Ligue 1 - 24. kolo. Tipy a analýzy

15.02.2009, 09:11
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Ze sobotních zápasů nás překvapil akorát jeden gól navíc v Le Mans, tak se pojďme podívat, co vsadit na neděli. Zvýší Lyon svůj náskok aneb co vsadit na neděli?

AUXERRE - LILLE (sobota 19 hodin)
Domácí jsou i přes výhru v minulém kole na hřišti Nancy stále ohroženi sestupem a mají na něj náskok pouze čtyř bodů. Na rozdíl od minulých zápasů, kdy Auxerre nedokázalo vstřelit gól (doma s Lorientem 0:0), tak v posledním kole se zadařilo a trefil se i uzdravený ostrostřelec Jelen. Loňský zápas skončil 2:3.

Mužstvu Auxerre bude chybět dlouhodobě zraněný útočník Julien Quercia, jinak se od posledního zápasu nic nemění. Hosté jsou hodně ofenzivním týmem, v poslední době ale dostávají také dost branek. V minulém kole po velkém boji porazili Sochaux 3:2, předtím Lille remizovalo v Bordeaux 2:2.

Lille bude zcela jistě chybět potrestaný záložník Florent Balmont, start dalších záložníků Mathieu Debuchyho a Ludovica Obraniaka je v ohrožení. Stále chybí excelentní útočník De Melo.

Tenhle zápas je hodně těžký na tipování, hosté dávají góly, také je dostávají a domácí jsou naprosto nevyzpytatelní. Do wildu bych zkusil over 1,5 gólu v kurzu 1,44 u Sportinbet, tohle by nemělo utéci.

BORDEAUX - GRENOBLE (sobota 19 hodin)
Pokud chtějí hráči Bordeaux pomýšlet na souboj o titul, musejí získávat daleko více bodů než v posledních zápasech. Prohru vlastním gólem v Marseille v posledním kole lze brát za lehkou ztrátu, ale remíza doma s Lille již za ztrátu zbytečnou. Navíc ještě mají před sebou velmi těžký zápas s Galatasarayem, takže myšlenkami možná budou opět jinde. Loňský výsledek 1:0 by se tak mohl opakovat.

Domácím bude chybět stále jen útočník David Bellion, jinak jsou kompletní. Koho se rozhodnou případně šetřit, v tuto chvíli netuším...

Grenoble v minulém kole uhrál bezbrankovou remízu s Valenciennes, předtím prohrál 0:1 v Monaku. Očekává se od něj další "prešovský beton", protože hrozba sestupu začíná pomalu nabírat zřetelnějších vizí. Navíc hostům bude hodně chybět potrestaný záložník Albert Baning, také obránci David Jemmali a Walid Regragui stále nejsou fit.

Jednička v kurzu 1,33 u Sportingbet se dá hrát v double sázce s Auxerre, jako sólo bych zkusil under 2,5 gólu v kurzu 1,75 tamtéž za střed.

CAEN - LORIENT (sobota 19 hodin)
Domácí jsou díky posledním výsledkům dalším aspirantem sestupu, byť zatím mají čtyřbodový náskok na první sestupové místo. V posledním kole prohráli v St.Etienne, předtím podobně v PSG, takže poslední alespoň bodový zisk je tři zápasy zpět, když doma remizovali s Monakem 2:2. Loňský zápas skončil 1:1, oba zápasy v minulé sezóně shodně 0:0.

Za Caen nenastoupí akorát útočník Julien Toudic, který sice hraje téměř každý zápas, ale sbírá jen asistence. Jinak jsou kompletní.

Lorient je v klidném středu tabulky a díky svým výsledkům se dělí o třetí místo v soutěži "O krále remíz Ligue 1". V minulém kole hrál 1:1 s Monakem, předtím remizoval v Auxerre 0:0, předtím doma s Valenciennes 1:1 a tak bychom mohli pokračovat zpátky ještě dále.

Hosté jsou docela oslabeni, k dlouhodobě zraněným obráncům Bakary Sorovi a Christophe Jalletovi přibyl nově dost důležitý Michael Ciani. Navíc stále chybějí záložníci Ulrich Le Pen a Bertrand Robert.

Původně jsem chtěl hrát ostrou nulu, ale v rámci oslabeného Lorientu si spíše zahraji jedničku v kurzu 2,25 u Sportingbet. Pro opatrné dvojtip na neprohru domácích v kurzu 1,3 tamtéž s maximální důvěrou.

LE MANS - NICE (sobota 19 hodin)
Oba týmy měly před začátkem sezóny daleko větší ambice, hosté chtěli hrát o poháry, domácí v klidném středu. Situace je však taková, že Nice je tam, kde chtělo být Le Mans a to naopak těsně nad hranicí sestupu. V minulém kole Le Mans hladce prohrálo v Toulouse 0:2, předtím doma s Nantes shodným výsledkem a problémem Le Mans začíná být střílení gólů. Loňský zápas přitom skončil 2:2.

Le Mans navíc přišlo o exkluzivního střelce Gervinha a bude chybět i obránce Cyriaque Louvion, start jeho kolegy Gedera také není úplně jistý.

Nice v minulém kole v plné sestavě naprosto zklamalo, když doma utrpělo prohru s Lyonem 1:3. Předtím prohrálo ve Valenciennes (jen 0:1), takže poslední bodový zisk přinesla domácí výhra nad Auxerre v poměru 2:0.

Hosté mají potrestaného útočníka Adeilsona a záložníka Juliena Sableho. To nejsou velké ztráty. Další záložník David Hellebuyck již bude chybět hodně, obránce Cyril Rool půjde nahradit.

V tomto zápase se bude především bránit, takže under 2,5 gólu v kurzu 1,5 je hratelný za vyšší důvěru.

RENNES - NANCY (sobota 19 hodin)
Domácí jsou úplně z formy, a to ještě před měsícem měli na dosah Ligu mistrů. Pak však prohráli v Lille 0:1, doma remizovali s Toulouse 0:0 a naposledy prohráli v tragickém Le Havre opět 0:1. Tyto výsledky signalizují, že také tento klub zapomněl střílet góly. Loňský výsledek skončil 0:0.

Rennes, které nestřílí góly, přišlo o potrestaného útočníka Moussu Sowa a jeho zraněného kolegu Gyana Asamoaha. Navíc nenastoupí ani zraněný záložník Jerome Leroy.

Nancy je v klidném středu, avšak plány mělo jistě vyšší. V posledním zápase šokovalo fanoušky prohrou 0:2 s Auxerre, předtím vyhrálo v Le Havre 3:2. Hosté mají potrestaného záložníka Jonathana Brisona, již delší dobu chybí jeho kolega Chris Malonga. V obraně bude určitě chybět Michael Chretien.

Zde nevidím nic jiného než under 2,5 gólu v kurzu 1,55 u Sportingbet s maximální důvěrou.

VALENCIENNES - NANTES (sobota 19 hodin)
Domácí se v poslední době zkonsolidovali a přesto, že se nacházejí na předposledním místě, záchrana rozhodně není nemožná. V minulém kole získali bod v Grenoblu, předtím doma porazili Nice 1:0. Loňský výsledek byl 0:2.

V dresu Valenciennes bude chybět potrestaný obránce Rudy Mater, jeho zraněný kolega Mody Traore chybí již delší dobu. Ztráta záložníka Djamela Belmadiho není také až tak hrozivá.

Nantes se až do minulého zápasu představovalo jako znovuzrozené, vyhrálo v Monaku i v Le Mans. Domácí debakl 1:4 od PSG ho však reálně vrátil na zem a zpět do boje o přežití.

Hostům bude navíc chybět potrestaný útočník Mamadou Bagayoko, jeho zraněný kolega Thomas Dossevi spoluhráčům taktéž nepomůže. Ztráta záložníků Guirane N'Dawa a Guillaume Mouleca bude také nad síly Nantes a proto prohrají. Kurz na jedničku nabízí Sportinbet 2,2 a já si jej zahraji s vyšší důvěrou.

PSG - ST. ETIENNE (sobota 21 hodin)
Domácí si vynikajícím výkonem a především výsledkem získali zpět své příznivce a opět se reálně zapojili i do širšího boje o titul. Loňský vzájemný zápas však skončil 0:1. Mají před sebou těžký zápas s německým Wolfsburgem.

Za PSG nenastoupí potrestaný útočník Mateja Kezman a také zraněný obránce Gregory Bourillon. Navíc jsou pochyby nad startem záložníka Jeremy Clementa.

Hosté z nedalekého předměstí jsou těsně před sestupovou hranou a moc nepomohla ani poslední výhra nad Caen 3:2 a remíza v Lyonu 1:1. Hráče čeká zápas v řeckém Olympiakosu.

St.Etienne hraje, kromě již čtrnáct dní zraněného záložníka Loica Perrina, ve stejné sestavě.

Vzhledem k tomu, že jedničce v kurzu 1,7 moc nevěřím, raději bych zkusil sázku "oba dají gól" v kurzu 2,05 u Sportingbet za vyšší střed.

LYON - LE HAVRE (neděle 17 hodin)
Vedoucí tým Ligue 1 má do představení v pohárové Evropě ještě téměř 14 dní čas, takže rozhodně využije tento zápas ke zvýšení náskoku. V minulém kole deklasoval Nice na jeho vlastním hřišti 3:1, ale předtím jen remizoval doma se St.Etienne 1:1. Loňský zápas skončil 1:0.

V dresu domácích nebudou připraveni záložníci Cesar Delgado a Fabio Santos, v útoku bude chybět zcela jistě Sydney Govou a pochybnosti jsou i nad startem Frederic Piquionne.

Le Havre sice v minulém kole docela šokoval výhrou nad Rennes, kolo předtím prohrál doma s Nancy a i díky tomu mu stále patří beznadějně poslední místo.

Absence dvou potrestaných záložníků Jamel Ait-Ben-Idir a Nicolas Dieuze bude v mužstvu Le Havre hodně znát. I když nasadí ještě defenzivnější pojetí, nějakému gólu ve své síti rozhodně nezabrání. Teď jde jen o to, jak moc se bude chtít Lyon snažit, protože mezi oběma kluby je rozdíl minimálně jedné celé ligy (myšleno výkonnostně). Handicap je vypsán u Sportingbet v kurzu 1,7 a já jsem přesvědčen, že Lyon o dva góly zvítězí.

SOCHAUX - TOULOUSE (neděle 17 hodin)
Sochaux předvedlo v minulém kole velmi sympatický výkon na hřišti Lille, kdy nešťastně prohrálo 2:3. Předtím však porazilo doma Marseille 1:0. Loňský zápas skončil 1:2.

Domácím bude nově chybět akorát potrestaný obránce Omar Daf, bez zraněných útočníka Sloan Privat a záložníka Stephane Dalmat, hrálo již v minulém kole.

Toulouse je jedním z aspirantů na poháry a jeho silnou zbraní je především defenziva. V minulém kole porazilo Le Mans 2:0, předtím uhrálo bezgólovou remízu na hřišti Rennes.

Hráčům Toulouse hodně chybí zraněný záložník Etienne Didot, nově ho na marodce doplní útočník Fode Mansare. Vzhledem k výborné defenzivě hostů nečekám žádnou přestřelku, takže under 2,5 gólu bude určitě na místě, také nečekám, že by domácí prohráli. Pokud se však chtějí zachránit, měli by vyhrát, kurz 2,4 k tomu přímo vybízí, já si ale myslím, že nebudou kazit "průměr kola" a uvidíme další remízu 1:1.

MONACO - MARSEILLE (neděle 21 hodin)
Domácí jsou v klidném středu tabulky, v minulém kole hráli v Lorientu 1:1, předtím porazili 1:0 Grenoble. Loňský zápas skončil 0:0.

Záloha Monaka připomíná lazaret, jediný, kdo by možná už mohl nastoupit, je Jerko Leko. Jinak stále budou chybět Diego Perez, Alejandro Alfonso a Camel Meriem, to jsou všechno klíčoví hráči. Nově jsou na marodku dopsáni ještě útočník Djamel Bakar a obránce Vincent Muratori, to však velké opory nejsou.

Marseille je na čtvrtém místě venku prohrála jen jednou, a to v předminulém kole v Sochaux. Naposledy porazila shodným výsledkem 1:0 Bordeaux. Očekává ji pohárový zápas s Twente.

Hosté stále budou v záloze postrádat zraněného Lorik Cana a jediný, který z nemocného útoku Mamadou Niang, Mamadou Samassa a Bakari Kone, je posledně jmenovaný, ale není to vůbec jisté.

V tomto zápase nevím, jestli nějaký gól vůbec padne (obligátních 1:1 v tomto ročníku nemá především za hosty kdo doplnit), já čekám remízu, a to bezgólovou. Rozhodně tedy poradím under 2,5 gólu v kurzu 1,55 u Sportingbet s velmi vysokou důvěrou.

Autor: Ugljan

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak týmy bojující o Ligu mistrů mají v sobotu relativně snadné rozlosování, Bordeaux, Rennes nebo PSG těžko ztratí.

Reagovat
smazaný uživatel

U obou tvých posledně jmenovaných mám právě obavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, Rennes sice momentálně nemá tak dobrou formu, ale Nancy letos nic moc, i když samozřejmě, že domácí nemají nic jistého. A u PSG těžko spekulovat, ti jednou doma zremizují a pak venku vyhrají, ale myslím, že SE jim nebude dělat moc velký problém.

Reagovat
smazaný uživatel

mno jak jsem psal, oslabení je taky někdy problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, Ugljane. I když jsem fanda PSG, tak si také myslím, že St. Étienne nebude dělat větší problémy... Hrajeme v plné sestavě, je také čeká UEFA... Ale tvůj tip není vůbec špatný. Jinak to Rennes není úplně tutovka co?

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem psal o St.Etienne ale něco jiného. Rennes hraju na under

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie_Yeah psal o St. Étienne, že by němel dělat problémy... stalo se... A tip ti vyšel. I Rennes, takže díky.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Super Ugljane.

Reagovat
smazaný uživatel

díky, snad to klapne

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux tu budeš mít asi až zítra, že? Na to jsem opravdu zvědavý, jak otipuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

možná už večer, záleží, kdy agentury vydají zraněné hráče...

Reagovat
onze

ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

všechny výsledky, kromě o gól více v Le Mans jsou zde předpovězeny, skvělá práce!

Reagovat
smazaný uživatel

A taky jsi tipoval výhru Valenciennes, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, původně jsem ve skriptu měl nulu, pak jsem ji sem předělal na jedničku. Když jsem ráno vyhodnocoval, dlěl jsem to podle skriptu a předchozí komentář hned odklikl. Bohužel zde není zatím možnost editace komentářů, tak jsem to nemohl opravit...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

včera jsem na francii konečně zase bral.gol navíc v le mans mě stál asi 5 táců

na kombíku 6z8 jsem měl

portsmouth-city 1

eindhoven-alkmaar 0

le mans-nice 0

caen-lorient 0

psg-st.etiene 1

auxerre-lille 0

fenerbahce-hateceppe 1

90´ minuta v le mans mě tak stála cca 5 táců mthfck

každopádně jsem rád,že se francie ustaluje a je čitelná.jináč bravo ugljane

Reagovat
smazaný uživatel

jo.ještě osmý zápas twente-volendam přes 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

s dneškem souhlasím,akorát,že svěrky urve pro sochaux tři body

Reagovat
smazaný uživatel

já bych mu to přál a není to nerálné. Na sázku je ale jistější ten under

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo.ale znáš mě,já raději větší riziko s více muziky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já taky, ale musí to mít reálné předpoklady. U tohodle zápasu hrozí nula celekm dost, neprohra domácích už je nekurz, takže logickým vyústěním je ten under...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase to všechno hraje do karet a vypadá to na další easy titul pro Lyon.Jediné dva týmy,které by na tom mohli něco změnit jsou PSG a Marseille.Bordeaux už nevěřim.Marseille dneska zkusím zahrát dvojku.Vím,že jim to v poslední době nejde,ale ta hodně štastná výhra s Bordeaux by jim mohla pomoci.Monako je doma špatný a jestli mají někde venku urvat 3 body,tak je to právě v Monaku.Lyon podle mě neztratí a s Le Havre si to pohlídá.Jsem rád,že to PSG zvládlo,aspon by soutěž mohla mít v závěru nějaký souboj.Moje dnešní tipy : Monako x Marseille...2, Sochaux x Toulouse....1, Lyon x Le Havre..... 1,

Reagovat
smazaný uživatel

No když si Sochaux bude dávat vlastní góly, tak se jednak nezachrání a pak se taky blbě tipuje. Bez toho vlastence by to bylo slibovaných 1:1, handicap na Lyon vyšel v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele