Ligue 1 - preview 15. kola: Bohatý nedělní program

11.11.2022, 08:37, aktualizováno 13.11.2022, 08:48
Previews
Lionel Messi (© AFP)
Sedmi zápasy navazuje 15. kolo francouzské nejvyšší soutěže. PSG jakožto lídr tabulky bude proti Auxerre odpovídat na výhru RC Lens. Nejočekávanějším nedělním duelem bude bezpochyby jihofrancouzské derby AS Monaco - Olympique Marseille...

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre

neděle 13:00
Poslední vystoupení před Mundialem sehraje i PSG. Zápas s Auxerre ho o průběžné prvenství nepřipraví, to však neznamená, že Pařížané nebudou chtít zvítězit a udržet ligovou neporazitelnost. Hostům by se překvapení v Parku princů hodilo, protože jejich situace v tabulce není vůbec příznivá.

Lídr z Paříže se rozloučí s rokem 2022 proti Auxerre a v Parku princů se očekává jasné vítězství. PSG je společně s Neapolí a Benficou jedním z týmů v TOP 5 ligách, který ještě ani jednou neprohrál a tuto bilanci si bude chtít udržet. Cíl je tedy jasný, zvítězit a také se nezranit. Ostře sledovaný bude zejména Lionel Messi, jehož trápila achilovka. Argentinský útočník se chystá na své páté mistrovství světa a dost možná poslední.

PSG bude reagovat na vítězství RC Lens, po kterém se rozdíl mezi oběma týmy smrskl na dva body. Svěřenci trenéra Galtiera naposledy porazili Lorient 2:1 a zaznamenali čtvrtou výhru v řadě.

Úplně jiné starosti má Auxerre. Hosté na konci října dosáhli teprve třetího vítězství v sezoně a v tabulce jim podle toho náleží až patnácté místo. Případná a nutno podotknout očekávaná porážka v Paříži, může Les Bleu et Blanc ponořit do sestupového pásma.

V Auxerre však věří, že se jim podaří favorita zaskočit a před mistrovstvím světa udržet klidnější pozice. Hosté naposledy remizovali v Troyes 1:1, čímž navázali na předchozí výhru nad Ajacciem.

Pařížané jsou samozřejmě velkým favoritem, ale jejich vzájemná bilance není tolik dominantní, jak by se asi očekávalo. Oba celky se potkaly naposledy v roce 2015, navíc ve finále Coupe de France, které ovládlo jedinou brankou PSG. Od té doby se střet PSG s Auxerre nekonal.

Paříží zřejmě nebudou k dispozici Keylor Navar ani Fabian Ruiz, ale připraven je už zmiňovaný Lionel Messi. Co se týče Auxerre, po trestu se vrací M'Baye Niang, ale Kays Ruiz-Atil, Theo Pellenard, Youssouf M'Changama a Brayann Pereira zůstávají mezi zraněnými.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Pereira, Marquinhos, Ramos - Hakimi, Verratti, Vitinha, Mendes - Messi - Mbappe, Neymar

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Raveloson, Bain, Jubal, Jeanvier, Mensah - Sinayoko, Sakhi, Toure, Perrin - Niang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.20 - 24.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Nantes - AC Ajaccio

neděle 15:00
Jediný bod dělí Nantes od sestupového pásma. A právě tím prvním, který ho ohrožuje, je jeho nynější soupeř, tedy Ajaccio. Korsický celek naposledy v bouřlivém mači přetlačil Štrasburk a na Bretaňský poloostrov přicestuje rozhodně hodně nabuzený. Domácí každopádně jakožto ti ostřílení v rámci Ligue 1 budou plnit proti nováčkovi nejvyšší soutěže mírnou roli favorita.

Kanárci letos neprožívají jednoduchou sezónu. Loňský vítěz Coupe de France se probojoval do evropských pohárů a s náročným programem se nevypořádal úplně nejlépe. Lépe řečeno na evropské scéně nestrádal, na té domácí ovšem ano. A ačkoli v posledních týdnech přece zabral, v Ligue 1 se stále nedokáže odpoutat od červených příček. Naposledy nestačil venku na Remeš, další porážka by ho pak nadobro stáhla před světovým šampionátem přímo na ně.

Svěřenci kouče Oliviera Pantaloniho zaznamenali už devět porážek, především v útoku se jim nedaří vykazovat potřebné cifry. A čtyři vstřelené branky představovaly před týdnem opravdu velkou výjimku na jinak slabých ofenzivních číslech. Pořád platí, že gólů mají na svém kontě vůbec nejméně z celého ligového pelotonu. "Chceme odcházet na dovolenou se vztyčenými hlavami,” povídal domácí lodivod Antoine Kombouaré. "Je pravda, že pro nás je vítězství už nezbytné. Sami sebe jsme dostali pod tlak, jasně jsme si řekli, že urveme tři body,” podotýkal.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Appiah, Castelletto, Andrei Girotto, Merlin - Moutoussamy, Chirivella - Guessand, Blas, Simon - Mustafa Mohamed

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - Youssouf, Gonzalez, Diallo, Koné - Nouri, Coutadeur, Marchetti, Bilájlí - El Idrissy, Hamouma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.17 - 3.94

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Lille OSC - Angers SCO

neděle 15:00
Do Lille se podívá delegace z Portugalska, souboj s Angers budou mít pod palcem rozhodčí pocházející ze západní části Pyrenejského poloostrova. Jenže tahle skutečnost se už předem pořádně nelíbila domácímu trenérovi Paulovi Fonsecovi. Ten se obává, že Miguel Nogueira a jeho dva asistenti Pedro Mota a Pedro Martins by duel nemuseli vést tím správným směrem.

Možná že komise rozhodčích ve Francii cíleně nasadila tohle trio právě na půdu LOSC. Přece totiž Dogám šéfuje právě jejich krajan, s nímž by měla být daleko snazší komunikace, pokud by došlo na nějaký problém. Ale právě tahle skutečnost devětačtyřicetiletému trenérovi vadí. "Potvrzuji, že se mi ta situace nelíbí,” řekl v sobotu na tiskové konferenci, kde mimochodem vůbec poprvé mluvil celou dobu ve francouzštině. "Myslím, že právě pro sudí z Portugalska se bude jednat o nesmírně těžké utkání. Možná že jinde by tomu tak nebylo. Zrovna zde však působím já jako Portugalec, který tu navíc má také hodně portugalských hráčů,” vysvětloval.

Angers bude plnit na severu Francie roli outsidera. Svěřenci trenéra Géralda Baticla od startu sezóny paběrkují, aktuálně procházejí nejhorší krizí vůbec. Prohráli v šesti po sobě jdoucích zápasech, jako jediní vykazují jednociferné číslo na kontě získaných bodů. Už nyní je jasné, že i kdyby nad Lille zvítězili, z pásma sestupu se před světovým šampionátem nedostanou.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, José Fonte, Tiago Djaló, Diakité - André, Gomes - Únás, Cabella, Bamba - David

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Fofana - al-Milálí, Valery, Blažič, Hountondji, Doumbia - Capelle, bin Tálib, Hunou - Salama, Sima

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.04 - 12.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Montpellier HSC - Stade Reims

neděle 15:00
Zcela rozdílné jsou formy dvou celků, které se v neděli proti sobě postaví na stadionu de la Mosson v Montpellieru. Domácí La Paillade čekají na výhru od poloviny září, zatímco Remeš od stejné doby neokusila hořkost porážky.

Montpellieru se nedaří. Tradiční tým Ligue 1 nevyhrál v šesti zápasech po sobě a změnit to bude chtít v posledním zápase roku 2022. Pohled na tabulku není pro příznivce domácích vůbec pěkný a HSC dělí od sestupových pozic pouhé dva body! Problém Montpellieru tkví především v defenzívě, s 28 inkasovanými brankami je v soutěži druhý nejhorší. V minulém kole v Clermontu sice přišlo zlepšení, ale na víc než remízu 1:1 to nestačilo.

V mnohem lepší formě je Remeš. Ta drží přesně opačnou sérii - neporazitelnosti. Před týdnem hosté porazili FC Nantes 1:0 a drží jedenáctkou příčku. Pro Remeš pak hraje ještě jedna statistika, a sice vzájemná bilance.

Po dvouzápasovém trestu se Montpellieru vrací Stephy Mavdidi. Problémem už nezůstává brankařský post, protože Jonas Omlin se již vrátil z marodky. Na ní každopádně zůstává Dimitry Bertaud, ale stěží odhadnout, zda se nakonec mezi tři tyče přece nepostaví Bingourou Kamara. V dobré kondici není ani defenzíva. Theo Sainte-Luce, Pedro Mendes a Enzo Tchato zůstávají mimo hru. Kompletní nebude ani druhá strana. Remeši chybějí Maxime Busi, Florent Duparchy, Thomas Foket, Andreaw Gravillon a Kaj Sierhuis.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Kamara - Sacko, Cozza, Jullien, Esteve, Maouassa - Fayad, Savanier, Ferri - Mavididi, Wahi

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Diouf - Flips, Agbadou, Abdelhamid, Locko - Ito, Matusiwa, Cajuste, Doumbia, Zeneli - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.38 - 2.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Brestois - ES Troyes

neděle 15:00
Bylo prakticky už předem jasné, že obě družiny budou v tomto ročníku usilovat především o přežití na nejvyšší úrovni. Brest ani Troyes přitom bezpochyby nevylučují papírové predikce a ani náhodou Ligue 1 nepřesvědčily o nějakém opaku. Do vzájemné bitvy budou paradoxně vstupovat s nestálým velením, oba kluby totiž již stačily podat výpověď původním koučům.

Aktuální předposlední příčka v tabulce není rozhodně tou, jakou si Brest před začátkem této sezóny naplánoval. Před startem světového šampionátu se může už jen stěží vyhoupnout ze sestupového pásma, ale určitě si aspoň hodlá vytvořit lepší výchozí pozici pro následný útok na konci prosince, kdy znovu odstartuje ligová scéna. Je pak otázkou, koho během přestávky nakonec Piráti přivedou na post šéfa lavičky, mužstvo stále vede jen z dočasné pozice Bruno Grougi, a ani v posledním listopadovém vystoupení se na této skutečnosti vůbec nic nezmění.

Stejné problémy mimochodem budou řešit taktéž v Troyes. Ač Bruno Irles často neprohrával, v dosavadních čtrnácti kolech dovedl ekipu ke slušným osmi bodovým rezultátům, vítězství uzmul pouze tři. Na to přitom čekají v ESTAC již od půlky září, a tak se v Grand Est rozhodli pro jeho odvolání. Povinnosti tedy nyní bude plnit prozatímně Irlesův asistent Claude Robin.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Fadiga, Chardonnet, Brassier, Duverne - Camara, Lees-Melou, Mathias Pereira Lage - Del Castillo, Slimaní, Honorat

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Lis - Salmier, Palmer-Brown, Abdu Conté - Bruus, Kouamé, Chavalerin, Larouci - Ripart - Rony Lopes, Mama Baldé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.73 - 3.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Racing Strasbourg - FC Lorient

neděle 17:05
Racing Štrasburg neprožil ideální část sezony, ale v posledním zápase roku může nabýt sebevědomí postupem mimo sestupové příčky. Lorient oproti domácím na podzim válel, ale poslední dobou mu dochází dech, a už čtyři zápasy v řadě nevyhrál.

Jen jednu výhru má na svém kontě Racing Štrasburk, i přesto může zakončit rok 2022 mimo pásmo sestupu. Potřebovat k tomu bude výhru nad Lorientem i souhru dalších výsledků. Už první předpoklad přitom není nereálný, protože forma Lorientu je tatam.

Zpátky však ke Štrasburku. Alsasanům se stále nedaří a celkové postavení v tabulce nespasilo ani sedm nerozhodných výsledků. To je společně s Remeší nejvíc v celé soutěži. Tříbodové zisky ovšem citelně schází.

Zhruba do poloviny října si jich dosyta užívali v Lorientu. Les Merlus váleli a bojovali o nejvyšší příčky, jenomže v posledních čtyřech zápasech nevyhráli, a následoval pád mimo pohárové pozice. Lorient se v posledním zápase představí v Alsasku a místní Racing nepatří mezi jeho oblíbené soupeře. V minulé sezoně utrpěli Les Merlus na stadionu de la Meinau debakl 0:4!

Oba týmy hlásí několik absencí a složitější je situace zejména na domácí straně. Štrasburk bude bez Colina Dagby, Ibrahima Sissoka a Nordina Kandila. V poslední době se ale může opřít o střeleckou formu Kévina Gameira. Lorientu zase bude chybět brankář Yvon Mvogo a Laurent Abergel.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Djiku, Nyamsi, Le Marchand - Pierre-Gabriel, Prcić, Bellegarde, Lienard - Diallo, Gameiro, Ajorque

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - Kalulu, Laporte, Taibi, Le Goff - Ouattara, Ponceau, Innocent, Le Fee, Le Bris - Moffi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.61 - 2.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AS Monaco - Olympique Marseille

neděle 20:45
Závěrečné kolo Ligue 1 před začátkem světového šampionátu nabídne třaskavý souboj o jižní cípy France. Monaco i Marseille mají na svém kontě shodných sedmadvacet bodů po čtrnácti odehraných kolech, protože však třetí Rennes v sobotu vyhrálo nad Toulouse, nebudou se už moci vyhoupnout do top trojky. Taková skutečnost by ovšem neměla utkání ochudit o náboje.

Zkrátka ani případný tříbodový výsledek nemůže situaci v tabulce jakkoli změnit, byť pokud nechtějí opouštět současné pozice zajišťující evropské poháry, tedy pátou, respektive čtvrtou příčku, musejí také myslet zezadu na Lorient, který se odpoledne představí ve Štrasburku. A případný úspěch Les Merlus dočasně stáhne oba jihofrancouzské kluby pod bretaňský výběr. V tu chvíli pochopitelně budou muset sjednávat nápravu, pokud chtějí zůstávat v první pětce.

Olympique v posledních týdnech nevykazoval dobrou formu. V půlce října pro něj nedopadlo dobře Le Classique proti PSG a od té doby si, včetně duelů v Lize mistrů, připsal čtyři prohry a jedinou remízu. Náladu si každopádně spravil v jiném derby, Choc des Olympiques zvládl zásluhou jediné branky. Rozhodně tak pocestuje na půdu ASM povzbuzený tímto výsledkem.

Dva hráči z marseillského výběru byli vybráni do francouzského nároďáku, svými výkony si o nominaci řekli Mattéo Guendouzi a Jordan Veretout, z toho monackého byl taktéž povolaný Youssouf Fofana. Místo ovšem nakonec nezískali dva kandidáti, kteří byli, lidově řečeno, na hraně. Nejlepší monacký střelec Wissam Ben Yedder zkrátka pozvánku nedostal, ostatně jako Jonathan Clauss, pravý křídelník OM. Igor Tudor se snažil hlavně svého svěřence povzbudit.

Sám hostující kouč totiž atmosféru turnaje nejlepších celků prožil, v chorvatském nároďáku se na něm představil v roce 1998 a 2006. "Máte parádní pocity, když tam jste. Reprezentovat svou zem je výjimečné a já jsem rád za Mattéa i Jordana,” uvedl Tudor. "Samozřejmě lituji a soucítím s Jonathanem. Vstoupil do sezóny famózně, zasloužil si zahrát si za Francii, musíme však i respektovat rozhodnutí trenéra Didiera Deschampse. Mluvil jsem s Claussem a poradil mu, aby se snažil ukázat, jak se mýlil. Nikdy nevíte, co pozitivního vám ještě život přinese.”

Mistrovství světa se letos koná v opravdu hodně netradičním termínu, pro někoho představuje komplikovanou a neprobádanou záležitost, avšak domácí stratég Philippe Clement se nebojí. "Nemyslím si, že se nutně musí narušit dynamika, když správně pracujete,” povídal. "Někteří dostanou čtrnáct dnů volno, budeme je sledovat, aby byli pořád v dobré fyzické kondici. Poté na řadu přijde čtyřtýdenní příprava, na deset dní budeme mít soustředění ve Španělsku, kde si zahrajeme pár přáteláků. Určitě ale příprava nebude stejná, zaměříme se více na individuální tréninky. Čeká nás ještě opravdu spousta zápasů a my chceme být plně připraveni,” ujišťoval.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Disasi, Badiashile, Caio Henrique - Minamino, Fofana, Camara, Golovin - Embolo, Ben Yedder

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Veretout, Rongier, Nuno Tavares - Guendouzi, Háríth - Sánchez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.66 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RC Lens - Clermont Foot

sobota 17:00
Ať už dopadne poslední střetnutí Lens před světovým šampionátem jakkoliv, výše ani níže v tabulce se již neposune. Po čtrnácti odehraných kolech mu totiž třetí Rennes bylo za zády s pětibodovým odstupem, stejným deficitem naopak disponovalo na vedoucí PSG. Nicméně tenhle fakt by vždy neústupné a nebojácné Les Sang et Or neměl proti Clermontu ovlivňovat.

Domácí sice v říjnu prohráli v derby s Lille, brzy se ovšem navrátili do své obvyklé pohody a aktuálně vykazují čtyři vítězství v řadě. To poslední bez větších obtíží urvali na půdě Angers. O kvalitách celku ze severu Francie se mimo jiné přesvědčil již během léta jeho nynější sok. A Pascal Gastien pěl slova chvály. "Bezesporu se jednalo o toho nejkvalitnějšího protivníka, na kterého jsme během přípravy narazili,” vzpomínal nerad na prohru šéf lavičky Clermontu.

Hosté si zatím počínají v Ligue 1 dost slušně. Drží se stabilně od sestupového pásma, ovšem čtyřikrát v řadě už nevyhráli, a nějaký tříbodový výsledek by tak v nejbližších kolech, nejlépe pochopitelně již v tomto, potřebovali získat. "Hráči Lens jsou připraveni udělat, co jim trenér Franck Haise řekne. Jeho tým je lepší a lepší zápas od zápasu,” pokračoval Gastien. "Myslím si, že též pro nás představuje dobrý příklad, jak bychom do budoucna mohli postupovat my.”

RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Fofana, Samed, Machado - Sotoca, David Costa - Saïd

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Jérémie Bela, Gastien, Magnin, Rašani - Cháwí - Andrič, Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.54 - 7.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Rennes - Toulouse FC

sobota 21:00
Rennes se sice v tabulce již výše neposune, i tak ovšem může být s umístěním v top trojce ve finále dost spokojeno. Poslední vystoupení před světovým šampionátem mu může umožnit si takové postavení pojistit. Poněvadž o průběžné stupně vítězů usiluje hned několik hladových vlčáků, zapotřebí bude rozhodně vyhrát nad Toulouse, které v posledních dvou kolech padlo.

Obecně si družina kouče Philippeho Montaniera počíná solidně, co se otázky ligové záchrany týče. Ovšem předchozí dva duely proti Lens a Monacu tak trochu potvrdily, že se dlouhodobě s těmi nejlepšími v Ligue 1 vyloženě poměřovat nemůže. PSG nebo Lille byly také nad její síly. A jelikož bretaňský výběr letos hraje v popředí, přičemž se též velmi dobře prezentoval během podzimní fáze Evropské ligy, jeho role favorita proti Le Téfécé je neoddiskutovatelná.

Hned sedm reprezentantů se dostalo z Rennes do nominačních listin na turnaj do Kataru. A ač pochopitelně představuje mistrovství riziko různých zranění, trenér Bruno Génésio na takové případné problémy nemyslí. "Pro nás i pro hráče se jedná o parádní zprávy,” povídal domácí lodivod. "Jsme rádi, že se takové akce zúčastní tolik našich svěřenců. V podstatě jejich účast dokumentuje, jak povedenou jsme měli první část sezóny. Bez ohledu na zápas s Toulouse.”

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Traoré, Wooh, Theate, Truffert - Bourigeaud, Majer, Ugochukwu, Terrier - Gouiri, Kalimuendo

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Keben, Rouault, Nicolaisen, Sylla - Chaïbi, Spierings, van den Boomen - Rafael Ratao, Dallinga, Abúchlál

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.37 - 5.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Olympique Lyon - OGC Nice

pátek 21:00
Zdálo se, že po dvou vítězstvích nad Montpellierem a Lille by se Lyon mohl zase nastartovat k nějaké delší šňůře lepších výsledků, jakou zaznamenával na začátku sezóny, naposledy však padl na půdě Marseille, a znovu se tedy trochu potvrdilo, že měřit se s čelem pořadí aktuálně není úplně v jeho silách. Poslední střetnutí před světovým šampionátem podstoupí proti Nice.

Oba celky jsou teď přímými sousedy v tabulce, a i kdyby uzmuly ve vzájemném duelu výhru, směrem kupředu se moc posunout nemůžou. Přesně řečeno o jedno patro výše, a to navíc jen na dočasnou dobu. Pochopitelně že pro Lyon i Nice představuje současné postavení ve středu ligového pelotonu slabý, neuspokojivý fakt. "Řekl jsem před mým nástupem, že cílem je mít za dva roky připravený tým na Ligu mistrů a rovněž takový, který bude moci soutěžit s PSG,” připomněl hostující kouč Lucien Favre, co by chtěl i Sir Jim Ratcliffe, faktický majitel klubu, který vstoupil se společností INEOS na jih Francie v červenci roku 2019. Přání stojí na jedné straně, realita pak na té druhé. A tyto misky vah zatím evidentně nejsou ve vyrovnané poloze.

Za svými očekáváními jsou také v Lyonu. Určitě si představoval, že bude usilovat minimálně o top trojku, aby se prokousal do Ligy mistrů. Ve finále si ovšem počíná podobně jako právě Nice. Mistrovství světa v Kataru mu nabízí ten čas a prostor, jak vymyslet plán, aby se zdařil zásadní posun vpřed. Jeden krok už vedení OL každopádně podniklo, Petera Bosze na lavičce nahradil Laurent Blanc. V Auvergne-Rhone-Alpes musejí doufat, že se nakonec bude jednat o změnu pozitivního charakteru, zatím je zbytečné cokoliv hodnotit. "Čeká nás velký zápas a musíme ho zvládnout, abychom před tou přestávkou zakončili tohle období dobře,” povídal obránce Malo Gusto. "Před našimi fanoušky si budeme více věřit. Chtěli jsme po těch dvou soubojích s Montpellierem a Lille porazit i Marseille, ovšem v některých momentech jsme si nepočínali podle představ v útoku a ani v obraně. Musíme získat větší sebedůvěru,” dodával.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Gusto, Diomandé, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Thiago Mendes, Aouar - Tete, Lacazette, Toko-Ekambi

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Atál, Todibo, Dante, Lotomba - Búdáwí, Lemina, Ramsey, Diop - Pépé, Laborde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.81 - 5.05

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
14
12
2
0
38 : 9
38
2
RC Lens
14
10
3
1
24 : 9
33
3
Stade Rennes
14
8
4
2
29 : 13
28
4
Olympique Marseille
14
8
3
3
23 : 11
27
5
AS Monaco
14
8
3
3
27 : 18
27
6
FC Lorient
14
8
3
3
25 : 20
27
7
Lille OSC
14
7
2
5
26 : 23
23
8
Olympique Lyon
14
6
2
6
22 : 17
20
9
OGC Nice
14
5
4
5
14 : 16
19
10
Clermont Foot
14
5
4
5
18 : 21
19
11
Stade Reims
14
3
7
4
15 : 20
16
12
Toulouse FC
14
4
4
6
19 : 25
16
13
ES Troyes
14
3
5
6
25 : 29
14
14
Montpellier HSC
14
4
1
9
23 : 28
13
15
AJ Auxerre
14
3
4
7
14 : 26
13
16
FC Nantes
14
2
6
6
15 : 22
12
17
AC Ajaccio
14
3
2
9
12 : 22
11
18
Racing Strasbourg
14
1
7
6
16 : 25
10
19
Stade Brestois
14
2
4
8
14 : 27
10
20
Angers SCO
14
2
2
10
15 : 33
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Gedofrey

Gerson se rozloučil se spoluhráči

Gerson je na odchodu z Marseille a vrátí se do Flamenga. Brazilský záložník do Jižní Ameriky odcestuje v nejbližších dnech, ve Francii se dokonce už rozloučil se spoluhráči.

Hostování? Přestup? Nevíte někdo? Přijde mi to jako škoda, i když pod Tudorem asi jiná možnost nebyla.

Reagovat
Israha

Psalo se, že přestup. Nevím, taky mě to docela štve, protože i když Gerson je hráč s mizerným přístupem (což vlastně vidíme i zde, chvíli nehraje a už utíká, nejspíš), tak umí být rozdílový a takového borce v týmu, co chce pravidelně hrávat o LM, potřebuješ. Škoda, že si místo toho držíme průměráky jako Rongier.

Reagovat
Mandanda_30

Raději bych byl kdyby pustili Tudora než Gersona, ale tak bohužel

Reagovat
Seydou Doumbia

a kdo by koučoval?

Reagovat
Mandanda_30

Nevím, ale myslím že jakýhokoliv trenéra (kromě Tudora) by napadlo lepší střídání, než tam dát Kolašinace když potřebuješ dát gól proti Spurs v LM a máš na střídačce třeba Payeta, to mu nejde odpustit

Reagovat
Seydou Doumbia

by mě zajímal rozhovor, jestli se ho na to někdo zeptal

Reagovat
Israha

Gerson má své mouchy a především jde o to, že zdaleka není tak konzistentně dobrý fotbalista, jak si o sobě myslí. Ale jako jo...byť Tudor nějaké věci dělá poměrně dobře, tak mé nadšení ze zajímavého rozestavení a slušné taktické připravenosti rychle opadlo. Uvidíme, co po MS, ale začínám souhlasit s těmi názory, co říkají, že je to trenér spíše pro malé kluby.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dnes je jinak ideální utkání pro tvou myšlenku, kdy by Lens mělo ztratit povinný body, budeš sledovat?

Reagovat
Israha

Ugh, ne. Clermont mám rád jen o něco více, než Ajaccio....vůbec, protože 0x cokoliv je 0 . Rennes - Toulouse večer ale asi dám.

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda že jen na voyu, máš ho?

Reagovat
Israha

Jedu furt pirátské streamy, jako za starých časů

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky taky

Reagovat
Spalovač šancí

Směšná penalta pro Marseille. VAR ještě horší než Franěk

Reagovat
vilp

Proti Todibovi letos pískají strašný sračky, to teda penalta nebyla vůbec.

Reagovat
Langi

Skoda, ze i v teto sestave nejsme schopni doma porazit Nice a v predposledni minute zachranujeme bod z vymyslene penalty…pritom tohle je asi papirove nejsilnejsi sestava, z toho co mame…smutne

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
AnthonyR

Monaco Marseille bude řežba, jde o hodně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele