LIGUE 1 - 3. KOLO

19.08.2006, 20:12, aktualizováno 20.08.2006, 23:22
Komentáře a souhrny
Olympique Lyon odčinil remízu s Toulouse z minulého kola tím nejlepším způsobem - vyhrál v šlágru na horké půdě Bordeaux. Olympique Marseille ani ve třetím kole nedostal gól, vyhrál jasně 3:0 na hřišti Auxerre a dostal se do čela tabulky. První branky v dresu Monaka se dočkal Jan Koller, byla z toho však jen remíza s Rennes. PSG poprvé zvítězilo, odneslo to Lille.

Nejočekávanější zápas si třetí kolo francouzské nejvyšší soutěže schovalo až na závěr, na nedělní dorhávku. Bordeaux, ve dvou kolech neporažené, přivítalo Lyon, který před týdnem zaváhal v duelu s Toulouse a jen remizoval. První gól utkání sice vstřelil už v páté minutě Faubert, ale to bylo od domácích vše. Lyon ještě do přestávky vyrovnal, trefil se Fred, a když už to vypadalo na remízu, rozhodl o výhře hostí čtyři minuty před koncem Wiltord.

Marseille sice zaváhala remízou v úvodním kole v Sedanu, ale pak bez potíží porazila Rennes a teď si smlsla na Auxerre, dokonce na jeho hřišti. Na výhře 3:0 se jednou brankou podílel i Franck Ribéry, druhou připravil pro Maoulidu. Poprvé se z plného bodového zisku mohl radovat Paris Saint-Germain. Výhru nad Lille zajistil v 60. minutě Pauleta, závěr domácímu týmu usnadnil obránce soupeře Schmitz, jenž se nechal vyloučit. V dresu vítězů odehrál celý zápas David Rozehnal.

Trochu smíšené pocity zřejmě má další z českých reprezentantů ve francouzské lize Jan Koller. Dal sice svůj první gól v dresu Monaka a to dlouho vedlo na hřišti Rennes, čtyři minuty před koncem však srovnal Briand. V dresu knížecího týmu odehrál celý zápas i Jaroslav Plašil, dokonce založil akci vedoucí ke Kollerově gólu, sám se však do statistik dostal jen žlutou kartou, podobně jako Rozehnal z Paříže. Ve francouzské lize tak po třech kolech není ani jeden tým bez bodu - právě Monaco a Rennes byli jediní, kdo měl na kontě nulu.

Zajímavý zápas byl k vidění na hřiěti Le Mans, kam přijel nováček z Valenciennes. Hosté po 27 minutách vedli už 2:0, domácí však brzy snížili a ve druhé půli zcela otočili. Udrželi si tak neporazitelnost a dostali se na prozatímní druhé místo. Další dva nováčci bodovali - Sedan remizoval se Sochaux a Lorient veze cenný bod z Lens. Druhé vítězství slaví tým kouče Ivana Haška St.Etienne, porážku 0:1 si odvezlo Nancy, v prvních dvou kolech neporažené. Nantes se s Troyes rozešlo také smírně po výsledku 1:1, byť ani jeden z týmů nedal gól - v obou případech se jednalo o vlastence obránců. Toulouse navázalo na remízu z Lyonu a na domácím hřišti porazilo nejtěsnějším rozdílem Nice.


Výsledky
15.08.2007
62. Steve Savidan, 87. Steve Savidan - 57. Karim Ziani
27. Stephane Dumont - 45. Stephane Dalmat
31. Francois Modesto, 85. Frederic Piquionne
36. Pauleta - 70. Marama Vahirua, 74. Marama Vahirua, 90. Rafik Saďfi (pen.)
14. David Bellion - 48. Tulio De Melo, 72. Grafite
21. Wason Renteria, 67. Wason Renteria, 90. Kevin Gameiro
3. Petter Hansson
16.08.2007
51. Sebastien Puygrenier, 66. Pascal Berenguer - 61. Habib Bamogo (pen.)

Tabulka:
1. Olympique Marseille32105:07
2. Olympique Lyon32106:37
3. Le Mans UC 7232106:47
4. Olympique Lille32016:26
5. AS Nancy-Lorraine32014:26
Girondins Bordeaux32014:26
7. AS Saint-Etienne32014:36
8. FC Sochaux31204:35
9. FC Lorient31114:44
10. Paris Saint-Germain31113:34
11. Toulouse FC31112:34
12. Racing Lens31112:54
13. Valenciennes FC30213:42
ES Troyes AC30213:42
15. FC Nantes30213:52
16. CS Sedan30212:42
17. AJ Auxerre30212:52
18. AS Monaco30122:41
19. Olympique Nice30121:31
20. Stade Rennes30122:51


Příští kolo
18.08.2007
17:10FC Sochaux - AS Monaco
20:00FC Metz - Paris Saint-Germain
20:00FC Lorient - Olympique Lyon
20:00Toulouse FC - Racing Strasbourg
20:00Le Mans UC 72 - Olympique Lille
20:00AJ Auxerre - Stade Caen
20:00AS Saint-Etienne - Girondins Bordeaux
19.08.2007
19:00Racing Lens - Valenciennes FC
19:00Olympique Nice - Stade Rennes
21:00Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine



Autor: Petr Starý

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Francuzska liga sa v poslednom case vyrovnava tym TOP3 ligam(anglicka,spanielska,talianska)...no talianskej urcite po tom skandale....

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s tebou. Francouzská liga je už teď na vyšší úrovni než německá a dotahuje se i na tu top trojku ENG, ESP, ITA, která ztratila korupčním skandálem. Akorát je škoda, že se jí málo věnují česká média...

Reagovat
smazaný uživatel

No to si myslím, že se jen tak nevyrovná. Ten trend, že hráči z fr. ligy budou odcházet do vyspělejších lig určitě bude pokračovat i nadále a ještě určitě dlouho.

Reagovat
HOST*Kapřík

Monaco se bude už jenom zlepšovat. Doufám že se letos umístí mezi prvními čtyřmi. Musím doufat. Chce se to pořádně sehrát a získat sebedůvěru, pak to půjde. Koller - král střelců Ligue1 2006/2007 - 17 gólů. Snad.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu zlepšovat se bude 18.určitě neskončí. ale na první čtyřka? tak to ani nedoufej Dino na vše nestačí( muj tip 12.misto)

Reagovat
HOST*Juninho

Jak vidím vy jediný ste tady normální, francouská je lepší než německá a já fandím Lyonu, který je jeden z nejlepších klubů a Mourinho řekl že se nejvíce obává Lyonu, Lyon měl v lm postoupit dál a AC měl mega štěstí, řekli to momentátoři z CT2 a CT4 měl mnohem vbíce šancí, nebo třeba v top 24 klubů byl hned 2. po Barce a nnež vypadl byl celou dobu 1. a tam řekli že se jedná o nejlepší klub světa takže je Lyon s barcelonou nejlepší a to je Lyon jako jediný teď po odchodu Diarry bez jedniné hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

A Juninha neznáš?

A není s Barcou nejlepší, jestli, tak po Barce nejlepš, rozhodně není stejně dobrý...

Reagovat
Shevchenko

bože jdi už do prdele s tou svoji Barcelonkou jseš trapnej až to bolí, kdyby hrála s Lyonem, tak by ses divil

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nehrála...A víš proč? Protože vypadl už ve čtvrfinále s AC, které pak Barca vyřadila...A vzhledem k této skutečnosti se ani nedivím této tvé podrážděné reakci.

Reagovat
Shevchenko

a víš jak seš trapnej s tím že Barcelona je nejlepší?

Reagovat
smazaný uživatel

No asi stejně jak věšina odborníků a fotbalistů...A to mi vůbec nevadí. I když kdyžtak nadím přemýšlím, tak AC je možná lepší. Sice nevcyhrálo ani ligu a v LM vypadlo zrovna s Barcou, ale to neznamená, zže je Barca lepší. Ba právě naopak! A něco podobného můžu řícti o ostatních týmech.

Reagovat
smazaný uživatel

Neber to jako provokaci, buď se musíš prstoklad ještě učit a nebo musíš častěji okysličovat svůj, tedy Kyslíkův mozek... jelikož "nadíš" , "nevcyhráváš" "zže" ... Buď si borec nebo si hovno

Reagovat
HOST*greg

Reagovat
Shevchenko

no tak vychcat ligu opravdu nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano udělal jsem chybu. Očekával jsem vyšší inteligenci místních přispěvatelů a nepokládal přehození dvou písmen za problém. Jak však vidím, jsou tady i ti, kteří na jednu stranu neví, kdy dát čárku za "ale" a na druhé straně je dokáže rozhodit přehození dvou písmen a hned nic nechápou.

Reagovat
jenage

kyslík opet nezklamal, jen tak dal chlapce, uz ted je z tebe jedna z hlavnich atrakci eurofotbalu, bohuzel ale nekdy pekne trapna

Reagovat
smazaný uživatel

O tobě tady skoro nikdo neví, takže mě tvé řeči opravdu netrápí.

Reagovat
jenage

lepsi kdyz o me nikdo nevi nez kdyz o tobe si mrte lidi mysli ze jsi debil

Reagovat
smazaný uživatel

No ono když něco napíšeš jendo ua sto let a hned se ukáže, že ti gramatika nic neříká, tak si taky neděláš nejlepší vizitku.

Reagovat
jenage

aha, uz je rec o gramatice, takze uz nevis, co bys vymyslel ze super kec, ze? me to ale vubec netrapi, ja si muzu gramatiku pouzivat kdy chci a kde chci

Reagovat
smazaný uživatel

Používat gramatiku kdy chce a jak chce. Hláška týdne je na světě. Tebe by měli podle známé tradice nemělo trápit ale vůbec nic, když to tak čtu.

Reagovat
HOST*JUNINHO

Lyon je stejně dobrý jako barca nebo Chelsea, to by pak Mourinho neřžek že se nejvíce bojí Lyonu i před Barcou Realem Juve a AC, trakže asi sem to řek oprávněně, nebo Lyon by prostěš celou dobu 1. v top 14 ale až když Barca byla v sem. tak byl Lyon 2. a to už se nezměnilo, takže Lyon kdyby postopil by byl s větší pravděpodobností na 1. mistě Lyon postoupit měl, dal tyčku břevno, pískli GHredovi offside a žádný nebil a mohl jít sám na gomana, a jeden z obránců AC dalk ve vápně ruku a nepíáskli to, chce k tomu ještě snad něc o říct, že Lyon něměl postouit ???

Reagovat
Pharrell

Lyon se v poslednich letech zaradil mezi evropske velkokluby dikiy svymi vynikajicimi vykony v Ligue1 aLM ale nemyslim si ,ze maji tak kvalitni kadr jako Barca aChelsea, i kdyz v teto sezone by se Lyon mohl dostat dal v LM nez Barca ci Chelsea , ve fotbale je prece vsechno mozne !!! nebo ne??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele