Ligue 1 - preview 18. kola: Šlágr na závěr dne

12.01., 08:51, aktualizováno 14.01., 09:09
Previews
Stade Bollaert-Delelis (© AFP)

Tradiční porce zápasů je v Ligue 1 na programu v neděli, očekávaně pak zraky fanoušků padnou na večerní hodiny. Lens doma přivítá PSG, přičemž hosté mohou využít sobotního zaváhání Nice a ještě více posílit svůj náskok na čele...

Lille OSC - FC Lorient

neděle 13:00

Oba kluby vstoupí do zápasu v odlišných pozicích. Zatímco Les Dogues můžou v tabulce za příznivých okolností poskočit až na čtvrtou příčku, Les Merlus se můžou vymanit ze sestupové zóny.

Pro bretaňský celek se po loňském desátém místu nejedná o dobrou sezonu. Že by se v její druhé polovině měly věci obrátit k lepšímu, rozhodně nepotvrdil ani výsledek z Coupe de France. V něm svěřenci Régise Le Brise nestačili na Sochaux. Někdejší prvoligový klub teď působí až ve třetí nejvyšší francouzské soutěži.

Na druhou stranu, Lorientští se díky tomu můžou soustředit čistě na Ligue 1, kde by se rádi udrželi i v páté sezoně v řadě. Ledacos však nasvědčuje tomu, že během zimního přestupového okna dojde ke změnám v kádru. Spekuluje se, že Bournemouth si z hostování stáhne Romaina Faivreho, který na podzim pětkrát skóroval. Naopak přijít by mohli Imran Louza nebo Fabien Cenzonze.

LOSC pro změnu mohl posílit další Portugalec. Jenže Gonçalo Borges nakonec patrně zůstane v Portu, jelikož tamní trenér Sérgio Conceição, jenž ve Francii svého času úspěšně vedl Nantes, nechce o odchodu dvaadvacetiletého křídla ani slyšet. Naopak krajan Tiago Djaló by mohl posílit Juventus, který za něj nabízí tři a půl milionu eur.

Do výše zmíněné pohárové soutěže vstoupil severofrancouzský celek nejlépe, jak mohl. Výhra 12:0, nejvyšší v historii klubu, určitě potěší, přestože se udála nad amatéry z klubu Golden Lion z Martiniku. Třikrát skórovali Jonathan David a Edon Zhegrova. Bylo znát, že za poločasového stavu 7:0 Dogy přeci jen zvolnili. Nicméně, proti Lorientu to bude jistě jiná písnička, ačkoli vzájemná klání bývají na góly poměrně bohatá. V předchozích sedmi případech se pokaždé stalo, že padly minimálně tři branky.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Ang. Gomes - Žegrova, Yazici, Haraldsson - J. David

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Mouyokolo, Pelon, I. Touré - Igor Silva, L. Abergel, T. Bakayoko, T. Le Bris - Ponceau, Kari - Tosin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.74 - 13.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Metz - Toulouse FC

neděle 15:00

V tabulce aktuálně oba týmy dělí pouhé dva body. Přitom Les Grenats jsou čtyři zápasy bez bodu. TFC si za stejné období připsali dvě remízy, ale přesto okupují po sedmnácti kolech barážovou pozici.

Na evropské scéně to přitom v případě svěřenců Carlese Martineze byla jiná písnička. V konkurenci Linzu, Saint-Gilloise a Liverpoolu se podařilo ze druhého místa postoupit do play-off, kde čeká Benfica Lisabon. Hned na začátku nového kalendářního roku svedl klub ze Stadium Municipal dvě utkání s protikladnými pocity po finálním hvizdu.

Trophée des Champions se stala po gólech Lee Kang-ina a Kyliana Mbappého kořistí PSG, zatímco přes SO Chambéry se podle očekávání podařilo v rámci Coupe de France postoupit do dalšího kola. Pro nejbližší klání zůstává nejvýraznější absencí Zakaria Aboukhlal, jenž pro zranění kolena přijde o Africký pohár národů.

V Metách se po šesti sezonách rozloučili s Habibem Maïgou, který zamířil do Budapešti. Rodák z Pobřeží slonoviny nastoupil ke 140 zápasům. A i se když v aktuálním ročníku složitě dostával do sestavy, na klub ze severovýchodu Francie nedá dopustit. Něco podobného lze tvrdit o Georgesi Mikautadzem, jenž přichází hostovat z Ajaxu, kde se neprosadil podle svých představ.

TFC tedy pohárový duel zvládli, Les Grenats se však můžou v nadcházejících měsících soustředit čistě na Ligue 1, neboť nad síly bylo po penaltovém rozstřelu mužstvo Clermontu. Opět se tedy potvrdilo, že pod vedením László Bölöniho nepatří domácí prostředí k přednosti. Vždyť z osmi představení se povedlo vydolovat jen šest bodíků.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - Jean-Jacques, N'Doram - Sabaly, Atta, Asoro - Mikautadze

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Kamanzi, Nicolaisen, Mawissa Elebi, Suazo - Sierro, Spierings, Cásseres - Dönnum, Dallinga, Cissoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.04 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Montpellier HSC

neděle 15:00

Není pochyb o tom, že nejpřekvapivější výsledky za uplynulý podzim vykázal Brest. Celek, který se měl hlavně prát o udržení se v Ligue 1, podobně jako tomu bylo v minulé sezóně, se najednou permanentně dere do top čtyřky a útočí na kvalifikaci do Ligy mistrů. V roce 2024 se v prvním ligovém klání představí proti Montpellieru, který je čtyři body od pásma sestupu.

Lépe řečeno šestnáctá příčka znamená baráž, to ovšem na celé situaci nic nemění. Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana prostě musejí koukat spíše dozadu, aby se červeným pozicím nepřiblížili úplně natěsno, spíš než aby se dívali k vyšším místům, zajišťující například postup do pohárové Evropy pro následující ročník. Poslední dva výlety MHSC na Stade Francis-Le Blé každopádně dopadly moc dobře. V prosinci roku 2021 tam vyhrál výběr La Paillade o čtyři góly, v srpnu roku 2022 pak dokonce o sedm.

Jakkoli může Brest strašit tahle vzájemná bilance, do role favorita je teď samozřejmě pasovaný. Přece měl do této chvíle úplně jinou formu než jeho protivník, tabulkové postavení je výrazně rozdílné. Fanoušci jen doufají, že lauf Pirátům nepřerušily nedávné vánoční svátky a že plynule navážou na výkony předchozí, aby se tahle sezóna podařila dotáhnout do úspěšného konce.

Domácí stratég Éric Roy musí být s aktuálním průběhem maximálně spokojený. Je to opravdu silný kontrast, jak si Brest počínal loni na jaře a jak ve druhé polovině kalendářního roku 2023. "Posledních dvanáct měsíců bylo šílených, když si představíme, že v lednu předešlého roku jsem sem přišel, abych soutěž hlavně zachránil. A teď jsme čtvrtí,” těšilo ho. "Je to především týmová práce. Já chci, aby se všichni fotbalem bavili. Mým největším potěšením pak je, když se zvítězí.”

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Mounié, Le Douaron

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Jullien, Estéve, T. Coulibaly - Chotard, Savanier, Ferri - Yeboah, Khazri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.65 - 4.86

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Nantes - Clermont Foot

neděle 15:00

Les Canaris opět potvrdili, že podávat dlouhodobě stabilní výkony rovná se pro ně téměř Mission: Impossible. Přesto se podařilo přezimovat čtyři body nad barážovou pozicí. Zato Les Lanciers věří, že se brzy odlepí ze samého chvostu tabulky.

Dobrou vzpruhou pro skvadru Pascala Gastiena může být postup přes Mety v rámci Coupe de France, byť se tak stalo až díky úspěšně zvládnutému penaltovému rozstřelu. V normální hrací době skóroval za tým z regionu Auvergne-Rhône-Alpes pouze Jim Allevinah, který bude nadále jedním z těch úplně nejklíčovějších hráčů.

Nantes nepatří k oblíbeným soupeřům Clermontu. Poslední dvě vítězství mají přitom stejné datum - 6. května. Jedno se uskutečnilo v roce 2011, druhé o dva roky později. Celku, který obhajuje výbornou osmou příčku, věru nehraje do karet africký šampionát, na který odcestovalo trio Alidu Seidu (Ghana), Jeremie Bela (Angola) a Mory Diaw (Ghana). Navíc se zranil Elbashan Rashani.

Na opačném pólu aktuálně v Pobřeží slonoviny pobývají Moses Simon (Nigérie), Mostafa Mohamed (Egypt), Samuel Moutoussamy (Demokratická republika Kongo) a Jean-Charles Castelletto (Kamerun). Jeho krajan Ignatius Ganago by patrně také nechyběl, nebýt vleklého zranění kolena, které jej vyřadí po zbytek sezony.

Dočasnou mezeru po afrických spoluhráčích přichází zaplnit Tino Kadewere, jehož Zimbabwe se na zmíněný turnaj nekvalifikovalo. Osmadvacetiletý forvard se svého času prezentoval ve výborném světle v Lyonu. A v novém působišti začal výborně, když dvěma zářezy pomohl zdolat druholigový Pau FC v rámci Coupe de France.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Cömert, Pallois, Merlin - Douglas Augusto, Pedro Chirivella, M. Sissoko - Mollet, Kadewere, Bén. Traoré

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Ndiaye - Pelmard, Ogier, Neto Borges - C. O. Konaté, J. Gastien, H. Keïta, Allevinah - Cham, Virginius - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.57 - 4.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Olympique Lyon

neděle 17:05

Ani tři prosincové výhry v řadě bez inkasované branky nepomohly Lyonu rapidně napravit to, co zpackal během prakticky celého podzimu. Aby mohli být v klubu daleko více spokojeni, je potřeba vydržet v nastoleném tempu co nejdéle. Zatím je totiž Olympique stále blízko pásmu sestupu. Le Havre každopádně nevítá tohoto soka před svými fandy v tu nejvhodnější dobu.

Les Gones se během této sezóny nejednou cítili rozhodně daleko hůře, než je tomu nyní. Je vidět, že je mužstvo pod vedením kouče Pierra Sageho klidnější. Začíná být efektivní a stabilní, opustila ho smůla, získává větší a větší sebevědomí. Hrabat do pevné země by v tuhle chvíli asi nebylo vhodné, a tak se vedení klubu rozhodlo ještě před startem druhé poloviny ročníku, že původně prozatímně zvolený Sage bude stálou variantou minimálně do závěrečného kola.

Že by ale tahle informace nějak zamávala se čtyřiačtyřicetiletým stratégem, který po několik let působil v mládežnických týmech OL, to se říci nedá. "V podstatě se toho nic moc nemění. Je to jen jakási formalita,” uvedl na předzápasové tiskové konferenci. "Prostě se vyhnu všem těm otázkám kolem slova dočasný. Na každodenní život to však vliv nemá. Strategie je pořád stejná, a to připravit mužstvo dobře ve střednědobém horizontu. Musíme to všechno dokázat společně.”

Parta trenéra Luky Elsnera by měla Lyon bezpochyby pořádně prověřit. Není tomu tak dávno, co jí nedělalo problémy prolomit vždy tvrdý obranný val aktuálně druhého Nice a zapsala v tomto utkání tři branky. Le Havre se nachází ve středu tabulky, musí ovšem i nadále myslet na zadní vrátka, neboť na příčky znamenající pád o patro níže či baráž nemá úplně dostačující náskok. "Tenhle soupeř umí překvapit. Často totiž mění systémy hry. Je na nás, abychom se s tím vypořádali lépe než v prvním vzájemném duelu při bezgólové remíze,” dodával Sage.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, Targhalline, Kechta - Casimir, N. Alioui, Joujou

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Clinton Mata, O'Brien, Čaleta-Car, Tagliafico - Maitland-Niles, Tolisso, Caqueret - Cherki, Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.11 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RC Lens - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Šlágr úvodního kola nového roku 2024 je v Ligue 1 na programu v neděli večer. Lens už sice není jako loni na těch nejpřednějších pozicích, pořád je ovšem ve hře o postup na evropskou scénu a rozhodně patří k tomu lepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž může nabídnout. Nyní každopádně celek ze severu Francie čeká papírově asi ten nejnáročnější test vůbec, tedy PSG.

Pět bodů, takový náskok si hosté vytvořili po první polovině sezóny na čele tabulky. Jestliže loni se ekipa trenéra Francka Haiseho dokázala s Les Parisiens, ne sice úplně natěsno, ale přece držet jako přisáté klíště, pak letos je po úvodních sedmnácti odehraných kolech rozdíl mezi oběma týmy markantní, konkrétně hovoříme o čtrnácti bodech. Lens se zkrátka stále vzpamatovává z řady nezdarů, jaké zaznamenalo především na začátku sezóny, jakkoli pak přece svou výkonnost postupně stabilizovalo.

Obecně hosté na vždy bouřlivou kulisu na Stade Bollaert-Delelis nemají z předešlých let dobré vzpomínky. Vždyť od té doby, se Les Sang et Or vyšplhali z Ligue 2 mezi elitu, tam nevyhráli. V roce 2021 se konala remíza, v letech 2020 a 2023 odtud nevezli body žádné. "Pro mě bude tenhle nedělní mač velmi vzrušující. Ještě nikdy jsem na stadionu v Lens nebyl,” těšil se na předzápasové konferenci Luis Enrique, kouč PSG.

Jeho mužstvo se na utkání dobře naladilo, minulý týden v Coupe de France nemělo větší potíže s Revelem, působícím až na šesté nejvyšší úrovni, a nasázelo mu devět branek. Výběr z Pas-de-Calais se naopak s Francouzským pohárem rozloučil, nutno na každý pád podotknout, že čelil daleko těžšímu protivníkovi než Pařížané. Nakonec porážka s Monacem v jeho podání přišla na řadu až po penaltovém rozstřelu.

PSG, ostatně jako v drtivé většině případů, bude nyní plnit roli favorita. Španělský stratég si nicméně moc dobře uvědomuje, že jeho svěřence nečeká jednoduchá práce. Ostatně to už naznačují výsledky z nedávné minulosti, které v Lens velikán z hlavní francouzské metropole zapsal. "Bude to velkolepá atmosféra. Diváci tam fandí z tribun na středu hřiště,” všiml si Luis Enrique. "Tohle střetnutí bude mít všechny ingredience, o kterých mohou týmy na nejvyšší úrovni snít. Doma je náš soupeř téměř neporazitelný. Neustále na vás tlačí a nedává vám moc času na to přemýšlet.”

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Sotoca, El Aynaoui, A. Diouf, Frankowski - Thomasson, David Pereira da Costa - Wahi

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Carlos Soler, Marquinhos, Danilo Pereira, L. Hernández - Zaïre-Emery, Vitinha, Ugarte - O. Dembélé, K. Mbappé, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.95 - 1.98

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims

sobota 17:00

Třetí místo po podzimní části sezóny je pro Monaco zajisté uspokojivé. Pro něj bude důležité ve druhé polovině ročníku udržet postavení v top čtyřce, aby se pro následující období mohlo účastnit Ligy mistrů. Jarní program v Ligue 1 započne duelem s Remeší, která se bude muset vypořádat s několika absencemi, a to nejen vlivem nadcházejících mezinárodních mistrovství.

Džunja Itó a Keito Nakamura budou plnit reprezentační povinnosti na Asijském poháru, Yunis Abdelhamid, Amir Richardson, Oumar Diakité a Ibrahim Diakité pak na Africkém poháru národů. Když k tomu připočteme ještě zranění Marshalla Munetsiho a Maximeho Busiho, bude muset minimálně během ledna remešský kouč Will Still vždy hodně přemýšlet, jak poskládat co nejoptimálnější složení sestavy.

Les rouges et blancs rozhodně nemají tak široký kádr jako například Monaco. I proto pro ně následující týdny budou představovat skutečnou zkoušku ohněm. Sami se netají tím, že by rádi skončili na příčkách, které by jim zaručily účast v pohárové Evropě, alespoň na úrovni Konferenční ligy. Ruku na srdce, za současné situace by i bod z nynějšího utkání zřejmě brali jako úspěch, z dlouhodobého hlediska a z pohledu jejich ambicí by nebyl takový výsledek špatným.

Ani knížecí celek na tom není v kontextu obou turnajů na africkém a asijském kontinentu úplně nejlépe, nějakou dobu totiž nebudou k dispozici Wilfried Singo, Mohamed Camara, Mohammed Salisu, Ismail Jakobs, Krépin Diatta a Takumi Minamino. Přece má však oproti Remeši domácí stratég Adi Hütter na papíře vícero jmen a vícero variant, jak ztráty nahradit. Chybět mu mimochodem proti Remeši budou ještě dva zdravotně indisponovaní, a to Eliesse Ben Seghir, který se každopádně již vrátil do tréninku, a stále rehabilitující Eliot Matazo. Dlouhodobě jsou pak mimo hru Caio Henrique a Breel Embolo.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Magassa, Maripán, Kehrer - Vanderson, Yous. Fofana, Zakaria, K. Ouattara - Golovin - Ben Yedder, Balogun

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Okumu, Agbadou, De Smet - Khadra, Matusiwa, Teuma - Diakhon, Salama, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.17 - 4.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice

sobota 21:00

Nestávalo se v posledních několika letech často, aby Rennes zůstalo bez účasti v evropských pohárech. Jenomže po nevalném podzimu vlastně hrozí, že k tomu letos skutečně dojít může, tedy pokud se ambiciózní celek z Bretaňského poloostrova v Ligue 1 nezlepší. A jak moc to se svými touhami výběr ze severozápadu Francie myslí vážně, zajisté prověří soupeř z Nice.

Pro obě ekipy je klíčové, aby se kvalifikovaly do pohárové Evropy pro následující sezónu, takhle jsou prostě nastavené. Ve Francii patří mezi ty cílevědomé. Ale zatímco si do této chvíle Les Aiglons počínali nadstandardně dobře a po sedmnácti odehraných kolech okupovali parádní druhou pozici za vedoucím PSG, pak u Les Rennais je situace odlišná. V první polovině ročníku získali na své konto jen čtyři výhry, ani návrat kouče Juliena Stéphana, který na lavičce nahrazoval předchůdce Bruna Génésia, rapidní změnu nepřinesl.

Francesco Farioli na střídačce OGC naopak udivil celý francouzský peloton. Nepříliš známý italský stratég naordinoval svému týmu efektivní hru vycházející především ze zabezpečené obrany. Dosud jeho parta inkasovala jen devět gólů, z toho rovnou třetinu v nedávném nepovedeném klání na hřišti Le Havru. Jinak si však v defenzivních činnostech počínalo Nice prakticky vždy stabilně a bez větší chybovosti.

Přece by se nicméně hosté chtěli lépe prezentovat také směrem dopředu. A pro tyto potřeby si v průběhu tohoto týdne vybrali posilu ve Španělsku, z Realu Sociedad dorazil teprve devatenáctiletý forvard Mohamed-Ali Cho. "Je to hráč, kterého jsme hodně sledovali,” říkal k nové tváři hostující lodivod. "Je to velmi silný hráč v soubojích jeden na jednoho, je výbušný. Umí hrát na všech třech útočných pozicích, pro mě je to ovšem čisté křídlo. Vzhledem ke svému mládí má určitě obrovský potenciál.”

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Belocian, Theate, Truffert - Blas, Le Fée, Santamaría, Bourigeaud - Kalimuendo, Terrier

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, An. Mendy, Dante, Bard - Rosario, Ndayishimiye, Sanson - Laborde, Moffi, Cho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.12 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Racing Strasbourg

pátek 21:00

Africký pohár národů se kvapem blíží. A jestli nějakou soutěž v Evropě notně postihne, pak bezpochyby také Ligue 1. Marseille je přitom jedním z těch celků, který kvůli tomuto turnaji opustí řada hráčů, jež patří minimálně do užšího výběru trenéra Gennara Gattusa. Nejen pro něj budou představovat úvodní lednové týdny těžkou pořízenou, včetně klání se Štrasburkem.

Chancel Mbemba, Iliman Ndiaye, Ismaïla Sarr, Pape Gueye, Simon Ngapandouetnbu, Azzedine Ounahi a Amine Harit, to je výčet těch, kteří se v dresu OM minimálně pro nynější duel a pro ten následující v Coupe de France na půdě Rennes nepředstaví. Také mohou být k dispozici teoreticky všichni pro další mač s Monacem, ale rovněž vůbec nikdo. Záležet zkrátka bude, jak si po výsledkové stránce povedou v reprezentačních týmech, či zda někoho nepostihne nějaké zranění.

Finále na šampionátu v Pobřeží slonoviny je mimochodem na programu až zhruba v půlce února, pokud by tak někdo ze zmíněných prošel až do boje o nejcennější trofej, vynechal by zřejmě i utkání s Lyonem a Métami. A jen o pár dnů později je mimochodem na programu Evropská liga. Gattuso prostě bude neustále v nejistotě, koho bude moci nasadit, kdo se mu zrovna z Afriky vrátí a kdy. To jeho protějšek na alsaské straně Patrick Vieira až takové potíže řešit nemusí, mimo mu totiž kvůli tomuto mistrovství zůstane pouze Saïdou Sow.

Poměrně nečekanou pozvánku do nároďáku Kamerunu dostal také marseillský záložník Francois Mughe, ten ale s díky odmítl. Chtěl totiž zůstat u svého zaměstnavatele, a to i proto, že by mohl dostávat, právě na úkor absentujících, více prostoru na hřišti než doteď. Gattuso ho nasazoval jen sporadicky, přece se jedná ještě o mladého hráče, který se do sestavy teprve zapracovává. Mughe cítil šanci, že by si mohl říct o pozornost, že tohle je ta správná doba. Jenže tohle rozhodnutí mu pořádně uškodilo.

Sám si totiž nemůže dovolit odmítnout reprezentovat na úkor klubové scény, nemá na to podle regulí právo. A pokud nedostane písemné povolení od Kamerunské fotbalové federace, že může za Marseille nastupovat, zůstane úplně bez soutěžního zápolení. "Pokud jde o právníky, ti nám ještě nezavolali. FIFA se nevyjádřila, čekáme,” uvedl na tiskové konferenci domácí stratég. "Ani nevíte, jak mě celá ta situace mrzí. Cítím velkou frustraci. Ten krok učinil se vším respektem a vážností a teď je tím vším zdrcený. Hodně trpí, je mi ho líto," hlesl.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - B. Meïté, Gigot, Balerdi - Clauss, Veretout, Kondogbia, J. Onana, Renan Lodi - Vítinha, Aubameyang

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, L. Perrin, A. Sylla, Senaya - I. Sissoko, Mwanga, H. Diarra - Angelo, Gameiro, Bakwa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.83 - 5.85

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
17
12
4
1
42 : 14
40
2
OGC Nice
17
10
5
2
19 : 9
35
3
AS Monaco
17
10
3
4
33 : 22
33
4
Stade Brestois
17
9
4
4
25 : 15
31
5
Lille OSC
17
7
7
3
21 : 14
28
6
Olympique Marseille
17
7
6
4
25 : 18
27
7
RC Lens
17
7
5
5
21 : 17
26
8
Stade Reims
17
8
2
7
22 : 23
26
9
Racing Strasbourg
17
6
5
6
18 : 22
23
10
Stade Rennes
17
4
7
6
23 : 22
19
11
Le Havre AC
17
4
7
6
16 : 19
19
12
Montpellier HSC
17
4
7
6
19 : 21
18
13
FC Nantes
17
5
3
9
19 : 28
18
14
FC Metz
17
4
4
9
16 : 27
16
Olympique Lyon
17
4
4
9
16 : 27
16
16
Toulouse FC
17
2
8
7
15 : 23
14
17
FC Lorient
17
2
6
9
21 : 35
12
18
Clermont Foot
17
2
5
10
11 : 26
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Thimpu25

to je Marseille fakt takovej favorit, když má sedm hráčů mimo?

Reagovat
Israha

Však pro EF ne, mají tam tip 02 . Osobně čekám něco jako 1:1, kdy půlku zápasu budou oba týmy hrát tak, aby hlavně neztratily.

Reagovat
Ed_Hazard

No ty vole ja som nasadil 10

Reagovat
Thimpu25

to zas jako by Štrasburk vyhrál v Marseille, to zas asi ne, hele

Reagovat
Ed_Hazard

Snad

Reagovat
Thimpu25

nechápu teda tu situaci kolem Mugheho... jako rozumím, je to mladej kluk a odmítnout repre by si dovolit neměl, ale on to ve finále nemyslel špatně... a teď podle nějakýho pravidla drží zákaz kameunskej svaz ... za mě dobrej bizár

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

jak drží zákaz?

Reagovat
Israha

No že nejel na repre, ale má zákaz hrát za klub, dokud mu to svaz nezruší .

Reagovat
Seydou Doumbia

lol tak to je v řiti

Reagovat
Thimpu25

poměrně špatně jsem se vyjádřil - prostě Mughe odmítl reprezentovat, tak svaz v Kamerunu musí dát souhlas, že může hrát za klub = za mě zvláštní pravidlo

Reagovat
Seydou Doumbia

dost kokotské pravidlo jako fakt bych nečekal že svaz ma takovou moc

Reagovat
Thimpu25

chápu, že klub nemůže hráčům zakazovat reprezentovat, i když se to celý kryje... ale proč někoho nutit reprezentovat, to nechápu... mughe by nastoupil na APN na pár minut, tak se rozhodl zůstat, aby v OM hrál, tam by ten prostor dostal... v 19 letech to vidíš jako velkou šanci a já se mu nedivím... nechápu, že tohle svaz v Kamerunu nechápe, protože evidentně žádnej souhlas nevydal...

to, že si tímhle mughe může zavařit do budoucna, je jasný, možná už ho nikdy nenominujou... ale proč ho trestat za cestu, kterou si vybral, mi fakt není jasný

Reagovat
Seydou Doumbia

v jeho věku je důležité aby si vybojoval základ ve svém zaměstnání, aby se rozvíjel a stal se prvotřidním fotbalistou...a vybojovat si nějaké místo tam, kde hraješ 10 měsícu v roce, nebo na turnaji, kde budeš 2 týdny je sakra rozdíl...škoda pro něj, myslel to dobře, ale ono i ve společnosti tě dost lidí potrestá jen za to, že ses rozhodl jinak, netradičně oproti ostantím...dost lidi, co nejdou s davem a jdou vlastní cestou jsou nepřátele pro ostatní, bohužel

Reagovat
Thimpu25

je to trochu hlubokomyslnější od tebe, ale souhlas

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ACSeRw!n

irish man is of... again

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele