Ligue 1 - 13. kolo. Tipy a analýzy

09.11.2008, 09:11
Tipy a analýzy
Po skvělém představení francouzských klubů v pohárové Evropě pokračuje Ligue 1. Budou účastníci pohárů unavení, nebo budou pokračovat ve výborných výkonech? Jak dopadne šlágr kola Monaco – Lyon? Co vsadit na televizní duel Nantes – Toulouse? Na tohle všechno vám zkusíme odpovědět již v sobotu a nedělní zápasy jsou aktualizovány.

BORDEAUX - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Domácí vyhráli v Lize mistrů na hřišti rumunské Cluje a jsou rázem zpět ve hře o postup. Slušně rozehráno to mají ale i na domácí frontě, jsou na třetí příčce zajišťující opět kvalifikaci o Ligu mistrů a samozřejmě by rádi i výše. Chybět stále ještě bude zraněný brankář Ramé, ale jeho kolega Valverde jej zdatně nahrazuje. Z klíčových hráčů bude tak chybět jen záložník Fernando Menegazzo, ale ten již chybí od předminulého týdne. Mužstvo hostí se dostalo z počáteční krize a sbírá bodíky převážně za bezgólové remízy. Vzhledem k tomu, že jim budou nadále chybět oba klíčoví útočníci Julien Quercia a Ireneusz Jelen a navíc nově i klíčový záložník Benoit Pedretti, lze očekávat opět velmi defenzivní hru. Předpokládám, že domácí budou trochu unaveni z pohárového zápasu, takže loňský výsledek 4:1 opravdu nečekám. Pokud domácí vyhrají (kurz 1,57 ale nemá naprosto žádné value), bude to 1:0. Já bych ale zkusit opět trefit přesně tu bezgólovou remízu v kurzu 9,0 u Gamebookers.

CAEN – LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Caen v minulém kole šokovalo Toulouse, když na jeho hřišti vyhrálo 1:0 a vyvrátilo tak můj názor, že je výhradně domácím týmem. Tím spíše však očekávám, že se mu proti nováčkovi bude dařit. Nebezpečím jsou ale jejich absentující záložníci: Juan Eduardo Eluchans, Anthony Deroin a především Fahid Ben Khalfallah. Le Havre je stále na předposledním místě, venku uhrál pouze dvě remízy, v předminulém kole utrpěl debakl v Bordeaux a v minulém prohrál doma s Monakem. Chybět bude pouze jen jeden záložník, a to Nicolas Dieuze. Loni spolu oba kluby samozřejmě nehrály, bod by byl pro hosty zlatý, ale pochybuji. I když na druhou stranu je jednička v kurzu 1,67 také dost málo zajímavá.

GRENOBLE - MARSEILLE (sobota 19 hodin)
Dalšímu nováčkovi z Grenoblu po famózním začátku trošku dochází dech. V předminulém kole ukopal bezbrankovou remízu s Lille a naposledy remizoval i v Lorientu. Remíza proti velkému favoritu z Marseille by však byla velkým úspěchem. Na hřišti budou chybět obránce Jimmy Mainfroi a především záložník Jacques-Alaixys Romao. Marseille se v týdnu kupodivu vrátila do hry o Evropu, když už byla téměř vyřazena. Shodou výsledků však ještě má i teoretickou šanci na postup. Poháry mají teď pauzu, takže se hráči mohou soustředit na honění prvního Lyonu, na který ztrácejí již čtyři body. Chabět by měl jen obránce Ronald Zubar, a to taková škoda zase nebude. Doporučím dvojku ve slušném kurzu 2,1 u Gamebookers.

LORIENT – NICE (sobota 19 hodin)
Mezi kluby je rozdíl šest bodů, ale to je zapříčiněno především špatnými výkony domácích zpočátku soutěže. Jinak bych řekl, že v hráčské kvalitě zase takový rozdíl není a oba by měly patřit do klidného středu tabulky. Lorient však v předminulém kole šokoval St. Etienne, které na jeho hřišti rozstřílel 4:1 a naposledy získal doma bod s Grenoble. V dnešním zápase však bude chybět první brankář Fabien Audard, záložníci Oscar Ewolo a Yann Jouffre a také útočník Rafik Saifi. Hráči Nice dokázali remizovat v Caen a naposledy dokonce porazit PSG na svém hřišti. Bez záložníka Mahamane Traoreho a především bez útočníka Loica Remyho však tříbodový zisk bude velmi těžký. Vzhledem i k loňskému výsledku 0:0 očekávám remízu, byť nemusí být bezbranková.

MONACO - LYON (sobota 19 hodin)
Monaco se dostalo po dlouhé době do úžasné formy. Hladce doma porazilo Nancy a vyhrálo v Le Havre. Každému ze soupeřů nasázelo po třech gólech. Navíc nebude domácím chybět žádný důležitý hráč, potrestaný záložník Perez půjde určitě nahradit. Hosté se úspěšně prezentovali v Lize mistrů a v podstatě tak poslední tři zápasy vyhráli výsledkem 2:0. Nadále budou chybět záložníci Mathieu Bodmer a Miralem Pjanic, bez kterých se hraje již delší dobu. Také na absenci Sydneyho Govoua si hráči Lyonu již zvykli. Loňský výsledek 0:3 se určitě opakovat nebude, očekávám, že domácí dají také nějaký gól. Osobně se mi nejvíce zamlouvá remíza 2:2, takže já budu sázet over 2,5 gólu v kurzu 2,0 s relativně vysokou důvěrou.

SOCHAUX – LE MANS (sobota 19 hodin)
Domácí uzavírají tabulku stále bez jediného vítězství. V posledních dvou zápasech opět prohráli, takže jim ani remízy již moc nefungují. K déle absentujícím obráncům Pichotovi a Fatymu přibyl nově záložník Stephane Dalmat. Hosté byli ještě nedávno druzí, po sérii špatných výsledků však klesli až na devátou příčku. Prohráli s Auxerre i v Lyonu, tam však jejich výkon již byl podstatně lepší. Dnes jim po dlouhé době bude chybět jen obránce Saber Ben Frej, což nebude tak velká škoda. Le Mans má rozhodně vyšší ambice a vzhledem i k loňskému výsledku 1:3 by mělo opět vyhrát. Kurz na dvojku 3,1 u Gamebookers je vyloženě lákavý.

NANTES - TOULOUSE (sobota 21 hodin)
Na tento zápas se podíváme v naší televizi a doma se budou dívat pochopitelně i Francouzi. Nováček se tak tak dostal nad sestupové pásmo, když uhrál doma překvapivou remízu s Marseille, ale v posledním kole v Lille prohrál. Marodka se celkem vyprazdňuje a tak na ní jsou jen střídající hráči, žádní klíčoví. Toulouse se dělí o třetí místo, dokázalo vyhrát v Parku princů nad PSG, ale v posledním kole zase prohrálo doma s Caen. Oba zápasy byly o jediném gólu. V tomto zápase budou chybět potrestaní záložníci Etienne Capote a Etienne Didot. Vzhledem k absenci zraněných záložníků Sissoka a Braatena vidím vyhlídky na tříbodový zisk dost nereálně. Jako nejpravděpodobnější výsledek se mi jeví bezgólová remíza, sázet s velkou důvěrou však budu under 2,5 gólu v kurzu 1,55 u Gamebookers.

ST. ETIENNE - RENNES (neděle 17 hodin)
Domácí od výprasku od Lorientu prohráli i v Marseille. V poháru UEFA ale deklasovali Trondheim a vzhledem k postavení v tabulce se musejí snažit vyhrát i v tomto zápase. Rennes mají bilanci čtyř remíz venku a jedné prohry se skórem 0:1! Loňský zápas skončil 2:0. V mužstvu St. Etienne budou chybět obránci Mouhamadou Dabo a zřejmě i Sylvain Monsoreau, v záloze navíc Loic Perrin. U hostů jsou otazníky nad záložníkem Jerome Leroy a jistě nebude hrát útočník Jerome Leroy. Zde bych viděl jasný under 2,5 gólu v lákavém kurzu 1,6 u Gamebookers.

VALENCIENNES - NANCY (neděle 17 hodin)
Klub, který míval doma nedobytnou pevnost se již dostal na sestupová místa. Nezískávají body ani doma (remíza s Rennes) a venku získali první bod remízou v Auxerre. Nancy hrálo v Polsku pohár UEFA, po slabém výkonu ale uhájili remízu 2:2. V lize prohráli v Monaku, ale doma porazili Bordeaux. Loňský výsledek 1:1 se může opakovat. Domácím budou chybět záložníci Seid Khiter a Amara Karba Bangoura, ti však nejsou pro hru nezbytně důležití. Hostům chybí pouze obránce Michael Chretien.

PSG - LILLE (neděle 21 hodin)
Domácí měli v poháru UEFA volno, takže se mohli připravit na Ligue 1, kde podávají zatím velmi nevyrovnané výkony. Oba poslední zápasy prohráli 0:1, defenzivu mají vypilovanou, ale přestali dávat góly. Naopak Lille je začalo střílet a v tabulce mají před soupeřem tříbodový náskok. V Parku Princů to ale o žádné přestřelce nebude, i loňský výsledek 1:1 tomu odpovídá. Za domácí nebude útočit Fabrice Pancrate, za hosty taktéž Tulio De Mělo a ještě nebude bránit Gregory Tafforeau. Také v tomto zápase očekávám velmi málo gólů, under v kurzu 1,55 u Gamebookers by měl dojít v klidu.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vďaka ti Ugljan. Velmi si mi pomohol.

Reagovat
smazaný uživatel

mno, ještě, aby to vyšlo. Pozdě, ale přece (nikoliv však mou vinou). Jsou tam některá varování, uvidíme večer...

Reagovat
smazaný uživatel

Hned jak jsem se podival na nabidku Ligue 1 tak me zaujal zapas Sochaux - Le Mans 2... takze s tim naprosto souhlasim a za ten kurz jsem to musel zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, já si i z legrace dám těch 0:0 na Bordeaux. kurz 9 s tak vysokou pravděpodobností ti taky nikdo nedá!

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to videl tak, ze Bordeaux za kurz 1,5 ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně a trochu obavy mám i z Caen. ve Francii se vyplatí dávat vysoké kurzy, mklidně i remízy. lorient-Caen, Bordeaux-Auxerre, Caen-Le Havre, Monaco-Lyon...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Caen nehraju, ale u tech si myslim ze to zvladnou... Ale ten Lorient bych videl mozna i na 2

Reagovat
stas87

veri niekto z vas lille?

Reagovat
smazaný uživatel

Já. V Parku Princů má šanci uspět každý,jak jsme se již několikrát přesvědčili...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně myslím, že kdo dá gól vyhraje a proč by to nemohlo být zrovna Lille?

Reagovat
stas87

zajtra podam tiket na ktorom nebude kurs pod dva za kilo zo srandy teraz som spravil to iste na uefe dal som 6 zapasov a 5 bolo zlych

Reagovat
smazaný uživatel

Takováhle předsevzetí nemají smysl. Když má něco kurz 1,65 a důvěru 9/10, proč bych to tam nedal.Počkej na zítřejší preview chorvatské ligy a aktualizaci Ligue 1.

Reagovat
božský John

Co mně jako nesázkařovi(tudíž "negramotovi") doporučil vsadit v Ligue 1..a v HNL...

Reagovat
smazaný uživatel

mno, snažím se to doporučovat v každém preview nebo alespoň varovat před "hromaďáky". Nemůžu prozradit všechno na zítra, nebyli byste překvapený (a taky nemám kompletní info). Ale tu Rijeku budu hrát určitě

Reagovat
božský John

Jj,už se těšim...jinak tvoje tipy a analýzy u Ligue 1 jsou moc zajímavý(kór pro mě jakožto fandu OM)

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že tě o poločase těší i výsledek OM a mne zase přesný zdejší tip

Reagovat
božský John

Samozřejmě,že těší..akorát jsem si mylsel,že to bude max 0:1...čekal jsem že Grenoble se bude držet víc...ale starosti mi trošičku dělá expreska,že Cana má jít do Evertonu..i když Moyes prý za něj dá 9mil liber, i když,přijde mi to za něj málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Cana měl práci dneska akorát v 18', jinak v pohodě. mě taky štve, že spousta dobrých hráčů odchází do Anglie, ne všichni se tam v tom nefotbalovém prostředí prosadí a zkazí se. Určitě velký pláč bude v Rennes nad odchodem Jimmy Brianda, to je ikona klubu! Ještě než odešel Utaka, byli výborná dvojice

Reagovat
božský John

To jo, Utaka to byl ve Francii pan hráč..pak šl myslím do Portsmouthu a víc o něm nevim...Briand taky odchází ? Hraje Cana na tom stoperu jak se avizovalo?

Reagovat
božský John

Tak já se odmlčim...měj se..a zejtra se tu snad potkáme..

Reagovat
smazaný uživatel

Cana hraje opravdu posledního!

Reagovat
stas87

dobre pockam kvoli tebe viem ze nemaju su to vyhodene peniaze ale zatial je ich dost preco to nezkusit kde hra rijeka?veris jej?

Reagovat
smazaný uživatel

HNK RIJEKA – INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)

Do sestavy domácích se vrátí kapitán a největší hvězda Anas Sharbini. Navíc Rijeka je úplně jinde, než by v tabulce chtěla být a na co má kádr. Zaprešič v předminulém kole sice získal bod v Šibeniku, ale zde to bude jiný zápas. Na krásném stadionu Kantridu se totiž moc nevyhrává a domácí to potvrdí. Kurz 1,5 u Sportingbet je pořád výtečný. Loni se rozešli po výsledku 2:1, góly budou padat i dnes.

Reagovat
stas87

no vyzera to na 1 som na sk tak neviem ci podam chcel by som koho ty mas v HNL vlastne najradsej?

Reagovat
smazaný uživatel

Rijeku, Zadar a Hajduk, tam chodím na fotbal nejčastěji. Že bych někomu vyloženě fandil jako u nás Spartě to ne, spíše opravdu sleduju chorvatské hráče jednotlivě

Reagovat
stas87

mne sa paci mandzukic dobry hrac kto v rijeke je este kvalitny?okrem anasa rijeka ma muzstvo mladikov?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že za těch více než 40 let umím slovensky dobře, ale bez té interpunkce trochu nechápu:

Předně Mandžukič je hráč Dinama. Anas Sharbini je velmi mladý a v Rijece pomalu nejmladší. V každém chorvatském klubu tvočí obranu hráči, kteří jsou sedmdesáté ročníky (a Rijeka to 100% potvrzuje). Věkový průměr přesně nevím, ale nebude pod 26 let určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Za Bordeaux od konce poločasu chytá třetí gólman!!!

Reagovat
stas87

no ja interpunkciu nepouzivam strata casu samozrejme viem ze je hracom dinama ciue nieco ako banik?

Reagovat
smazaný uživatel

co je baník?

Reagovat
stas87

nerozumiem vysvetli...

Reagovat
stas87

no myslim banik ostrava ze neake dva roky naspat tam hrali len mlady hraci cize nieco ako rijeka

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan:Kde sbíráš informace o různých ligách ( zranění hráči a tak ) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na internetu

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá odpověď ...měl jsem na mysli, jestli nemáš nějakou konkrétní stránku ... ?

Reagovat
smazaný uživatel

no samozřejmě mám, ale je to trochu výrobní tajemství, tak to nebudu dávat veřejně. Kdyžtak si napiš na mail : ugljan@supertipy.info

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele