Ligue 1 - 19. kolo. Tipy a analýzy

21.12.2008, 10:10
Tipy a analýzy
Po ukončení tažení šesti francouzských klubů v pohárové Evropě pokračuje domácí Ligue 1 již 19. kolem. Mezi šlágry rozhodně bude patřit sobotní zápas Toulouse - Nice nebo nedělní Monaco - Bordeaux. Zkuste využít naší tipovací nabídky.

GRENOBLE - LE MANS (sobota 19 hodin)
Nováček z Grenoblu již klesl na místa, která mu po právu náleží, především díky špatným výkonům na domácím hřišti. Z venku sice dokáže občas přivézt ubetonovanou remízu 0:0 (z Nice), ale pokud se mu toto nepodaří doma, prohrává. Le Mans je tým, který patří tak na 6.-8. příčku tabulky, odkud se po mizerných výkonech v poslední době také propadl níže, aktuálně až na desáté místo. Poslední dva zápasy se silnějšími soupeři prohrál shodně 1:3 (doma s Bordeaux a na PSG), s aktulním soupeřem se loni potkat nemohl.

Potrestané hráče nemá žádné z mužstev, takže domácím bude chybět jen záložník Laurent Courtois a obránce Jimmy Mainfroi. Hostům bude chybět obránce Geder a záložníci Frederic Thomas a Alphousseyni Keita.

Vzhledem k tomu, že domácí svým naprosto defenzivním fotbalem určitě znechutí zápas i ofenzivnímu Le Mans, nečekám mnoho gólů a vsadím i na neprohru hostů.

LILLE - LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Lille má šanci promlouvat do pozic zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů a od nejslabšího klubu Ligue 1 si do toho určitě nebude chtít nechat mluvit. Ostatně výhra v Nice nebo domácí remíza s Toulouse mluví za své. Le Havre je klub, kterému škodí domácí hřiště, vyhrál na něm jen dvakrát, což je po Sochaux druhý nejhorší výsledek. Ze soupeřových hřišť ale vozí i remízy, i když jsou také dosti starého data. Tomuto kádru nemůže pomoci ani výměna trenéra, která proběhla v týdnu.

Potrestané hráče nemá žádný ze soupeřů, se zraněními jsou na tom podobně. Na straně domácích budou chybět obránce Franck Beria a útočníci Tulio De Melo, Nicolas Fauvergue a Pierre-Alain Frau. Za hosty nenastoupí v obraně Massamba Lo Sambou, v záloze Guillaume Norbert a v útoku Cedric Faure.

Domácí sice mají na marodce vyšší kvalitu, ale také na hřišti jim zůstane lepší kádr, takže jednička v kurzu 1,57 u Gamebookers je stále reálná za vysokou důvěru.

LORIENT - RENNES (sobota 19 hodin)
Tohle bude krásný zápas, škoda, že jej nevybrali do televize. Domácí mají aktuálně vynikající formu, vyhráli 3:1 v Le Havre, předtím doma porazili Nancy 1:0. Rennes v minulém kole nesmyslně ztratilo bod za remízu s Nantes, předtím remizovalo v Caen. V tomto zápase budou chtít hosté získat nějaké body zpět, přeci jen jsou aktuálně na pátém místě tabulky. Venku mají zcela jasnou bilanci 1-6-1. Loňský zápas skončil 0:1.

Ani u těchto klubů nejsou potrestaní hráči, takže absence z důvodu zranění jsou u domácích: Obránce Jeremy Morel, záložník Christophe Jallet a útočník Rafik Saifi. Za hosty ze stejného důvodu nenastoupí záložník Stephane M'Bia a útočník Olivier Thomert.

Remízu bych v tomto zápase očekával opět (kurz 2,9 u Gamebookers), ale na rozdíl od loňského zápasu i docela gólovou, například 2:2....

NANTES - SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Nováček z Nantes docela slušně balancuje nad hranou sestupu a mužstvo ze Sochaux, které venku ještě nevyhrálo, by mu v tom nemělo moc bránit. Nantes totiž uhrálo remízu 0:0 v minulém kole v Rennes a předtím dokonce porazilo mistra z Lyonu. Sochaux se začíná také zvedat, ale bohužel jeho výkony končí většinou remízami. Ta poslední doma s Caen byla ztrátou, remíza v Monaku naopak ziskem.

I těmto klubům se vyhnul ortel disciplinární komise, takže zraněni v mužstvu Nantes jsou: obránci Michael Gravgaard a Ibrahim Tall, záložník Stefan Babovic, útočník Claudiu Keseru a brankář Tony Heurtebis. Mužstvu ze Sochaux chybí kromě dlouhodobě zraněného obránce Stephane Pichota ještě několik důležitých záložníků: Nicolas Maurice-Belay, Valery Mezague a Stephane Dalmat.

Předpokládám, že domácí neprohrají (95%) a za vyšší střed bych si zahrál i jedničku v kurzu 2,15 u Gamebookers.

ST. ETIENNE - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Hráčům ze St. Etienne se daří jednak střídavě, jednak se držet naprosto těsně nad hranou sestupu, dále i lépe v Poháru UEFA. V lize venku prohráli 1:3 v Toulouse, předtím doma porazili Le Havre. Loni se s Auxerre rozešli bez gólů. Hosté se dostali z pásma sestupu, nejen díky remíze v Grenoblu, protože poté podlehli doma PSG 1:2. V tomto zápase mne o jeden gól připravila fantastická výhra (vsazeno na under).

Ani hráče z těchto klubů neprojednávala disciplinární komise, takže na marodce jsou domácí obránci Mouhamadou Dabo, Efstathios Tavlaridis, Sylvain Monsoreau a David Sauget, záložníci Christophe Landrin, Loic Perrin a Yohan Hautcoeur. Hosté mají na marodce záložníka Benoita Pedrettiho a útočníky Ireneusze Jelene a Juliena Querciu, což tip na sázku under 2,5 gólu s maximální důvěrou v kurzu 1,6 u Gamebookers ještě potvrzuje.

TOULOUSE - NICE (sobota 19 hodin)
Oba kluby mají vysoké ambice, rozdíl mezi nimi těsně pod špičkou ligy je jeden bod. Toulouse doma porazilo St. Etienne celkem hladce, ale předtím remizovalo v Lille. Hosté doma s Lille dokonce prohráli, předtím remizovali doma s Grenoblem 0:0. Loňské zápasy skončily oba 1:1.

Toulouse nemá nikoho potrestaného, takže na marodce je pouze obránce Cheikh M'Bengue. Hosté mají potrestané důležité obránce Cyrila Roola a Onyekachi Apama, zraněného brankáře Lionela Letiziho. Dále je zraněn záložník Kafoumba Coulibaly a především útočník Loic Remy.

V tomto případě mne nezviklají vzájemné zápasy, já vsadím ostrou jedničku v kurzu 2,15 s maximální důvěrou.

CAEN - LYON (sobota 21 hodin)
V televizním zápase se budou domácí snažit ubránit remízu, naopak hostující mistr uhrát výhru. Caen v poslední době podává mizerné výkony, i když remizovalo v Sochaux a doma s Rennes. Ovšem u Lyonu to není jiné, ten dokonce prohrál v Nantes a doma remizoval s Marseille. Omluvou mu může být, že exceloval v Lize mistrů. Loňský zápas skončil 1:0 a v Lyonu 2:2, což značí, že Caen se proti mistrovi dokáže vytáhnout.

Na domácí marodce jsou Juan Eduardo Eluchans, Anthony Deroin a Nicolas Florentin (což jsou všechno dlouhodobější záležitosti). Lyonu bude rozhodně chybět potrestaný obránce Fabio Grosso, jeho zraněný kolega Anthony Reveillere. Dlouhodobě zraněné záložníky Bodmera a Pjaniče snad není třeba jmenovat. V tomto zápase vidím jako nejzajímavější sázku under 2,5 gólu v kurzu 1,65 za vyšší střed.

MARSEILLE - NANCY (neděle 17 hodin)
Domácí jsou na druhém místě tabulky, ale jen o skóre. Stejně bodů mají totiž i Bordeaux a PSG. Marseille porazila doma nebezpečné Nice a uhrálo bezbrankovou remízu v Lyonu. Nancy porazilo doma Grenoble, ale prohrálo v Lorientu. Tou dobou je ale více zajímal pohár UEFA, ve kterém se stejně neprosadilo. O to více je bude zajímat posun tabulkou výše. Loni uhráli v Marseille remízu 2:2.

Potrestané hráče nemá ani jeden ze soupeřů, v domácím týmu zcela jistě nenastoupí zraněný útočník Mamadou Niang. U hostů by měli chybět jen obránce Abdeslam Ouaddou a záložník Chris Malonga. Vsadit by se asi dala jednička v kurzu 1,55, ale jen za střed.

PSG - VALENCIENNES (neděle 17 hodin)
Domácí mají velkou šanci zůstat v kontaktu s čelem ligy, podařilo se jim postoupit v poháru UEFA, v lize vyhráli v Auxerre i doma nad Le Mans a navíc opět dávají více gólů. Valenciennes se v poslední době také zlepšilo, porazilo Monako 3:1 a předtím prohrálo je n o gól v Bordeaux. Loňský zápas skončil 1:1.

Žádný ze soupeřů nemá potrestané hráče, navíc domácím se již uzdravil útočník Mateja Kežman. Mužstvu Valenciennes budou chybět záložníci Yassine Bezzaz a Seid Khiter. Také oba útočníci Luigi Pieroni a Filip Šebo nebudou připraveni. U tohoto zápasu má jednička sice menší kurz (1,47), ale určitě vyšší důvěru.

MONACO - BORDEAUX (neděle 21 hodin)
Očekávaný krásný zápas, domácí hrají ofenzivně, ale výsledky z poslední doby nejsou výrazné. Prohra ve Valenciennes nebo domácí remíza se Sochaux jsou zářným příkladem. Naopak Bordeaux vyhrálo v Le Mans, porazilo Valenciennes, v Lize mistrů uhájilo třetí místo. Loňský zápas skončil 0:6!

Domácích se hodně dotkla disciplinárka, která jim vyřadila hned tři opory. Nikolu Pokrivače, Adriana a Alonsa. Navíc je stále zraněný útočník Chu-Young Park. Hosté jsou na tom lépe, kromě zraněného obránce Henrique budou komplet. Krásná dvojka v kurzu 2,4 u Gamebookers za vyšší střed. Také overu bych se rozhodně nebál.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

převážně souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji, toho si velmi vážím

Reagovat
smazaný uživatel

za málo.francouzská liga je letos parádní.snad nejlepší liga na tipování.loni to byla anglická.letos La ligue francaise.líbí se mi ta jednička na nantes.pěkný kurz,ale nabízí se sama.také grenoble je přesný.6x za sebou nedali ani gól.francouzská liga je prostě pro sázkaře mého typu ideální.miluju remízy a tady jich je každé kolo požehnaně.konkuruje ji snad jen league championship

Reagovat
smazaný uživatel

já to vidím takto

lorient-rennes 0

grenoble-le mans 02 či under

st.ettiene-auxerre 1

lille-le havre 1

toulouse-nice 0 nebo under

nantes-sochaux 1

caen-lyon 2

marseille-nancy 1

psg-vale 1

monaco-bordeaux 02

Reagovat
smazaný uživatel

Já podobně:

lorient-rennes 0

grenoble-le mans 02 či under

st.ettiene-auxerre under

lille-le havre 1

toulouse-nice 1

nantes-sochaux 10

caen-lyon under

marseille-nancy 1

psg-vale 1

monaco-bordeaux 02

Reagovat
smazaný uživatel

nice neprohraje,už musí začít zase sbírat body,i když toulouse je silné.pojistka na nantes je k věci

Reagovat
smazaný uživatel

tak nice jsem trefil,s pojistkou na sochaux jsi měl pravdu ty.jen ten grenoble si nás podal

Reagovat
smazaný uživatel

jj, souhlas. Dnes by to snad nemělo utéci nikomu

Reagovat
One-Real

Já to vidím takhle

Lorient-Rennes 0 nebo over

Grenoble-Le Mans 02 či under

St.Ettiene-Auxerre 1

Lille-Le havre 1

Toulouse-Nice 1

Nantes-Sochaux 1

Caen-Lyon under

Marseille-Nancy 1

Psg-Vale 1

Monaco-Bordeaux 0

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem trošku varoval před Marseille, ale přesto jsem věřil, že to nějak dokážou uhrát. Zatím po 25 minutách 0:2 a jestli to tako hodlají dopatlat, tak jde Marseille na blacklist

Reagovat
božský John

Mam informace od Páji(One-Real) kterej na to kouká,tak oba góly z off sidu a my nedáváme tutovky..obrátíme

Reagovat
smazaný uživatel

no to bych teda prosil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

až bude taky dávat vám někdo dávat šmajchlgóly tak si povíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon když dostává góly, tak zaslouženě, takže pohoda.

Reagovat
božský John

To je pravda..ale nechci se tady ohánět našim zápasem protože na něj koukám cirka od 50. minuty..

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, asi další offside

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

bohužel..už na to koukám a tohle byl o půl těla taky..

Reagovat
smazaný uživatel

asi to píská Jára...

Reagovat
božský John

S Jechem...

Reagovat
One-Real

Tohle je naprosté nemožné, 3 goly z offsajdu a Marseille v útoku naprostí dřeváci.

Reagovat
smazaný uživatel

neděle zatím na

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě večer vyhraje Monaco a bude veselo.

Reagovat
božský John

Kdyby vyhrálo,tak by to tu potupnou a nefér prohru trošičku vyrovnalo...

Reagovat
smazaný uživatel

já potřebuju srovnat konto !!! Takže Bordeaux nebo over!

Reagovat
božský John

Ach ták..Ugljan,starej sázkař je mi to jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Over bude,ale v síti Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

A to už po 50 minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

no.ugljane.marseille a grenoble nás potopilo

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí to Bordeaux večer vrátilo nazpět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele