LIGISTÉ JDOU DÁL V PLNÉM POČTU

22.09.2006, 13:56
Aktuality
V první várce zápasů třetího kola Poháru ČMFS žádný z favoritů nezaváhal. Pravda, někteří se pořádně zapotili. Baník ve Fulneku proti Jakubčovicím, stejně jako Plzeň v Olomouci s druholigovým HFK, odvrátili pokutové kopy až v samém závěru.

Loňský finalista z Ostravy to neměl proti ambiciózním Jakubčovicím vůbec jednoduché. V kádru nedávného lídra druhé nejvyšší soutěže se to jen hemží fotbalisty s ligovou minulostí a tak byl k vidění vyrovnaný zápas. Favorita poslal do vedení v 16. minutě Metelka, který se po zranění pomalu vrací do sestavy Baníku. hosté pak až do poločasového hvizdu měli hru pod kontrolou. Po přestávce však začali kousat domácí a v 58. minutě zásluhou Doležala a jeho proměněné penalty vyrovnali. Když už se zdálo, že rozhodovat se bude v penaltové loterii, zbavil se Žůrek svého strážce a z hranice pokutového území rozhodl.

Překvapení dosavadního průběhu 1. Gambrinus ligy, mužstvo Viktorie Plzeň, balancovalo na hraně vyřazení na stadionku v olomoucké části Holice. Domácí HFK šel do vedení krátce po změně stran, když s pomocí tyče i brankáře Daňka skóroval Kazár, fotbalista, který ještě před dvěma lety válčil v krajském přeboru. Plzni pomohl střídající mladík Tomáš Krbeček, který se tak již poněkolikáté v poslední době pasoval do role spasitele. Čtvrt hodiny přek koncem přehodil brankáře a srovnal krok. Poslední slovo měl pak obránce Václav Procházka, jenž hlavou dorazil míč odražený od břevna a na poslední chvíli odvrátil penaltový rozstřel.

Sparta bojovala o osmifinále v Brně s druholigovou Bystrcí a nakonec ze všech mužstev nejpřesvědčivěji postoupila. na šestigólovém vítězství se podílelo pět střelců. Dvakrát se trefil střídající Mauro Lustrinelli a poslal trenéru Bílkovi jasný signál, že vysedávat na lavičce ho nebaví. Jeho přímý konkurent v sestavě Jan Rezek nastoupil od začátku, ale gólově se neprosadil. Druhá Bílkova posila Pavel Horváth se zranil při rozcvičení a do hry nezasáhl. Půlhodinu odolávali domácí tlaku Sparty, než se prosadil Karol Kisel. Krátce po pauze pak dvěma slepenými góly rzhodli Jan Šimák a nejlepší muž zápasu Miroslav Matušovič. Poté pustil na trávník Bílek zatím málo využívaného Lustrinelliho a trápícího se Juna. První se odvdědčil dvěma přesnými zásahy, druhý nejprve ve slibné šanci selhal, ale v závěru pečetil pohodlný postup.

Nezaváhali ani další favorité. Liberec brankami Pospěcha (2) a Frejlacha vyhrál v Třeboni hladce 3:0. V dalším kole je i Jablonec, který otočil nepříznivý vývoj zápasu v Chomutově. Na branku domácího Sedláka z nastavení první půle, odpověděli po přestávce Fukal, Laciga a Smíšek. Po delší době se z vítězství radují i na Slovácku. Ovšem pohárový postup, jenž si z Vyškova Slovácko odváží, nebyl ničím jiným než povinností. Poslední z ligových klubů Most vyhrál v Karlových Varech. Na osmifinále se mohou těšit také v třetiligové Břeclavi, která vyřadila divizní Rousínov a na Žižkově, kde vypadl přemožitel Slavie Zenit Čáslav

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (1)

Přidat komentář
Radin

Výborný článek:-)).Jak si zjistil že Kazár hrál Krajský přebor?:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele