupí, kde se dá. Ani obvyklí francouzští giganti se neumějí bránit. Silné enklávě klubů na Bretaňském poloostrově letos zkrátka jasně vládne ekipa ze Stade Francis-Le Blé, přestože dosavadní jednička regionu z Rennes má kupříkladu daleko jiné, lepší finanční možnosti.

Do konce sezóny zbývá odehrát deset kol a všichni fanoušci ve Francii se ptají, zda Brest dokáže ve svém pustošení ostatních konkurentů vydržet. Jen velmi ztuha by mohl dohnat ztrátu na první příčku, avšak urvat hodně nečekaně pozici vicemistra reálně může. "Naším cílem bylo vyhnout se hlavně sestupovému pásmu. A tuhle překážku jsme dávno překročili. Jsme hladoví po dalších úspěších," vzkazoval středopolař Pierre Lees-Melou, jedna z hlavních opor, pro rozhlasovou stanici RMC.

Lens má rovněž ambice na to proklouznout podruhé v řadě do milionářské soutěže. Dočasně se může vecpat do první čtyřky, která takovou výsadu zaručuje, musí ovšem bezpodmínečně skolit svého soupeře, aby aspoň do neděle dostalo pod sebe Lille či Monaco. Střílet branky by měl především Elye Wahi, jenže jeho pět ligových tref se zdá být málo na to, že se v létě stal nejdražší posilou v historii klubu. "Kritika je součástí mé práce. Mou matku, sestru, mé blízké to ranilo víc než mě,” reagoval hráč na nedávné negativní komentáře. "Já to přijímám, pochopil jsem to. Děkuji také ostatním fanouškům za podporu,” bral s nadhledem.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Chusanov - Aguilar, N. Mendy, El Aynaoui, Frankowski - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Mathias Pereira Lage

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.20 - 3.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC

pátek 21:00

Nice v Ligue 1 prožívá krátkodobou krizi, která se tak jako tak podepsala na současném postavení v tabulce. Dříve stabilně druhý celek je aktuálně na pátém místě a potřebuje najít urychleně vzpruhu, aby náhodou neztratil těsný kontakt s příčkami zaručující účast v pohárové Evropě. Do cesty se mu teď postaví rival z jihofrancouzského pobřeží, čili Montpellier, který hlavně tvrdě bojuje o záchranu.

Ne že by Les Aiglons museli bít na poplach, tenhle menší požár se dá v klidu uhasit. Obecně se totiž stejně před sezónou úplně nepočítalo s tím, že by mohli usilovat o ty nejvyšší mety. Na druhou stranu by pro ně byla velká škoda, kdyby slušně rozehraný ročník nakonec nějakým výrazným způsobem pokazili. Pořád alespoň mohou být rádi, že se drží v blízkosti těch pozic, jež zajišťují účast v pohárové Evropě pro další období. Ovšem na Ligu mistrů, a tedy na top čtyřku, bude potřeba zásadně zabrat.

Dva body z předešlých pěti ligových kol, takový je nynější sumář OGC. Především v posledních dvou zápasech očekávali domácí lepší výsledky, narazili totiž na Toulouse a Clermont, na ty, pro něž je klíčové jen udržení na nejvyšší úrovni. "Jsme v situaci, kdy se potřebujeme probudit. Musíme si ale také zachovat čistou hlavu. Od začátku ročníku bylo naším cílem být v první šestce. A my jsme stále v první pětce,” neviděl události z minulých několika týdnů tak černě Francesco Farioli, kouč Nice.

Zato jeho protikolega Michel Der Zakarian nemůže mít v táboře La Paillade ani částečnou radost z výkonů svých svěřenců. Ti se v současné chvíli nacházejí na barážovém šestnáctém fleku, pevná půda pod nohama a bezpečí je něco, co dost postrádají. Motivaci porazit Nice nicméně budou mít velkou. Na tohoto soupeře totiž narazil Montpellier relativně nedávno, konkrétně zkraje února v Coupe de France, a rozhodně v pátek nemíní znovu prohrát tak jednoznačně jako před pár týdny.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Rosario, K. Thuram - E. Guessand, Moffi, Boga

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Kouyaté, I. Sylla - Ferri, Chotard, Savanier - Mousa Tamari, Adams, Nordin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.90 - 4.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
24
16
7
1
54 : 19
55
2
Stade Brestois
24
13
7
4
35 : 18
46
3
AS Monaco
24
12
6
6
44 : 34
42
4
Lille OSC
24
11
8
5
34 : 20
41
5
OGC Nice
24
11
7
6
23 : 17
40
6
RC Lens
24
11
6
7
33 : 24
39
7
Olympique Marseille
24
9
9
6
38 : 26
36
8
Stade Rennes
24
9
8
7
36 : 29
35
9
Stade Reims
24
10
4
10
30 : 32
34
10
Toulouse FC
24
7
8
9
27 : 32
29
11
Olympique Lyon
24
8
4
12
25 : 38
28
12
Racing Strasbourg
24
6
8
10
25 : 37
26
13
FC Lorient
24
6
7
11
33 : 45
25
14
FC Nantes
24
7
4
13
23 : 36
25
15
Le Havre AC
24
5
9
10
24 : 31
24
16
Montpellier HSC
24
5
9
10
27 : 33
23
17
FC Metz
24
5
5
14
21 : 37
20
18
Clermont Foot
24
3
8
13
17 : 41
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele