Liga mistrů je na startu nového ročníku

18.09.2007, 18:49
Tipy a analýzy
Fotbaloví fanoušci se dočkali, dnes odstartuje nový ročník nejprestižnější evropské soutěže. Dvaatřicet nejlepších celků Evropy si to na zelených trávnících rozdá o titul, který zaručuje nejen milióny, ale také velkou pozornost a slávu.

Finále bude 21. května 2008 hostit hlavní metropole největší země světa. Na stadionu Lužniky v Moskvě probíhaly v roce 1980 Olympijské hry. V té době měl však ještě starý kabát, v letech 1995-97 byl totiž rázně rekonstruován a momentálně pojme hned 84 745 sedících diváků.

Do Moskvy se však podívají pouze dva nejlepší celky, které to budou, se rozhodne v následujících devíti měsících. Celkovým vítězem se navíc může stát pouze jeden tým, na top 10 favoritů bookmakerů společnosti bwin se podíváme podrobněji.

FC Barcelona - kurs 5.50
Vůbec největším kandidátem na celkové vítězství nového ročníku Ligy mistrů je španělská FC Barcelona. Katalánci v létě udělali velký nákup v podobě Thierryho Henryho, který společně se Samuelem Eto'em a pod nimi hrajícím Ronaldinhem tvoří doslova smrtící ofenzivní sílu. V Primera division však toto doposud nepotvrdili, když během tří kol skórovali pouze v jednom zápase. Na začátku se ale chleba neláme a u Barcelony se určitě očekává vzestup formy. Loni ji utekla obhajoba ligové titulu i toho v Lize mistrů, a o to větší chuť má jistě letos.

FC Chelsea - kurs 7.50
Stejně jako v posledních sezonách je vážným kandidátem na celkové vítězství londýnská Chelsea. I když Blues pod manažerem José Mourinhem podávají konstantně velmi kvalitní výkony, tak historii nepřepsali - nejprestižnější evropskou trofej doposud nikdy nevyhráli. Loni skončili nešťastně v semifinále, když na penalty podlehli konkurenčnímu Liverpoolu, předloni je v osmifinále vyřadila Barcelona. Letos by Mourinhovi muži tuto smůlu chtěli jistě už prolomit a konečně se probojovat do závěrečného zápasu.

Real Madrid - kurs 8.00
O trochu menší šance se dávají slavnému Realu Madrid, jehož hráči si na cennou trofej sáhli naposledy v roce 2002, kdy byl hlavním strůjcem úspěchu francouzský míčový kouzelník Zinedine Zidane. Ten však už loni Bílý balet opustil a tento slavný klub prozatím marně hledá nového lídra. Do letošní sezony však vstoupil na výbornou, když v domácí soutěži má po třech kolech plných 9 bodů, což je vůbec nejlepší start po 16 letech. Že by se v Madridu blýskalo na lepší časy?

Manchester United - kurs 8.00
Stejné šance jako Realu dávají bookmakeři světové jedničky Manchesteru United. Rudí ďáblové loni ovládli po čtyřech letech Premier league, když velkou měrou přispěl k titulu kandidát na nejlepšího fotbalistu světa Cristiano Ronaldo. V létě navíc přišel na Old Trraford jeho "dvojník" Nani, s jehož pomocí chce Sir Alex Ferguson dovést svůj výběr i k titulu v Lize mistrů, na který naposledy dosáhl v roce 1999.

AC Milán - kurs 8.50
Překvapivě až na páté příčce je nejúspěšnější klub Ligy mistrů za poslední roky. AC Milán se do finále milionářsko soutěže probojoval během uplynulých pěti sezón dokonce třikrát, když prohrál pouze v památném utkání s Liverpoolem. Tomu však porážku v květnu vrátil a do nového ročníku vstupuje s nálepkou obhájce trofeje.

FC Liverpool - kurs 10.00
Finalista posledního ročníku byl v létě u největšího nákupu Premier league, když do Liverpoolu přestoupil z Atletika Madrid hvězdný forvard Fernando Torres. Rafael Benitéz tak má k dispozici novou útočnou hrozbu, která umí rozhodovat klíčové zápasy. Vstup Reds do nové sezony pouze odpovídá kvalitě kádru a především jeho šíři, která může být při velkém počtu zápasů rozhodující.

Inter Milán - kurs 10.00
Rovněž s kursem 10 rovných si můžete vsadit na celkové vítězství Interu Milán, který nejprestižnější evropskou trofej vybojoval naposledy v roce 1965. Loni ale s obrovským přehledem obhájil titul v Serii A, v Lize mistrů vypadl nešťastně v osmifinále s Valencií. Letos doufá vedení klubu ve výraznější úspěch, čemuž by měla napomoci i nová posila do obrany Cristian Chivu.

FC Arsenal - kurs 17.00
Bez šance rozhodně není ani Arsenal Londýn, který prošel do hlavní fáze Ligy mistrů hladce přes Spartu Praha. Předloňský finalista sice nikterak kádr neposílil, naopak odešel už zmiňovaný Henry, ale přesto vstoupil do nové sezony v úctyhodné formě. Kromě 3. předkola milionářské soutěže se mu daří i v Premier league, když je momentálně dokonce na samém čele tabulky.

FC Sevilla - kurs 17.00
Podobně si v domácí soutěži vede španělská FC Sevilla, kterou sice před dvěma týdny postihla tragédie v podobě smrti Antonia Puerty, ale výkon fotbalistů na hřišti to nikterak nepoznamenalo. Ve dvou kolech totiž vstřelili hned osm branek a tuto formu by si jistě chtěli přivézt i do Londýna, kde s Arsenalem sehrají úvodní duel základní skupiny H, ve které nechybí ani pražská Slavie.

Olympique Lyon - kurs 26.00
Posledním týmem, o kterém se zmíním, je Lyon. Ten si loni připsal ve francouzské lize pátý titul v řadě a svou kvalitu by konečně chtěl potvrdit i na mezinárodní scéně. Loni prošel s velkým přehledem základní skupinou, když porazil i Real Madrid, ale v osmifinále překvapivě vypadl s římským AS. K lepšímu výsledku chce rozhodně klubu pomoci i mistr světa Fabio Grosso, který se v létě do Lyonu přestěhoval z Interu Milán.

Vítězem nadcházejícího ročníku Ligy mistrů se ale může stát i někdo ze zbylých 22 klubů. Mezi nimi nechybí ani Slavia Praha, jejíž vítězství bookmakeři společnosti bwin ocenili kursem 501.00. Černým koněm soutěže by mohlo být Schalke 04 s kursem 67.00 nebo Celtic Glasgow, na který si můžete vsadit za kurs 126.00.

Autor: Eurotip.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*bhoy1888

Cetic na trůn. You´ll never walk alone. Hail Hail. C´mon the hoops!!!

Reagovat
HOST*hoops1967

správně Celtic je nejlepší

Reagovat
HOST*antihun

má nejlepší fanoušky na světě je nej!!§

Reagovat
Slejdy

to je mozna pravda ale na LM momentalne Celtic nema..

Reagovat
HOST*Kamil

celtic nejenže má na ligu mistrů, ale hlavně má na to, aby postoupil mezi 16 možná i 8 nejlepších...je to úžasnej tým s úžasnejma fanouškama a hrající úžasnou soutěž, která je podle mě dost opomíjená!

Reagovat
smazaný uživatel

A úžasně to projeli s Doněckem.

Reagovat
HOST*

Curako, doneck je lepsi

Reagovat
HOST*nofan

Ty to máš celkově nejaký pomotaný.

Reagovat
HOST*

finále tak Celtic-Barcelona 2:2 a na penalty Celtic páč má Artura Boruce!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Co je tak zázračnýho na Arturu Borucovi ?

Reagovat
Shevchenko

Jasně Milán pátý a Cheslea druhá.

Reagovat
Mr.Jindros

Chelsea hraje vždy skvěle... loni na penalty a předloni s pozdějším vítězem. Je rozhodně větší favorit než AC. Už jen kvůli tomu, že statisticky je vítězství dvakrát v řadě velmi nepravděpodobné. Nějak si nevzpomínám, kdy se to naposled stalo.

Reagovat
Shevchenko

Chelsea určitě není větší favorit.

Reagovat
Mr.Jindros

Je.... a je a je. Letos by mohla, možná bych si na ní vsadil. Obhájit se někomu jen tak nepovede, proto na AC nižší kurz asi... co na tom nechápeš? Ty bookmakeři tomu rozumí, protože je to jejich práce (rozumět tomu líp než sázkaři). Já nejsem tiper, ale kdybych měl letos vybrat jeden tým, vybral bych Mourinholand z Londýna.

Reagovat
sansiro

S tou Chelsea to nedáváš. Milán je větším favoritem, tím spíš pokud se zaměří jen na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Přikláním se na stranu Shevchenka, AC Milán má velké šanci na obhajobu a řadím je mezi největší favority, mají nejkompaktnější kádr pro LM jako stvořený.

Reagovat
VicenteRodriguez

a kde je Valencia AC pátej

Reagovat
HOST*Filip

Finale bude Chelsea vs.Real..Mam nejlepsi muzstva i kdyz bych tam videl uplne jiny ale podle vykonu tam budou tyhle dva..

Reagovat
HOST*Madridista

Chlsea bude ss aktualni formou rada za postup ze skupiny

Reagovat
HOST*

Horší finále by bylo už pouze Espanyol vs Real ...

Reagovat
HOST*

Liverpool-AC Milán

to je úplně jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kurzy jsou nějaké divné, nemůžu s nimi souhlasit snad ani v jednom bodě...

Reagovat
HOST*

jj myslim, ze nejvetsi favorit je urcite AC

Reagovat
HOST*

Reagovat
Mr.Jindros

He's back!

Reagovat
smazaný uživatel

Cituji ČT: "Na Mladou Boleslav čeká přední celek italské Primera Division, Palermo."

Reagovat
Shevchenko

Teď jsem to chtěl napsat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele