Libor Žůrek hodnotí 14. kolo Gambrinus ligy

27.11.2007, 10:35
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Server EuroFotbal.cz pokračuje v rubrice Kolo Gambrinus ligy pohledem hráče, ve které oslovený fotbalista hodnotí uplynulé kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. 14. dějství okomentoval zlínský útočník Libor Žůrek


Bohemians-Zlín 1:2
Tak konečně jsme prolomili prokletí Prahy.... Jelikož jsme třikrát prohráli, se Spartou, Slavií i Viktorií Žižkov, chtěli jsme šňůru přetrhnout! Šli jsme do zápasu s cílem nedostat gól v prvních dvaceti minutách, což se nám nepovedlo a jako tradičně v Praze jsme ho inkasovali. Trvalo nám asi dvacet minut, než jsme se dostali do tempa... Musím říct, že Bohemka hrála dost agresivně, ale ne zákeřně, byly to férové zákroky. Já jich dost svedl s Karlem Radou a musím říct, že Karel hrál velice dobře, nedal mi ani metr volného místa. Terén byl po dvaceti minutách dost těžký, bylo takové klouzavé bahno. Člověk se na takovém terénu cítil těžkopádně a rychle mu ubývají síly. Nakonec jsme se zvedli a zápas otočili, takže jsme měli příjemnou cestu do Zlína. Musím vyzvednout Martina Vyskočila, který hrál fantasticky a odměnou mu byly dva góly. V týdnu jsme si ho trošičku dobírali, že by mohl konečně dát góla a nakonec se mu to podařilo a vystřílel nám výhru.
Jinak musím říct, že Vysky (Vyskočil) odvedl spoustu černé práce, i když to nějaký divák třeba nedocení, tak pro nás je to velice platný hráč. Na fotbale byla i moje přítelkyně Veronika, ostatně byla i na třech předešlých zápasech v Praze a já ji říkám, že jak tam bude, tak zas prohrajeme, že nám přináší takovou smůlu. Po gólu Bohemky si v duchu říkám "na tribuně sedí Verča, tak se nedivím, že prohráváme," ale nakonec vše dobře dopadlo. Cestou zpátky jsme si pustili super české komedie Ecce homo Homolka a Discopříběh.


České Budějovice – Liberec 2:0
Moc jsem přál mému kamarádovi Zdenovi Zlámalovi, ať vychytá nulu. Jenže obraně Liberce se brzy zranil Miroslav Holeňák a to byla citelná ztráta. Budějovice jsou doma silné, jejich hru režíruje Černý, který má velkou formu. Je výborný ve hře jeden na jednoho a ty jeho přímé kopy jsou moc nebezpečné. O tom se přesvědčil i Liberec. V Budějkách hrajeme poslední kolo a nečeká nás nic lehkého. Ale trenér určitě něco vymyslí.


Most- Žižkov 1:0
Zápas byl vyrovnaný, kuriozitou jsou tři neuznané góly Žižkova. V takových zápasech rozhoduje často první gól. Mužstvo, které ho dá, se soustředí na obranu a vyráží do brejků. Zase se potvrdilo, že Most má poklad v Goce Toleském, který zápas rozhodl. Doufám, že si příští kolo u nás ve Zlíně nevezme ostré náboje.


Slavia - Olomouc 0:0
Tento zápas jsem sledoval na internetu, dívalo se na něj kolem 30 tisíc lidí, což je docela slušné číslo na naše poměry. Zápas se mi moc nelíbil, Olomouc dobře bránila a nenechala hrát Slavii její křídelní hru. Chyběla mi větší podpora útočníků Slavie od jejich zálohy. Proti olomoucké obraně se hraje špatně, i u nás ve Zlíně bránili skoro v deseti lidech. Ale přináší to body, i když pro lidi to není moc atraktivní.


Mladá Boleslav – Teplice 1:1
Tenhle zápas jsem neviděl, ale podle ohlasů byla Boleslav lepší a zasloužila si vyhrát. Vytvoří si hromadu šancí, ale nějak se jim nedaří zakončení. Jinak souhlasím, že Bolka hraje krásný fotbal, atraktivní pro lidi. Bojím se, že nějaké mužstvo to potom těžce odskáče a dostane a Boleslav si s chutí zastřílí.


Brno – Sparta 4:2
Tento zápas si mi moc líbil, bylo to super utkání, hrálo se nahoru dolů. Sparta sice dala první gól, ale trenér Uličný velmi dobře zareagoval na vývoj utkání a dal na hřiště útočníka Tomáše Doška, který hru výrazně oživil. V kanadském bodováním měl 1+1 a zasloužil se velkou měrou na výhře. Brno hrálo velice dobře na Baníku a proti Spartě potvrdilo narůstající formu. Góly, které dali Kalouda a Polách, to jsou lahůdky. Zajímavé je, že Tomáš Polách před svým gólem dostal křeč, na chvilku přestal hrát a nakonec se k němu dostal balón a on to ze stoje trefil jak Ronaldinho. Tenhle kop je dost náročný.


Jablonec – Plzeň 0:1
Tady zatím moc nefunguje kouzlo nového trenéra Komňackého. Ale v trenérovi to určitě není, pan Komňacký je výborný trenér a bude otázkou času, kdy hráči pochopí jeho filozofii a Jablonec se začne pomalu zvedat. V tomto zápase jsem si přál remízu, bohužel nám Plzeň v tabulce utekla o dva body.


Kladno – Ostrava 3:0
Myslím, že Baníku uškodilo počasí, jak říkal Venca Svěrkoš po zápase, na tomhle terénu se dá spíše lyžovat. Ale tím nechci znehodnocovat výkon Kladna. Bylo to zasloužené vítězství, Kladno se s ním lépe vypořádalo. Tady je vidět, jak je fotbal ošidný. Kladno u nás prohrálo 4:0 a další zápas vyhraje 3:0. V tom je fotbal krásný. Nikdy nevíte, jak to skončí. Liga je tak vyrovnaná, že každý může porazit každého.


Nejlepší hráči 14 kola:
Luboš Kalouda a Martin Vyskočil.

Autor: David Křížka

Komentáře (1)

Přidat komentář
-Kopy-

Dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele