Lewandowski plánuje ukončit kariéru v Bayernu. Je to pravděpodobné, řekl

31.12.2018, 14:50
Aktuality
Útočník Robert Lewandowski prohlásil, že kariéru by mohl ukončit v Bayernu Mnichov. V létě byl přitom polský střelec jedním z nejžhavějších artiklů na přestupovém trhu a mocně se spekulovalo o jeho odchodu z Bavorska do Realu Madrid. Teď už ale třicetiletý fotbalista na změnu dresu nemyslí.

"Nepřemýšlím o tom, že by změnil klub. Přiznávám, že letos v létě to pro mě bylo jisté téma. Teď už je ale po všem," uvedl Lewandowski v rozhovoru, který uveřejnily webové stránky německého Bildu.

"Je velmi pravděpodobné, že v Mnichově zůstanu dlouhou dobu," dodal útočník, o kterého vedle Realu v létě hodně stála také londýnská Chelsea. Bayern se ale své střelecké mašiny nechtěl vzdát. "Jsem teď stoprocentně oddaný Bayernu. Jakmile zmizely všechny dohady o přestupu a všechny problémy, které se kolem vyskytly, měl jsem zase ten stejný pocit jako dřív," řekl Lewandowski.

S Bayernem by zase rád rád vyhrál Ligu mistrů, tak jako se to klubu povedlo v roce 2013. Při té příležitosti ale lehce popíchl i vedení klubu, aby přivedlo skutečně špičkovou posilu. "Myslím, že by nám pomohlo, kdyby přišel jeden nebo dva hráči opravdu světové třídy, než třeba pět dobrých hráčů," naznačil Lewandowski.

Autor: Jiří Fišara / lequipe.fr

Komentáře (62)

Přidat komentář
Anacron

Klasická hláška před přestupem

Reagovat
tnt03

Je jasnej :D

Reagovat
smazaný uživatel

U nej urcit ne, ten kdyby chtel odejit, tak to takhle netaji. V minulosti treba rekl dopredu, ze neprodlouzi v Dortmundu, kdyz prichazel do Nemecka tak uz rovnou prohlasoval, ze neni klubista a v novym pusobisti ma zdravou motivaci jen tak tri sezony. To se mi na nem naopak libi

Reagovat
Kincl

Tak začni hrát i v zápasech kdy není vše podle představ. Nebo příjde jen mě že na to občas kašle?

Jinak má pravdu že by to chtělo nějaké hotové křídlo no. Coman se snad vyhne zranění a bude se jen zvedat :) Jinak si myslím, že v Chelsea nebo Realu by si momentálně moc nepomohl co se týče "formy" a šancí na LM. Pokud bychom se bavili o tom, že by zkusil jinou soutěž tak ano.

Reagovat
Kincl

PS: Pokud by přece jen odešel koho místo něj? Já bych vysolil prachy za Icardiho

Reagovat
Anacron

Ten se mi zatím zdá připosranej na takovej přestup. Stále doufám, že ho Perez uloví, ale on má asi na nočním stolku fotku Neymara

Reagovat
Kincl

Tak pak někdy M. Gomeze :D

Reagovat
smazaný uživatel

Perez jde po mladym masu.. od něj podobnej přestup čekat nemůžeš.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jedině Wernera. Nikdo jiný by do Bayernu tak nepasoval jako on.

Reagovat
smazaný uživatel

EF polibek?

Reagovat
smazaný uživatel

v kolik budou hlášky?

Reagovat
fabec1222

ClancyWiggum je ukradl, stejně jako sdílený O2 účet

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski

Reagovat
db18

To říká teď...

...důležité bude, co bude říkat, až o něj Real zítra po otevření přestupáku projeví (byť jen minimální) zájem.

Reagovat
Bayern +

Ale poslednú dobu mám aspoň trochu pocit, že do tej jeho snahy dáva viac, tak snáď to bude platiť aj na jar, motiváciu má kvôli strate v BL väčšiu ako po minulé roky.

Reagovat
hawk

teď jde o to, jestli by stál o zájem současnýho Realu. Možná lepší prachy, ale budoucnost nejistá.

Reagovat
misinho7

V com je buducnost neista? Bayern na tom nie je tuto sezonu o nic lepsie nez real... A pritom stale mozu oba kluby vsetko vyhrat... A zajem sucasneho realu.. Vyzera to na jednu zlu sezonu po tej LM dominancii a uz z toho katastrofa

Reagovat
Kolarik12

Proc by o nej mel Real projevit zajem? Myslim, ze i sam Lewa si uvedomil, ze v jeho veku je potreba si upevnit misto v Bayernu. Goly porad dava, takze vedeni Bayernu by ho pustilo tak za 100+, a to za tricetiletyho borce nikdo neda...

Reagovat
Kolarik12

Top kluby se budou rvat o hrace jako je DeLight, DeJong, Havertz, Under, Thauvin, Sancho, Kimmich, T.Hazard, Werner, N. Pepe...

Tricetiletej Lewa je zajimat nebude.

Reagovat
TheTopFootbaler

Nechtěl jsi říct spíš E. Hazard?

Reagovat
Kolarik12

Nechtel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

O Edena se ale nikdo rvát nemusí. Tam jsou jenom 2 možnosti. Chelsea nebo Real. Thorgan na druhou stranu šel poslední 2 sezony dost nahoru a momentálně je žhavé zboží.

Reagovat
Kolarik12

Moje řeč

Reagovat
TheTopFootbaler

Vidíš, to jsem ani nevěděl. Jenom jsem věděl, že existuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewagoalski

Reagovat
bayern987

219/173

Reagovat
db18

Bayern de Jonga nezíská.

Reagovat
vilp

Reagovat
Visca el barca

Půjde do Barcelonky

Reagovat
raduinho

Kokotko.

Reagovat
smazaný uživatel

za sebekritiku.

Reagovat
Mikesh

Nepřemýšlím o tom, že byCH... S Bayernem by zase rád rád . Redakce už na hadry .. PF 2019 všem

Reagovat
smazaný uživatel

uz ho totiz nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

“jeden nebo dva hraci svetove tridy...” jenze kdo? zatim mam akorat takovej pocit ze za 80M privedeme Hernandeze... a pritom to hori spis na kridlech

mate nekdo tipy/prani, kdo by mohl prijit?

Reagovat
db18

Teď se nejvíc řeší Odoi, Chelsea ale odmítla poslední nabídku 22 mil. € a chce něco blíže k 40 mil. €

Reagovat
M0rb1D4S

Chelsea si s Bayernem jenom hraje. Nejdřív odmítla nabídku 12 mega s tím, že chce něco kolem 20. To jste nabídli a zase se částka zvedla.

Reagovat
db18

tak si rok počkáme, až půjde zadarmo.

Reagovat
M0rb1D4S

Nechápej mě špatně, já mu naopak ten přestup přeju. Pokud u vás bude dostávat šanci tak jen ať jde. Zaslouží si to.

Reagovat
Bayern +

Mňa neskutočne mrzí Mahrez, že šiel do City.

Podrobne mám nasledovanú len PL, čiže s mladými menami, ktoré sa s nami skloňujú môžem viacmenej len súhlasiť, plus časom by som tam zaradil Brooksa z Bournemouth.

Z hotových hráčov by boli fajn Mahrez a Sané (nereálne), Ramsey, Coutinho (ak by náhodou začal mať v Barcelone pocity prebytočnosti ako kedysi Fabregas - už sa písalo o jeho miernej nespokojnosti), Reus (nereálny), Rubén Neves (reálny ale cenovo nad úrovňou Hernandéza), Alexis (podľa mňa ho MU vykopne a ak bude chcieť ešte top klub a nie Čínu, tak s výrazným znížením platu), ten istý prípad je aj Ozil (ale toho ani nechcem radšej ) a podľa mňa by nás posunula aj dvojica Roberto Pereyra a Doucouré z Watfordu. Pereyra by bol lepší ako Gnabry celkom jednoznačne a naviac okamžitá kvalita a Doucouré sa už spája s PSG, to je neskutočné zviera (Vidala resp. Bastiho potrebujeme nahradiť práve niekým takým) a Sanchesa poslať do riti.

Reagovat
Bayern +

A Felipe Anderson samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

saneho bych u nas taky rad videl ale se citizens souperit v penezich nemuzeme..

jmena to jsou kazdopadne zajimava... jedna vec je, jak k tomu pristoupi vedeni a jestli do toho budou ochotni vrazit tolik penez (nic jinyho jim nezbyva )... druha vec je, aby se ty vysnene posily chytly, coz je asi jen na nich

uvidime... ale doufam, ze z nas zase bude ta strach budici masina jako za heynckese

Reagovat
Bayern +

Jo, tu dvojicu z City nemáme šancu získať, ostatní sú za istých okolnosti reálni. Otázka je, či vedenie po takých menách ako spomína aj Lewa pôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tu snivate o takychto menach ale zabudate ze do BL sa taketo megalomanske prestupy proste nerobia.. Bayern, BVB aj zvysok ligy je prilis skupy (rozumej uvedomely) na sutazenie v cenach prestupov a vyskach platov pre tych hracov. Dopadne to tak ze Bayern vykupi polku ligy ako vzdy a tym to ma 2v1 lebo sa posilnia aj oslabia superov.

Reagovat
Rudnevs

Žiadne z tých mien z PL, čo tu vymenoval Bayern +, mi nepríde reálne...

Reagovat
Bayern +

Odpoved pre oboch: Ja som tam napísal prianie, nie to, čo sa skutočne bude kupovať. Jasne, že Mahreza sme mali brat už z Lestru, Saneho zo Schalke atd.

Na jednej strane je sympatické ako Bayern nakupuje, na druhu stranu s nákupmi ako Gnabry, Wagner a spol, môžeme na rok 2013 úplne zabudnúť a to tak na 10 rokov. A koniec koncov nebyť veľkých nákupov na svoju dobu Robbena, Riberyho, Neuera či Martineza, vyhráme leda tak hovno. Čiže už len z princípu chcem aby to prasiatko za Hernnandeza za 80 mega proste rozbili a nestali sa klubom a la BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

A to škodí celej BL aj nemeckému futbalu. Pozri čo dokázala repre v roku 2014 po jazde Bayernu a BVB v sezóne 12/13.

A pozri kde je teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nejaky Hernandez za 80m pre Bayern nieje az taka posila kolko stoji podla mna.. Prestarnuty cely kader a vy riesite jedneho beka za tazke peniaze iba ze by chceli kupit 5 takych hracov za 80m co urcite neurobia. A ano to bola pamatna sezona ale je fakt ze cela Bundesliga stagnuje a to vidno aj na zaujme v tejto sekcii v pocte komentarov atd, atraktivita upadla velmi. Je to urcite aj pre to, ze kluby nekupuju marketingovo dolezitych hracov ale urcite aj preto, ze Bayern si na 6 sezon zabetonoval prve miesto lebo kupil Gotzeho, Hummelsa a Lewu.. Predstavme si ze by ostali (jasne mohol by ich kupit niekto z vonku) a Bayern by nakupil nejake hviezdy zo zahranicia (len tie by neboli zadarmo ) ktovie ako by to vypadalo.. Boj o titul by bol zaujimavejsi, v LM by boli uspechy urcite lepsie, Bayern by to donutilo udrzat formu aj na playoff LM.. uvidime kedy sa z tohto BL vyhrabe ale pri kupnej sile anglickych klubov a atraktivite tej sutaze to nevidim ruzovo.. pomohlo by keby titul vyhralo BVB tak snad sa tak stane v roku 2019 a prajem celej sekcii vsetko len to najlepsie

Reagovat
Bayern +

A presne toto som mal namysli.

Reagovat
Rudnevs

K tej reprezentácii - podľa mňa to s prestupovou politikou klubov úplne nesúvisí... Tam je najväčší problém v tom, že posledné reformy boli v roku 2004 a chce to určitú evolúciu v oblasti mládeže. Nemecká mládež už neni zďaleka tak silná ako pred pár rokmi, momentálne sú krajiny ako Anglicko alebo Francúzsko pred Nemeckom. Preto sa bundesligové kluby stále viac zaujímajú o mladých Angličanov alebo Francúzov a nie Nemcov. A keby sa Bayern buchol po vrecku a dotiahol by nejakych poriadnych hráčov odniekadiaľ z PL, tak by to reprezentácii nijak nepomohlo, pretože reprezentácia potrebuje samozrejme Nemcov.

Je fajn, že z Bundesligy sa zatiaľ nestala tak komerčná záležitosť a dúfam, že v Nemecku sa to aj vďaka fanúšikom bude vždy držať tak nejak v miere... Samozrejme atraktivite by pomohla najmä tá vyrovnanosť a najmä by bolo fajn, aby to bolo spôsobené kvalitou ostatných klubov a nie nekvalitou Bayernu. Preto by bolo fajn, keby sa Bayern ohľadom tých prestupov už poučil, pretože ani im toto poisťovanie si pozície moc nepomáha.

Taktiež prajem všetko najlepšie do nového roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Allianz_Arena

Hakim Ziyech. Celkově se z Ajaxu vyzdvihují dvě jména (de Light, de Jong), ale nejlepší je on. Dalším hráčem z Ajaxu, co by podle mě stál za to, je také Maročan, a to Mazraoui.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ziyech je výborný a dost přehlížený. Mazraoui zatím vypadá velmi nadějně, ale problém bude, že Ajax nemůže najednou uvolnit tolik hráčů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na křídla : Ünder, Thauvin, Bamba, Pepe, Martial (ted už asi nereálné), Rebić, T.Hazard, Plea, Depay, Lozano...je to teda jako přání, ale myslím si že o takové hráče se Bayern bude ve většině případu zajímat

Reagovat
Rudnevs

OT: Bundesligové kluby na silvestra:

- https://youtu.be/lMi6tH1z3dA

Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

Autor už pije? Jiříku, čti si to po sobě, prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

třetí nejlepší střelec roku 2018 po Messim a Ronaldovi, to mluví za vše

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

ano, hraje v Bayernu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele