Lewandowski si v Barceloně polepší, může vydělat až 1,3 miliardy

06.09.2022, 12:36
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (138)

Přidat komentář
Manchestersky Krocan

Čo z toho keď ďalšie leto ho budú prosiť aby si znížil plat kvôli nejakému novému pokemonovi

Reagovat
protiproudu

Reagovat
bobis21

Reagovat
exot12

Reagovat
king23

Reagovat
81Tomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EZ

Keď chce davat góly a vyhrávať trofeje, nech si zarobí na servis

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Losinho

hroznej paklub

Reagovat
kilobyte

Prosit? Spíše vydírat.

Reagovat
db18

Reagovat
Grahf

dalšie leto už bude deadwood, ktoré sa budú snažiť udať do kazachstanu :)

Reagovat
Selänne

Reagovat
Salfovic

Snížit? Budou ho nutit aby vypadl, jinak mu rozbijou držku.

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
teenz

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ty výdělky některých sportovců jsou psycho... Podle Forbesu třeba Ronaldo 1mld € majetek... To by byl u nás v ČR kolem 10. místa v žebříčku nejbohatších Čechů

Reagovat
smazaný uživatel

akorát Roncek si to vydělal za necelých 20let kopáním do mičudy, narozdíl od místních "kontroverzních" podnikatelů

Reagovat
IgorMičinec

Reagovat
garruklol

Reagovat
jsemdement

nejen sportovčů, celkově

Reagovat
kattos

Hroznej masakr

Reagovat
smazaný uživatel

S rozsáhlostí trhu fotbalu to naprosto odpovídá.

Reagovat
janinho

CR a Leos ma az tak neseru. ti 2 urobili rekordy ktore uz nikto nikdy neprekona. ovela vacsie WTF je pre mna napr. niektori golfisti alebo Mayweather. Ten to ma (a mozno aj viac) za to ze odboxoval 50 zapasov. alebo ten bulo McGregor... sak ten uz ani nezapasi a ked hej, tak tusim sam nepamata kedy naposledy vyhral. najvacsi zapas v kariere dostal cez <> a napriek tomu bol pred rokom najlepsie zarabajuci sportovec... toto mi vysvetli.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Conor vs Dustin 2 a 3 tak to byly obří eventy s velkým prodejem PPV. A Conor má významný podíl na prodejech z PPV. Conor stále táhne a má prostě obří prodeje.

Reagovat
janinho

tak ale u mna je podstatne ze CR a Lewa aj po sportovej stranke v poslednych rokoch patrili k najlepsim v historii, takze tam su tie zarobky odpodstatnene. navyse velku cast zarabali na reklame a to uz je o sikovnosti kazdeho kolko vie z toho svojho mena vytriekat. Conor je po sportovej stranke zebrak a jedine preco je to "obri event" je ten bordel co okolo toho robi. mne sa ovela viac pacilo spravanie Khabiba, ktory nemal silne reci ale nechal za seba hovorit svoje vysledky. ako niekto moze podporovat McGregora je pre mna zahadou...

Reagovat
smazaný uživatel

Conor se stal prvním double champem v historii UFC. Prime Conor patří k nejlepším v historii MMA. Sportovně žebrák? Rozhodně ne. Ve welteru může být klidně stále v TOP5. A navíc přítáhl k MMA obrovskou masu lidí.

Reagovat
janinho

ja hovorim ze za minuly rok bol najlepsie zarabajuci sportovec a v tom roku neviem ci nevyhral 0 zapasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol síce najlepšie zarábajúci športovec, ale tam nešlo o zárobky čisto zo športu. Počítali sa celkové príjmy a on mal prakticky všetko z biznisu a reklamy, tuším v tom roku predal značku tej svojej Whiskey a na tom zarobil majland... Samozrejme čisto športom zarobil v porovnaní s tým "omrvinky"...

Reagovat
Xavi

McGregor toho pro MMA udělal strašně moc, pozvedl ho na novej level. Před Conorem MMA sledovali jen skalní. Teď všichni ví, kde je to Conor a co je MMA.

Po sportovní stránce byl taky super, jako první měl opasky ve dvou váhovkách + atraktivní styl.

Reagovat
Dron

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rssa

McGregor to má hlavně za prodej své značky Whisky, tam trhl neskutečné miliony Euro. Ze samotných zápasů měl almužnu.

Jinak on je ten, kdo přitáhl lidi k MMA a ostatní mu za to děkují, i když se chová jako...jako normální Ir.

Není náhodou, že bojovat s ním by chtěl opravdu každý.

Reagovat
janinho

to ze to spropagoval mi je jasne aj to, ze nezaraba hlavne na zapasoch, len mi je proste proti srsti ze najlepsie zarabajucim sportovcom je niekto kto uz ani vo svojom sporte nepatri k najlepsim. az tak to nesledujem, ale neviem ci on od tej nakladacky od Khabiba nieco vyhral.

takisto verim tomu ze v sukromi nemoze byt az taky falus ako sa prezentuje, ale ta jeho prezentacia... to je proste jeden velky humus. pride mi to ako nieco pre 13-14 rocnych chlapcov co im doma otec nevedel dat po papuli aby sa zrovnali.

Reagovat
Neutron

tak Mayweather boxoval 21 rokov, tych 50 zapasov je iba profi kariera, dalsich 92 ma odboxovanych medzi amatermi. Za celu profi karieru ho nikto neporazil, on je proste legenda.

Reagovat
janinho

nepovedal som ze nie je, ale tie prachy ktore zarabal boli uplne mimo. ved si vezmi ze co on zarobil za 1 zapas, na to museli top futbalisti makat aj 2 roky. a to nehovorim o dalsich sportoch, ktore su popularne ale zarobky tam az take nie su...

Reagovat
Neutron

tak hej, ale to aj Michael Jordan napriklad. Hraci NHL su zas oproti futbalistom ako chudobnejsi bratia no...

Reagovat
janinho

tazko porovnavat rozne sporty, ale jordan bol vynimocny sportovec. mcgregor mu v tomto podla mna nesiaha ani po clenky, aj ked beriem ze som voci nemu zaujaty. s NHL suhlasim, aj ked teda ak by mali mat platy ako v NBA, tak by tie timy museli mat budget do aleluja s tou velkou supiskou.

Reagovat
Neutron

Tak McGregor je postavicka, ktoru si bezna verejnost predstavi, ked sa povie MMA, velmi ten sport spopularizoval a svojim sposobom je nieco ako Jordan pre NBA, hoci celkovo ako sportovec je Jordan proste inde. On sa len chova trochu ako trubka, ale je to sucastou jeho image a celkovo tieto nazvyme to pozy su dolezitou sucastou MMA, dodava to tym zapasom naboj a teda comu som sa sam divil celkom dost ludi ten trash talk a divadielko okolo beru vazne tak NHL nie je medzi top 3 sutazami v USA a tych penazi je tam menej no, len je to celkom sranda, ze generacny talent McDavid tam ma tusim nejakych 15 mega rocne.

Reagovat
janinho

tak trash talk pred zapasom je OK, to viem co je ale ked ti niekto uraza rodinu alebo sa sprava ako psychopat a hazde zabradlie do autobusu tak si myslim ze ten clovek psychicky vyrovnany urcite nie je a nemal by byt tvarou ziadneho sportu. aj ked uplne suhlasim, ze v dnesnej dobe kazda takato "akcia" danovi zarobi dalsich X milionov. len teda som bol VELMI rad ked mu khabib zavrel kyslik a chlapec musel vzdat ako male dievcatko a potom tam v rohu sedel a s tupym pohladom rozmyslal kolko milionov to vlastne zarobil.

ale inak suhlasim so vsetkym. len teda si myslim ze aj ten trash talk by mal byt odtial potial.

Reagovat
dave30

Tak NHL je něco mimořádného tak akorát u nás. Na americkém trhu je to sledovanost tak 5-10%. Proto také stávka NHL hráčů téměř nikoho nezajímala...

Reagovat
Neutron

Viem, ze tam NHL ani zdaleka neriesia ako baseball, americky futbal alebo basket, ale uplne detaily priznam sa nepoznam.

Reagovat
dave30

Přesně jak jsi napsal. Tyto sporty jsou proti hokeji úplně někde jinde a ještě jsou tam automobilové závody (NASCAR).

Reagovat
Neutron

ako fakt mi pride, ze aj daky wrestling je tam pred NHL

Reagovat
dave30

Je to tak. Hokej prostě není sport, který by zajímal většinu planety....

Reagovat
DelPiero137

Globalizacia, o sport ide len na zaciatku, potom sa strhne vlna kde sa chce kazdy nabalit....

Reagovat
Ladas321

Těch 180 mega nevydělal sportem, ale díky tomu, že prodal svůj podíl ve firmě na Whisky. Fanoušci musí pochopit, že sportovci jako Cristiano nebo Lebron James nejsou jen sportovci, ale i byznysmeni a proto se dokázáli zařadit mezi dolarové miliardáře. Není to tak, že by jim sport vynesl miliardu dolarů.

Reagovat
Mass

Tak Cristiano je nejsledovanější člověk na sociálních sítích na světě, jeho výdělek neni jen o fotbalu.

Reagovat
Xavi

Mně zas přijde brutální ta daň. Borec 22 Mega Euro hrubého a z toho uvidí 11 mega. Jeblo by mě.

Reagovat
j_mrazik

To je šílený.

Reagovat
Gazdo

Tak my to zas tiez nemame bohvie ake krasne… ak ratame dokonca so superhrubou mzdou tak sme na tom rovnako

Reagovat
Xavi

Já vím, akorát u těch našich platů to tak nevynikne.

Reagovat
Gazdo

Tak si skus porovnat svoj zivotny naklad so svojim platom a superhrubou mzdou a bude ti do placu podla mna viac

Reagovat
Xavi

Reagovat
Mass

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
bobis21

No nevím, když ti třeba chodí na účet 39 000 a uvědomíš si, že dalších >27 000 odešlo na daních a odvodech, docela to vynikne

Reagovat
Rssa

To žiješ kde? Takové daně nemají snad ani ve Švédsku nebo Francii...

Reagovat
bobis21

To je výpočet pro ČR a letošní rok

Hrubá mzda = 50 000 Kč

Čistá mzda = 39 570 Kč (bez dětí, úroků z hypotéky apod.)

Náklady zaměstnavatele = 66 900

Takže na účet ti přijde 39 570 a státu a ZP odejde 27 300

Reagovat
Rssa

Dobře, ale ty jsi psal o účtu, tak jsem pochopil, že myslíš finálního příjemcr výplaty. Takhle to je jen čarování s čísly, kterou většina stejně nepocítí.

Reagovat
bobis21

jak nepocítí? Zaměstnavatel zaplatí 66900 a tobě na účet přijde 39570 a ty nepocítíš, že mezitím "odteklo" 27 tisíc jinam? O co víc to má pocítit Lewa, když se mu to stane?

Reagovat
Gazdo

U nas je jedina vyhoda ze pojem superhruba mzda nepozna tak vela ludi resp tak vela ludi si neuvedomuje kolko naozaj zaplatia a mame to takpovediac skryte. Keby ludia videli kolko realne odvadzaju statu to by este len bolo frflania

Reagovat
VersaceChain

Vsak to nedela zadny rozdil pro zamestnance lol, kdyby ty love nemusel zamestnavatel odvadet statu tak ti stejne da stejny plat v cistem co mas ted, akorat by mel vetsi profit zamestnavatel

Reagovat
Gazdo

Presne ako moj svokor… podnikatel a vlastne zamestnavatel ako taky je ten zly a treba mu co najviac zobrat ved on aj tak neda zamestnancovi. Vdaka tomuto pristupu tu mame prekvitajuce zamestnavanie na cierno alebo dohodu lebo firmy realne maju problem vobec udrzat chod (specialne gastro sfera) s takymi odvodmi ako tu mame. Nerobim si iluzie ze by zamestnavatel daval celu tuto sumu zamestnancovi keby mohol ale ver tomu ze keby tie odvody boli mensie tak by sa clovek mal mozno o nieco lepsie. Ale to sa minimalne u nas asi nikdy nedozvieme kedze tu nam chce Igorko este dane dvihat, pripadne pridavat nove

Reagovat
bobis21

Právě. Jsem přesvědčen, že ta naše "hrubá mzda" existuje jen proto, že chtějí politici maskovat, kolik se reálně odvádí.

V mém příkladu není reálně hrubá mzda 50, ale těch 66 900. Politici ale doufají, že se lidi podívají jen na rozdíl ČM - HM a řeknou si, že těch 10 tisíc není zas tak moc a těch dalších 17 o řádek výš už prostě ignorují.

Reagovat
DelPiero137

Ak som to spravne pochopil cca v kazdom state EU sa dani cca rovnako 50%. Ale na Slovensku je stale prazdna pokladnica, vsetky rezorty v pecku. Porovnanie s Uniou je velmi smutne.

Reagovat
Rssa

No nepocítí, neboť by takový plat co uvádíš nedostal. Tím myslím řadového zaměstnance, ne zaměstnavatele.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
bobis21

Co by nedostal? Vždyť by dostal pořád úplně stejný, jen bychom přestali skrývat, kolik se reálně odvádí.

Reagovat
Rssa

No však říkám, že by dostal stejně.

Reagovat
EZ

Reagovat
VersaceChain

takze realne te jen sere, ze to jde statu misto korporacim jako profit?

Reagovat
bobis21

Sere mě, že se za hrubou mzdu označuje něco, co hrubá mzda reálně není. Podle toho co chci já by šlo všem úplně stejně jako dnes, jen by se to napsalo normálně jako hrubá mzda = náklady zaměstnavatele = 66 900, čistá mzda = 39570, odvody = 27300. Prostě zjednodušení označení toho samého.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dave30

Reagovat
Dody10

Reagovat
EZ

Reagovat
smazaný uživatel

reálně to tu máš tady taky

Reagovat
Konspirator

Mě by jeblo kdybych tech 11 Mega měl

Reagovat
dave30

A myslíš, že třeba hráči PL (samozřejmě jako zaměstnanci, ne jako OSVČ u nás) daní nějak výrazně méně, než 50%? Jestli se nepletu, tak kolem 48%...

Reagovat
Xavi

Ne to si nemyslím.

Reagovat
dave30

Já jen že tě překvapilo, že má někdo z 22 mega pouze 11. V PL (a nejen tam) to zažívají každý měsíc.

Reagovat
kilobyte

Aspoň dělají lidem radost. Když se koukneš na nejbohatší Čechy a podíváš se na historky, jak přišli k penězům, tak teprve poznáš, co je psycho.

Reagovat
bobis21

U Ronalda mnohem zaslouženější, než u velké části té naší top 10

Reagovat
Miguel19

Nemá mít Barca strop 10 mega?

Reagovat
jsemdement
Reagovat
Kokesh

Samozřejmě, že ano. Laporta a jeho účetní ví a dělají vše nejlépe, do toho nějaký povaleč a popíječ piva z Eurofotbalu a další promadridské médium (jako vždy) nemůže nikdy vidět.

Reagovat
kilobyte

Nejdříve si udělají platový strop a nutí současné hráče ke snížení mzdy, aby pak u nově podepsaných hráčů udělali výjimku a dali jim více.

Reagovat
smazaný uživatel

přece nejsou blbí, ne

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Mönchengladbach

Čtyřletá smlouva pro 34letého hráče.

Reagovat
ttopi

Zjisti si něco o životním stylu a mimofitbalových aktivitách Lewy a už se možná divit nebudeš.

Reagovat
krisa

dost bych se divil, kdyby ho tu třetí sezónu nechali hrát přes těch 55% zápasů. Roky nezastavíš, ani Ronaldo už zdaleka není co býval.

Reagovat
Kenneth

Tak snad si pak Robert na to vezme taky pravniky, jako momentalne Barcelona v pripadu Griezmana.

Reagovat
DonAndres

Případ Griezmanna ti nedá spát

Reagovat
Mass

Ne pro jen tak nějakého hráče.

Reagovat
Kokesh

Jakože Real by ho třeba taky podepsal na 4 roky?

Reagovat
Mass

To opravdu nevím. Ale ukazuje se, že někteří top hráči mají světovou kvalitu i v 35-36 letech. Real je toho živým důkazem (a to dost možná by hrál i Sergio Ramos, kdyby zůstal).

Co sem teď koukal na Sevilla-Barca, tak Lewa udělá šanci z každýho "hovna" a ani nemusí nějak extra sprintovat, ten bude ještě řádit i za dva roky.

Člověk sice ztrácí věkem výbušnost, ale výdrž mu může zůstat, když se udržuje. I já sem hrál s jednim 45 letym borcem, kterej se na futsalu hodinu a půl nezastavil a ještě mě popoháněl.

Reagovat
king23

Jenže Lewowi je 34 let, končit smlouva mu bude ve skoro 38 letech (tzn ne jenom 35-36 jako uvádíš). A v 38 letech už opravdu nevím o nikom, kdo by hrál na tak vrcholné úrovni bez větších problémů. Ronaldo, který dvá o svou fyzičku jako možná žádný špičkový hráč, šel už hodně dolů. Ibrahimoviče v podstatě od odchudu z PSG trápí vleklá zranění atd. Zmiňuješ Ramose - ano teď hraje v PSG základ, ale skoro celou minulou a předminulou sezonu promarodil a je velká pravděpodobnost, že ho to čeká zase.

Jinými slovy bude Barca ráda, když Lewa odehraje 2 výborné sezony a pak bude léčit třeba vleklá zranění a budou se ho snažit zuby nechty zbavit?

Reagovat
Mass

On se jim vyplatí, i kdyby ty poslední dva roky měl jen chodit do reklam na šampóny. Jinak si myslím, že v Realu by Ramos tolik nemarodil jako v PSG, ale třeba se pletu

Reagovat
Mike Litoris

Nebude takovýmu Modřičovi v pátek už 37?

Reagovat
EZ

Takže v 37 bude zarábať takmer 2 nasobok toho čo bral v peaku v Bayerne?

Reagovat
Lojd

myslite jako (Robert) Lewandowski?

Reagovat
Vopi11

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
patas92

Bartomeu approves

Reagovat
Gazdo

Hovno sme ho nalakali na sportovy projekt… ty vole dostat o 4 mega v 34 rokoch viac na styri roky tak sa mu necudujem ze sa mu nas “projekt” tak paci… to by sa pozdaval kazdemu

Reagovat
Csaplárova past

Smlouvu na 22mio ma taky Griezman

Reagovat
dantetomas

Tak hlavne ze este pred mesiacom hraval podla niektorych za stravne listky

Reagovat
LyEX

Pán Tebas spraví nejakú výnimku predsa, platový strop trafia aj s ďalšími novými hráčmi (Alonso a Bellerín), aj Koundé už išiel vlastne na výnimku. Zaujímavý starý pán, ktorý stojí za svojimi názormi keď obviňoval PL kluby a PSG z nejakých nekalých praktík.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebas ničí LaLigu a ten pro Barcu rozhodně výjimky dělat nebude.

Reagovat
LyEX

Myslíš toho Koundého, či tie telefonáty s Piquem?

Reagovat
Kenneth

Ktery barcelonsky ocas tu pred par tydny psal ze si Robert jeste nechal snizit plat oproti Bayernu a sel k nim hlavne kvuli nove vyzve?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty čísla maj špatně. V Bayernu bral 23M a teď bere základ 18,75M

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

To je taková hra s čísly, ale zřejmě někteří to žerou. Vtip bude v tom, že fadové Barcy tomu nejspíš sami věří.

Reagovat
teenz

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Bakary3

Který? Vyber si

Reagovat
Front hell

Tak někteří z nich byli schopni věřit že aubameyang u nich hraje za 5000,- týdně

Reagovat
Rssa

Jako ta čísla mi nesedí. Plat by měl mít menší. A ten průměr zde uvedený...no cetto by měl radost.

Reagovat
PtákOhnívák

Jó mají to špatně.

Letos bere míň než bral v Bayernu, za rok by měl brát více méně stejně co bral v Bayernu a tu třetí sezónu se napakuje, tam to bude možná i o těch 10M víc než bral v Německu. Tu čtvrtou by se měl zase vrátit zhruba na tu částku jako měl loni, možná o 1-2M to vychází víc. Taky má určitě vedle těch "týmových" bonusů za titul atd, i osobní výkonnostní bonusy v řádech desítek tisíc euro... + Procenta z dresů, reklama atd. Bůh ví, co vše má nasmlouvané... Resp. co mu slíbili aby ho udělali. Tak že ve finále za ty 3-4 roky vydělá o dost víc než v Bavorsku.

Reagovat
vceradnesazitra

Co prodá Barcička dál, aby ho dokázala zaplatit?

Reagovat
VersaceChain

za rok Lewu, aby zaplatili Nkunkua

Reagovat
LAM

Ono to dává docela smysl. Za rok končí Sergio s velkým platem a za dva Alba a Pique. Lewa tak bude jediný s vysokým platem a na sezónu 24/25 se nám zvedne hodně platové strop,protože se přestane počítat ta sezóna s -450 mega.

Jen doufám, že to nebude znamenat nějaký velký platy novém hráčúm. Mimo Lewy dostává všichni od příchodu Laporty normální platy a ten tým bude potřebovat hlavně DM.

Reagovat
Kenneth

Legendy si nechali snizit plat, aby Vas mohl Lewa 4 roky poradne podojit.

Reagovat
Mike Litoris

Zase ale vezmi v potaz to, že podobnou strukturu platu, resp. proměnlivost jeho výše, bude mít v Barce víc hráčů. Takže třeba letos taky hrají za míň, ale s tím, že jim to příští rok solidně naskočí.

Reagovat
kilobyte

Tak na ně přitlačí a zase jim je sníží. Nebo prodají své příjmy na 100 let.

Reagovat
Mike Litoris

A jo, já málem zapomněl, že se to tak dá dělat dlouhodobě

Finanční perpetuum mobile

Reagovat
kilobyte

Barcelona neskutečně předběhla dobu. Nechápu, že ostatní kluby to nevidí. Zatímco ostatní živoří s nynějším příjmem, tak Barcelona už čerpá příjmy z budoucnosti. V podstatě se dá říct, že jsou oproti ostatním 25 let napřed.

Reagovat
Mike Litoris

A brzy o 50

Reagovat
Rizek

Zatím vypadá ultimátně. Pokud takhle bude hrát jen 3 roky z té smlouvy, tak ohromná spokojenost. Fantastická posila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele