Liedson na odchodu ze Sportingu

04.12.2008, 10:02
Aktuality
Brazilský útočník Liedson pravděpodobně v zimě opustí Sporting Lisabon. Zájem mají kluby z Anglie, Španělska i Ruska. Také hráčův agent potvrdil, že třicetiletému forvardovi shání nové angažmá.

Liedson by si rád vyzkoušel také jinou ligu. Ve své kariéře působil pouze doma v Brazílii v klubech Coritiba, Flamengo a Corinthians, v Evropě pouze v Portugalsku. Ve Sportingu je od roku 2003 a ve 223 zápasech za něj nastřílel úctyhodných 119 branek. O takové střelce vždycky byl zájem.

Podle agenta Gilmara Veloza se o třicetiletého brazilského kanonýra zajímají španělské i anglické kluby. Ve hře je prý i ruský Spartak Moskva. Podle britského tisku by Liedsona ve svém kádru rádi viděli Tottenham a Newcastle.

Spekuluje se však o částce okolo 23 milionů eur, což za třicetiletého hráče bez zkušeností z Premier League těžko někdo zaplatí. Smlouva ve Sportingu končí Liedsonovi až v červnu 2010.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bez do tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

kde si nekopnes

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si nekopneš? Tottenham by pro něj byla cesta zpátky. Sporting hraje pravidelně ligu mistrů a není tam jen do počtu, má kvalitnější kádr a pohlednější styl hry než nějaký anglický průměr.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom by se dalo dlouze polemizovat...Liga jako taková je v Anglii daleko lepší, navíc si nemyslím, že by Sporting byl kvalitnějším mužstvem než-li Spurs. Jediným kladem může být ta Champions League, které však pramení z už zmíněné "nižší" kvality portugalské soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo, to určitě souhlasím. Anglická liga je výš, ale nemyslím, že zas tak příliš výš. Když se koukám na portulagskou ligu, daleko více to lahodí oku, ty akce jsou tam parádní, bohužel, když hraje portugalský tým proti anglickému, už je to něco jiného. snglické týmy hrajou jakoby zodpovědněji, hra je propracovanější, více brání, hrají ostře, posrtugalci hrají více na efekt, nejsou tak přímočaří, aspoň mě více baví-tím myslím porovnání lig. Individuálně si ale nemyslím, že by hráči anglických týmu byl lepší a dle mého názoru by Sporting Lisboa Spurs vyklepal. A ještě jeden příklad dvou průmrných zástupců obou zemí- Sprorting Braga-Porthmouth 3:0 v poháru UEFA letošní sezony. Kdyby byla anglická liga o tolik lepší, myslím, že by tam neprohrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Beru, tobě se líbí spíše jižanský fotbal, já upřednostňuju ostrovní styl hry. Tzn. mohli bychom se dohadovat do nekonečna a stejně by jeden toho druhého nepřesvědčil K tomu zápasu Braga-Portsmouth: z jednoho matche přece nemůžeš vyvozovat nějaké závěry

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, beru, každý máme svůj názor! A je dobře, když se lidi nebojí prezentovat vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tam by ho bola skoda

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mi vysvětli jak to mám pochopit. Tak ty zvedáš prst pro Brazilce v Tottenhamu. A přitom se mi zdá, že s Talkersem dost kritizujete jižanský cirkus v PL. Deca a Scolariho bys vyházel, ale teď zvedáš prst. Možná to myslíš jinak, než jak to chápu. Přesto se v tobě nevyznám.

Reagovat
$dolar$

Ja nevim jestli si nekdy Liedson videl hrat, ale tenhle hrac mi rozhodne stylem hry brazilce nepripomina, je to typicky zakoncovatel. A navic ja neodsuzuju vsechny brazilce v PL ani mi tolik nevadi, ale vadi mi jejich herni pojeti, jako to praktikuje Scolari.

Reagovat
madridcan

by ma zaujimalo kto to je zo spanielska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já bych ho rád viděl v Newcastleu

Reagovat
Xavi

Rád bych ho viděl ve Španělsku, taková Osasuna potřebuje dávat góly jako sůl, ale tam asi né.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to borec, vídám ho tedy jen vidím v sestřizích LM, ale branek dává hodně i tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Liedson je už dost starý na anglickou ligu. Ttam jsou jiní borci. Myslím, že nejlepším řešením pro něj by bylo zůstat ve Sportingu a nebo odejít do Ligue 1 nebo do Bundesligy. Třeba do Hoffenheimu!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele