LFA vyhlásila výběrová řízení na audiovizuální práva. Soutěžit se bude ve třech zbývajících oblastech

20.03., 15:45
Aktuality
Trofej pro vítěze FORTUNA:LIGY (© FORTUNA:LIGA)

Ligová fotbalová asociace vyhlásila výběrová řízení na audiovizuální práva ve třech zbývajících oblastech na dobu následujících tří až pěti sezon. Asociace, která řídí české profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě. Lhůta pro podání nabídek do prvního kola soutěže byla stanovena do 12. dubna. V pátek 22. března je uzávěrka přihlášek do tendru na nového titulárního partnera první ligy. Jediným kritériem pro určení vítěze je nabízená cena.

Obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný minulý týden uvedl, že asociace registruje zatím osm zájemců o přihlášku do tendru na titulárního partnera nejvyšší soutěže pro sezony 2024/25 až 2028/29.

Výběrová řízení na audiovizuální práva jsou dalším krokem. Licence pro televizní vysílání první ligy mimo území České republiky a Slovenska a licence na streaming nejvyšší soutěže pro účely kurzového sázení mimo území České republiky jsou soutěženy na dobu následujících pěti sezon. Vítěz tendru na vysílání audiokomentáře obou celostátních ligových soutěží nabyde licenci na následující tři soutěžní ročníky, od sezony 2024/25 do 2026/27.

LFA by tímto způsobem chtěla oslovit subjekty nejen z České republiky, ale také ze zahraničí. Až do ukončení soutěží nebude jejich průběh komentovat ani poskytovat médiím žádná další vyjádření.

Titulárním partnerem první a druhé ligy je od sezony 2018/19 sázková kancelář Fortuna. Podle odhadů médií společnost přispívá částkou téměř 80 milionů korun ročně. Konkurenční Tipsport předloni uvedl, že je ochoten nabídnout až 150 milionů korun. Nedávno projevila zájem i společnost Betano, která již v listopadu v rámci hlavního audiovizuálního tendru získala práva na streaming zápasů pro účely kurzového sázení.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Sosi

Český rozhlas... S mikrofonem za fotbalem

Reagovat
Freedo

Na západě je už úplně běžný, že ligový kluby disponujou právama použít záběry z vlastních zápasů a můžou si tak na svým YT kanále udělat sestřihy a kompilace. U nás to ale neplatí. Nevíte někdo, jestli se něco bude měnit v tomhle ohledu?

Reagovat
Cotton

Bude, má to být součástí těch nových práv od příští sezóny. Ve FNL to kluby mohou dělat už teď, ale serou na to, ještě jsem to u žádného neviděl.

Reagovat
Witcher

Teletext 205

Reagovat
GabrielBatistuta

205, 231, 243

Reagovat
ratusek

Reagovat
Skleepy

Reagovat
didosh

Tak 204=novinky

205=výsledky

206=tabulka

207 az 214= statistiky a návštěvnost jednot.zápasů

215=2.liga výsledky

216=tabulka

217=ČFL/MSFL

230=hokej zprávy

231= výsledky Extraligy

232= tabulka Extraligy

233-239 statistiky jednotlivých zápasů Extraligy

243=NHL výsledky

244= tabulka NHL

751-754= výsledky a hrané zápasy

755=hokej výsledky

Reagovat
GabrielBatistuta

A to mas v hlave, nebo si to nejak dohledaval? Co pamatuju tak nhl tabulky byly 244 a 245 podle konferenci. Pak taky pamatuju 661+ Tam byly nejaky kvizy a hlavolamy

Reagovat
GabrielBatistuta

I kdyz jo, taky to mam v hlave. Akorat ta nhl tabulka byla 244 + 245 Kurva, to byl pokrok, ze slo vse takhle dohledat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele