LFA považuje umožnění tréninků za první krok k dohrání ligy

14.04.2020, 21:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liga se musí dohrát i s nadstavbou, i kdyby to mělo znamenat, že se zvýší DPH.

Reagovat
fabec1222

Těch 6 kol v červnu se dá v klidu stihnout, dál už bych to nehrotil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to celkem jedno, u FNL chybí 13 zápasů, to je víc než 1. liga i s baráží, takže větší problém na dohrání vidím tam. Ale pokud by se zvládlo těch 30 kol, tak je asi menší zlo ty výsledky uznat než anulovat. Jen pak pořád zůstane ten problém, jak vyřešit postupy/sestupy, když se nedohraje FNL.

Reagovat
fabec1222

To je větší problém no, když to vezmu tak, že ten první týden by bylo ideál dát nějaký přátelák na rozehrátí, aby se nešlo hned na ligu po takové době.

Takhle to vypadá, že se asi sestupovat / postupovat nebude, ale tak aspoň aby se to dohrálo kvůli titulu a kvalifikaci do pohárů. Potažmo se teda ještě může navýšit liga o dva nejlepší týmy ze 2. ligy podle současného stavu.

Reagovat
cink

mimo

Reagovat
mistr129

To takový problém zdaleka není, z druhý ligy se nepostupuje do pohárů.

Reagovat
Greny

takže hlavně že si Slavia odpočine před poharama ale kluby co postoupí ať hrají klidně bez odpočinku nebo kluby co půjdou do baraze by třeba museli tři týdny jen trénovat

Hlavně nechápu proč furt se bavíme o předkolech poháru když UEFA chce teprve v srpnu dozrávat tento ročník LM a EL..

Reagovat
Greny

Dohravat

Reagovat
mistr129

Ne, takhle to nemyslím. První liga se musí dohrát, jinak může být od UEFA průšvih, druhá se klidně může ukončit (buď bez postupů a sestupů, nebo s aktuálním pořadím).

Reagovat
smazaný uživatel

Protože týmy, co budou hrát v semifinále a finále pohárů nebudou hrát předkola.

Reagovat
ratusek

Je roztomilé, jak si lidi myslí, že trénování ve skupinkách třeba 10 lidí je lepší než klasický. Zase polovičaté řešení, jako celý ten hmg uvolnování, ale lepší než nic.

Škoda, že není povoleno amatérské čutání pár nadšenců

Reagovat
smazaný uživatel

"Škoda, že není povoleno amatérské čutání pár nadšenců"

Vždyť máš v článku, že liga se možná rozběhne už 8. června.

Reagovat
lada.sp

Reagovat
Kantos

Reagovat
smazaný uživatel

Je, pokud máš dostatečně velkou zahradu

Tam je problém, že pokud by teď povolili lidem využívat rekreační sportoviště, tak při tom, jaký mají všichni absťák, tam bude hlava na hlavě, takže to asi jen tak nepovolí.

Reagovat
soukup

Mně třeba nejde do hlavy, proč je trénink amatérských sportovců (členů nějakého oddílu, nikoli běžné veřejnosti) na venkovním sportovišti možný od 8. června, ale do indoor posilovny, která z hlediska možného šíření je přece mnohem větší riziko se může už 11. května

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky divný, no. Aspoň, že budou zavřený sprchy, tím zajistí, že se od sebe lidi budou držet na distanc dobrovolně

Reagovat
Spalovač šancí

Protože v té rychlosti není čas nad tím moc přemýšlet. Něco vylosují, když nikdo nic nenamítá, tak to pustí a jdou na další věc. Ale hlídání konzistence už neřeší.

Reagovat
ratusek

Jo je to chaotické, ale hlavně žš neposlouchají Prymulu, ten by vše zavřel do podzimu.

Týden po Velikonocích se ukáže, že ty hobbymarkety nezvýšily nakaženost, takže bych to až na nákupní centra otevřel uplně vše

Reagovat
r.mrazik

a do galerie az 25 kvetna

Reagovat
mistr129

A do restaurace ve stejný den jako do klubu

Reagovat
r.mrazik

Jsou to vocasi...

Jenom Andrej běhá po zahradě a nahání Šablaturu

Reagovat
ratusek

Tak venkovní sportoviště jsou otevřená a lidí kam chodím bývá dost. A jak píše kolega, horší jsou uzavřené prostory fitness než venkovní sportoviště.

Celkově to uvolňování je postavené na hlavu.ale jak jsem psal, lepší než nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna pro Plzeň (která stejně trénuje převážně ve skupinách: brankáři, obránci, záložníci a útočníci) a pro Slavii (která běhá kilometry na čas taky ve skupinách) žádná změna v tréninku.

Reagovat
ratusek

Já vím, že se trénuje po skupinkách. Ale přijde mi naivní to povolit obecně, ale jen po menších skupinkách, co to je za logiku.

Reagovat
Kepy_FCB

https://youtu.be/NGez1EOBTjY

německý novinář v berlínské nemocnici...

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho má vyplývat? Že je nemocnice ve 20:00 prázdná a na chodbách nikdo není?

Reagovat
Kepy_FCB

že tam nejsou na chodbách pacienti jak tvrdí media...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
masina_LFC

to nemôžeš myslieť vážne toto

Reagovat
kecipep

Reagovat
Spalovač šancí

Ve filmových ateliérech

Reagovat
Shevchenko

Co to tu zase sdílíš za sračku?

Reagovat
smazaný uživatel

Sdílejte to než to smažou!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

hustý, tohle na ČT nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Koronavirus je fake, konečně to někdo odhalil Politici

Reagovat
Alan_Shearer

Hihihihihi XDDD

Reagovat
kilobyte

Zkus někdy použít mozek. Sice tě to může zpočátku trochu bolet, ale za pár dní už určitě pocítíš zlepšení.

Reagovat
Kepy_FCB

Ty jo teď ráno na to koukám znova a do konce, opravdu jsem sem po dlouhé době hodil fakt blbost No nic stalo se, ráno moudřejší večera pro příště a taky už nepít

Reagovat
bobis21

"opravdu jsem sem po dlouhé době hodil fakt blbost" A co tu teda hážeš jinak? Co myslíš že jsou ty tvoje věčné články z novinek?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

priste sem zas hod kvalitni poctenicko z casopisu sifra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Takže kdyby se začalo ve středu 10. 6., tak systémem středa-sobota skončí nadstavba 15. 7., potom ještě týden poslední dvě kola FNL a baráž může být klidně i v srpnu, aby neměly týmy z FL výhodu, že budou před baráží mít týden pauzu.

Zápas Teplice - Liberec se dohrávat nemusí, ukončit kontumačně.

Reagovat
smazaný uživatel

A Liberec díky těm kontumacím za odkládané duely v Teplicích nakonec udělá titul

Reagovat
Witcher

Teplice stim trávníkem nic nedělali budou potřebovat odklad zase

Reagovat
vanGomm

V této situaci něco plánovat moc nemá cenu Letošní problém s termíny se přece jen dá brát jako takový "trening" na sezonu 2022/23 Za 2 roky,to se nás a naší ligy s největší pravděpodobností týkat nebude,ale problém s termíny lig včetně LM a EL určitě nějaké nastanou,protože je od 21.11 - 18.12 2022 na programu MS.Ligy zemí co budou startovat na MS se musí přerušit buď koncem října,nebo nejpozději začátkem listopadu.Po MS se ligy zřejmě začnou hrát nejdříve od ledna rsp. února a to ještě za předpokladu,že proti nebude počasí.Také tuto variantu nejde 100% vyloučit.

Reagovat
ratusek

Ale má. Už se to nezhorší, to chceš aby se svět na veškeré plánování vysral a všichni bysme se přestěhovali do jeskyň a umřeli na paniku?

Reagovat
vanGomm

Jeden lékař už začátkem roku říkal,že tato epidemie je pěkné svinstvo,které nejde v žádném případě podceňovat.Chce to proto velmi přísnou karanténu tak min. na 5-6 měsíců.My po necelém měsíci to chcem uvolňovat a po dalších několika týdnech se vrátit do normálu.Je žene pouze mamon.Nevím jak se tento vir na světě najednou objevil.Těch variant se nabízí několik. Může se třeba jednat o únik z nějaké laboratoře,nebo mohla dokonce zasáhnot tzv. vyšší moc.Kdoví.Každopádně je to pro lidstvo varování.Je zajímavé,že když dojde k nějaké podobné mezní situaci,tak si najednou člověk uvědomí,že daleko víc potřebuje zdravotní sestru,pekaře,popeláře aj. než nesmyslně přeplácené sportovce a nebo ty z kulturní branže co si o sobě říkají celebrity

Reagovat
bobis21

Pokud sis to v poslední větě doteď neuvědomoval, tak je problém čistě u tebe

Reagovat
vanGomm

Pokud jde o mě,tak já si to uvědomoval samozřejmě dříve.Bylo to myšleno všeobecně.

Reagovat
kilobyte

Na jednu stranu většina nadává na to že jsou fotbalisti přepláceni a proč ty peníze nedostávají doktoři. Ale na druhou stranu se mohla většina posrat i z poplatku 30 korun (za což si dojdeš tak na vesnický fotbal).

Reagovat
vanGomm

Většina fotbalistů z naší ligy hraje fotbal vlastně regionálně,takže ty jejich vysoké příjmy tomu neodpovídájí.Říká se,že fotbalista je povolání jako každé jiné.Tak nevidím důvod,proč by se ti naši fotbalisté nemohli když s fotbalem skončí rekvalifikovat.Rekvalifikaci nabídnou lidem i kolem 50,když z nejakého důvodu příjdou,nebo nemohou už to své zaměstnání vykonávat.Takže oni kolem 35 by byli vlastně proti těm 50 letým ve výhodě No a pokud se chtějí fotbalem zabezpečit,tak musejí jít hrát do Realu Madrid,Barcelony,Liverpoolu,Bayernu Mnich atp. Tedy do týmů co hrají pravidelně LM.Ted je i případ hoteliérů a hostinských.Ti také nemohou vykonávat svojí činnost,tak se bud mohou rekvalifikovat,nebo po dobu,než budou provozovat tu svou živnost nastoupit pracovat jinam Co je na tom divného,nebo je to jiná skupina lidí?Práce je všude dost,ted třeba hledají lidi na chmelnicích.Stejně nechápu jak takový majitel restaurace může být po 14 dnech finančně na dně a nemít rezervu.To potom úpně strácí přece smysl.

Reagovat
soukup

tyvole, však fotbalisté u nás neberou žádné vysoké peníze a za druhé úplně běžně po skončení kariéry začínají pracovat někde jinde, protože u nás se kromě lidí na repre úrovni nedá fotbalem zabezpečit do konce života

Reagovat
kilobyte

Jakou to má souvislost?

Majitelé restaurací často platí nájem nebo půjčku, k tomu mají zaměstnance. Takže jestliže nemají jiné příjmy, tak zavření na měsíce pro ně může být likvidační. Kdyby aspoň věděli kdy to skončí, tak si aspoň můžou půjčit a tu dobu nějak překonat.

Reagovat
vanGomm

Zavření restaurací na měsíce by pak u některých problémy nastaly,,ale naříkat už po 10 dnech? První co udělají propustí zaměstnance a když to nepomůže,tak proč nejdou dělat něco jiného?Jinak provozovat činnost,kde to funguje jak se lidově říká z ruky do huby ztrácí tak nějak smysl.

Reagovat
kilobyte

Tak většina by těch 14 dní v klidu dala, ale když neví, kdy budou moct normálně fungovat, tak je to dost na prd.

Reagovat
vanGomm

Můžeš mě odpovědět na jednoduchou otázku?Když tedy neví kdy budou normálně fungovat a navíc jsou na tom tak zle,proč nejdou na přechodnou dobu dělat něco jiného?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože než jít dělat někam do Lidlu do skladu, je jednodušší řvát na Babiše, že se o ně má postarat.

Reagovat
kilobyte

To nevim. Možná se bojí, že když půjdou někam dřít za 20k čistého, tak jim vláda sdělí, že měli zisk a nic jim nedá.

Reagovat
bobis21

Protože teď firmy zaměstnance nabírají ve velkém

Reagovat
vanGomm

Já bych to tak ironicky vůbec neviděl,Třeba na chmelnicích jsou lidi potřeba,sázet stromky v lese,čistit řeky atp.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Losinho

Reagovat
ratusek

Jeden lékař. lékaři mají každý jiný názor a slavná WHO ani nejde brát vážně.

5-6 měsíční karanténu? A co budeš jíst? Čím se budeš umývat? Čím budeš platit dluhy? Odstěhujeme se do jeskyň a budeme jíst kořínky? Nehledě na to, že po pár týdnech navíc by sis to šel hodit, protože většina lidí by se z toho psychicky zbláznila.

Dochází k postupnému uvolňování nejen u nás, ale ty bys uvrhl svět do další karantény na půl roku. Největší radost by z toho měli hráči her, protože by konečně žili v postapokalyptické době

Reagovat
vanGomm

Do jeskyň ne,ale jsou lidi co se odstěhovali na tzv. letní sídla,nebo dokonce na své ostrovy Je pravda jíst se musí,ale na druhou stranu se potom toho 12.března nic nemuselo zavírat.Ted je situace vlastmě stejná ,přibejvá 100-200 nakažených denně a najednou to nevadí a bude vše fugovat.

Reagovat
kilobyte

Já nemám ostrov ani letní sídlo.

Reagovat
ratusek

taky čumím co se tady dozvím

Reagovat
mistr129

Reagovat
soukup

Jak si jako představuješ, že by se ta přísná půlroční karanténa dodržovala? To by lidi asi zkousli u nemoci závažností podobné středověkému moru, kde by to vyhladilo třetinu populace, ale ne u Covidu. Momentálně je tu z 10 500 000 lidí nakažených několik jednotek tisíc, odhadem několik desítek tisíc lidí. Tedy, když ráno jedeš do práce, tam se potkáš s desítkami lidí, pak jedeš domů, cestou potkáš destíky lidí, stavíš se v supermarketu, potkáš další desítky lidí, tak pořád máš docela velkou šanci, že jsi za celý den nepotkal jediného nakaženého člověka. A k těmto informacím se dostane v době internetu každý.

Reagovat
soukup

Jak přesně zařídíš, aby se lidi báli něčeho relativně abstraktního (nakažených jsou desetiny procenta populace a i z nich na nemoc zemře třeba 1 %) v porovnání s tím, že by nikoli abstraktně, ale zcela reálně lidi při tvém návrhu přišli o veškeré úspory, majetek, styl života? Proč by někdo tu půlroční přísnou karanténu dodržoval, když na jedné straně je v tomto srovnání příliš malé riziko a na druhé straně příliš velká oběť?

Jeden příklad k tomu... Když pojedeš autem v serpentinách, kde pořádně nevidíš do zatáčky, neznáš to tam a bude na silnici uježděný sníh, tak pravděpodobně nejen, že dodržíš předepsanou rychlost, ale pojedeš i pomaleji než ti značka nařizuje. Prostě protože se bojíš, že to nezvládneš a vyletíš ze silnice a nestojí ti to za ten risk. Tohle by byla analogie k tomu, když by buď na Covid umíralo více lidí nebo když by byl výrazně více rozšířený. Když by každý člověk cítil, že se ho nákaza a ohrožení života reálně osobně dotýká.

Naproti tomu máš silnici, která je široká, rovná, s novým asfaltem a je na ní z nějakého důvodu povolená jen 80. Logicky to tam každý bude švihat rychleji a z nařízené 80 si nebude dělat hlavu. To je analogie k tomu, kdy je nemoc málo rozšířená nebo na ni neumírá dost lidí. Lidi si pak budou přepočítávat riziko vs. dopad ochraných opatření a když si vyhodnotí, že by jim půlroční karanténa zničila život, zatímco Covidu se bojí méně, tak žádnou přísnou karanténu dodržovat nebudou nebo ji budou obchcávat jak jen budou moct a pokud za nimi nepojedou policajti, pofrčí 120.

Samozřejmě to bude člověk od člověka. Budou lidi, co pojedou jako blázni i ve sněhu v serpentinách, protože si budou myslet, že se jich nebezpečí netýká. Budou lidi, co by na tom rovným úseku jeli podle předpisů, protože se jim tam třeba zabil v autě kamarád. V analogii to třeba budou lidi, co se jim nakazil někdo z rodiny/známých.

Jen chci ukázat, že přísnost nařízení musí odpovídat vážnosti situace. Když si většina lidí vyhodnotí, že vážnost opatření neodpovídá riziku nákazy, tak část opatření dodržovat nebudou, protože stejně jako se nechcou nakazit, tak ani nechcou zkrachovat, přijít o práci, o dům, o úspory, o styl života atd... Budou ochotní část obětovat dle závažnosti situace, ale ne všechno, pokud nebudou cítit, že na druhé straně jim opravdu jde o zdraví a o život.

5-6 měsíců přísné karantény možná zkousnou lidi v Bergamu (ale asi ani tam ne), ale určitě by na to nepřistoupila veřejnost u nás.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Sosi

Opet nedomyslene... To opatreni je jen strelba od boku, navysi se pocet nakazenych a zase to odlozi. Nebo se nakazi jeden fotbalista a liga bude opet paralyzovana, pokud teda budou chtit davat zase do karanteny uplne vsechny.

Reagovat
ratusek

Já si nemyslím, že třeba za 3 měsíce a dál by člověk s pozitivním nálezem musel do karantény. Jakože to vyleží doma, stejně jako chřipku. A už vůbec si nemyslím, že by musel jít tým, firma atd do karantény. To by kolem mě třeba dle dat z mobilu kolem mě prošel dejme tomu v listopadu člověk s covidem a já budu muset do karantény a kvůli mě i zaměstnavatel, kamarádi atd?

Život se nezastaví, vir tu bude, stejně jako ostatní viry a léčit se budou jen příznaky,. Stejně jakobu chřipky

Reagovat
Sosi

Ano, ja doufam, ze to tak dopadne, ale zatim to bohuzel dost hroti...

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomeňte, letos se už nic dohrávat nebude. Budete rádi, když se vůbec nějak odehraje příští sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Zlín to klidně může vzdát, v lize moc lidem chybět nebude.

Reagovat
ratusek

Reagovat
andrew96

Však právě proto je pro zrušení sezóny, abys pak mohl na podzim svůj názor otočit, a to v důsledku Páníkova podzimu.

Reagovat
Losinho

To je mi jasný, že nás obere v lize a vyřadí z poháru, než ho zase kopnou pryč

Reagovat
smazaný uživatel

To nepíšu jako fanoušek Zlína. Taková je prostě realita.

Reagovat
Losinho

Kvůli 150 mrtvejm za měsíc a půl to tak asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Dohrání nepřichází v úvahu. V 50 lidech zápas neodehraješ. Co když se jeden hráč nakazí a celý tým půjde do karantény? Termínově se to do konce června nedá stihnout. Tam je prostě tolik možných problémů, že není šance to rekulérně dohrát.

Reagovat
Losinho

K.

Reagovat
Hunt

Mně jen nějak uniká, z čeho se soudí, že se bude moci hrát od 8. května? Do 50 lidí se zápasy nemůžou vejít.

Reagovat
Witcher

50?

Reagovat
fabec1222

Vojtěch řekl, že jim dá výjimku, aby tam mohlo bejt do 100 lidí.

Reagovat
Witcher

Teplice Liberec řekli mam dojem 113 lidí je minimum když tam bude TV

Reagovat
Losinho

LFA vydala nějakej seznam, jak těch 100 dát dohromady.

Reagovat
Hunt

Na který reagovalo několik klubů, že je nereálný. Ale tak do té doby se stejně ještě všechny pravidla tak 5x změní, takže to je asi fuk.

Reagovat
Losinho

A několik bylo ready odehrát zápas, mj. i Sparta, takže to asi reálný bude. S druhou částí jednoznačně souhlas, klasika.

Reagovat
TheMally11

nio prostě trenér nebude mít asistenta, asistent nebude mít asistenta a ten nebude míttaky svého asistenta! jednoduché, podívejte se na vesnice! Stačí trenér a náhradník s minerálkou a žijeme!

Reagovat
Losinho

8.6.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Který hlupák tohle schválil?Liga v žádném případě nezačne, protože se nakazí už během tréninku. Myslel jsem, že na prvním místě je vždy zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se lidi v práci potkávaj každej den a to ve větších skupinkách a v uzařenejch prostorech, ne po 8 lidech venku na hřišti. Je dobře, že jim umožnili trénovat.

Reagovat
TheMally11

na prvním místě jsou peníze!!! To jsi se ještě nic nenaučil??

Reagovat
fabec1222

OT: Tak zloděj televizí Káčer opravdu podepsal v Plzni

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se současná sezona přehoupne do července, je nutný souhlas klubů. (z idnes)

Myslíte, že by většina klubů byla pro? Třeba Opava a Příbram víme, že nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

A slávisti se zas můžou začít třást o titul

Reagovat
TheMally11

před kým jako?

Reagovat
Losinho

Jj, dokud se neposerete na Spartě a pak i u nás.

Reagovat
KingMaster13

Z vás? Až se zase zeserete jen co vyjedete z Plzně?

Reagovat
ratusek

Reagovat
REPLIKATOR

1.odehraný ligový zápas po přerušení sezony se v 1.české fotbalové lize(2019/2020) uskuteční do 18.6.2020

Ano 1.60

Ne 2.16

Tutovka v kurzu 1,6?

Reagovat
smazaný uživatel

nalož BARÁK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele