Ligue 1 - 31. kolo. Tipy a analýzy

12.04.2009, 09:13
Tipy a analýzy
V čele tabulky je po sobotní výhře Bordeaux. Vrátí se na něj po neděli Lyon, který přivítá večer Monako nebo dokonce Marseille, která hraje doma s Grenoble? Šlágr kola uvidí Lille, kam přijede PSG. Zkuste s námi natipovat.

AUXERRE - BORDEAUX (sobota 19 hodin)
Domácí se posledními dobrými výsledky téměř jistě zachránili, aktuálně jsou na desátém místě. V minulém kole sice prohráli ve Valenciennes 0:2, předtím shodným výsledkem vyprovodili Le Mans. Ostatně výsledek 2:0 nebo 0:2 patří pro domácí k velmi oblíbeným. Na podzim prohráli v Bordeaux, jak jinak, 0:2.

Za Auxerre nenastoupí zraněný obránce Cedric Hengbart ani útočník Julien Quercia, jinak je klub kompletní. Bordeaux prahnou po Lize mistrů, aktuálně jsou na třetí pozici a na čelo ztrácejí právě ty 3 body. V minulém kole horko těžko vydřeli povinnou domácí výhru nad Nancy v poměru 1:0, předtím hladce vyhráli v Le Havre 3:0. Když pominu stále zraněného obránce Henrique, jsou mimo také útočníci Fernando Cavenaghi a Jussie.

Domácí dokáží překvapit i silné kluby (například výhra v Lyonu v poměru 2:0 je toho důkazem), takže bych tentokráte nehrál dvojku, ale podle mne jistější tip under 2,5 gólu, kam se "tradiční výsledek 2:0/0:2" určitě vejde. Kurz 1,5 mají téměř všude, já si zahraji s vyšší důvěrou.

LE HAVRE - CAEN (sobota 19 hodin)
Le Havre k úžasu všech ještě nevzdal boj o záchranu, ale bude to mít hodně těžké. Na první nesestupové místo ztrácí totiž propastných devět bodů. V posledním zápase šokoval výhrou v Monaku, předtím podlehl Bordeaux. U tohoto zápasu by se chtělo českou terminologií říci, že je to zápas o šest bodů, ale podle mého názoru půjdou oba kluby z ligy na 99%, takže to bude úplně jedno, kdo vyhraje. Na podzim vyhrál Le Havre v Caen 1:0. Domácím se navíc vyprazdňuje marodka, na ní zůstanou pouze obránci Loic Nestor a Abasse Ba, také nepříliš vytěžovaný záložník Jean-Pascal Fontaine.

Caen se po výborném začátku dostalo až na předposlední místo a kráčí od porážky k porážce. Domácí bezgólová remíza s Toulouse lze ještě brát jako úspěch, také remíza 2:2 v Nice je slušná, ale předtím samá negativa. Hosté se těžko obejdou bez potrestaných záložníků Gregory Proment a Gregory Leca, i když se již možná vrátí útočník Julien Toudic, chybět bude určitě obránce Florian Boucansaud.

Přijde mi, že domácí jsou určitě v lepší herní pohodě, takže do wildu bych se nebál zkusit čistou jedničku, v kurzu 2,75 nabízí Unibet.

LE MANS - SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Domácí jsou také docela z formy, v minulém kole je doma hladce deklasoval Lyon v poměru 1:3, předtím prohráli v Auxerre a světe div se, v tabulce je dnešní soupeř o skóre již přeskočil. Na podzim vyhrálo Sochaux doma 2:1. Le Mans bude hodně chybět záložník Fredrik Stromstad, fit není ani útočník Thorstein Helstad a obránce Saber Ben Frej. Sochaux se především díky českému střelci Svěrkošovi dostalo ze sestupových míst a míří stále výše, do klidnějšího středu tabulky. V minulém zápase hladce rozstřílelo Rennes 3:0, předtím prohrálo v Lyonu, což žádná potupa není.

V sobotu večer budou chybět dva alternující útočníci Sloan Privat a Santos, v pořádku nebude ani záložník Nicolas Maurice-Belay. Jinak je klub kompletní a rozhodně si jede minimálně pro bod. Neprohra hostů v zajímavém kurzu 1,46 u Unibet, ale ještě více mne zaujal tip oba týmy dají gól v kurzu 1,92 tamtéž s vyšší důvěrou.

NANCY - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)
Nancy prokázalo zlepšení formy, když v minulém kole jen těsně podlehlo Bordeaux, předtím však stejným výsledkem podlehlo doma Monaku. Vzhledem k tomu, že jsou pouhý jeden bod od sestupu, očekává se, že musejí zabrat podstatně více. Svého dnešního soupeře loni porazilo na jeho hřišti taktéž 1:0.

Domácím však bude chybět potrestaný obránce Frederic Biancalani, zraněni jsou záložníci Pascal Berenguer a Chris Malonga. Nemohou nastoupit také dva málo vytěžovaní útočníci Veigar Pall Gunnarsson a Gaston Curbelo. Valenciennes také prokazuje zlepšení formy, které tým ze sestupových vod vyneslo až na jedenáctou příčku, nějakých šest bodů od 100% záchrany, což by se ve zbývajících osmi kolech mělo dát lehce uhrát. Naposledy porazilo doma Auxerre, předtím remizovalo v Rennes 0:0.

Marodka hostů je rozhodně větší, v obraně budou chybět Rafael Schmitz a Siaka Tiene, v záloze Djamel Belmadi a Jonathan Lacourt, v útoku pak Gregory Pujol. Původně jsem si chtěl zahrát under 2,5 gólu, ten je však díky absencím klíčových hráčů hostů na hraně, takže si s větší důvěrou zahraji jedničku v kurzu 2,25 u Unibet.

NICE - LORIENT (sobota 19 hodin) Hráči Nice již se asi smířili, že letos na poháry nedosáhnou, připravili se o ně nejen poslední prohrou 1:2 v Parku Princů, ale především třeba domácí remízou s Caen. Loni porazili Lorient na jeho hřišti 1:0. Domácím bude pravděpodobně chybět jediný hráč, obránce Cyril Rool, jinak při návratu jeho kolegy Vincent Hognon budou určitě kompletní.

Lorient je klub bez násilí, proplouvá klidným středem tabulky, když je potřeba, tak "mákne" a vyhraje třeba v Grenoble 3:1 jako v minulém kole nebo stejným výsledkem deklasuje St.Etienne jako v kole předešlém. Hostům nově bude chybět pouze obránce Sylvain Marchal, bez jeho kolegů Michael Ciani a hlavně Bakary Soro již nějaké zápasy odehrál. To samé se týká i absentujících záložníků Ulrich Le Pen a Fabrice Abriel. Vzhledem k tomu, že v tomto zápase naprosto o nic nejde a hosté jsou i přes větší absence naladěni na střeleckou nótu, budu s velmu vysokou důvěrou vsázet over 2,5 gólu v kurzu 2,4 u Sportingbet.

TOULOUSE - NANTES (sobota 19 hodin)
Domácí jsou dva body za první "Velkou pětkou" a chtějí-li se do ní dostat, musejí bezpodmínečně bodovat především v takových zápasech, jako je tento. Minulá remíza v Caen byla spíše ztrátou, ale deklasování PSG v poměru 4:1 bylo naopak velkou lahůdkou. Na podzim se vzájemně rozešli 1:1.

Toulouse bude chybět potrestaný obránce Cheikh M'Bengue a zraněný záložník Paulo Cesar, návrat ostatních dlouhodoběji zraněných se chystá právě na tento zápas.

Nantes jsou jediný bod nad sestupem a podle mne s Grenoble si to rozdají o poslední sestupové místo. V minulém kole podlehlo doma Lille 0:2, předtím stejným výsledkem prohrálo v Marseille a je vidět, že ani Klasnič sám na všechno nemůže stačit.

Z důležitějších hráčů bude chybět jen útočník Filip Djordjevic, ostatní absentující mají méně než osm startů a není třeba je zde uvádět. Hosté určitě budou bojovat, ale na silné Toulouse rozhodně stačit nebudou a prohrají 0:2. Jednička v kurzu 1,6 téměř u všech sázkovek nesmí chybět na žádném tiketu.

RENNES - ST.ETIENNE (sobota 21 hodin)
Především pro hosty bude tento televizní duel zápasem o bytí či nebytí. Domácí jsou totiž na klidném sedmém místě již bez možnosti promluvit do čela tabulky, ostatně jejich forma z posledních zápasů jim k tomu šanci ani nedává. Debakl v Sochaux či remíza s Valenciennes nejsou hodny úrovně velkého klubu, za který se domácí chtějí považovat. Na podzim sice porazili aktuálního soupeře na jeho hřišti 0:3, ale...

St. Etienne hraje krásný, útočný fobal, avšak bez výsledkového efektu. Do nedávna strašilo ještě Evropu v poháru UEFA, teď by se mělo plně soustředit na boj o záchranu. Poslední prohra doma s Marseille 0:3 ani podobný debakl v Lorientu o kolo zpět neodpovídají obrazu hry.

Já věřím, že si hosté jedou do Rennes pro všechny tři body, dvojku do wildu v luxusním kurzu 5,1 nabízí Unibet. Pro opatrnější neprohra hostů tamtéž je v kurzu 2,0 a zde lze již počítat s vyšší důvěrou.

MARSEILLE - GRENOBLE (neděle 17 hodin)
Aktuálně třetí tým tabulky bude moci napravit zaváhání v poháru UEFA. V posledním kole deklasovala Marseille St.Etienne na jeho hřišti 3:0, předtím doma porazila Nantes. Svého aktuálního soupeře na podzim přehrála také 3:0.

K dlouhodobě zraněným obránci Laurent Bonnart a záložníkům Karim Ziani a Boudewijn Zenden nově přibyl útočník Mamadou Samassa.

Grenoble se po výborných výkonech zpočátku soutěže propadá na místa, která mu právem náleží a podle mne budou bojovat s Nantes o třetí sestupové místo. Naposledy totiž prohrál doma s Lorientem a předtím prohrál 1:2 v Lille. Aktuálně má na sestupová místa náskok pěti bodů, ale to se brzy bude měnit.

Do sestavy se hostům pravděpodobně vrátí záložník Sofiane Feghouli, avšak jiný jeho kolega Albert Baning je zase zraněný. S ním také obránce Walid Regragui a útočník Elliot Grandin.

Kurz 1,36 na jedničku u Unibet snad ani nelze brát vážně, nicméně by rozhodně neměl nikam utéci.

LILLE - PSG (neděle 17 hodin)
Lille se nenápadným přístupem a především skvělou domácí úspěšností tiše vypracovalo až na pátou příčku, a ta po dnešku rozhodně nemusí být konečná. Naposledy vyhrálo v Nantes, předtím doma porazilo Grenoble. Loni prohrálo v Parku Princů 0:1.

Domácím bude citelně chybět záložník Yohan Cabaye, jinak útočníka Tulio de Mela znají snad akorát z fotek, protože ten chybí již pátý měsíc. Další chybějící útočník Emil Lyng nestojí se svými čtyřmi starty ani za zmínku.

PSG do nedávna bojovali na čtyřech frontách, dnes jim zbyly již jen dvě, přičemž to setrvání v poháru UEFA také není nic jistého po remíze doma s Dinamem Kyjev. V Ligue 1 naposledy po boji porazili Nice 2:1, předtím utrpělo debakl 4:1 v Toulouse. Do dnešního zápasu nezasáhnou dva důležití obránci Mamadou Sakho a Sylvain Armand.

Co se týká sázek, věřím, že hosté mají dostatek zkušeností, aby se ve vyprodaném sedmdesátitisícovém kotli nebáli, ale já se obávám, že jim to nebude nic platné a prohrají. Jednička v kurzu 2,1 u Unibet s vyšší důvěrou.

LYON - MONACO (neděle 21 hodin)
Lyon již večer bude vědět, na kolik má zapnout, aby se vrátil na čelo Ligue 1. V posledních dvou zápasech po lehčí pauze zase zabral a porazil nejprve Sochaux 2:0 a poté Le Mans na jeho hřišti dokonce 3:1. V Monaku na podzim vyhrál 1:0.

Do mužstva domácích se již pravděpodobně někteří marodi vrátí, takže jistotu marodky mají jen útočník Sidney Govou a záložníci Jeremy Toulala a Cesar Delgado, kteří nebudou hrát jistě.

Monako je klubem šokujících výsledků, naposledy prohrálo doma s Le Havre 0:1, předtím vyhrálo stejným výsledkem v Nancy. Za hosty nenastoupí dnes večer potrestaný obránce Dario Simic, což je velká ztráta. Chybět budou i jeho kolega Adriano, záložník Alejandro Alonso a útočník Alexandre Licata.

Nečekám velkou přestřelku, Monako bude bránit v deseti lidech, ale věřím zkušenému Lyonu, že si jednogólovou výhru pohlídá. V kurzu 1,33 u Unibet lze úspěšně kombinovat se zápasem v Marseille.

Autor: Ugljan

Komentáře (13)

Přidat komentář
One-Real

Auxerre-Bordeaux : zkusil bych první poločas 10, nebo naopak over(nevím proč, ale něco mi říká, že tam bude over)..

Le Havre-Caen 1 nebo under

Le Mans-Sochaux: tady souhlasím s oba týmy dají gol, zkusil bych i dvojitou šanci 0-0

Nancy-Valenciennes: dvojitá šance 1-1

Nice-Lorient-0

Toulouse-Nantes-1

RENNES - ST.ETIENNE-dvojitá šance 0-0nebo bych zkusil over

Reagovat
Lahvac-CZ

Auxerre-Bordeaux : Taky bych řekl, že over 2.5

Le Havre-Caen : 02

Le Mans-Sochaux : Myslím, že Sochaux vyhraje, ale každopádně oba týmy dají gól

Nancy-Valenciennes : 10

Nice-Lorient : 1, souhlasím s over 2.5

Toulouse-Nantes : jasná 1

Rennes-St. Etienne 2, nebo příp. 02 pro opatrnější

Reagovat
smazaný uživatel

Alou Diarra a Fernando jsou schopni naskočit?

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, to měl být nový příspěvek..

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom bych spíš očekával výhru Bordeaux třeba 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

však to moji analýzu nijak nevyvrací

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promiň, jen jsem chtěl přidat svůj názor, protože píšeš, že moc nevěříš ve výhru Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nic se neděje! Spíše sázím ten under, oba týmy skoro komplet a bránit znají. Ze sázkařského hlediska mi to přijde nejjistější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes02 pro odvazne 2

Lorient02 pro odvazne 2

Reagovat
smazaný uživatel

ten st.etien podla mna tiez dvojka,bordeaux vyhra,le havre budu uz po15 zapasoch remizovat s caen,neni mozne ze vo franc lige nemali tolko zapasov xku....takze dnes a myslim ze aj sochaux krasna remiza 1;1

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele