Liberecký gól byl regulérní, Daníček správně vyloučen, uvedla komise

19.02., 16:56
Aktuality
Rozhodčí se zápisníkem (© AFP)

Branka Liberce v nedělním utkání 21. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Sparty byla regulérní. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ve svém komuniké uvedla, že situaci nepředcházel ofsajd Filipa Horského.

Liberečtí se na Letné prosadili v 68. minutě. Na dlouhý nákop si naběhl střídající Horský, který se na první pohled nacházel v ofsajdu. Mládežnický reprezentant ale nakonec přenechal míč Olafu Kokovi, jenž před vyběhnuvším gólmanem Peterem Vindahlem přihrál Horskému a ten do prázdné branky skóroval. Sudí Jan Všetečka po konzultaci s videorozhodčím (VAR) gól uznal, což kritizoval například sparťanský trenér Brian Priske na tiskové konferenci po vítězství Pražanů 2:1.

"Hráč hostujícího družstva č. 14 (Horský), který byl v ofsajdové pozici, sice nejdříve běžel směrem k míči, ale neovlivnil tím možnost soupeře hrát míčem. O ofsajd se v tomto případě nejednalo," uvedla komise, která podle manuálu od této sezony veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola, vybrané médii.

Obránce Slovácka Vlastimil Daníček byl správně vyloučen ve Zlíně za úder loktem do břicha Josse Didiby. Sudí Petr Hocek kapitánovi hostů ve 32. minutě po intervenci VAR udělil červenou kartu. Oslabený tým z Uherského Hradiště prohrál 1:2. Podle komise měl ale Didiba dostat žlutou kartu za nesportovní chování při předchozím postrkování.

Komise rozhodčích dala za pravdu i hlavnímu arbitrovi Ladislavu Szikszayovi, který v nedělním utkání Karviná - Slavia (0:3) nevyloučil domácího Andriju Ražnatoviče za šlápnutí na hrudník Davida Douděry v závěru první půle.

"Hráč domácího družstva nekoordinovaně v pádu šlápl pokrčenou nohou na soupeře. Z dostupných záběrů není patrný úmysl, nejednalo se tedy o hrubé nesportovní chování," uvedla komise.

Naopak rozhodčímu Karlu Roučkovi vytkla, že v sobotním duelu mezi Bohemians 1905 a Plzní (0:2) neudělil dvě žluté karty za bezohledné vražení do soupeře. V 18. minutě měl být potrestán hostující Robin Hranáč za nedovolené zastavení Jana Matouška a v 77. minutě měl dostat kartu i domácí Jan Kovařík za faul na Matěje Vydru, jenž si ze souboje odnesl krvavé zranění.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
letitfly

Beru si popcorn a čekám tady na vás...

Reagovat
rel7

Z videa gólu Libe je jasné, že Vindahl reaguje v momentě kdy Horský mění směr a přestává chtít hrát. X metrů za míčem běží a chce hrát, na poslední chvíli si to rozmyslí. U míče by byl Vindahl první ale když vidí že k míči celou dobu běží Horský tak je blbost aby vybíhal. Takže je to ovlivnění hry.

Reagovat
lampas

Máš to tam napsaný v članku. Podstatné je, jestli ovlivnil hrát protihráče míč (!). Což neovlivnil.

Reagovat
Mr.Mike

To slysim popevy ze musi ovlivnit mic

Ale jak uz sem jednou psal, tohle je dost tezky na posouzeni

Reagovat
dave30

Bohužel, v pravidlech to takto je. On mu nebránil hrát míčem (jako že by mu zavazel a tak...). Takže i když se to nelíbí ani mně, tak je to zřejmě podle pravidel.

Reagovat
Sosi

Ovlivnil hrát protihráče míč? To znamená co?

Reagovat
lampas

To znamená, jestli tím bránil obránci v odkopu, nebo brankáři např. v zákroku (tedy chytit míč do rukou). Nic takového v tomto případě nenastalo.

Reagovat
Sosi

máš to dobře poskládaný nebo vyskloňovaný v té větě?

Reagovat
kilobyte

Vindahl měl vyběhnout a dát Horskému pěstí.

Reagovat
Greny

Vlastně jo kdyby vyběhl a přejel ho skluzem byl by ofsajd

Reagovat
kilobyte

Tak tam by hrozilo, že by mohl dostat kartu za surovost. Když mu dá pěstí, tak brankář je chráněný.

Reagovat
Axelrose

Nebo ho trefit míčem, jako Weisner brankáře Galatasaray

Reagovat
_Blind_

Je to podobná situace jako loni MUFC vs MCFC a tam se taky ofsajd nepískal i když tam to ovlivnění hry bylo daleko větší

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

No to možná… ale rekulérní určitě nebyl

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT: Hladký naprosto perfektní v Zajíci dneska, strašně bych mu přál tu účast na Euru

Reagovat
dave30

To máš těžký. Někdo (já ne) ti tu bude argumentovat, že 2. liga (jakákoliv) nemůže stačit na reprezentaci. Prostě stačí sedět na lavičce klubu v top lize, a máš mít místo v repre jisté...

Reagovat
Marisic

tak za repre odehráli celkem dost Kalas a Vydra z druhý anglický ligy, něco odehrál i Pudil. Spíš než že to je druhá liga je argumentem věk, holt je mu 33 a my bychom měli skládat kádr spíš s vyhlídkou na kvaldu o MS

Reagovat
Sosi

Tak ani jeden ze jmenovaných v repre nijak nezářili...

Reagovat
Marisic

tak to nic neznamená, prostě v minulosti druhá liga pohodlně na repre stačila. Navíc Kalas v repre byl svýho času docela dobrej.

Reagovat
Sosi

nemyslim si

Reagovat
mistr129

Takže bez tria z Leverkusenu?

Ale jinak souhlas, určitě bych ho vzal radši než Vaclika nebo Pavlenku

Reagovat
smazaný uživatel

Kovář chytá Evropu a pohár, i v Bundeslize udržel čisté konto. Povolávat před ME do repre neozkoušeného třiatřicetiletého Hladkého, který má první povedenou sezónu v kariéře, nedává smysl.

Reagovat
dave30

Já to myslel obecně. Kováře jsem nikde nejmenoval. Vždy to bude o rozhodnutí trenéra. On má zodpovědnost za výsledky (a určitě to není nic jednoduchého). Jestli vezme někoho z 2. ligy nebo někoho, kdo sedí lavičku je pouze jeho rozhodnutí. Samozřejmě, že když se potom neuspěje, tak na něho vystartují "odborníci" s tím, že je neschopný a mělo to být tak, jak říkali oni...

Reagovat
Bakary3

No, to šlápnutí na douderu vidím jako úmysl.

V podstatě v téhle situacích, kdy někdo vyloženě doslapne na ležícího hráče takovým způsobem nevím o tom, že by to měl být někdy omyl

A jak tu někdo psal, koleno horského krejčímu, taky jasný.

Nechápu, jak je možný, že to prošlo.

Reagovat
Lemond Laws

V mym vidění světa je Liberec prostě jasný ofsajd.. totálně ovlivnil celou situaci a pak měl náskok na Vydru, který ho vědomě do toho ofsjadu vystavoval. Je logické, že ho pak nemohl dostihnout...

Reagovat
mistr129

Lol, vždyť hraci normálně čekají v ofsajdu třeba při standardkach, aby pak měli výhodu na tu druhou přihrávku

Reagovat
Lemond Laws

Což podle mě taky není ideální...

Ale hlavně prostě tim nábehem celou situaci ovlivnil a zapojil se... tak nemusí lolovat, psal jsem, že to je mých očích takto

Reagovat
dave30

Já se obávám (i když se mi to nemusí líbit), že pravidla mluví o ovlivnění směrem ke hraní míčem. Nesmí bránit v pohybu k míči či dokonce bránit ve výhledu brankáři. Toto prostě nenastalo, i když brankář ovlivněn samozřejmě byl. No nevím...

Reagovat
dave30

Což podle mě taky není ideální...

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...

Reagovat
Greny

Vlastně sis odpověděl... Čekají ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele